6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak jsem byli dnes u lékařky, poněvad malou stále svědí noc, krábe se pořád, potahuje ho atd.Dostali jsem nějaký lék Xyzal je to nějaká novinka antihistaminikum a pokud jí nepomůe tak nás pole na alergologii. Neznáte tento lék? Má tam vedlejí účinky,tak mám trochu strach.
Můe se alergie projevovat bez toho aby měla také svědění očí, výtok z nosu atd,? Pomohly Vám léky?
Není tady
Můj kluk /9roků/ má alergii na roztoče a nějaké byliny. Kadý měsíc mu píchají vakcínu. Xyzal bere kadý večer u 3 roky. Měl by být dost etrný. Zatím se dríme.
Není tady
Pokud by jste skončili na alergo, tak na svědění očí a výtok z nosu se obvykle předepisuje cromohexal, to ale obvodní napsat nemůe. Pokud jí svědí oči, je dobré vyplachovat je obyčejným opthalem, na výtok z nosu pomáhá i sanorin analergen (ale je to nepříjemný, docela típe, jene pomáhá). Léků, proti tebou zmiňovým příznakům alergií, je volně prodejných dost, jde o to, najít si své.
Jinak k nejmírnějí projevům alergie patří svědění očí a výtok z nosu, je to nepříjemné, ale nejmírnějí.
Není tady
Milé čtenářky, dovoluji si vás upozornit na článek o alergii: Alergie bič dědičnosti
http://www.babinet.cz/podlupou.php?id=3410
Není tady
Zdravím vechny,
od 10.-tého měsíce jsme začali synovi dávat obilniny a také jogurty. Vzhledem k prodělané salmonele (listopad 06) jsme dávali jen activii. Po čase jsem přidala sem tam (1-2x týdně) bobíka. Večer obilná nebo rýová kae, od 5-tého měsíce je na nutrilonu. Tak před měsícem se mi začal osypávat, nejvíce v obličeji a hrozně si to krábal,včetně ouek, pomohla a mastička s kortikoidy. Po jablíčkách to byla katastrofa. Jablka a přesnídávky jsme vysadili. Taky mu u dávám jen bylinkové dětské čaje - tedy bez ovoce. Ale problémy přetrvávají a zdá se mi, e je to horí. Velmi často má vyráku, na noičkách se mu začaly dělat velké hrubé fleky. A taky má pořád řídkou stolici,a to u mi kakal jen 1x denně a měl to tuhé. Teď kadí 3-4x denně a ze 70-ti% to je zelené a divně zapáchající. Po poradě s dětskou dr. jsme teď v 1 roce vysadili jogurty a dávám místo nich k svačině jen mlíčko. Ale problémy byly pořád. Zala jsem na alergologii, kde malému vzali krev a po dohodě jsme ho nechali testovat na jablíčka, kravské mléko a taky lepek. To jsou jediné nově zavedené potraviny. Nyní je na dietě - tedy nedávám ani pečivo, nic co obsahuje obilnou mouku, dokud nepřijdou výsledky. Já jsem alergička na pyly, mana na pyly břízy, pelyňku, kočky, psi, jablka, ořechy. Tak to asi má na malého také vliv. Chtěla jsem se jen zeptat, co to vlastně alergie - nebo nesnáenlivost lepku je? Moc jsem toho neobjevila a hlavně tomu nerozumím. Je to celiakie nebo ne? Můete mi to někdo "polopaticky" vysvětlit a říct mi ve zkratce, co vlastně syn nesmí jíst a co by nás po potvrzení nějaké té alergie vlastně čekalo? Lékař mi zatím nic neřekl, e to budeme řeit a po výsledcích. Ale já jsem z toho patná a ráda bych věděla něco více.
Asi je to trochu zmatené, ale budu moc ráda, kdy se mi někdo ozve.
Moc díky
Mía
Upravil(a) misulinka21 (8. 4. 2007 11:14)
Není tady
alergie na lepek není celiakie, je to jen alergie
ale dle toho co píe by moná bylo vhodné i toto vyetření
mohla by jsi blíe popsat obsah nočníku, háklivé due prominou
Upravil(a) cilka (8. 4. 2007 14:14)
Není tady
Díky Cilko, jsi zlato. Obsah nočníku - u nás zatím plenky: občas taková řídká, lutá hořčice, jako kdy byl mimčo a v ní kousky toho tuího, co měl k jídlu. Dost často je to hodně vodnaté - tzn. větinu vsákne plenka a na povrchu je jen to tuí, nestrávené. Jinak teď ponejvíce je to tmavě zelená řídká, a vodnatá a jsou tam vidět takové jakoby nitky, ty jsou a do černa. Nevím, jestli to není zbytek banánu, ten máme teď denně. A kdy je to hodně tmavě zelené a straně divně to smrdí, tak je malý do 5-ti minut straně opruzený. Má od toho vyloeně potípaný zadeček. Zapomněla jsem napsat, e se mi malý teď i v noci začal budit s pláčem, dudlík ho pak ukonejí. A to mi spal krásně celou noc. Je unavenějí, usne dřív, ne bylo běné a spí i třeba o 2 hodiny přes den déle. Tedy skoro 4. No a poslední dva dny chce k jídlu jen mlíko, dostat do něj něco jiného je fakt umění. Třeba ten kukuřičný chlebíček si vezme a chroupe ho, ale jak vidí misku se ličkou a jedno, jestli je to kae, nebo rýe s masem a zeleninou, tak řve jakoby ho na noe bral. Večer jsem do něj dostala trochu pohankové kae, ale bylo to o nervy. Samozřejmě mu také mohou růst zoubky, ale ty průjmy a vyráky jsou u přes 2 měsíce a to se mi na zoubky zdá moc dlouho. Snad ti to pomůe. Jsem z malého neastná. Jinak je normálně aktivní, hraje si, hodně pije. Včera měl za celý den opravdu jen mlíko a tak 100ml té kae. Jestli to tak bude dál, tak jdu v úterý ráno k doktorce.
Zatím díky, Mía
Není tady
misulinko..... vůbec se mi to nelíbí....
psala jsi, e nejít teď moučné výrobky, neměl by ani to mléko, to dělá takovou "kvasnou"stolici
http://coeliac.cz/o-nemoci
na ten odkaz koukni, je tam alergie i celiakie.
co se týká černých nitek, jestli se budou do rána opakovat, měla bys jít k lékaři i s plínkou.
Není tady
Díky, moc jsi mne nepotěila. Já myslela, e ty nitky jsou po banánu. Do teď mu nutrilon nevadil, tak je moné,e mu i ten začal vadit. Taky mi to mohla doktorka říct. Tu dietu bez lepku dríme od pátku, bez jogurtů jsme o dva dny déle. Mlíčko mít musí, mimo jiné je to to jediné, co mi jí. Myslí, e mám pořídit hypoalergenní, vím, e je jetě nějaké speciální, právě pro bezlepkovou dietu a to nevím, jestli mi prodají volně v lékárně. Tady sice nic nekoupím, ale do Prahy to máme 20min,. a tam bude jistě nějaká lékárna otevřená. Mrknu malému do plenky, včera to bylo luté, tak uvidím, jaké to bude dnes. Zatím mi od rána jetě nekadil. Za poslední dva dny se frekvence vyprazdňování sníila na 2x denně. Tak uvidím. Jinak jdu v úterý k dr. tak jako tak. Zatím díky
Není tady
Tak teď se malý vzbudil a má v plence opět jen zelenou stolici se zelenýma čárkama, včera měl jen mlíko, kukuř. chléb a večer tu pohankovou kai. Dnes od rána jen mléko, kousíček ku.chleba a teď jsem do něj doslova nacpala tak 5 liček rýe s krůtou a mrkví. Víc si nevzal. Jinak pije bylikový čaj. Zvednu manu a dojedeme pro jiné mléko. Zatím pa
Není tady
nejde o to jiné mléko, moná jsi dost dobře nepochopila lékařku, jogurty jsou a to poslední co z mléčné stravy vadí, v mléku i v jogurtech je laktoza a jogurtech je u těpená, v mléce ne. Pokud vadí mléčné výrobky, první se vyloučí mléko - kravské, pak následují ostatní mléčné výrobyk včetně pacholíků a tvarohů a nakonec jogurty. Jde o laktozu obsaenouv KRAVSKÉM mléce.
Zkus udělat rýívý odvar s mrkví (spí jako kai), to mu pomůe a černý čaj, oboje můe sladit ale lepí by bylo sladit glukopurem a nezapomeň an petku soli, je teď pro něj důleitá.
Není tady
Ona mi ale neřekla, e mám mléko (tedy nutrilon), vyřadit. Měla jsem vynechat jen jogurty. S tím, e asi jde o alergii na kravské mléko. Malý se a po té začal zhorovat. Na alergologii mi taky neřekli nedávat mléko. Já se teda neptala, ale spoléhala jsem na to, e na ve důleité mně oni upozorní. Já z toho veho byla i tak dost rozhozená. Ten lepek mne napadl potom, protoe jsme ho zařadili do stravy zároveň s jogurty. Kdy mněl tu salmonelu, tak jsme dávali mléko s nízkým obsahem laktozy. Koupila jsem hypoalergenní mléko, ale teď vlastně nevím, jestli mu to mám dávat. Zkusím mu udělat tu rýi s mrkví a uvařím černý čaj a po zbytek dne a během zítřka mu tedy zkusím dávat jen tohle. Rozhodně mu tím neublíím a hned v úterý zajdu k doktorce. Uvidím, jestli se něco během zítřka změní. Trápí mne, e nechce pomalu vůbec jíst. Asi mu opravdu, jak jsi psala, vadí to mlíčko a nejspí ho bolí bříko. Sice nepláče, ale to e nechce jíst, má nějaký důvod. Uvidím, jak bude reagovat.
Kadopádně moc díky za rady, jsi moc hodná. Dr nám palce, a to nějak zvládneme. Takovéhle první narozeniny a oslavu Velikonoc jsem si tedy rozhodně nepředstavovala. No, čert to vem, hlavně aby byl malý v pohodě a u zase pěkně batil
Krásné Velikonoce
Není tady
nejsem hodná, jen mám svoje zkuenosti s celiakií to neva, ta rýe mu vůbec neublíí, dva dny bez mléka taky ne, jde jen o to, odstranit ten průjem. Pokud bude chtít chroupat, tak mu klidně dej ten kukuřičný chleba, banány taky. Vydr to ten jeden den, k doktorce zajdi 100%!!! A pokud ti bude tvrdit, e to nic není, klidně jí řekni, e bratranec z maminčiny strany má celiakii a ti udělá vyetření(e ti to dřív nikdo neřekl), protoe to co píe (včetně těch vyráek) nevypadá moc povzbudivě. NU, doba je dnes jiná, it se s tím dá, ale jde jen o to aby se na to přilo včas. A to a je to cokoli!!!
Jo a odběry kvůli celiakii ti udělá jen gastroenterolog, obvoďák to nemůe dělat. Ten klučina má problém, to je jisté, jen na něj přijít co nejdřív!
Mladí syn měl dřív ne průjmy a to ostatní právě takovu hrubou kůi, dřív ne dietu, dostal kortikoidy.
Alergie jsou dědičné, u vás je to jisté, e něco podědí, můe to být i zkříená alergie.... Nikdo ti nic nepoví teď jistě, ale stolice u celiakie jsou skutečně "divně" zapáchojící, lutozelené, je toho moc.....
No a je to co chce, hlavně a je brzy dobře
Není tady
Tak se po nějaké době ozývám, jak jsme dopadli. Mléko jsme pár dní vynechali a bylo to dobré. Pak na radu dětské dr. jsme začali dávat půl na půl mléko hypoalergenní a se sníeným obsahem laktozy. Stoličku měl ale pořád řidí, jako malé miminko. Pak jsme začali dávat Nutrolin B a ejhle, najednou se ve pěkně zlepilo. Malý byl pořád na dietce a čekalo se na výsledky z alergologie. Jene vyráka se začala roziřovat a bylo to horí a horí. Dětská dr. nás poslala na koní, tam nám dali krém Ambiderman a po pár dnech se to zlepilo, říkala e to je atopický ekzém. Ale nezmizelo. Na sluníčku a teple nebo vodě to bylo samozřejmě horí. Malý ale u alespoň začal pěkně jíst. Rostly mu do toho jetě i zoubky, ale i kdy nechtěl jídlo, tak banán mi kousal a vzal si i vařené kuřecí maso. Tak nevím jestli byl problém jen v růstu zubů. No nakonec jsem se tento čtvrtek vydala i na alergologii,aby malého viděli i tam. ádná z testovaných alergií - lepek, mléko a jablka se neprokázala. Dostali jsme kapky fenistil a mám změnit prací práek. To je toti to jediné, co nás napadlo. Protoe i přes přísnou dietu se vyráka pořád zhorovala. Pouívala jsem Lanzu a avivá pro mimina, u od narození, teď jsem koupila Lovelu a čekám, co se bude dít. Malému dávám opět chléb a ovoce, ale raději jen prolé tepelnou úpravou, aby se mu kyselým nezhorila vyráka, jako se mi to u jednou stalo. Proto strach z alergie na jablka. Stolici u ale nemá zelenou, jen občas řidí a lutou nebo dle toho, co batil. Vyhýbám se cukru, čokoládě, medu atd. Tak jsem zvědavá jak dopadneme. Jinak malého v brzké době čeká operace (má vrozenou vadu - hypospadii, prostě ohnutýho pindíka a musí mu to vyspravit), tak moc doufám, e se ekzém zlepí, aby toho trápení bylo o něco méně. Poradím se jetě ohledně mléka, jestli nechat hypoalergenní, ale nejspí po nějakou dobu ano,ne zjistíme, jaká bude reakce na prací práek. Jogurtům se zatím vyhnu a uvidíme. Fuj, to je ale dlouhý. Díky za pochopení a rady, jsem za vás vechny tady moc ráda. Na větinu problémů tu vdy najdu nějakou odpověď . Díky e jste
Není tady
misulinko - jsem tu dnes poprvé a Vy moná máte problém s Jeníčkem u vyřeený, ale tady je moje zkuenost, třeba to někomu pomůe: HA mléko není při nesnáenlivosti kravského mléka vhodné (nevím, co je Nutrilon B, ale předpokládám e volně prodejné HA mléko?). Projevy alergie (v naem případě atopický ekzém) se zmírnily, ale pořád existovaly. Úplně nám pomohlo a naprosté vysazení kravského mléka. Místo něj, do láhve, pouívám kai Sinlac od Nestlé nebo vyrábím tzv. obilné mléko, i kdy je to poněkud pracnějí záleitost. Ekzém zmizel během 2 týdnů jako zázrakem. Jetě pro úplnost dodávám, e také v naem případě se alergie na mléko z krve neprokázala.
Hezký večer.
Není tady
Milá Vaneso, děkuji za zájem. Jak jsi sama odtuila, tak problém jsme - doufám, e u napořád, vyřeili. Podle veho byl na vině opravdu prací práek, po pár týdnech s novým prákem ekzém zmizel a u se nevrátil. Pouívám Lovelu - sice vechno nevypere, musím předepírat, ale malý má od ekzému pokoj. Co se mléka týká, pouívám nadále Nutrilon 3 a přila jsem na to, e po jogurtu activii má okamitě průjem. Po jiných jogurtech nebo pribináčcích je v pohodě. Pravda je, ale e stolici má povětinou řidí a tak 2x denně. Take střídám jogurty a mléko ke svačině a opět dávám Nutrolin B - je to vitamín B ve formě sirupu či rozpustných tablet a zlepuje střevní floru, dávala jsem ho i právě po té prodělané salmonele. Ta je nejspíe za vemi těmi průjmy, prostě je malý citlivějí na mléčné výrobky, tvarohy zatím nedávám vůbec. Doufám, e jsem konečně problém Jendy vyřeila a budeme se tak moc v klidu připravit na operaci, která malého čeká.
Jetě jednou díky, Mía
Není tady
Jestli můu poradit,tak doktoři při jakékoli i malé vyráce píou kortikoidy.Já vím,rychle to zabírá,rychle to mizí,ale ty následky.Jestli to jenom troililinku jde,nemate to těm dětem.Je v lékárnách výborná konopná kosmetika,jak pro děti,tak pro dospělé a je sice troku draí,ale zabírá a nejsou to prostě hormony.Taky na nějaký ekzémy a vyráky je dobrý odvar z chlapice(tuebník)-to se dá taky sehnat v lékárně,ale s tím bych dělala opatrně,to je spí třeba na vyráku z pracího práku a podobně.Já mám,zaplapánbů,děti vcelku zdravé,i kdy teď má malá nějaký problémy,ale snad to dáváme úspěně do kupy,ale s ekzémama a alergiema zas moc velký problémy nemáme.Ale sestřenka měla odmala ekzém a tenkrát byly jen ty hormony,byla to staná móda a kadej z toho byl nadenej,jak se vechno pěkně hojí a mizí to,ale teď byste jí skoro nepodali ruku,jak má ty ruce děsný.upinkovatý,flekatý,suchý,zarudlý,no vechno.
Ahoj Mío, s pracím prákem mohu poradit. Zkus Neutral. Jestli jsi o něm neslyela, tak si ho najdi na někde webu, jde tam i objednat. Jinak ho seene jenom v lekárně. Neobsahuje nic, co by mohlo pokoce vadit a přitom opravdu dobře pere. Vozí se do do čech odněkud ze Skandinávie a moc lidí o tom neví, ale vřele doporučuji. Já z něj byla nadená. A stejná firma dělá i různou kosmetiku pro alergiky. Já od nich snad pouívám vechno, dokonce i balzám na rty Měj se hezky. Petra
misulinka21 napsal(a):
Milá Vaneso, děkuji za zájem. Jak jsi sama odtuila, tak problém jsme - doufám, e u napořád, vyřeili. Podle veho byl na vině opravdu prací práek, po pár týdnech s novým prákem ekzém zmizel a u se nevrátil. Pouívám Lovelu - sice vechno nevypere, musím předepírat, ale malý má od ekzému pokoj. Co se mléka týká, pouívám nadále Nutrilon 3 a přila jsem na to, e po jogurtu activii má okamitě průjem. Po jiných jogurtech nebo pribináčcích je v pohodě. Pravda je, ale e stolici má povětinou řidí a tak 2x denně. Take střídám jogurty a mléko ke svačině a opět dávám Nutrolin B - je to vitamín B ve formě sirupu či rozpustných tablet a zlepuje střevní floru, dávala jsem ho i právě po té prodělané salmonele. Ta je nejspíe za vemi těmi průjmy, prostě je malý citlivějí na mléčné výrobky, tvarohy zatím nedávám vůbec. Doufám, e jsem konečně problém Jendy vyřeila a budeme se tak moc v klidu připravit na operaci, která malého čeká.
Jetě jednou díky, Mía
Není tady
Ahoj. Syn mi poslední dobou pořád kale. Mám pocit, e by to mohla být alergie ale jednak nevím na co a hlavně jak bych mu mohla pomoct.Co mám dělat?
Není tady
Pohunko, co se u nás u starí dcery vyplatilo bylo zruit peří v peřinách. Jednou jsem se vztekla, vechno to u ní vyhodila, povysávala postele, měla pod postelí úloný prostor, take jsem vyházela vechno co bylo uvnitř, kde by se mohli dret roztoči a teda úplně jsem zírala, jak tu první noc ani jednou nezakalala.
Není tady
Pohunka napsal(a):
Ahoj. Syn mi poslední dobou pořád kale. Mám pocit, e by to mohla být alergie ale jednak nevím na co a hlavně jak bych mu mohla pomoct.Co mám dělat?
Ahoj, jak se ten kael projevuje? Byli jste u lékaře? Mohlo by to být táhlé nachlazení nebo třeba alergie nebo astma? Moností je hodně......
Není tady
Ono se to zhoruje hlavně na noc nebo kdy vyběhne z domu. U lékařsky jsme samozřejmě byli, ale podle ní je normální, e dítě při příchodu do nového kolektivu nějakou dobu stoná a dala nám vitamíny. Situace se ale nemění.
Není tady
Nechápu, proč to řeí v diskusi. Na odhalení příčin alegie jsou snad odborníci, ne? Jděte co nejdřív na alergologii.
Není tady
Zdravím vás vechny, my na tom byli podobně, po vyetřeních se ukázala alergie, dostali jsme tabletky Singulair (a tedy vitamíny na posílení imunity) a teď u je vechno v pořádku. Taky bych neváhala s návtěvou odborníků.
Není tady
kdy se neádoucí projevy zhorují v noci, hlavně v zimě
tak se můe jednat o alergii na roztoče
jestli má nějaké jiné příznaky - déle trvající vodnatá rýma, vyráka
a nebo má ty nebo taka na něco alergii
tak se pravděpodobnost zvyuje
zkus promluvit s doktorkou - o alergii je vdycky lepí vědět
Není tady