21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Díky vem! Hrozně se mi ulevilo a pročítám Vae odpovědi znovu a znovu. Fakt jste mi pomohli! Já u se v zoufalství objednala na přítí týden do poradny pro rodinu. Jsem zvědavá, co mi poradí psycholog. Určitě napíu, jak ta schůzka dopadla -jdu ve středu.
Problémů je víc, ta komunikace je jedním z nich -dcera kouří, určitě zkouí marjánku, bohuel má na ni velký vliv jedna kamarádka, která s ní dost manipuluje (vím od učitelek ze koly) a ona se té manipulaci prostě neubrání. Take jí v devítce taky hrozí dvojka z chování...
Není tady
Ahojky Maruko dej pak vědět jak jste dopadly. Dcera tam jde s tebou dobrovolně???
Mi jdeme do poradny pro dislektiky 8.února a chtěla bych tam také říci ná problém..tak jsem zvědavá jestli nám tam v psychologické poradně také pomohou.
Já bych si s ní snad poradila jetě sama,ale chci aby to co jí říkám já-slyela také od někoho jiného.
Stále mě deptá a přijde mi,e mě zkouí co vydrím. Před manelem si to ke mě nedovolí,ale jak zůstaneme spolu sami,u něco vymýlí. Hrozí ji pětka z NJ ,ale pro ni to asi nic není, je to takový flegmatik a je mi z toho zle.. Včera tu zase byla scéna-zakázala jsem ji počítač, chodit ven dokud nebude na vysvědčení lepí známka.Také začala kamarádit s holkou ve které se vidí a nikdo jiný pro ni není dost dobrý. Ty kamarádky co s nimi kamarádila od sebe odhání.. nedovedu ji vysvětlit pojem-kamarádky-né jen jedna-která dokáe obratem velkého kamarádství zradit a pak zůstane sama.
U jsem si tu napsala lístečky co tu radila BETY ,,nemluv na mě" ,,nikam" atd...snad to zkusím a moná ji to chytne u srdce,ne taková to diskuse mezi námi,tak se bude snait být lepí
Opravdu nevím co s ní..kdyby někde lítala a neměla čas na učení,ale větinou je doma, je to spíe její lenost.. MI se snaíme, není to nae vina-jako třeba jiní rodiče, e si dětí nevimnou a pak kdy je zle by je zabili
Asi pravdu jde o to VYDRET ,ale za jakou cenu ?? Dokud se drí domova,tak je to snad v pořádku,no jetě není tak ,,stará" aby ji to táhlo z domova a někde něco vyváděla... jsou na tom opravdu někde hůř. Včera jsem u měla v ruce vařečku,ale manel mě zastavil...opravdu někdy ,ne křičet, tak bych ji pouila :grater:ale pak by mi to bylo líto
Jsem na,, Letn´átkách" s maminama ,ani jsem jim to tam nepsala- stydím se , tam řeíme jiné věci a příjemnějí
Upravil(a) salek (19. 1. 2007 10:46)
Není tady
K tomu psychologovi jdu zatím sama, chci se neprve poradit a pak ho taky okouknout - bohuel u mám za sebou jednu patnou zkuenost s psycholokou (byli jsme za ní kvůli výběru koly).
Dcera se ve kole dost zhorila, celou dobu měla skoro samé jedničky a v devítce - kdy jde o to nejvíc, tak teď na poslední chvíli zachraňuje, co se dá, aby nechytla nějakou trojku. S chováním ve kole má problémy - to je právě vliv té kamarádky a party tří holek, kterou okolo sebe vytvořila. Prostě z ní edivím.
Není tady
My jsme taky začali uvaovat o PPP ( pedagogicko-psychologická poradna). Musíme se teprve objednat. Ale nevím, co na to řekne kluk, jestli tam bude chtit s takou dobrovolně. No uvidíme.
Ten ná taky začal kouřit, lyela jsem od kamarádky, jak jsou venku sprostí a tak. No děs. Banda je banda, my jsme jen pitomí dospěláci, ničemu nerotumýme!
Drím vem palečky!!!!
Není tady
My jsme byli taky u psycholoky - několik návtěv, ale pak to skončilo tak, e mi psycholoka řekla, e mi nemá co vytknout, take kdyby s ním byli větí potíe, mám volat. Pořád se utěuji, e syn má snad dobrý základ, take a se vyřádí, bude z něho "normální, sluný člověk".
Není tady
Ničemu nerozumíme,nic jim nepřejeme. Já nemohu ani troku zvýit hlas - to mi dcera říká,e na ni křičím. To se ovládám,protoe tu máme malou Verunku...tak si asi umíte představit to mé ,,křičení"
Já ji do té poradny dotáhnu i po smyku jen abych ji udělala tu ostudu ,kam a s ní musím jít
Drte se také ..snad bude líp. Ale ono se dobře říká,,malé děti malé starosti,velké děti velké starosti" tak ono nás to jetě moná v přítích letech čeká...stále a stále
Není tady
Nesnáím synovy věty : Co jsem udělal? Já jsem ti přece nic neudělal. Zase křičí?
Toto me vytáčí nejvíc a on to ví, take tou jsou jeho nejčastějí věty.
Není tady
No prostě je to s nimi někdy k nevydrení a někdy jsou to moji miláčci, ale trpím jako vy vehny rozmary nálad a pitomými nápady, doufám, e je to kolem dvacítky přejde, jestli se toho doiji.
Není tady
salek napsal(a):
Ničemu nerozumíme,nic jim nepřejeme. Já nemohu ani troku zvýit hlas - to mi dcera říká,e na ni křičím. To se ovládám,protoe tu máme malou Verunku...tak si asi umíte představit to mé ,,křičení"
![]()
Já ji do té poradny dotáhnu i po smykujen abych ji udělala tu ostudu ,kam a s ní musím jít
Drte se také ..snad bude líp. Ale ono se dobře říká,,malé děti malé starosti,velké děti velké starosti" tak ono nás to jetě moná v přítích letech čeká...stále a stále
Na jiném fóru jsem slíbila, e Ti povím, jaké to bylo na kineziologii. Vrátila jsem se před chvílí z Prahy a jetě to musím v sobě utřídit, ale jedno vím jistě. Byl to pro mně velký přínos a velmi to doporučuju. Pochopila jsem , proč jsou některé věci tak jak jsou a vím, e se to bude měnit. Pochopila jsem, jak moc je pro mně moje dcera mým vlastním zrcadlem. Pokud bude chtít, poli mě SZ a já Ti dám na tu kinezioloku číslo. Je to úasný člověk.
Tady jsou její stránky http://www.ahau.cz/default.php?pageid=1541
Upravil(a) lueta (19. 1. 2007 21:39)
Není tady
Nela, tak takhle je to u nás taky! Co jsem udělal, proč křičí!
Jsou asi vichni stejní! Teď seká dobrotu, před chvíli jsme dohráli ty dostihy. Dobře jsme se pobavili, i klukovi se to líbilo! Udělala jsem popkorn, byla sranda! Jo, donesla jsem z domu starý psací stroj, náramně ho to baví, a se divím! Zatím ok!
Papa
Není tady
Tak si tu v poklidu čtu jak to zvládáte s poboema, kdy příjde ná pubo 15 let a zeptá se "CO DĚLÁ?". Odpovím mu, e si čtu jak jednat s puboema a co dělat. Dostala se mi skvostna odpověď. "No co, zalézt zpátky do hrobu". To je síla, e? Jetě těstí, e to bylo v legraci. Teda aspoň myslím. Jinak ná pubo je docela snesitelný, nebo to bude tím, e jsem si u zvykla?
Není tady
Doma si chovám také dva výstavní exempláře puberáků ( kluci - 16 a 17.5) a občas je to lahůdka....starí nebyl ukecaný nikdy, ale teď je pro něho problém vůbec něco z úst vypustit - větinou je to slovo CO? - protoe ho obtěuje jakákoliv otázka - seděl by jen u PC a kdy je z tohoto místa vypuzen - tak se zavrtá do pokojíčku......místo mluvení vrhá jen takové pohrdavé pohledy.........mít jen jeho, tak trpím u delí dobu samomluvou. Mladí občas komunikuje - ale jak umí být vstřícný, tak umí být i drsný - a vím, e kadý pohodový okamik je u něho vykoupen tak 99 okamiky, kdy se mi vaří krev.......ale u něho alespoň vidím emoce........u starího se občas musím podívat zblízka jestli dýchá - výraz tváře se mu téměř nikdy nemění a kdy se usměje, tak si to pamalu zaznamenávám do kalendáře jako zázrak. A mezi sebou se milují tak, e pokud jedou navtívit tatínka, tak kadý jiným dopravním prostředkem a pokud musí stejným - tak sedí kadý na jiném konci - ve vlaku zásadně kadý v jiném vagónu.......a musím říct, e mě rozesmála poznámka mladího, e nechápe jak jsem si mohla pořídit víc dětí - e chtěl být jedináčkem.........bohuel jsem mu musela odpovědět, e já mít jedináčka - tak on se nikdy nenarodil :-)) Ale zatím iju a pevně doufám, e se z mých roztomilých klučíků jednou stanou prima chlapíci..............jen abych se toho doila........
Není tady
71maja Tak takle jsem se u dlouho nezasmála, a mi tečou slzy. Promin, ale napsala jsi to perfektně.
Není tady
Jsem ráda, e jsem někoho pobavila, protoe mě se v daných chvílích chce mlátit hlavou do zdi.........ale mám svoje kluky moc ráda......take skřípu zubama, a přitom doufám - e jednou bude zase dobře....... Jetě něco přidám - mladí vdy bavil okolí - a u nás se takovým dětem říká "tele z kaparovy krávy" - tak jsem mu to jednou při oslavě narozenin řekla a on ani by si uvědomil co říká, odpověděl přede vemi - a u tedy ví, která kráva je jeho mamka.....a to byla puberta jetě v nedohlednu.............jojo - ivot je boj - mě se moc líbilo přirovnání puberty k těhotenství - ale bylo by fajn, kdyby i puberta trvala 9 měsíců................
Není tady
Ahojky napsala jsi to pěkně ,,kéby" jen 9měsíců...
Dnení odpovědi dcery na mé otázky ,,co dělá"?? Odpověd´,,NIC" !! Take jsem rozhodlá opravdu vytvořit cedulky(co tu radila Bety) s její odpovědí,,nic" ,,nikam" ,,nedívej se na mě" ,,nesahej na mě" ,,nemluv na mě" ,,potřebuji peníze"
Ale mám od ní dnes vyehleno,protoe ji to baví a já jsem si v klidu mohla vypít mou večerní kávu..
Není tady
Salku,
ty cedulky jsou prima nápad - jen já bych si je asi ukazovala sama - pro ně by to byla zase práce navíc.....energií etří, a to vypadá, e tělu ádnou nedodávají - tak nevím, kam se ztrácí ty tuny jídla, co domů denně vleču :-)
S tím ehlením jsi mě připomněla, jak starí v záchvatu solidarity vzal ehličku do ruky, e to přeci není problém. Tak vyehlil za půl hodiny jedno triko a pak s tím seknul s tím, e mám úplně blbou ehličku........a to triko bylo mladího syna a ten ho odmítl vzít na sebe, protoe ho "vomatlával" jeho brácha............ a já se drela, abych je nezabila oba
Není tady
S tím jídlem mi to povídej..nadávám stále ,e lednička není televize otevře a kouká co by zdlábla. I si toho viml BM, kdy tam byla na víkend a kdy s ní přijel řekl,,no ta ere"
A ty to má doma 2x to bych si u musela asi barvit vlasy, jak bych byla edivá,ale zase se nenudí mín´ne já..já to mám někdy 2x,kdy je dlouho klid
pa Renča
Není tady
Jeíi, já vám polu kadému po troce slovního průjmu mé patnactileté dcery. Holky, ta mele a mele, stále, vude a navíc straně rychle a hlasitě. Ojjj, jak mě z ní někdy bolí hlava. Vím toho o ní hodně a jsem ráda, ale také mě nezajímá kadý trapný záitek jejích kamarádů a spoluáků, líčený hlasitosti postřiinového Pepina například při placení u pokladny.
Upravil(a) Stelička (21. 1. 2007 21:56)
Není tady
Vlasy si barvím a to tak, e velmi - z čeho to asi bude? Moji kluci by to vem vysvětlili - jsem u prostě přestárlá matka - s tím u nic nenadělám :-) Ale je důleité, e mám jetě sílu nakupovat - protoe u nás i kdy je lednice plná (co to je?) tak z nich vypadne vdy stejná věta - e tam NIC není...
A Steličko, asi si neumím představit co to obnáí, kdy se naopak stavidla řeči protrhnou - pro mě je to scifi - kadý extrém má své.
Já jen doufám, e a uvidím vysvědčení, tak nebudu třetí, kdo u nás ztratí řeč...... Protoe jestli komunikují stejně i s učiteli, tak nevím nevím. Já u se neptám, co bylo ve kole, ale BYL JSI VE KOLE..... otázky musím formulovat tak, aby odpověď mohla znít ANO (tedy NO JO) nebo NE - jinak se odpovědi nedočkám.
Upravil(a) 71maja (21. 1. 2007 23:47)
Není tady
Ahoj holky,
i ja s vami citim. Dve puberty mam uz za sebou a tri pubertaky momentalne. Sice dva chodi jednou za ctrnact dni, ale tim, ze nejsou moji a navic uplne jinak vychovani-vice mene nevychovani, tak je to o to intenzivnejsi a navic jina zeme, jine mravy...
Presne jak pise Salek, dcera od manzela navstivi lednici milionkrat za den, cumi do ni a premysli...nekdy je to opravdu na bednu. Kdyz jsem vcera utrousila, ze je to iritantin, jeji bratr se zeptal, co je na tom iritantni...bud nemluvi, nebo vas chytaji na slovickach...
Moje skoro 16 dcera, kdyz se ji zeptam, co cely den delala, rekne "NIC"...a tim debata konci.
No nic, asi je lepsi se po ranu nerozcilovat...vsem prima den..
Není tady
Ahojky tak je vidět,e je nás více ,,postiených" en s pubert´áky..
Ale je to fajn,protoe já to snáím nějak FUJ TAJBL a tady se troku odreaguji a zjistím,e je to skoro vude s nimi stejné
To NIC jsem tu u rozebírala..opravdu jiné slovíčko v tomto věku neznají a pak kdy na něco dojde,tak koukáme ,,e nebylo NIC"
Jsem zvědavá jestli ho řekne dnes a se vrátí ze koly,kde bude zkouená na vysvědčení na lepí známku z NJ
Steličko občas by mi to i bylo milé to její ,,mletí" jak ty říká
ne koukat na ten její ,,přiblblý " výraz mlčení
ale opravdu kadé dítko je jiné a jinak to vnímáme
Tak jdu na mé ranní kafíčko, dokud je to moje miminko v klidu
Není tady
Ahoj holky, tohle vae téma mě tak dostalo, e jsem se kvůli tomu na Babinet zaregistrovala. U sem dlouho chodím, ale zatím jsem různé příspěvky jenom pročítala. Ovem téma puberta je moje noční můra. Mám dceru, které bude na jaře 16, take je v tom nejlepím pubertálním věku a my to máme doma s plnou parádou. Ale jen doma, protoe ve kola a vude jinde mimo domov je naprosto vzorná a nikdo nám nechce věřit, jak s tím doma bojujeme. Podle ní jsme nemoní rodiče s naprosto nemonými názory. Je doma drzá, na ničem se s ní nelze domluvit, od nás zpochybní i e 1 a 1 jsou 2. Nai péči a lásku bere jako naprostou samozdřejmost, ale kdy se staráme , tak ji tím vlastně obtěujeme. Klid je jen kdy ji necháme sedět u počítače a nic po ní nechceme. V momentě, kdy ji poádáme, aby tam pustila manela nebo mě, následuje hysterák jak ze patného filmu. Mluví hodně, ale jen kdy ona chce. Kdy se sní chceme bavit my, tak zrovna zájem nemá. Nejvíce řečí má v pokročilou noční hodinu, kdy i my rodiče u sotva koukáme. Kdy odmítneme s tím , e je čas spát, cítí se ukřivděná a opět následuje vzteklá reakce. A tak bych mohla pokračovat hodiny. A nejčastějí reakce na nae pokusy domluvit se na čemkoli? Nech toho, Přestaň Ty jsi hrozná atd. Tak jsem si postěovala a je mně lépe. Vdycky kdy s manelem vychladneme, tak si říkáme , e za to nemůe, e jsou to hormony, e by mohla být daleko horí. Ona je opravdu ve kole naprostá premiantka a ani nikam nechodí s partou, ze koly jde rovnou domů. Má kadý den hodně úkolů a ve kole je denně do večera, protoe chodí do cizí koly a tam je rozvrh nastaven o hodně jinak ne ve kole české. Já si to ve uvědomuji, ale stejně kdy se hádáme tak mně tečou nervy.
Není tady
Můj závazek do budoucna...
Nebudu mít děti, dokud nebudu mít jednu místnost pro kadé z nich. Lidi, jak já trpěla nejen v létech své puberty v jedné místnosti se sourozencem a rodiči... Jak já touila po tom někde se zavřít. Pro vechny zúčastněné by to bylo bývalo mnohem lepí.
Není tady
Milá Danielo, tvůj závazek je perfektní, leč nenaplnitelný, kdybys měla místností 2x tolik. Oni se ti dětičky slezou v jedné cimře, kde se budou rvát, prudit atd. Tvoji přítomnost v dané místnosti pro ně bude bonus. Zavřou se pouze v okamiku, kdy to začne zavánět nějakou prací nebo budou mít pocit, e je svět, potamo rodiče, nechápou.
Není tady
Tak jestli bude platit stará známá dědičnost, tak se rozhodně slízat nebudou. My jsme se s bratrem zásadně nacházeli na opačných koncích vymezeného prostoru (nejlépe úhlopříčně) a nemluvili spolu třeba několik dní. Jako tady někdo psal, e jeho děti cestují ve vlaku různými vagóny... tak to bylo přesný.
Záleí prostě na tom, jak kdo ty hormonální bouře řeí. A i bez bouří - já stydlivá, ráno během mých dnů vstát a se zakrváceným pyamem se před ostatníma ourat do (beztak obsazené) koupelny......
Není tady