Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 30. 7. 2013 20:28

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Re: nepřitahuje mě

Modroočka napsal(a):

Grainne napsal(a):

Modroočka napsal(a):

A proč žije někdo s partnerem, který ho nepřitahuje? Proč teda nejdou za tím, kdo je přitahuje?

třeba kvůli dětem ? nebo to nepovažují za prioritu ?

A myslíš, že děti nevicítí, že ten vztah nefunguje? vycítí, dřív, než si myslíš a pro dítě je to jednak špatnej vzor a jednak je to stresuje víc, než rozchod rodičů. Děti jsou vždycky jen velká výmluva. Ale zase to každej žere.

To byla jen uvaha , proč lidi můžou zůstavat s někým , kdo je nepřitahuje. Může to být více důvodů , tokle mně napadlo jako první .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#77 30. 7. 2013 20:30

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

dusička napsal(a):

Modroočka napsal(a):

A proč žije někdo s partnerem, který ho nepřitahuje? Proč teda nejdou za tím, kdo je přitahuje?

Ale třeba ho partner přitahuje. Jen nemá takovou potřebu sexu. Maj to rozdílné. Priorita je udržení "fungujícího" vztahu. Každý to máme prostě jinak.

Mluvím teď konkrétně třena o Luise.
A u Majkafina přítele, taky to nechápu, když není doma spokojený, proč tam je? Děti jsou prostě výmluva. Pokud mi partner nevyhovuje, nejsem ve vztahu spokojená a nemám partnera ráda, pak s ním přece nebudu. To je pokrytectví.

protože lidi jsou pokrytci .... kdyby měli všichni ryzí charakter bylo by to vše úplně jiné

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#78 30. 7. 2013 20:36

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Grainne napsal(a):

dusička napsal(a):

Graine - a Ty si to měla od začátku manželství ne?

skoro

brala jsi antikonti?

jen určitou dobu ... nevyhovovalo mi to ... ale u mne (Modroočka promine, jen odpovídám )  to nebylo fyzické . po této stránce jsem v pořádku, to si sem celkem jistá.

Není tady

#79 31. 7. 2013 8:26

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Grainne napsal(a):

protože lidi jsou pokrytci .... kdyby měli všichni ryzí charakter bylo by to vše úplně jiné

Když pominu otázku, co to vlastně je, ten ryzí charakter, nedá mi nezeptat se: Grainne, ty máš ryzí charakter?

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#80 31. 7. 2013 10:14

Perfectamundová
♥♥-----

Nemůžu se než zapojit. Proscházím těžkou krizí...manžela mám ráda, ale dostala jsem se dostavu, kdy si sex nedovedu představit. Už měsíc je to stejné a nemění se to. Důvodů je několik - dlouhodobé neřešení problému, který je pro mně klíčový - jeho obezita. Uvědomit si to a vědomě to pojmenovat mi docela trvalo. Asi jsem si celou dobu co jsme spolu říkala, že mi to až tak nevadí, že se to spraví a že když máme jinak super vztah, tak to nějak zkousnu. No a nezkousnu:( po 11 letech si připadám vymačkaná, jak citrón. Je to začarovaný kruh - je hodný, pozorný, ale zároveň pasivní a defenzivní. Vždycky jsem chtěla hodného chlapa, se kterým si budu rozumět, ale nikdy mi nedošlo, že se po dlouhé době z nás stanou spíše super kamarádi, než milenci. Nevím, kde se stala chyba, zda je to naší oboustrannou nezkušeností (spíše mojí), tak nějak mi jde těžko definovat co je špatně. Po terapii a hodně přemýšlení jsem dospěla k závěru, že potřebuju chlapa, co mě zkrotí a přepere. Vím, debilní přirovnání, ale nic lepšího mě nenapadá. Bohužel jsem si asi vybrala špatně, můj muž není krotitel divé zvěře...a já tak potřebuju zkrotit. Mám strašně moc nevybité energie, chce se mi řvát a vřískat, ale to je jen z pocitu bezmoci. Už nevím, jak bych ho motivovala ke změně....všechny moje pokusy se zvrtnou v hádku a výčitky, což je ta největší blbost, co můžu udělat.
Řešíte tady proč lidi spolu zůstávají bez sexu...třeba to jenom nechtějí vzát a doufají, že se jim podaří vykřesat jiskru..tak to mám já. Bohužel se ve mně usazuje tíseň a rezignace:(((( Hrozně moc bych si přála, aby zažehla...sex mi opravdu chybí - ale jsem si oboustraně věrní, protože nevěra je vlastně konečné řešení problému, to je pro mne poslední možnost...je to prostě přiznání si konce.

Upravil(a) Perfectamundová (31. 7. 2013 10:19)

Není tady

#81 31. 7. 2013 10:35

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Perfecto (proč perfecta? chceš mít vše dokonalé?), řekla bych, že máte přechozený vztah, byť jste manželé. Máte děti? Tos nepoznala před svatbou, že jste tak moc rozdílní? Mělas na to dost let, abys to poznala.
Myslím si, že pro tebe ještě není pozdě odejít. Že už (snad) víš, jakého muže k sobě potřebuješ a můžeš ho ještě potkat.

Přečetla jsem si tvé příspěvky z roku 2011. Ty podvědomě víš, že s tímhle mužem nemáš být. Tvá věta - že s tímto mužem se na děti necítíš, ti hodně napoví. Přečti si ty příspěvky. Sama sobě dáváš vzkazy, jak nejít dál. Jenom je nevidíš. stolt

Upravil(a) Eva. (31. 7. 2013 10:42)

Není tady

#82 31. 7. 2013 10:57

Perfectamundová
♥♥-----

Asi opravdu chci mít věci perfektní, jsem neurotik:P Ne vážně, byl to jen takový momentální nápad na přezdívku...
Jo možná máš pravdu, ale já to prostě nechci vzdátsad S těmi dětmi je to složité, v květnu jsem potratila a tam to vlastně všechno znovu začalo....předtím jsme měli super rok, kdy všechno klapalo...je to komplikované...

Není tady

#83 31. 7. 2013 11:02

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Je to jen tak komplikované, jak si to ve své hlavě uděláš.

Není tady

#84 31. 7. 2013 11:03

helena
♥♥♥♥♥♥♥

dlouhodobé neřešení problému, který je pro mně klíčový - jeho obezita
Ty sis brala štíhlýho sportovce, kterej ve tvý laskavý péči http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png přibral nebo byl vždycky prostorově výraznější?
dv květnu jsem potratila a tam to vlastně všechno znovu začalo
Hm... a nedáváš ty mu to tak trochu "za vinu"? Jako že to JEHO "neřešení problému" může bejt (byť i jen částečně) příčinou TVÉHO potratu? A že i "si sex nedovedeš představit" právě proto = dokud neřeší, žádný další dítě, co kdyby to dopadlo stejně?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#85 31. 7. 2013 11:20

Perfectamundová
♥♥-----

Když jsme se poznali nebyl vyloženě štíhlý, ale neměl velké břicho a netloustnul na krku a v obličeji. Taky neměl prsa:(
Cítím se hnusně, že o tom tak píšu, ale ze stavu nevadí - nevšímám si - jsem ve stavu - nemůžu se na tebe ani kouknout aniž bych necítila nechuťsad Téma to bylo vždy, ale on se nedokáže udržet - stress = jím jak strhaný. Řekl mi, že za to vlastně můžu taky, že když jsem byla nemocná a měla depky, tak ze strsu jedl a přibral. Jak se k tomu mám postavit?!
CHce svou tloušťku řešit sám, ale jediné co upraví je, že si v práci u oběda veme salátsad Večer začal jíst ovoce, ale na moje připomínky, že na večer je to blbý (cukry) mi uraženě odpoví, že je to lepší jak rohlík se salámem:/
Před měsícem jsem iniciovala badminton, tak jsme začali chodit...baví mě to, ale se mnou si pořádně ani nezaběhá.

Ad potrat: napadlo mě, že bych mu to mohla dávat za vinu (po jediném sexu v těhotenství mě rozbolelo břicho a trošku jsem špinila) a v 10 týdnu jsem týden začala opět špinit a potratila:( Obrečeli jsme to spolu, ale šestinedělí jsem si užila a opravdu o sebe pečovala. Nemám pocit, že bych ho teď vinila.

Celkově mě napadlo spíše to, že jsem se docela dost změnila. Našla jsem si vlastní koníčky, překonala strach z řízení auta (teď mě to moc baví) a osamostatnila jsem se. On se nemění (teda aspoň já to tak cítím) a po vážné rozmluvě mi prozradil že sám se cítí v takzvaném "stand by" režimu, kdy čeká na dítě, to je pro něj další výzva a krok v životě. Nevím jak na takovou informaci reagovat - nedává energii do vztahu a čeká na dítě? Můj strach z toho, že pak pro něj bude dítě ten motor a já zůstanu "mimo"...nechci žít pro dítě, ale s dítětem ve vztahu...moc tomu co řekl nerozumím a hlavně nerozumím tomu jak to jako se mnou vlastně má. Jeho koníčky jsou těžce introvertní, občas se spolu kouknem na film, nebo jdeme do divadla (tak 15x do roka), ale to je ze společných zálib vše...
Jak rozumíte tomu postoji "stand by" režim, málo energie a čekání na dítě....mi je z toho smutno a mám pocit, že ode mne chce dítě, a čeká že to vztah někam samo posune...já to vnímám jinak holt:( JO a taky mi řekl, že se cítí málo oceňovaný - nosí domů slušné peníze. Já vím, že je to klišé, ale já to beru tak nějak samozřejmě, že chlap vydělává. (taky chodím do práce a ikdyž nemám tolik, taky vydělávám) Asi je to chyba,ale jak ho mám za to ocenit? Kromě toho sám od sebe nedělá doma skoro nic. Občas mi udělá večeři, to jo. Ale to je výjímečně. Cítím se, jako by do vztahu nic nedával...ale to asi není pravda. Jak ho mám ocenit za to,že slušně vydělává....?

Upravil(a) Perfectamundová (31. 7. 2013 11:29)

Není tady

#86 31. 7. 2013 12:03

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Grainne napsal(a):

Když pominu otázku, co to vlastně je, ten ryzí charakter, nedá mi nezeptat se: Grainne, ty máš ryzí charakter?

to určitě ne, ale jsem schopna jednat upřímně a fér .... bohužel si tím zřejmě přitahuju pravý opak

Není tady

#87 31. 7. 2013 12:08

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Grainne napsal(a):

Eva. napsal(a):

Grainne napsal(a):

to určitě ne, ale jsem schopna jednat upřímně a fér .... bohužel si tím zřejmě přitahuju pravý opak

Upřímný bývá často zaměňováno s prostořeký. Tím, že na upřímně a fér tolik bazíruješ, budeš s tím mít nejspíš problém ty sama. Pokud zvolníš, budou se dít věci. Pokud nebudeš tak urputná.

Není tady

#88 31. 7. 2013 12:11

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Grainne napsal(a):

Eva. napsal(a):

Grainne napsal(a):

Graine - nic ve zlým, ale tvé psaní mi nepřijde zrovna extra upřímný. Píšeš v hádankách, neodpovídáš, nebo odpovíš na něco jiného. Tohle může být i problém v reálu v komunikaci.
Já jsem se tě třeba tady na něco ptala, a ty sis přebrala moje psaní uplně jinak. vissla

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#89 31. 7. 2013 12:11

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pertfekmundová - co očekáváš od svého manžela?

Není tady

#90 31. 7. 2013 12:13

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Grainne napsal(a):

Eva. napsal(a):

Graine - nic ve zlým, ale tvé psaní mi nepřijde zrovna extra upřímný. Píšeš v hádankách, neodpovídáš, nebo odpovíš na něco jiného. Tohle může být i problém v reálu v komunikaci.
Já jsem se tě třeba tady na něco ptala, a ty sis přebrala moje psaní uplně jinak. vissla

pokud se mně někdo na něco zeptá, odpovím, jak nejlépe umím. Nevím, o jakou otázku šlo , nehledě na to , že se nacházíme komunikačně na opačných stranách , takže se navzájem nechápeme .

Není tady

#91 31. 7. 2013 12:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Grainne napsal(a):

dusička napsal(a):

Grainne napsal(a):

pokud se mně někdo na něco zeptá, odpovím, jak nejlépe umím. Nevím, o jakou otázku šlo , nehledě na to , že se nacházíme komunikačně na opačných stranách , takže se navzájem nechápeme .

Graine - tak se nad tím aspoň zamysli. Nemusíš se přede mnou obhajovat. Já tě prostě takhle vidím no.

Není tady

#92 31. 7. 2013 12:21

Perfectamundová
♥♥-----

zajímavá otázka díky: vedení asi...mám pocit, že už dlouho vedu já. Ono se od toho odvíjí i to ostatní...je to trošku blbej příklad, ale i to řízení auta - on neřídí, protože prý nemá důvod. Takže to dělám já. I kolem auta jsem si zařizovala všchno sama. Mám pocit, že máme trochu přetočené role:( Já jsem akční, baví me organizovat, jsem schopná si koupit a smontovat nábytek a on to nechává na mě...všechno. Dochází to tak daleko, že když už vyvine nějakou iniciativu, tak já mu nějak nevěřím, že to udělá dobřesad((( a to je hodně špatně...
Prostě se jakoby cítím silnější a jen ten pocit mě přivádí k šílenstvísad Jak mi má pak imponovat?

Upravil(a) Perfectamundová (31. 7. 2013 12:23)

Není tady

#93 31. 7. 2013 12:22

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Grainne napsal(a):

dusička napsal(a):

Graine - tak se nad tím aspoň zamysli. Nemusíš se přede mnou obhajovat. Já tě prostě takhle vidím no.

Nerozumím ti , až budeš schopna napsat o co konkrétně se jedná , odpovím , jak budu moct,ted nevím, o čem píšeš

Není tady

#94 31. 7. 2013 12:24

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Řekl mi, že za to vlastně můžu taky, že když jsem byla nemocná a měla depky, tak ze strsu jedl a přibral. Jak se k tomu mám postavit?!
Jednoduše - "nejsem nemocná, nemám depky = ty nejsi ve stresu, tak to jídlo omez".
Večer začal jíst ovoce, ale na moje připomínky, že na večer je to blbý (cukry) mi uraženě odpoví, že je to lepší jak rohlík se salámem
Co si ty "připomínky" odpustit a bejt ráda, že si nedá "rohlík se salámem" nebo guláš se šesti?
Taky by mě nenadchlo, kdybych (byť i z cizího pohledu málo nebo blbě) projevila snahu a namísto aspoň ticha, když už ne minimálního "ocenění", byla připomínkovaná...
Našla jsem si vlastní koníčky, překonala strach z řízení auta a osamostatnila jsem se...
... takže ho vlastně k ničemu nepotřebuju. Snad až na to, že "občas se spolu kouknem na film, nebo jdeme do divadla"... mimochodem, děvče, neznám zas tolik chlapů, kteří by šli aspoň jednou měsíčně do divadla.
čeká na dítě, to je pro něj další výzva a krok v životě
Tohle by stálo za vysvětlení - výzva k vyšším výdělkům, k vlastnoruční péči, k rozhodování o výchově... k čemu vlastně? A jakej krok? Kam ho hodlá směřovat?
taky mi řekl, že se cítí málo oceňovaný... ale já to beru tak nějak samozřejmě, že chlap vydělává
Chlap nevydělává - chlap loví... a když ti přinese v zubech ulovenou kořist, očekává ocenění... co ho to stálo času, energie a překonávání nebezpečí big_smile - takže "to je krásnej jelen, toho by pračlověk Janeček z vedlejší jeskyně určitě neuměl ani vystopovat"...
Kromě toho sám od sebe nedělá doma skoro nic.
Jestli vydělá dost, tak nedělej taky a najdi si třeba paní na úklid nebo občas večeři nevař ale nech si dovézt... nemusíš dělat všechno sama.
on neřídí, protože prý nemá důvod. Takže to dělám já.
Ale tebe to baví, říkala jsi. Tak proč by měl řídit? Protože je chlap?

Upravil(a) helena (31. 7. 2013 12:28)

Není tady

#95 31. 7. 2013 12:40

Perfectamundová
♥♥-----

Jo já vím, že bych měla ubrat, snažím se....
s tou snahou hubnout...takto se snaží už hodně dlouho a výsledky nikde...zase je to spojeno s mou nedůvěrou:( Nevím, kde se to všechno vzalo, ty pocity, že mu nevěřím...? sad( nevím, mám takový pocit, že se snaží jen proto, že to chci já...samotnému je mu to jedno:(
S tím osamostatněním jsem to myslela tak - dost dlouho jsem se mu přizpůsobovala - sdílela jeho koníček, abych byla s ním. Dělalo mi to radost..ale vyčerpalo mě to taky. No a tak jsem to přestala dělat a čekala, co se stane...a nestalo se nic. Vím, moje blbost.
S kořistí bych neměla problém, ale když ona je dost "abstraktní"....musím se polepšit:)

Upravil(a) Perfectamundová (31. 7. 2013 12:41)

Není tady

#96 31. 7. 2013 12:49

helena
♥♥♥♥♥♥♥

takto se snaží už hodně dlouho a výsledky nikde
Nepřistoupil by na nezávaznou(!) návštěvu seriózního výživovýho poradce? Nemohl by mu "pohrozit" váš obvoďák (bez toho, že by tě prásknul, samozřejmě)?
No a tak jsem to přestala dělat a čekala, co se stane...a nestalo se nic.
A co by se mělo stát? On svůj koníček má pořád... to tebe přestal bavit. Nakonec on se ti - předpokládám - do tvejch hobby taky neplete... a jestli si i při nich najdete čas bejt spolu, tak proč ne?

Není tady

#97 31. 7. 2013 13:02

Perfectamundová
♥♥-----

No právě že porada od kohokoliv je nepřípustná...nevěří jim. Je zaseknutej a hotovo.

Není tady

#98 31. 7. 2013 13:08

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Mně přijde,že mu tenhle styl života vyhovuje. On je takhle spokojenej.
Tobě asi nic jiného nezbývá, než se smířit, jaký je, nebo odejít. Třeba si to pak uvědomí, že tě ztrácí, třeba taky ne.
Zatím vidí pořád,že máš o něho zájem.

Není tady

#99 31. 7. 2013 13:21

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Je zaseknutej a hotovo.
Bodejť by nebyl, když "všechny moje pokusy se zvrtnou v hádku a výčitky" místo racionálního návrhu "pokud ne/uděláš... tak já ne/budu..." - jenže to bys to taky musela dodržet. Takhle on v podstatě "nic nemusí"... jen vydržet tvoje "ječení", protože ví, že pak zas bude chvíli klid.

Není tady

#100 31. 7. 2013 13:26

Perfectamundová
♥♥-----

helena napsal(a):

Je zaseknutej a hotovo.
Bodejť by nebyl, když "všechny moje pokusy se zvrtnou v hádku a výčitky" místo racionálního návrhu "pokud ne/uděláš... tak já ne/budu..." - jenže to bys to taky musela dodržet. Takhle on v podstatě "nic nemusí"... jen vydržet tvoje "ječení", protože ví, že pak zas bude chvíli klid.

No jo...to je fakt. Ale já na ultimata nevěřím, přijde mi to jako cesta do pekla:( Asi je to i tím, že mi to přijde blbé...sám mi řekl, že si nemyslel že jsem tak povrchní (když mi záleží na vzhledu). No a tak stavět se: zhubneš, nebo konec...to mám pocit, že si můžu rovnou zabalit:(

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí