Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#226 11. 3. 2007 15:06

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Komunikace s puberťáky

No jó, dnešní děvčata (i někteří chlapci - hrůza) považují chloupky za něco nečistého, a raději se holí, opravdu je to jen takový trend ...

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#227 11. 3. 2007 15:51

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

ice napsal(a):

Tak hlasim, ze to dopadlo dobre - devcata spokojena (holka byla s kamaradkou, sousedovic dcerou), o pulnoci je manzel privezl zpatky cele a neposkozene ;-) Pred akci absolvovaly prednasku - nebrat piti od cizich, nenechavat piti na stole, pokud nechaji, tak uz nepit, nechodit s cizimi chlapy ven, nebrat bonbony ani zvykacky atp. od neznamych.
Jen doufam, ze to nebude kazdy tyden. Budu muset vymyslet nejaka pravidla: treba do 16 let 1x za mesic ;-)

Nerada bych tě nějak děsila,ale zákazy typu - nebrat nic od cizích - nebudou celkem nic platné.Impulzy vycházejí  často z kruhu přátel,tedy těch se kterými se setkávají nejvíce.
A na druhou stranu píšeš že dcera není na určité situace připravena - neboj,chodí na gympl a tudíž o těchto věcech ví daleko více než se domníváš.Tento typ školy vybavuje děti velice přesnými informacemi.smile

Není tady

#228 19. 3. 2007 13:28

Ra
♥♥♥♥♥--

godlike
1. První dva roky života učíte své dítě chodit a mluvit.
    Pak strávíte dalších šestnáct let tím, že jim říkáte ať si sednou a
    mlčí.
2. Vnoučata jsou Boží odměnou za to, že jste nezamordovali své
    vlastní děti.
3. Matky 'puberťáků' ví, proč některá zvířata pojídají své
    mladé.
4. Děti se málokdy spletou když vás citují. Ve skutečnosti
    zopakují každičké slovo, které jste neměli vyslovit. gloria
5. Hlavní důvod pořádání oslav narozenin vašich dětí je
    ujištění se o tom, že vlastně existují ještě horší děti něž jsou ty
    vaše.

Rada dne:
Buďte hodní na své děti, jednou vám budou vybírat domov důchodců! kapitulation

Pokud jste ve stresu a máte bolení hlavy, udělejte to, co radí
příbalový leták na Aspirinu: 'Vezměte si dvě tablety... a ... držte (se) z dosahu dětí.'

hjarta

Není tady

#229 19. 3. 2007 13:49

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Steličko řekla bych, že i 15-ti letá holka má právo na určité soukromí a to se týká zejména takovýhle intimností. Co s tím jako chceš dělat ? Zakázat jí to a pak jí šmírovat v koupelně jestli se náhodou neholí.

Mě tedy naši taky docela dusili, doma do půnoci, ještě v 17-ti jsem se nesměla dívat po osmé na televizi - a že bych jim byla dneska nějak extrémně vděčná se tedy říct nedá.

Není tady

#230 19. 3. 2007 17:35

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Ra - to je dobrý!!! To se mi líbí.

Ra, prosím Tě, proč máš tento Avatar? Já vím, že mi do něj nic není - je tvůj- vím. Působí na mě strašně morbidně...ani to nechci popsat...je to jen náhoda, nebo můj pocit. není to záměr??že ne? Nezlob se, že jsem odbočila..ď.

Není tady

#231 20. 3. 2007 7:30

Jarča
♥♥♥♥---

Moje dcera - 13 let, přišla minulý týden s pírsinkem v jazyku!!!Nechala si to píchnout u CHIRURGA!!! tak jsem jí druhý den sebrala a jela tam udělat trochu vzrůšo, protože nechápu, jak tohle někdo může píchnout 13ti letému dítěti bez souhlasu rodičů. Dcera je naštvaná, ale říkám si, at, přece si nemůže maslet, že si bude ve svých letech dělat co chce, kdyby jí bylo alespon 16 a byla bezproblémová neřeknu nic - no to kecam, trošku bych si zafrfnala, ale nechala bych jí, ale ona měla v pololetí 2 z chování, výsledky ve škole nic moc a ted tohle.

