Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 18. 1. 2007 9:09

eliimoor
♥♥♥----

Kolik je těch štastných?

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, kolik z vás je těch šťastných, kterým vyšlo manželství napoprvé?
Měly sladké zásnuby, příjemnou svatbu a máte chlapa, který je relativně opravdu tím "pravým"...?
Nebo jste snad zastánci společného soužití bez "podepsaného papíru"?

Není tady

#2 18. 1. 2007 9:24

majkafa
Host

Re: Kolik je těch štastných?

Můj názor je, že až do konce našich společných dní nelze říct, že manželství vyšlo napoprvé. To se pozná až na konci života prvního z partnerů, když budou stále spolu, šťastni, stále se budou milovat. Teď třeba někdo může říct, že je z těch šťastných a zítra už to může být jinak.

#3 18. 1. 2007 9:48

1Marie
♥♥♥----

To máš pravdu, majkafo, nikdy neříkej nikdy!
Ale já jsem vdaná 18 let a jsem v manželství šťastná. Máme dobrý manželství. Takže - těch 18 let mi už nikdo nevezme a oba se snažíme, aby nám spolu bylo dobře dál.

Není tady

#4 18. 1. 2007 9:54

Pešta
♥♥♥♥---

Kdyby si se mě zeptala takhle před rokem, odpověděla, bych, že věřím na štastné manželství na celý život, ale dnes po druhém stání u soudu, nevěřím chlapům ani pozdrav.

Není tady

#5 18. 1. 2007 10:00

lulu24
♥♥♥♥♥♥-
Web

S padesátiprocentní rozvodovostí asi nemáme moc velkou šanci, že budeme patřit mezi ty, kterým to vyšlo napoprvé.Já nevím, jestli se někdy vdám.

Není tady

#6 18. 1. 2007 10:04

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Povím ti to za 40 let. wink

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#7 18. 1. 2007 10:25

majkafa
Host

Před rokem a půl, kdy jsme slavili 20. výročí svatby, bych odpověděla, že máme šťastné manželství, že si myslím, že nám to vyšlo napoprvé. I můj manžel to říkal. Jak jsem byla bláhová. Ze dne na den bylo vše jinak. Dodneška si myslím, že můj manžel byl pro mne "ten pravý". On už si to o mně nemyslí.

#8 18. 1. 2007 10:35

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Elimoor jak chceš na tohle odpovědět ? Všechno může být přes noc jinak.

Není tady

#9 18. 1. 2007 10:35

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Taky jsem měla "sladké zásnuby, příjemnou svatbu" a myslela jsem, že i "chlapa, který je relativně opravdu tím pravým". Jenže život není pohádka - princ na bílém koni se změnil v žabáka, zazvonil zvonec... a přestože mám na něj pořád "papír", hodně lidí se mě ptá, jak dlouho už jsem rozvedená...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#10 18. 1. 2007 10:38

eset
♥♥♥♥---

ja mám jediného partnera 12 rokov, čo si myslím že je na vyhlásenia málo. Bohužial sme tiež prešli roznymi poznaniami, a dá sa povedať že sme sa za tie roky zmenili. Intenzívne nás spája rovnaký pohľad na partnerstvo, rodinu, deti a máme svoje "pravidlá", lebo sme dávnejšie zistili, že bez toho si "rozbijeme d*žky". My sme pod vplyvom horúcej šialenej lásky nikdy neboli, napriek tomu pociťujeme úplnú oddanosť ,no a či je ten pravý? má všetko čo som kedy chcela, je to priateľ.

Ak ťa opantala jeho pokojná sila alebo jej čaro, ak sa očarený oddáš, to nie je láska, ale porážka.

Není tady

#11 18. 1. 2007 11:08

lissa
♥------

Svatbu jsme měli v rodinném kruku těch nejbližším, malou, skromnou, ale hezkou. Věřím, že naše manželství vyjde a všechny problémy, které přijdou zvládneme. Zatím se nám to daří celkem fajn a problémů už tedy bylo hodně i těch vážnějších. Manžel mi ve všem pomáhá a řekla bych, že čím déle jsme spolu, tím nám to lépe klape. Tak uvidíme co život přinese.

Štěstí je mozaika složená z nepatrných malých radostí.

