|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Po 5. prodělané angíně mé malé puberťačky jí doktorka vytkla oblečení a mimo jiné doporučila nosit bavlněnou košilku (tílko)... No to bylo něco - začalo to tím, že je třeba koupit nová tílka, protože v těch "dětských" chodit nebude. V obchodě mě lámala pitomými dotazy, jestli by nestačila nějaká kratší, aby nebyla vidět, když se ohne (předvedla názorně přede všemi - že jí čouhají kalhotky nebo dokonce tanga a holá záda, jí očividně nevadilo - zřejmě záměr). Když viděla, že nepovolím, jala se vybírat saténové a krajkové od 600,- Kč výše... Vysvětlila jsem jí, co je to bavlna. To ji omyli. Nakonec jsme koupily dvě klasické bavlněné košilky na ramínka, které nosí v mé přítomnosti čouhajíc zpoza svetru, abych je dobře viděla. Zda je nosí i jindy opravdu nevím.
Upravil(a) Míša Kulička (23. 2. 2007 13:13)
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Po 5. prodělané angíně mé malé puberťačky jí doktorka vytkla oblečení a mimo jiné doporučila nosit bavlněnou košilku (tílko)... No to bylo něco - začalo to tím, že je třeba koupit nová tílka, protože v těch "dětských" chodit nebude. V obchodě mě lámala pitomými dotazy, jestli by nestačila nějaká kratší, aby nebyla vidět, když se ohne (předvedla názorně přede všemi - že jí čouhají kalhotky nebo dokonce tanga a holá záda, jí očividně nevadilo - zřejmě záměr). Když viděla, že nepovolím, jala se vybírat saténové a krajkové od 600,- Kč výše... Vysvětlila jsem jí, co je to bavlna. To ji omyli. Nakonec jsme koupily dvě klasické bavlněné košilky na ramínka, které nosí v mé přítomnosti čouhajíc zpoza svetru, abych je dobře viděla. Zda je nosí i jindy opravdu nevím.

vim, o cem mluvis 
Upravil(a) Jay (23. 2. 2007 13:59)
Není tady
Všechny zdravím!!! Tak před chvílí mě dostalo zase jedno moje " DÍTKO"
už asi hodinu si telefonuje s nějakou dívčinou - chodí při tom po celém bytě a pusa mu jede (se mnou toho nenamluvil tolik za celých 17 let) a tak si nějakým nedopatřením všiml, že doprala pračka.....tak s úžasnými komentáři s telefonem stále u ucha řeší - DOPRALA PRAĆKA - JE POTŘEBA TO VYNDAT - KDE MÁME TEN KOŚ NA PRÁDLO - NO KAM TO MÁM DÁT - NEBO TO MÁM ZASE???? POVĚSIT? - KDYŽ ZASE???? SEDÍŠ U TOHO PC...... vše řečeno tak, aby na druhé straně telefonu dívčina padala na zadek že je to on, kdo tu pere, věší a pak to možná i žehlí - zatímco matinka si vysedává u PC........holky, já ani nevím jak úžasného mám syna (tak je fajn, že se to dozvěděl alespoň někdo jiný)
Není tady
Ahojte, tak přidám taky takovou malou perličku: včera při snídani - myslela jsem na to, aby si dcera 17 - aspoň odnesla do dřezu talířek a tak ji říkám - připadáš si jako v restauraci? A ona na to - Proč????? Když jsem ji neodpověděla, tak po chvíli říká..... ne nepřipadám, tam bych si vybrala něco dobrého. A s klidem odešla do pokojíčku. No není to zlatíčko ???
Není tady

Na to bych jí cynicky odpověděla: Jasně že by sis dovedla v restauraci vybrat něco dobrého, ale musela by sis umět zakásnout jednak ňamky, druhak obsluhu 
Není tady
Milé matky,jsem tak šťastná,že v tom nejsem sama.Občas mám pocit,že se zblázním,ale pak přijde pěkný den.Můj puberťák si uklidí,nabídne pomoc a docela si rozumíme.Je to zatím jen občas,ale věřím,že to bude častěji.V té chvíli jsem na něj pyšná a cítím se jako šťastná matka.Hlavu vzhůru,pokud jsou pevné kořeny,ani silná vichřice strom nevyvrátí.:-)
Není tady
Říkají, že kolem dvacítky se znormální, tak uvidíme.
Není tady
Pobavila jsem se, jenže...u nás je to totéž. Nedávno jsem četla skvělou knížku. Autora už si teď v noci nevzpomenu ale jmenuje se : Nezoufejte, jsou horší děti než ty vaše. Teda psal to ten chlap asi u nás v obyváku...je to super. nezkusíme společně něco napsat?
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Říkají, že kolem dvacítky se znormální, tak uvidíme.
Tak to mi moc nepřijde, ještě pořád je to puberta, hlavně u synka.
Není tady
Kauza - tílko !!! ZNÁM
Tílka jsou husný, blbý, komunistický. Mi řekla dcera, když jsem ji opakovaně upozornila na holá záda (snad i pr.el!!) Tak jsem tomu fakanovi koupila 3 trička s kr. rukávem - delší . Ale stějně jí kus čouhá.
Chtěla jsem se zeptat, jste také doma svědky náhlých, bezdůvodných (pro nás) záchvatů smíchu?????????
Moje dceruška dostala naposledy neutišitelný záchvat smíchu, když ji dětský léka´ř prohlížel při podezření na kontuzi mozku, poté, co si ve třídě krátili přestávku "býčími zápasy". (roz. o přestávce se nosili na ramenou - asi 10dvojic a zápasili. Dvojice s mojí dcerunkou - prohrála - tzn. zřítili se dozadu do lavic a židlí.). Vyšetření hlavy ji dostalo na tolik, že ji pobavený lékař poslal na chvíli vzpamatovat se do čekárny. Přežila.
Není tady

Dcera prisla vcera domu s tim, ze kdyz ji je tech 15 (jiz zhruba 8 hodin), tak by zitra chtela na diskosku. Pry jsme slibili, ze az ji bude 15, tak bude moct. S tim slibem je to pravda - kdyz ji bylo 13, tak jsem to rekla. Nerada bych nedodrzela slib, ale bojim se o ni. Rekla jsem, ze tedy ano, ale nevim jestli ten dnesek vubec preziju, o veceru nemluve. Vzdyt je to piskle... Neprijde Vam to v patnacti jeste brzo? Vazne nerada bych to pokazila, kdyz nam ten vztah posledni dobou nejak funguje. Potrebuji moralni podporu.
Není tady
ice napsal(a):
Dcera prisla vcera domu s tim, ze kdyz ji je tech 15 (jiz zhruba 8 hodin), tak by zitra chtela na diskosku. Pry jsme slibili, ze az ji bude 15, tak bude moct. S tim slibem je to pravda - kdyz ji bylo 13, tak jsem to rekla. Nerada bych nedodrzela slib, ale bojim se o ni. Rekla jsem, ze tedy ano, ale nevim jestli ten dnesek vubec preziju, o veceru nemluve. Vzdyt je to piskle... Neprijde Vam to v patnacti jeste brzo? Vazne nerada bych to pokazila, kdyz nam ten vztah posledni dobou nejak funguje. Potrebuji moralni podporu.
No, ja svoji holku nepoustim. Ted v dubnu ji bude 16 a musi byt v 22h o vikendu doma. Nejstarsi dceru jsem pustila na diskoteku jednou a to musela byt ve 24h doma, bylo to prave k tem 15ctym narozeninam. Jinak jsem chodila i s ni a s jejima spoluzackama. Bylo to moc fajn, ale to ji uz bylo 18. Prostredni dcera na disko nechodila.
Není tady
Ice, tak tohle je moje noční můra, protože přesně takhle to mám s mojí dcerou - 15 jí bude za pár týdnů. Taky jsem z toho na nervy a je jasný, že dcera na diskotéku bude chtít. Taky nevím, pere se to ve mně. Zatím přemýšlím, že jí pustím na nějakou menší, s partou kamarádek, s tím, že jí manžel ve 12 před doskotékou vyzvedne. Slíbila jsem to, já blbec...
Není tady
holky, čeká vás peklo¨
nevyspíte se a budete mít ty šílené vize, co by se teda jako mohlo stát
mám to za sebou, ale klid nemám - teď je starší dcera rozvedená a má problémy jiné a já tím pádem taky
Není tady
Panebože !!!! máme stejnou noční můru !!! Ne - já mám můry dvě.
1.) diskotéky
2.)přijímačky na sš
Ice - tohle řeším také. Také - přesně jako ty - řekla, přesně ve 13ti - na diskotéku až ti bude 15!!!. Za 2 měsíce bude mít 15. A já jsem pos.... až za ušima.
"všichni tam choděj", "všichni můžou, jenom já ne!!!". Já si to nemyslím. Ano, jdou tam 2 kamarádky a 2 kámoši a pár "známejch", kteří mají 18 a víc!!!
Já ji na tu diskotéku pustím, dám jí důvěru, ale budu si pro ni jezdit (já nebo chlap). Rozhodla jsem se takto. Ale: bude fungovat 100% spolehlivě - tak jako doposud, bude stále přísstupná na telefonu, neexistuje, aby byla "nedostupná". Zvolíme určitý čas konce - 23(co ????)hod. A budu vědět, kdo s ní půjde, nebo kdo tam bude. No a samozřejmě až po příjmačkách - do příjmaček ji držím doma (to je pádný důvod), dobrovolně se moc neučí - tak jsem jí sdělila, že tuto nevděčnou úlohu- úlohu drába - beru na sebe, páč nikdo jiný to neudělá.
sš. Ona ví, že je to její věc, její budoucnost, atd, ale já když vidím, že jede jen na 50%, tak mě berou čerti, a rozhodla jsem se nad učením dozorovat, i když to bude vel mi nepříjemné a nedůstoj né. Dovedu si totiž živě představit jak bulí po posr...ch přijímačkách a říká mi --..."proč jsi mě nedonutila...bééé...se víc učit....kdybych udělala celýho Bělounka....tak...bych...béé..."
Není tady
Wiki, moje dětátko milovaný si vysloužilo v pololetí dvojku z chování - takže ke všemu tomu stresu ještě přibylo, že jí k vůli tomu nevezmou. Ale já už Ti tak nějak otupěla, že si říkám . děj se vůle boží, co si zavařila, to má. Jestli jí nevezmou v prvním kole, čeká nás martýrium toho druhýho, ale někam se dostane...ach joooo
Není tady
Zvolíme určitý čas konce - 23(co ????)hod.
No, nechci ti brat iluze, ale kdyz jsem byla jeste v CR, tak zacinala diskoteka ve 22h a nez se to rozbehlo, bylo 23h...cili to si asi moc dcera neuzije.
Jinak ja opravdu odmitam detem delat poskoka v podobe pro ne jezdit. Myslete si o me co chcete, ale sama toho mam dost a patek a sobotu si dam s manzelem rada sklenku,takze moje ditko ma proste smulu. Co ony delaji pro nas dobreho???
Není tady
Wiki napsal(a):
Panebože !!!! máme stejnou noční můru !!! Ne - já mám můry dvě.
1.) diskotéky
2.)přijímačky na sš
Ice - tohle řeším také. Také - přesně jako ty - řekla, přesně ve 13ti - na diskotéku až ti bude 15!!!. Za 2 měsíce bude mít 15. A já jsem pos.... až za ušima.
"všichni tam choděj", "všichni můžou, jenom já ne!!!". Já si to nemyslím. Ano, jdou tam 2 kamarádky a 2 kámoši a pár "známejch", kteří mají 18 a víc!!!
Já ji na tu diskotéku pustím, dám jí důvěru, ale budu si pro ni jezdit (já nebo chlap). Rozhodla jsem se takto. Ale: bude fungovat 100% spolehlivě - tak jako doposud, bude stále přísstupná na telefonu, neexistuje, aby byla "nedostupná". Zvolíme určitý čas konce - 23(co ????)hod. A budu vědět, kdo s ní půjde, nebo kdo tam bude. No a samozřejmě až po příjmačkách - do příjmaček ji držím doma (to je pádný důvod), dobrovolně se moc neučí - tak jsem jí sdělila, že tuto nevděčnou úlohu- úlohu drába - beru na sebe, páč nikdo jiný to neudělá.
sš. Ona ví, že je to její věc, její budoucnost, atd, ale já když vidím, že jede jen na 50%, tak mě berou čerti, a rozhodla jsem se nad učením dozorovat, i když to bude vel mi nepříjemné a nedůstoj né. Dovedu si totiž živě představit jak bulí po posr...ch přijímačkách a říká mi --..."proč jsi mě nedonutila...bééé...se víc učit....kdybych udělala celýho Bělounka....tak...bych...béé..."
Presne, jak pises, ony nam jeste vyctou, ze jsme je rozmazlili...ja jsem taky od dcery slysela, ze vlastne za vsechno muzu ja, jak se ona chova 
Není tady

Diky za podporu - vidim, ze v tom nejsem sama. Ja se bojim hlavne situaci, na ktere holka neni pripravena a v tuto chvili si nedokaze domyslet dopady: psanicka, alkohol, nechraneny sex a tak podobne... No, nezbyva mi, nez verit, ze se vrati cela.
Ona je ve skole prakticky nejlepsi ve tride, je na gymplu, s ucenim zadne potize nema, je vcelku oblibena, takze vlastne neni duvod ji nepustit. Po poslednim velkem prusvihu, o kterem jsem tu nekde psala, seka dobrotu. To uz jsou 3 mesice, behem nichz si nemam na co stezovat. Ona se dokonce necha i pritulit a neni to "trapne". Ja samozrejme nevim vse, ale... kdybych ji nepustila, tak se bojim, ze priste mi to proste nerekne a stejne pujde, protoze pubertalni touhy jsou silnejsi, nez zakazy.
Takze - pustim, o pulnoci si ji vyzvednu, behem tech 3 hodin (zacina to v devet vecer) se trikrat pozvracim, a budu doufat, ze holka pouziva i rozum. Ach jo, ja jeste nejsem pripravena na odstrizerni pupecni snury :-)
Není tady
Ach jo, ja jeste nejsem pripravena na odstrizerni pupecni snury :-)

To asi nebyl nikdo...
Není tady
Cože? diskotéky začínají ve 22 hod???? tak je "uberaschung" - to jsem nevěděla???!!!! Musím zjistit.
Ice - moje holka mi taky nedává k zákazům důvody (vyjma drzosti, lenosti, ksichtů apod)- má také dobré známky, netoulá se, dohody plní. Dokonce si myslím, že v porovnání se spolužačmami bude patřit k vzornějším.....atd........no ale to vůbec nic neznamená. Bojím se vlivu okolí a starších kamarádů....a ty zrovna má.
Nedávno chtěla jet "lyžovat" některou sobotu s 3-4dalšími, řídit bude někdo (cca 60km hory), kdo už "má 2 roky papíry a dost to umí!!!". Nepustila jsem ji, bála jsem se - zejména dopravy....tak bylo u nás dusno - to jsem to schytala....to jsem si dovolila !!!! ještě teď mi zvoní v uších.
Já pro ni raději jezdit budu - s pitím si hlavu nelámu, ale spíš těžko vydržím do půlnoci. Ach jo. To bude!!!
A přesně jak to píše Ice - pokud bude chtít dělat nepravosti, tak je bude dělat, třeba i v poledne a třeba i ve škole.Zákazem nic nezmůžu. Tak holky, jdeme na to...!!!!
Není tady

Tý jo, ještě že tu moju diskotéky nezajímají... ale zas mám už 3 roky strach, kdy si zlomí ruku, nohu nebo vaz na koních, takže ono je to prašť jak uhoď.... 
Není tady

Tak hlasim, ze to dopadlo dobre - devcata spokojena (holka byla s kamaradkou, sousedovic dcerou), o pulnoci je manzel privezl zpatky cele a neposkozene ;-) Pred akci absolvovaly prednasku - nebrat piti od cizich, nenechavat piti na stole, pokud nechaji, tak uz nepit, nechodit s cizimi chlapy ven, nebrat bonbony ani zvykacky atp. od neznamych.
Jen doufam, ze to nebude kazdy tyden. Budu muset vymyslet nejaka pravidla: treba do 16 let 1x za mesic ;-)
Není tady
Pomóóóóóóóc, zjistila jsem, že moje ještě ne 15-ti letá dcera je vyholená jako nemluvně. Hrozně mi to vadí a vlastně nevím proč. Ona argumentuje tím, že ji to připadá hygieničtější a samozřejmě to tak dělá většina kamarádek (jak jinak, že?). Mi to připadá předčasné, připadá mi, jako "připravená". Vaše názory?

Není tady