Není tady

#232 20. 3. 2007 8:57

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Jarčo, z toho mám taky hrůzu. Kluk už nějakou  dobu o tom mluví, že si ho nechá taky píchnout - nejlépe do jazyka, nebo někde na obličej. Dokonce mi včera vyprávěl, že si obstarali jehly a píchali se sami. Mně úplně oblelo, nevím, jestli mu mám věřit. Utěšuji se, že se bojí injekcí, tak by snad na sebe nenechal šáhnout, ale nevím, jestli by ten strach  kvůli holkám nepotlačil:(

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#233 20. 3. 2007 8:57

Ra
♥♥♥♥♥--

ahojky Wiki,
je to má fotka, portrét big_smile grater
měla bych s tím tedy něco udělat, nechci strašit lidi, věř mi tummenupp
díky za názor!

hjarta

Není tady

#234 20. 3. 2007 9:00

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Ra,  tak na mě  tvůj avatar působí úplně normálně.  Aspoň tady vidíme, co člověk, to jiný názor. big_smile

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#235 20. 3. 2007 9:40

Jay
♥♥♥----
Místo: Landgraaf - Nederland

Jarča napsal(a):

Moje dcera - 13 let, přišla minulý týden s pírsinkem v jazyku!!!Nechala si to píchnout u CHIRURGA!!! tak jsem jí druhý den sebrala a jela tam udělat trochu vzrůšo, protože nechápu, jak tohle někdo může píchnout 13ti letému dítěti bez souhlasu rodičů. Dcera je naštvaná, ale říkám si, at, přece si nemůže maslet, že si bude ve svých letech dělat co chce, kdyby jí bylo alespon 16 a byla bezproblémová neřeknu nic - no to kecam, trošku bych si zafrfnala, ale nechala bych jí, ale ona měla v pololetí 2 z chování, výsledky ve škole nic moc a ted tohle.

Tak to je sila. Nejak mi to rozum nebere, jak muze doktor bez souhlasu rodicu neco podobneho udelat sad
Moje dcera ma teda dva piercings, ale s mym souhlasem...tak dlouho zadonila, az jsem povolila. Ve 14letech ho chtela k narozkam, tak jsem ji rekla, az ji bude 15, myslela jsem, ze dostane rozum gloria bohuzel ho nedostala. V 15ti tedy od nas dostala jeden-pupik a od segry druhy-jazyk...mela i v nosu, ale ten si casem sundala, k vanocum si prala po ret. Jake bylo vsak jeji prekvapeni, kdyz se to jejimu priteli nelibilo a brecel. Asi po 5dnech si to sama vyndala. Ach jo...pubertaci..

http://img511.imageshack.us/img511/5350/princeznaqr5.th.jpg

Není tady

#236 20. 3. 2007 13:15

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Jéžižmááárjááá, to jsem tomu dala..........ta fotka je samosebou v pořádku - já chtěla popsat jen pocit- asi mi to připomnělo něco, rtg snímek....něco...nevim. Prosím, neber si to vůbec osobně - já to neumím popsat......ale každopádně Ty jsi v pořádku Já mám nějaké bludy....a strašáky....víš??

Upravil(a) Wiki (20. 3. 2007 13:20)

Není tady

#237 20. 3. 2007 13:19

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Jen tak mmch, dcera přišla s tím, že chce jet na koncert (nevzpomenu si- nějaká zahr.skupina ducducduc)asi do Prahy s kamarády. Připomínám nemá ještě 15.

Druhá věc- chce pírsing do pupíku. To mi přijde ješte docela nejméně hrozné z těch možností (jazyk, obočí...). Tak uvidím.

Není tady

#238 20. 3. 2007 13:39

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Můj bratr chtěl pírsing obočí. Když mu to matka zakázala, opatřil si dredy, měl je obarvené na zeleno a ještě střídavě konečky na zeleno a modro. Dva dny před nástupem na sš. Matka to složitě likvidovala ) barevnosti) , dredy zůstaly a nakonec byla velice ráda když je vyměnil za pírsing obočí smilelol

Mája

Není tady

#239 20. 3. 2007 15:29

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Dobře Májo. Pírsing je vlastně docela hezkej...grater

Není tady

#240 21. 3. 2007 9:46

Jarča
♥♥♥♥---

Utěšuji se, že se bojí injekcí, tak by snad na sebe nenechal šáhnout, ale nevím, jestli by ten strach  kvůli holkám nepotlačil:(

Ha ha, tak příklad - moje dcera má problémy se štítnou žlázou. 2x do roka chodíme na kontrolu a to obnáší pokaždé braní krve. Před 14 ti dnama jsme tam byli, dcera dělala takové divadlo, že se nad ní doktorka smilovala a řekla ,že jí tedy krev nevezme, at tedy zajdeme na ultrazvuk. Tam jsem s ní ve středu minulý týden čekala 4 hodiny než na nás přišla řada, když jsem jí nadávala, tak tvrdila, že raděj tam bude čekat celý den, než aby jí píchali krev - no aa ve čtvrtek příjde s propíchnutým jazykem. Takže si nedělej nějaký iluze

Jo a u toho chirurga jsem udělala trochu rozruch, ale zase co si vezmeš na doktorovi?

Není tady

#241 21. 3. 2007 14:46

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Ano!! To je náš případ také. Vlastně jsem to chtěla napsat už minule. Moje dceruška když vidí jen puchýř, aft, opar...tak dělá šílené obličeje, zhnuseńé až jako že zvrací.... Pokud se bebí tedy týká někoho jiného. Pokud by se týkalo jí samotné, je to něco jiného (pěkného) a řeší se jen její bolest.

Píšu to celé proto, že mi nedávno popisovala, jak vypadá pírsing do jazyka (a jak to dělají!!!), byla celá znechucená. Tak jsem jí to živě dokreslila se zánětlivými následky, infekcí, vředem a nekrózou......

Dofám, že ji bolest odradí a vykašle se na to. A bude mě tejrat něčím jiným.big_smile

Není tady

#242 21. 3. 2007 15:35

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Holky a neděláte z toho piercingu náhodou moc velký drama ? Je to prostě naušnice, jenom na jiném místě, navíc se to dá vyndat, tak o co jde ? Píchnutý uši snad vaše holky mají ne ?

Není tady

#243 22. 3. 2007 15:04

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Nevím Tiino..., je to dokonce možný, že tomu přidávám větší význam,  než to má.....Já to tak asi brala, protože se mi to v obličeji nelíbí. Možná máš pravdu.....smile

Není tady

#244 22. 3. 2007 15:38

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Wiki no jasně, že mám pravdu :-))) dyť fakt o nic nejde, navíc to není trvalé, jako třeba tetování, až se to přestane líbit, tak se to prostě vyndá a je to.

Není tady

#245 22. 3. 2007 16:44

Jarča
♥♥♥♥---

kDYBY DCERA BYLA BEZPROBLÉMOVÉ DÍTĚ, NEŘEKNU NIC - TEDA KEÁM, ŘEKNU ALE NEBUDU Z TOHO DĚLAT AFÉRU.
ALE ONA JE V TRESTU - 2 Z CHOVÁNÍ NA VYSVĚDČENÍ STD A NAVÍC LHALA A PODVÁDĚLA A TO SE NEDĚLÁ, KDYŽ JÍ TOHLE PROJDE, S ČÍM PŘIJDE PŘÍŠTĚ?

Není tady

#246 22. 3. 2007 17:10

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jarčo no nevím, osobně mám ten názor, že kvůli maličkostem by se neměly dělat velké scény, ale zase na druhou stranu taky nemám děti :-) až (a jestli ) je mít budu, třeba to uvidím jinak

Není tady

#247 22. 3. 2007 17:40

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Jarčo, raduj se z toho, že si to nechala propíchnout sterilní jehlou a ne na veřejném WC rezavým špendlíkem, který předtím použili na propíchnutí ostatních postižených kamarádů! Ona je vlastně zodpovědná mladá dáma  a  pečující o své zdraví  lol

Upravil(a) aprill (22. 3. 2007 17:41)

Není tady

#248 22. 3. 2007 19:21

ita
♥♥♥♥♥♥-

Jarčo, naše 16 si nechala udělat díru pod ret a nosila tam takový špičatý hřebík. Když se jí to zakazovalo, nosila všude kromě doma. Taky lhala, podváděla, ve škole nic moc, po zlém to s ní vůbec nešlo. Studuje v jiném městě a přestala jezdit domů. Nakonec jsme museli ustoupit, nechat jí hřebík a je naráz hodná.

Není tady

#249 23. 3. 2007 7:32

Jarča
♥♥♥♥---

Ale 16 let a 13 to je docela rozdíl, né?Je teprve v 7 třídě.

Není tady

#250 23. 3. 2007 10:27

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem včera byla postavena před přímou otázku. Co jí dáme k 15 narozkám. Varianty:  noutbook nebo počítač (svůj vlastní). Já řekla ne, páč to budeme řešit až k vánocům. A také chci oddálit chvíli, kdy dceru již neuvidím jinde, než ve vlastním pokoji, kde už má všechno. Ve chvíli, kdy jí dám noťas ji potkám jen cestou na WC a do koupelny...
Další předmět řízení byly lístky na nějakou skupinu- což obnáší s kamarády přes noc někde být (asi Praha)a jet tam jejich autem. To jsem okamžitě zavrhla, i když to vypadalo, že nepřežijeme. Tak mě zkusila zdeptat piersingem do obočí - a stalo se neuvěřitelné - maminka nadšeně kývla, což dcerunka nechápala, páč sázela na koncert(ten měla chudinka zato, že skousnu nejlépe. Bože jak se v mamince spletla:D). 

Ten vytřeštěný pohled!!! Nádhera. Fakt, Tiino dík, že jsem se nad tím stačila doopravdy poctivě zamyslet o den dřív.!!!smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí