29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahojky....zajímalo by mě jakou si kupujete vůni do bytu...
zda používáte nějakou chemii nebo spíše upřednostňujete čerstvé květiny atd...
Upravil(a) ESKYMKA (18. 1. 2007 19:17)
Není tady
No nevím jak to přesně myslíš,ale já kupovala tu vůni do zásuvky okolo 100.- bohužel po pár hodinách sem začala slzet a červenaly mi oči a byla sem napuchlá.A nejsem jediná kdo má na to alergii tak to šlo do koše:-)) ale jinak mi to moooc vonělo.
Není tady
Eskymko já mám doma takové ty vůně jak se náplň zandává do skla a moc hezky mi provoňují byt. Jinak taky dost používám aromatické lampy třeba s levandulí a ta provoní byt úplně senzačně, ale nesmí se tam dát hodně kapek. To je pak hrůza.
Není tady
Používám aromalampu a jsem věrná pomerančovému oleji.
já používá olejíček do lampy lístek cubeba v létě když sou okna otevřeny tak pálím vonné tyčinky čas od času....někdy je pálím i na zahradě je to velice příjemné.Olejíčkem se musí opatrně.Jednou sem používala lipovy květ do lampy a zjistila sem že nemohu usnout..jelikož lípa zvyšuje tlak...a tak málo stačilo ..pár kapek večer než sem na to přišla tak sem myslela že trpím nespavostí...já která usne všude jako dřevo.Nic se nesmí přehánět...bilinky maj sílu ač se to nezdá
Není tady
Já mám holky doma brožuru o všech olejíčkách tak, když si chci koupit nějaký nový tak si nejdřív přečtu na co je dobrý a co by mohl dělat za paseku.....právě třeba nespavost.
Není tady
Když se topí, stačí na vatový tampon pár kapek aroma oleje, dát na radiátor a brzy to začne vonět - alternativa místo aromalampy. Prý je to i zdravější, že se ten aromaolej takhle nemůže přepálit, pak se prý uvolňují i nebezpečné látky... nevím, někde jsem to vyčetla
Není tady
Já jsem zase četla, že ty různé vůně (přístroje do zázuvek a ostatní)jsou rakovinotvorné. V cizině už to někde zakazují dávat do prodeje-už to taky nepoužívám (kupovala jsem do zásuvky).
Jsem věrná aromalampě, nebo dám dvě kapky do odpařovače na radiátoru (přes zimu). Používám ale jen oleje od Salusu-ty jsou 100%. Mám malé dítě, tak si nemohu dovolit experimentovat a taky jsou kvalitní a dlouho a krásně voní-je jich velký výběr, já používám ,,Litsea Cubeba, Levanduli "a teď jsem objevila před Vánocema ,,Duševní pohodu"-je to neskutečně úžasná vůně(prostě pohoda).
Není tady
ty umělé jsou samé svinstvo, nechápu, kdo to kupuje. postupně se akorát zabíjíte, což je fakt, pokud si o tom přečtete nějaké články, které vyšly - hlavně v zahraničí, kde je většina zakázána prodávat. občas si zapálím aroma lampu s přírodním olejem, ale to je asi tak vše. mám spokojený život, takže "only love" mám s přítelem a ať se jde Briese vycpat
Není tady
Já to tedy také nechápu, jak si někdo může provonět chemicky byt a celý den to čuchat a vdechovat.
-Jasný, je to každého věc, ale ja bych to do bytu nedovolila dát.
Kararádka používá všechny ty možné vůně do zásuvek, nebo takový to skleněný voňavý - a musím říct, že mi to ani není příjemné - za chvilku mi to naopak začne být velmi protivné.
Já mám raději byt provoněný čerstvým vzduchem z větrání a sem tam takové ty vůně z pracího prášku atd.
Není tady
Souhlasím s Electrou, že někdy stačí vyvětrat. Jediná vyjimka jsou Vánoce, to požívám vůně jedle (do aromalampy)
Není tady
Ano, to je taky pravda, Vánoce jsou i u nás vyjímka, to tu pálím co se dá - aby to vonělo :-)
Není tady
Nejraději mám vůni "čistoty". Když se uklidí, umyje podlaha, vyvětrá, (nebo popřípadě po malování, nebo umývání oken) , pověsí vyprané záclony, převlečou se postele........
Není tady
Andromeda napsal(a):
Když se topí, stačí na vatový tampon pár kapek aroma oleje, dát na radiátor a brzy to začne vonět - alternativa místo aromalampy. Prý je to i zdravější, že se ten aromaolej takhle nemůže přepálit, pak se prý uvolňují i nebezpečné látky... nevím, někde jsem to vyčetla
Taky to tak dělávám, jen s tím rozdílem, že nakapu pár kapek na ubrousek, hodně ho složím, aby se to pěkně "obtisklo", rozložím a dám na teplý radiátor. Používám pouze olejíčky od firmy Salus. kolem vánoc je to Vanilka a Červený pomeranč a jak to jde k jaru, tak potom Mošus a hlavně Zelený mech. No když se přestane topit, tak není nic lepšího než svěží jarní nebo letní vzduch. O té škodlivé chemii ze zásuvek nebo sprejů jsem taky četla.
Není tady
Já mám taky nejraději vůni uklizeného a vyvětraného bytu.
Aromalampu používám občas taky, ale spíš používámí éterické olejíčky do koupele nebo dám pár kapek k posteli či na radiátor.
Já si myslím, že ne všechny éterické olejíčky od Salusu jsou 100%, některé jsou i syntetické. Získat některé esence je hodně náročné a u Salusu jsou některé olejíčky hodně levné, takže to nemůže být a není přírodní. Rozhodně bych je nepoužívala k malým dětem.
Já používám Nobilis Tilia, Ellinor, Eoné, Hadek - ty jsou zaručeně "100%", cena je bohužel vyšší, ale výrobky jsou kvalitní.
Není tady
Jo, Salus nemá jenom stopro přírodu, ale na lahvičkách je to dobře vyznačené. Obecně slova jako "vonná esence" nebo "vonná kompozice" nabádají k ostražitosti.
Taky jsem větrací maniak. Ale máme sporák v části bytu bez přímého odvětrávání a dlouhou vstupní chodbu, kde se větrá špatně, takže tomu čerstvému vzduchu je prostě potřeba pomoct. Do chodby používám i chemické vůně, aby mě či návštěvníka po otevření dveří nepraštila do nosu ta lehoučká zatuchlinka, která se prostě vyvětrat nedá.
Přes zimu hodně používám svíčky a aromalampy. No a v létě mám okno pořád dokořán a taky každou chvíli ve váze kytku. Před vánoci jsem si zkusila koupit vůni do zásuvky - air wick - voní to hezky, ale dávám to jen vždycky na chvíli, protože to voní hodně intenzivně, tak abych se tím nepřiotrávila:-)))
Není tady
Nejraději mám vůni čistoty,jak už psaly holky a do aromalampy podle potřeby (existují návody co na co ) -Mandarinku,heřmánek,levanduli,rozmarýn,šalvěj,pomeranč a jedli ,ale bude jich přibývat
Není tady
Čau holky.Měla jsem úpně stejné problémy s Briese a s Arwickem.Koupila jsem si aromalampu a olejíčky,ale je to pořád stejné.Tak jsem hledala a našla!Internetový obchod, mají tam nádherné vůně do bytu.Jsou přírodní, z Francie a navíc to hrozně hezky vypadá,mají amuletky,kamínky,olejčky a tak.Mě naprosto dostal pudr do vysavače,který krásně voní po celém bytě.Navíc to vždycky dají do dárkového sáčku,nemusím pak balit,když to někomu dávám.Jsem asi top klient:),ale jsem fakt nadšená.A posílají testery zadarmo,tak si vyberete tu svoji vůni.Drahé polovičce jsem tam koupila dokonce i dárek na Valentýna:). Zkuste www.esteban.cz
Není tady
terezavas-stránka vypadá moc zajímavě a ktoru vůni máš vyzkoušenou, že fakt příjemně voní???
Není tady
mam rada, kdyz mi doma voni cerstve vyprany pradlo, cerstvej vzduch z venku, protoze bydlime skoro na samote anebo joint ))
Není tady
ja teda nevim, co si vybrala terezavas, ale já sem si tam objednávala taky. Nejdriv ty testry, dosel mi i pudr, tak jsem si vybrala císarskou pivonku - male kaminky a amulet do auta a pudr do vysavace a jeste ten krouzek na zarovku. A manzovi ten dreveny amulet do auta. Musim jeste dokoupit olej potrebuje to trochu zvyraznit. Ted sem se zrovna divala ze maji slevu:) Ale voni vsechno hezky asi to chce vyzkouset co ti nejvic sedne. Moji mamce voni cedr, koupim ji ho k narozkam.
Není tady
a jak řešíte cigaretový smrad? nemáte nějaký tip, jak zabránit, aby se to neslo po celém bytě? Když teda opomenu nekouřit, :-)
Není tady
taky bych ráda věděla jak na smrad z cigaret. Z naší rodiny nikdo nekouří, ale sousedé když přijdou na návštěvu, ti se bez cigára neobejdou a já to pak cítím kolik dní.
Není tady