18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kdo děláte doma brokolici na různé způsoby-poraďte. Dělám jen polévku a u by to chtělo něco jiného. Taky by mně zajímalo, jak se dělá salát.
Není tady
Káčo, máme tu HLEDEJ.....
tady má výsledek http://fora.babinet.cz/search.php?search_id=1203460978
Není tady
Káči brokolice je moje nejoblíbenějí jídlo, nejraději ji mám zapečenou.
Uvařím brambory ve slupce, nechám vychladnout, oloupu a nakrájím na kolečka. Dám povařit brokolici, tu pak rozeberu na malé růičky. Do vymazané simaxové misky (pekáče) dám vrstvu brambor, osolím, opepřím, na to brokolici, občas přidám ampiony z konzervy. Potom dalí vrstvu brambor a brokolice a zaliju buď vajíčkem nebo jogurtem, záleí na chuti. Dám zakryté do trouby tak na 20 minut, potom posypu strouhaným sýrem a nechám bez poklopu dopéct.
Jinak tady jsou dalí recepty na zapečenou brokolici, záleí jen na fantazii, co přidat, jak okořenit...
ZAPEČENÁ BROKOLICE
600 g brokolice
500 g uvařených brambor
1 kelímek zakysané smetany nebo jogurtu
2 vejce
1 líce krobové moučky
2 líce strouhaného křenu
sůl, pepř
100 g unky
Brokolici uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozdělíme na růičky. Do vymazané misky nebo pekáče naskládáme na kolečka nakrájené brambory, které osolíme, opepříme a poklademe růičky brokolice, nasekanou unku, nastrouhaný křen a ve zalijeme zálivkou z zakysané smetany, vajec a krobové moučky.
Jako poslední vrstvu poklademe opět plátky uvařených brambor, které rovně osolíme, opepříme .
ZAPEČENÁ BROKOLICE
1 brokolice = cca500g
1 kg brambor
20dkg tvrdého sýra
sůl
pepř
olivový olej
Brokolici rozdělíme na jednotlivé růičky a v osolené vodě povaříme asi 2 minuty. Do tukem vymazaného pekáčku vkládáme brambory a povařenou brokolici. Směs rovně osolíme a opepříme a pokapeme olivovým olejem. Po té ve pokryjeme nastrouhaným sýrem či plátky tvrdého sýra /eidam, uzený/. Necháme zapéct v troubě cca 20 minut.
ZAPEČENÉ BRAMBORY S BROKOLICÍ
1/2 kg brambor |
1/2 brokolice
1 lička soli
1 petka pepře
20 dkg unky
250 ml zakysané smetany
2 vejce
Omyté brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Brokolici a unku nakrájíme na malé kousky.
Ve lehce promícháme a dochutíme pepřem a solí.
Dáme do zapékací misky a vloíme do trouby.
Kdy začne povrch zlátnout, zalijeme rozlehanou smetanou s vejci.
Zapečeme dozlatova.
Upravil(a) Babucha (20. 1. 2007 12:47)
Není tady
BROKOLICOVÉ PLACIČKY
1 brokolice nebo mra.balení
15 dkg uzeného sýra
5dkg eidamu
3 vejce
1/8 l mléka
15 dkg hrubé mouky
Brokolici uvaříme v páře cca 5 min a jemně nasekáme, uzený blokový sýr nastrouháme na hrubém a eidam na jemném struhadle,přidáme vejce, mléko, brokolici a zahustíme hrubou moukou na hustí kai, podle chuti přisolíme. Smaíme (líce)placičky na oleji po obou stranách, příloha brambory, salát rajčatový- lze upotřebit místo jednoho vejce i zbylé bílky.
BROKOLICOVÝ NÁKYP
brokolice
angl.slanina
vejce
nastrouhaný sýr
sůl
pepř
Brokolici velmi krátce povaříme, nasekáme nahrubo. Smícháme s vykvařenou angl.slaninou nakrájenou na kousky, vejcem, nastrouhaným sýrem, osolíme, opepříme a pečeme ve vymatené a strouhankou vysypané zapékací misce
Jak na salát nevím, ale nala jsem jetě jeden dobře vypadající receptík:
BROKOLICOVÝ KOLÁČ
500g brokolice, 1 álek polohrubé mouky, 1 lička práku do pečiva, 2 dl mléka, 4 vejce, sůl, mletý bílý pepř, 100g sýra Niva, 200g unkového salámu, 4 strouky česneku. Omytou brokolici rozebereme na růičky, stonky oloupeme a tence nakrájíme. Smícháme s moukou a s prákem do pečiva. V mléce rozleháme vejce, osolíme, opepříme a nalijeme na brokolici. Přidáme nastrouhanou Nivu a na kostičky nakrájený salám a prolisovaný česnek.Promícháme a dáme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 35 minut.
Není tady
Brokolici mám moc ráda, minule jsem dělala s brokolicí lasagne:
Brokolici rozebrat na mení růičky, pokud je pěkná stopka tak troku nakrájet, oblanírovat do poloměkka.
Potom buď uvařit lasagne kalsickým způsobem, nebo jsem teď koupila nové panzani které se nemusí předvařovat a můou s epouít rovnou z krabičky. Klasicky vrstvím, pokud mám strouhaný sýr tak pridám, nakonec zaliji smetanou a zapeču.
Po upečení nekrájím hned, ale nechám chvíli "zavadnout" aby vechno nevyteklo a aby se daly krájet pěkné porce. Nebo jestli má dost zapékacích misek tak můe kadému upéct porci zvlá.
Není tady
salát jsem si vymyslela následovně - zbyly mi těstoviny, kousek brokolice, tak to lo dohromady, koření, kysaná smetana a pro masoravce kousek unky - jinak je tam dobrý jetě nakrájený eidam nebo balkán
Není tady
a je do dobré i ohřáté
Není tady
Taky mám ráda smaenou - klasicky v trojobalu nebo v těstíčku (předtím mírně oblanírovat).
Není tady
a polévka - minulý týden jsem ji jedla denně, uvařila jsem jí ten největí hrnce a ráda jsem se obětovala
Není tady
..
Upravil(a) Aknella (25. 10. 2009 17:28)
Není tady
Salát jsem dlouho nedělala, tak si ho nepamatuju. Určitě tam přila brokolice (narovnám růičky brokolice - dost velké, nejdou strčit najednou do pusy - na cedník, kdy se vaří voda v hrnci, dám to nad ni do páry a přiklopím pokličkou, po 5 minutách vyndám, můe se schladit ve studené vodě), nakrájená červená paprika, malé sterilované kukuřičky překrojit, navrch opraená sezamová semínka (na sucho na pánvi a jen malinko, aby začala vonět, barvu skoro nezmění). Jen si nepamatuju zálivku, určitě tam byla světlá sojová omáčka, moná česnek.
Jinak ty spařené růičky jsou dobré i k těstovinám se sýrovou omáčkou - jí to i manel masorout. Podstatné je, aby brokolice křupala a byla sytě zelená. Jinak je podle mě rozvařená.
Není tady
Co treba testoviny s brokolicovou omackou http://www.nadoma.cz/recepty/testoviny_ … _omackou_2 nebo kureci maso v brokolicovem testicku http://www.nadoma.cz/recepty/kureci_mas … m_testicku a co treba pomazanka http://www.nadoma.cz/recepty/pomazanka_z_brokolice
Není tady
Děkuji vem....u jsem pár receptů vyzkouela a je to mńamka:-)
Není tady
U nas je brokolice taky oblibena na vsechny zpusoby.Rikane ji :takovej vylepsenej kvetak:
Delam z ni treba jakoby Mozecek.Proste na cibulce s vajickem a k tomu brambory s maslem..mnaam
Není tady
http://www.pokrmy.estranky.cz/ recepty
Není tady