Není tady

#12 18. 1. 2007 11:37

Zlata
♥♥♥----

Já bych do puntíku napsala to co Eset.Letos budu vdaná 28 let.I kdyby se do budoucna stalo cokoli,ty společné roky a zážitky mi nikdo nevezme.Jen bych přála i našim dětem,aby jim to vyšlo tak jako nám.

Není tady

#13 18. 1. 2007 12:42

Kamilie
♥♥♥----

Asi mé kamarádce, je vdaná už 22 let, tak snad jim to vydrží, ale ideálni to taky není. Všude je něco a možná už nění štastná, ale jenom občas "spokojená". Přeju ji, aby jim to vydrželo. To už se hledá lupou v dnešním čase.

Není tady

#14 18. 1. 2007 13:20

FIONA27
♥♥♥----

lulu24 napsal(a):

S padesátiprocentní rozvodovostí asi nemáme moc velkou šanci, že budeme patřit mezi ty, kterým to vyšlo napoprvé.Já nevím, jestli se někdy vdám.

Souhlasím. Dřív ta manželství vydržela dýl - lidi se tak nějak nerozcházeli hned kvůli kravině, ale teď každým rokem stoupá procento rozvodovosti... bohužel.

Není tady

#15 18. 1. 2007 14:43

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Naši jsou spolu 33let a táhne jim na 60tku a jsou spolu stále....hádají se někdy,to je pravda,ale že by někdo jen pomyslel na to jít od sebe,to se nikdy nestalo a snad už nestane.

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#16 18. 1. 2007 15:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja by som nevidela tie spomienky na minulosť ako nejakú sladkú nostlagiu: nebývalo toľko rozvodov, ale nešťastných manželstiev bolo rovnako ako teraz... Proste tí ľudia boli naoko spolu, celá dedina(polka mesta) vedela, že on má inú a ona iného, ale skrátka sa nemohli rozviesť. Bývalo to aj kruté, sesternici môjho dedka odišiel muž do Južnej Ameriky a 15 rokov nemala o ňom správy, ale nemohla sa znovu vydať, lebo oficiálne bola stále jeho manželka pred Bohom... Až potom sa nejakým zázrakom dozvedela, že zomrel(čo tušila, keď prestali chodiť od neho peniaze, ale úradom bolo tušenie málo). A byť vydatá do smrti za ožrana a násilníka, bez vyhliadky na "omilostenie" či "podmienečné prepustenie", tiež nie je bohvieaká vyhliadka.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#17 18. 1. 2007 15:33

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

hjarta já se hlásím k těm šťastným. Vloni na podzim jsme oslavili 30 společných let. Manžel je hodný, spolehlivý, zodpovědný,skvělý otec i manžel, vždycky mě v životě podržel když jsem to potřebovala. Prošli jsme si i těžkou finanční a bytovou situaci , máme 2 děti z toho jedno má snížené IQ,a všechno jsme zvládli spolu. Nikdy mi nevyčítal že mě živí, i když jsem nemohla dlouho najít pořádnou práci, pracuje rád na zahradě a doma mi taky pomáhá - nákupy, opravy v domácnosti apod. Společné koníčky nemáme, on je sportovně založený a já vůbec ne, ale trávíme spolu volný čas a máme se rádi. Jsem šťastná že jsme spolu. Je to první manželství nás obou. hjarta

Strach je malá smrt...

Není tady

#18 19. 1. 2007 8:09

eliimoor
♥♥♥----

BETY, LISSA, 1MARIE.....Máte recept na šťastné manželství?
Nebo je to o toleranci, pochopení....?

Není tady

#19 19. 1. 2007 8:31

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Kdybych nebyla kr..a, tak mi to taky vyšlo-bohužel jsem nevěděla co s roupama...

Není tady

#20 19. 1. 2007 9:13

slíva modrá
♥♥-----

Jsme spolu 23let.Brali jsme se ve 20 protože bylo na cestě dítě.Byli jsme studentská láska já první on druhý.Zatím jsme ruku v ruce prošli  čas bez bytu a bez peněz ,doby smutku z úmrtí blízkých i dobu ,kdy se zdálo,že se začínáme vzdalovat.Celou dobu to bylo o toleranci a snaze pochopit toho druhého i když se zdálo,že to nejde.Neříkám,že jsem nikdy nemyslela na nikoho jiného,ale vždycky víc než touha byla silnější láska a pocit zodpovědnosti.Myšlenka ,že on by mi to nikdy neudělal/snad/.Máme společné záliby i přátele,ale také každý svoje.Myslím si ,když oba chtějí být šťastní s tím druhým,tak proto udělají všechno a nehledají nikoho s kým by byli možná šťastnější.Ale nikdy neříkej nikdy........

Není tady

#21 19. 1. 2007 10:06

Décima
♥♥♥♥♥--

Bety napsal(a):

hjarta já se hlásím k těm šťastným. Vloni na podzim jsme oslavili 30 společných let. Manžel je hodný, spolehlivý, zodpovědný,skvělý otec i manžel, vždycky mě v životě podržel když jsem to potřebovala. Prošli jsme si i těžkou finanční a bytovou situaci , máme 2 děti z toho jedno má snížené IQ,a všechno jsme zvládli spolu. Nikdy mi nevyčítal že mě živí, i když jsem nemohla dlouho najít pořádnou práci, pracuje rád na zahradě a doma mi taky pomáhá - nákupy, opravy v domácnosti apod. Společné koníčky nemáme, on je sportovně založený a já vůbec ne, ale trávíme spolu volný čas a máme se rádi. Jsem šťastná že jsme spolu. Je to první manželství nás obou. hjarta

Já to mám s Bety jako přes kopírák, jen jsme s mužem spolu 25 let. Začátky byly pravda všejijaké, ale zdá se mi, že si rozumíme čím dál tím víc - tfuj, tfuj, abych to ještě nezakřikla. big_smile
Recept na šťasné manželství nemám, oba jsme dost rozdílní, ale myslím, že kus role  hraje, když je tam pořád něco z té vzájemné přitažlivosti, alespoň zrnko z té milenecké lásky,  přeměněnou v manželskou lásku, která chápe slabosti druhého a nakonec odpustí.

Upravil(a) Décima (19. 1. 2007 10:07)

Není tady

#22 19. 1. 2007 16:56

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

eliimoor napsal(a):

BETY, LISSA, 1MARIE.....Máte recept na šťastné manželství?
Nebo je to o toleranci, pochopení....?

To teda nemám, a nemysli si že se třeba nehádáme!

Strach je malá smrt...

Není tady

#23 19. 1. 2007 17:09

Angie
♥♥♥♥♥--

Káča napsal(a):

Kdybych nebyla kr..a, tak mi to taky vyšlo-bohužel jsem nevěděla co s roupama...

Káčo, znám tvůj příběh (doufám tedy že si tě nepletu) a přijde mi, že se si to zcela zbytečně kladeš za vinu.

Kdybys to neudělala, možná bys zešílela, víš? Nebylo to ono a ty bys byla nespokojená a frustrovaná a dusila to v sobě, dokud by ses nezbláznila, nebo si přivolala vážnou nemoc. A vytvářela bys takové "teplo domova", že ani on by s tebou nebyl šťastný, zvlášť pokud pravděpodobně neuměl řešit problémy.....

Neznám to úplně do detailu a nikdy do toho ani tak neuvidím, ale to, že sis třeba tím novým partnerem moc nepolepšila, ještě neznamená, že ten první byl ten pravý anebo že to byla chyba ho opouštět.

Promiň že do toho šťourám, jen mi to nedalo nereagovat na to sebemrskačství... hjarta

Není tady

#24 19. 1. 2007 18:51

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Angie: asi sis mně s někým opravdu spletla.....Právě, že to bylo ono, ale mně to bylo málo. Jen to, že s tím druhým to není ono, máš pravdu.

Není tady

#25 19. 1. 2007 20:08

Saďourek
♥♥♥♥♥♥♥

Život je plný překážek, někdy je v manželství jasno, občas zaprší, ale taky se přikláním k názoru, že nikdy neříkej nikdy. Nikdo z nás není svatý a ideální, máme své mouchy a mušky, ale vše se dá vyřešit, pokud oba chtějí. Recept na šťastné manželství neexistuje....................................strašně se mi líbí pohled na starší páry, kteří se krásně peskují, ale přesto je v tom láska a hlavně opora a podpora.
My jsme manželé rok a půl a zatím jsme neměli vážnější hádku, doufám, že to tak i vydrží.

http://lb1f.lilypie.com/kFtMp2.pnghttp://sirmi.ic.cz/cara/135.gif

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí