|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj,chtěla bych si občas zajít na solárko,ale mám pár mateř.znamének,hlavně jedno dost velké v obličeji,nevíte,jak bych si ho mohla chránit?Jestli nějakým speciálním přípravkem,nebo na něj něco přiložit apod.,aby se k němu nedostaly UV paprsky..jsem na něj docela háklivá a nechci s tím mít v pozdějším věku problémy..odstranit ho nechci.Dík
Není tady
Mám ten samý problém, ale už jich mám pár odstraněných, protože máme v rodině umrtí na rakovinu kůže. Ale i bez toho mi kožní nedoporučila solárium. Projeví se to až později a za ty starosti to nestojí. Úspěšně to nahrazuji lehce samoopalovacím mlékem. A stojí to i míň času a peněz. Zkus to a uvidíš. Důležitý je při sprchování použít peeling a pak už není problém se natřít a je to:)
Není tady
Me taky bych ti doporučila na solarko se vykašlat. I já používám smoopalováky jako Bára. A když už bych to chtěla mít super, tak snad radši zajdu na ten samoopalovací nástřik.Na solárko jsem dřív taky chodila, ale i u nás v rodině se objevil melanom(rakovina kůže), tak jsem se na to vykašlala. A nelezu už ani na sluníčko. Maxímálně si lehce opaluju nohy, ny kterých žádný znamínka nemam a jdou taky dobře kontrolovat, kdyby nastala nějaká změna.
Není tady
A jaké děvčata prosím používáte samoopalovací krémy? Já používám L´Oreál, ale jen na tělo, na obličej jsem ještě nenašla ten pravý...chtěla bych přirozenou sv. hnědou barvu, ale nějak to není ono 
Není tady
Petal já si na obličej samoopalovák sice nestříkám, ale myslim si, že je to jedno jestli je určenej na tělo nebo na obličej, při nanášení platěj stejný zásady. Mně osobně nejvíc vyhovuje samoopalovací sprej Sundance z DM. Měla jsem i Laboratoars Garnier, taky nebyl špatnej, ale přišlo mi, že je trochu do oranžova a když pak dáš těch vrstev víc, oranžová barva se zdůrazní. Ten z DM je neutrálně hnědej. Když chci docílit lehce meruňkovýho nádechu, tak nastříkám jednu vrstvu samoopalováku od Yves Roscher. Možná jsou na trhu i lepší přípravky, ale když už jsem narazila na ten Sundance, přestala jsem se shánět po jinejch. Mně prostě vyhovuje.
Není tady
ahoj, já mám taky docela dost známínek, na noze sem měla jedno větší a na začátku obočí, obě sem si nechala vyříznout-vůbec to nebolelo, a na solárko chodím, tam ti dají ochranná víčka na oči nebo tampony na obličej, takže ho máš chráněný. Zeptej se prvně na kožním nebo svojí doktorky, zda ti solárko vůbec doporučuje...a jinak nevidím problém, proč tam nechodit...na něco se umřít musí
jinak samoopalovací krémy jsem používala, ale nemám čas si to pořád natírat, hlavně přes zimu, když chodím plavat, to se za chvíli smyje a můžeš se mazat do aleluja, proto chodím na solárko a nemůžu si stěžovat.. sem bledší typ takže nejsem v zimě bílá jak stěna 
Není tady
Pajulko solárko ti určitě žádnej doktor nedoporučí. A lepší je umřít na něco jinýho, než na rakovinu, to mi věř. Když už ale člověk vleze do solárka, měl by si znamínka něčím natřít nebo přikrýt. Ovšem čím, to nevím. Přelepovat je taky neni dobrý, protože pak se ta leukoplast musí strhnout.
Není tady
Danko, to "doporučit" jsem spíš myslela poradit se s lékařem o solárku...ne všichni lékaři jsou proti, solárko má i svá pozitiva
když víš jak se chránit... to máš jako v létě, taky se chráníš před slunkem (teda jak kdo, pokud nechceš chytnout rakovinu nebo lézt kanálama:D ) nevím, jestli je lepší umřít na něco jinýho než rakovinu, to by se asi hodně lidí hádalo, ale o tom bych nechtěla diskutovat, na to se ani tady Me neptala..
Me, jinak ještě k té ochraně znamének a celkově: já používám speciální krém pro solárka, to ti tam poradí co a jaký krém nebo olej se hodí pro tvou pokožku..a k tomu jsem si koupila bioaktivní karoten do solárií, který pokožku chrání před škodlivými paprsky
Ale jestli máš to znaménko dost velké a ještě v obličeji, asi bych na tvém místě zašla ke kožní, taky sem si nechávala jedno větší vyříznout na začátku obočí, ani sem nepostřehla, že už je po operaci
ale je to na tobě
Není tady
Nevim kolik ti je Me, ale obličej je možná lepší si neopalovat, rychlejc se pak tvořej vrásky. Určitě znáš ty solárkový 28 letý, který vypadaj na 40. Taky pokud někdo bere antikoncepci, tak může sflekatět. Opaluj si třeba jen tělo a obličej pak můžeš natřít kvalitnim samoopalovákem, nemusíš pak řešit znamínko.
Není tady
Ahoj, tak to se mi presne stalo. Po obliceji mam ze solarka hnede flicky. Ale v loni se mi udelaly i ze slunicka a potom jakoby zmizely. Takze jsem vypadala jako spinava. To mam prestat brat antiko, nebo vubec nevylizat ven??
Není tady
Ahojky, nejsem zase takovym zastancem solaria, ale kdyz jedu na dovolenou k mori, tak se bez predopaleni neobejdu.Trpim solarni dermatitidou a jakmile se jdu bila opalovat (jsem ten bledej zimni typ) a jeste do toho slana voda, tak se na dekoltu, krku, rukach osypu a muzu travit dovolenou jen zahalena a ve stinu.Takze mesic pred dovcou si jdu dat parkrat solarko, abych chytila hnedy odstin a u more to doopalim.A dermatitida je pryc
Ja si teda dovcu u more bez slunicka predstavit nedovedu, tak jdu radsi touhle formou.Myslim, ze jednou za cas, pokud nema clovek zdravotni kopmlikace, solarko nevadi.Ja se potom opaluju dost dobre sama, ale potrebuju naslapnout 
Není tady
Muzzle no to máš blbý, asi to bude tou antikoncepcí, zeptej se kožaře nebo na gyndě. Pak by to opravdu chtělo buď vysadit antikoncepci a nebo používat padesátku ochranej faktor. Hlavně, že ti ty fleky zmizely.
Není tady
Sandonorica, nejsem odborník, ale párkrát na solárko zajít asi neni žáídná tragédie. Určitě je to lepší, než se pak spálit.
Není tady