29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, ahoj,
prosím o vaše zkušenosti. Kamarádka doporučila své 20 leté dceři, aby brala tento dryják. Holka je sice baculka, ale se divím, že jí to obvoďák vůbec napsal. Říkala jsem jí, že je na to moc mladá, že v jejím věku by stačilo víc pohybu a střídmější jídelníček, ale nedá si říct. Vím, že to nějak může rozhodit celý organismus, nespavost, bušení srdce a co já vím, co ještě. Máte nějaké zkušenosti? Díky.
Není tady
Ahoj, tak 1. je divné, že obvoďák napsal Adipex, protože ten teď podléhá kontrole a může jej napsat jen dietolog. Za2. zkušenosti mám pozitivní i negativní. Na mě samotné to fungovalo, ale musela jsem to doprovodit pořádným cvičením a pitným režimem. Bohužel, ve chvíli, kdy jsem vysadila, jsem to nedokázala udržet :-( A za rok vše zpět. Inu, tak to bývá... Jinak kolegyně ho brala taky a musela vysidat - závratě, točení hlavy i nevolnost.
Asi bych to - mít dcer - nedoporučovala. Cvičení je lepší!
Není tady
Veranna napsal(a):
Ahoj, tak 1. je divné, že obvoďák napsal Adipex, protože ten teď podléhá kontrole a může jej napsat jen dietolog. Za2. zkušenosti mám pozitivní i negativní. Na mě samotné to fungovalo, ale musela jsem to doprovodit pořádným cvičením a pitným režimem. Bohužel, ve chvíli, kdy jsem vysadila, jsem to nedokázala udržet :-( A za rok vše zpět. Inu, tak to bývá... Jinak kolegyně ho brala taky a musela vysidat - závratě, točení hlavy i nevolnost.
Asi bych to - mít dcer - nedoporučovala. Cvičení je lepší!
Díky za názor, vážně jí to předepsal obvoďák a ne jen jí, takže to zřejmě jde, navíc prý se to sežene i na netu. Veranno, myslím si, že možná bys to zvládla i bez adipexu, když píšeš, že jsi pořádně cvičila a hodně pila. Jenže kamarádky dcera je tak trochu lenoch línej.
Není tady
Já už jsem s ním přestala asi před 3 lety. Od té doby cvičím, takže se vcelku držím, i když s různými výkyvy. Největší nárůst tuku byl hned poté, jak jsme ho vysadila. Takjy jsem se přestala hlídat a přestala cvičit - tehdy jsem dodělávala diplomku, takže na cvičení nebyl nějak čas. Ale teď už mám svůj režim a jde to pomalu zase dolů. Tak držím palce, aby kamarádku dcerku přesvědčila, že cvičení je lepší:-)
Není tady
Kámoška si vzala jednu tabletu, byla 2 dny jak nafetovaná, pořád psala sms-ky, že cítí nějaký divný pachy. Byla spavá, ale spát nemohla ani v noci. Hlad teda neměla, měla prý ukrutnou žízeň, trošku se jí motala hlava a když cítila, jak ji buší srdce.
Tak nevím. Není lepší se nepřežírat?
Není tady
Jinak ještě něco- pokud to někdo doporučí své vlastní dceři, tak je asi blbej. Vzniká na tom závislost, dělá to v těle paseku.
Možná by se měla nad sebou zamyslet ona dotyčná matka, protože jestli hlídá linii své dcerušky takovýmto způsobem, tak aby ji nepřivedla k poruše příjmu potravy- anorexii nebo bulimii.
Není tady
Leila napsal(a):
Jinak ještě něco- pokud to někdo doporučí své vlastní dceři, tak je asi blbej. Vzniká na tom závislost, dělá to v těle paseku.
Možná by se měla nad sebou zamyslet ona dotyčná matka, protože jestli hlídá linii své dcerušky takovýmto způsobem, tak aby ji nepřivedla k poruše příjmu potravy- anorexii nebo bulimii.
Leilo, tak anorexie se nebojím, dcerunce chutná, chacha. A že je matka blbá, to jsem jí řekla taky, je to moje nejlepší kamaráska, tak jsem si to mohla dovolit. Jenže má pěknou figuru a štve jí, že dcera je taková boubelka.
Ale to jí samo neomlouvá. Svůj názor jsem jí řekla a teď už je to na ní. Jen jsem chtěla znát vaše názory, jestli budou podobné těm mým. Díky.
Není tady
Já si myslím, že to je hrozně individuální. Jak říkám, sama jsme s tím problémy neměla, ale viděla jsem na kolegyni, jak jí to sebralo. Je to dryák, to bez pochyby, ale když se dodržuje dávkování a nejsou žádné vedlejší účinky, dietolog to normálně předepíše. S tím obvoďákem se mi to nezdá, protože jsem četla v několika článcích na netu, že právě Adipex a ještě něco od M jsou teď dostupné jen u dietologů, kteří to předepíšou jen pro vyšší stupně obezity.
Není tady
Maseno. Dcerunce chutná, ale tak to za pár měsíců nemusí být.
Ještě něco- pokud má něco se srdcem- třeba šelest- a to člověk ani kolikrát neví, že má, tak pozor pozor. To se má předepisovat po pečlivém vyšetření. A pokud byla u obvoďáka, tak ti na to ve většině případů kašlou.
Může nastat kolapsový stav.
Aby její "matinka" nemusela volat 155.
Není tady
Abych to trochu odlehčila... Třeba je dcera v takovém tom boubelatém pubertálním období, postava se jí třeba ještě vytvaruje a nakonec z ní bude štíhlá kočka. A když ne, tak se určitě najde spousta chlapů, kterým se líbí holky "krev a mlíko" - jako mému příteli
Není tady
Holky, bacha. Mám s adipexem dost krušné zkušenosti. Rok po porodu jsem měla stále stejnou váhu a nemohla jsem shodit ani kilo. Oproti období před porodem jsem měla stále navíc 12kg. Tak mi sousedka která měří cca 160c. a váží 105kg tyto prášky darovala. Na to, že já mám 170cm a tenkrát jsem měla cca 68kg, tak mě to dost vzalo. Migrény, nespavost, pocit žaludku jako na vodě, točící se hlava, malátnost, unavenost, omdlévání.. tak mi to rozhazilo organismus a spustilo křeče v žlučníku, tak jsem si řekla, už NIKDY!!! Brala jsem ho sice jen dva měsíce, zhubla jsem na 58kg, ale už nikdy...to raději budu baculka, ale zdravá
Není tady
mně tyhle dryjáky přijdou drastický...mladý holce stačí víc pohybu, jídlo časteji po menších dávkách a třeba nějaký potravinový doplněk. hubnutí má být zdravý, ne nebezpečný....a i silnější zpevněný holky jsou pěkný. navíc v pubertě se tělo ještě mění...
Není tady
Veranna napsala: Abych to trochu odlehčila... Třeba je dcera v takovém tom boubelatém pubertálním období, postava se jí třeba ještě vytvaruje a nakonec z ní bude štíhlá kočka. A když ne, tak se určitě najde spousta chlapů, kterým se líbí holky "krev a mlíko" - jako mému příteli
--------------------------------------------------------------------------------
Dceři je 20. Je to v prvním příspěvku.
Pokud je dcera silná a ještě jí to říká někdo z okolí, tak je na dobré cestě k PPP.
Není tady
Holky, co vím, tak si nikdy hlavu nelámala s tím, že je silnější. I kluka má, kterému to viditelně nevadí. Kdyby jí to vadilo - jí osobně- třeba kvůli oblékání, tak dobře. Ale nejvíc to prostě vadí mámě a zřejmě v dobrém úmyslu (protože o tom nic nečetla, nic neslyšela) jí poradila tohle. No a holka se toho chytla.
Není tady
taky jsou ho kdysi zkoušela - za týden jsem shodila 5 kilo, ale padala únavou, chtělo se mi zvracet, nemohla jsem spát, a pořád mě svědily ruce. Tak jsem se na to vybodla, postupně jsem zhubla tak nějak sama od sebe. A nikomu, kdo chce jen tak zhubnout (nemyslím nemocné), bych to nedoporučovala. ty potíže za to nestojí.
Není tady
Já to brala před několika lety je fakt,že sem zhubla tak,že sem kalhoty přetahla přes zadek i se zapnutým zipem a to během 2 měsíců,ale už bych do toho nešla.Měla sem stále šílenou žízen,v noci sem nespala,nemohla se na nic soudtředit a byla sem podrážděná.Pak po vysazení mi to rozhodilo organismus už to nechci ani vidět a ani nedoporučuju.A hlavně doktoři říkaj,že je to návykový.
Není tady
Taky jsem tohle svinstvo brala, a je pravda, že jsem dost výrazně zhubla, ale nevím, jestli to stálo za ty zdravotní potíže, který jsem si přivodila. Od počátečního bušení srdce, zrychlení srdečního rytmu, poruchy dechu až k totálnímu kolapsu a bezvědomí. Poruchy spánku jsem měla ještě dlouho potom, co jsem to přestala brát. Ale hlavně mi to neskutečně rozhodilo psychiku.
Podle dr. tyhle prášky znásobí každý sebemenší zdravotní problém. Myslím, že než matka něco takového doporučí dceři, měla by se trošku informovat! Osobně bych u svého dítěte preferovala zdraví před dokonalou postavou!
Není tady
Bacha na to. Známý, co byl na odvykačce mi říkal, že tam bylo spoustu žen, který byly na Adipexu závislý!!!!!!!
Není tady
Adipex je něco podobného, tedy s mnohem slabším účinkem, jako Pervitin, zrychlí metabolismus.... Působí na každého trochu jinak, záleží na odolnosti organismu. Takže nic moc pro mladou holku. Pokud ještě žádné diety nedržela, tak zhubne správnou stravou a cvičením, a to zdravě
Není tady
Sehnala jsem si to kdysi po známosti!v roce 1982! 165 cm a váhu jsem měla 58-59! PO týdnu braní kromě nespaní a ostatních výše popsaných příznakům, jsem já osobně měla myšlenky POUZE nato, JAK se zabít. (a nebyl důvod-zamilovaná, štastná, dařilo se ...)
Bylo čím dál těžší bojovat s myšlenkami na samovraždu, tak jsem to okamžitě přestala brát a žiju furt...a už nikdy mne takové myšlenky nepronásledovali.
HNUS-FUJ - divím se, že je to ještě na trhu. Alespoň vidíte, jak farmaceutickým firmám skutečně záleží na našem zdraví. Ale skutečně!
Není tady
BACHA, ja som to brala az tri mesiace, vsetko som stihala, bola som velmi hyperaktivna, malo som spala, pomaly ako fetacka. Najhorsie ale potom bolo, ze som isla k doktorovi, ktory mi zistil, ze som si znicila srdce. A ci sa to da vyliecit, to nevie:mad:. Uz ho davno neberiem a bez neho som schudla este viac:D
Není tady