29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj všichni, prosím o radu jak nejlépe odnaučit štěně skákat po lidech a hlavně kousat. Je to čertík, jen kolem něj projdu, nebo si s ním hraju pořád kouše. Ale pořádně, když stiskne, tak by mi i vyhrkly slzy. Je to labrador, už jsem o něm psala.
Nejdřív to byla hromádka neštěstí, ale teď se ukázal v pravým světle
Je to opravdu živý štěně, mám objednanou knihu o této rase, ale bude tak příští týden. Potřebuji tedy radu od někoho zkušenějšího jak ho to kousání a skákání po cizích lidech odnaučit. Protože mě za chvíli asi jinak sežere
Nechci ho nějak mlátit, to bych nedokázala, ale zatím na něho neplatí ani zvýšený hlas, tak budu moc ráda, když mi někdo napíšete svoje zkušenosti, děkuji moc
Není tady
Ahoj, tak já jsem tímto problemem taky prošla. Když jsem si koupila štěňátko německé dogy. Jediná rada, která tady platí je že pejska žádným spůsobem nemlátit. Pořídit stahovací obojek, který bude mít na krku pořád a když jde do tuhého a ty budeš potřebovat aby tě poslechnul tak vzít za obojek a trhnutím mírně zatáhnout a to tak že mu obojek bude směřovat směrem k uším a rázně řekneš slovíčko fuj. Tím že zatáhneš stahovák ten vydá takový ten kousavý zvuk na který jsou moc citlivý .Chce to výdrž ale u nás se to osvědčilo a za dva-tři dny si miláček uvědomil že musí poslouchat.Nyní mu stačí jenom říct fuj a on poslechne.Navíc s tím stahovákem docílíš i že se naučí u venčení chodit pěkně u nohy a bude tě poslouchat a nebude skákat po lidech.Vážně to chce ale trpělivost jako u malého dítěte.Hodně štěstí .
Není tady
Ahoj Maniše
ty si nejdřív pořídíš štěně a pak teprve knížku jak se o něj starat???!!!
Můžu poradit jen důslednou! vytrvalou! vychovu jak už psala susan
hodně zdaru
Není tady
Gioia napsal(a):
Ahoj Maniše
hodně zdaru
A co je na tom, já vim jak se o něj starat, jen jsem chtěla vědět od zkušených jak ho kousání nejlépe odnaučit. Než jsem si ho pořídila tak jsem si o labradorech zjišťovala co nejvíc. Samozřejmě kniha je ale kniha, že?
Není tady
Štěně potřebuje kousat,určitě dokud se nepřezubí, ale nemusí to samozřejmě být na Vás(to přezubení), věřím, že máš pro něho dost hraček a blbůstek u, kterých se vyřádí a hadr o který se přetahujete. Já když jsem měla psa malého (zlatý retriever), tak jsem mu hned po otevření dvěrí , aby na mě neskočil, vrazila do tlamičky nějaký pamlsek (půl rohlíku, aby nepolknul a nebylo ), mezitím jsem odložila tašky a klekla si k němu a přivítala se. Po nějakém čase už ho nenapadlo skákat ani bez pamlsku.
Jo a ještě něco, spoustu mých známých má labradory a retrievry a všichni se schodli na tom, že tihle psi se po roce usměrní a srovnají sami, takže vydrž, jsou to miláčkové.
Není tady
Maniše: Těžko, když jsi mu to doteď tolerovala. Ale radu bych přeci jen měla, za každé kousnutí ho chytit za kůži na krku, vyklepat ho a doprovázet to slovem FUJ! (Pozor, aby to nebral ale jako další hru. Musíš mít navrch, čímž nechci říct, že ho máš brutálně trápit, ale jako hru by to brát neměl. Takže tak nějak s mírou, ale aby pochopil, že to je trest.) K tomu skákání na lidi - mně se vždycky osvědčilo učit psy od malička na FUJ! Trhnout přitom vodítkem a příště už by mohlo stačit jen to FUJ. (Když nebude, trhneš vodítkem.) Taky je dobrý se domluvit se známými třeba, že když pesan vyskočí, řekneš FUJ a oni mu při tom výskoku na ně zmačknou přední tlapky (jasně že přiměřeně). Psa tohle bolí a velmi rychle se naučí tomu systému výskok-FUJ-zmačknutí-bolest a většina psů se skákat odnaučí. Chce to ale důslednost a nepovolit v žádném případě a vůbec nikdy. I když máš zrovna dobrou náladu a starý kalhoty, na kterejch nějakej ten flekanec nevadí. Hodně trpělivosti a výdrže ti přeju. Jo a málem jsem zapomněla - když se psovi podaří poslechnout na tvoje FUJ, tak musíš předvést nekonečnou radost, dodat ihned (! to je důležitý, že ihned) pamlsek nebo oblíbenou hračku (to v případě, že třeba nemáš "žravýho" pejska). A ta radost, ta musí bejt fakt nekonečná. Vhodný je se skoro válet po zemi a výskat stylem "Toooo je hoooodnýýýý kluuuk....no tooo jeee pašááák!!!!! Kolemjdoucí nabydou dojmu, že ses zcvokla, ale funguje to. (Časem můžeš přejít na klidnější styl pochvaly, ale chválit je dobrý pořád.)
Není tady
maniše
jukni na www.labrador-web.net
dozvíš se o labradorech a jejich výchově vše co budeš potřebovat
Upravil(a) mag (17. 1. 2007 15:19)
Není tady
Maniše napsal(a):
Gioia napsal(a):
Ahoj Maniše
hodně zdaruA co je na tom, já vim jak se o něj starat, jen jsem chtěla vědět od zkušených jak ho kousání nejlépe odnaučit. Než jsem si ho pořídila tak jsem si o labradorech zjišťovala co nejvíc. Samozřejmě kniha je ale kniha, že?
promiň nechtěla jsem tě naštvat
jen si myslím,že když si člověk pořizuje čistokrevného psa ,měl by si o něm nejdřív nasbírat co nejvíc informací
Není tady
Gioia napsal(a):
Maniše napsal(a):
Gioia napsal(a):
Ahoj Maniše
hodně zdaruA co je na tom, já vim jak se o něj starat, jen jsem chtěla vědět od zkušených jak ho kousání nejlépe odnaučit. Než jsem si ho pořídila tak jsem si o labradorech zjišťovala co nejvíc. Samozřejmě kniha je ale kniha, že?
jen si myslím,že když si člověk pořizuje čistokrevného psa ,měl by si o něm nejdřív nasbírat co nejvíc informací
Ale to jestli štěně kouše a jak ho to odnaučit, tak není otázkou čistokrevnosti psa, ale zkušeností. Pořízení knížky o tom není
Není tady
Gioia napsal(a):
Maniše napsal(a):
Gioia napsal(a):
Ahoj Maniše
o.k. já se pokoušela najít co nejvíc informací, dost jsem jich taky našla a hodně četla názory jiných lidí na ně.
Nikdy jsem psa neměla a spousta lidí kolem mě zná i jiný fígle jak psa něco odnaučit, takže proto se ptám.
Myslím si, že ho dokážu vycvičit a že určitě ví, že ho mám ráda a že se u nás bude mít moc dobře
Není tady
mag napsal(a):
maniše
dozvíš se o labradorech a jejich výchově vše co budeš potřebovat
Ahoj mag, super díky moc!!!
Není tady
Maniše napsal(a):
mag napsal(a):
maniše
dozvíš se o labradorech a jejich výchově vše co budeš potřebovatAhoj mag, super díky moc!!!
Nemáš zač, to víš, jsem tam jako doma...
Ještě k tomu kousání, já sem vypadala cca měsíc strašně. Podrápaný ruce, všude modřiny. Vždycky když se rozdováděla, ukončila jsem hru a poslala jí na místo. Stejně sem vypadala jak feťák. Jde to těžko, ale přejde je to. Úplný klid přijde sám a automaticky po přezubení. Tak pevné nervy
Není tady
Dobrý den, naší boxerce je 1 rok. 5 dní v týdnu je na zahradě sama až do odpoledne, ale my tam nemůžeme nic nechat, úplně všechno zničí rozkouše a roztrhá hlavně KVĚTINY.I když je venku sama jen 2 hodiny tak nám je zničí, vždy za to dostane ale nepomáhá to. příště to udělá zase. Když odcházíme vždy jí tam dáme něco pro zábavu třeba různé hračky a vždy nějakou dobrotu na kousání třeba prasečí ucho. Když jsme s ní na zahradě tak to nedělá jen když je tam sama. Moc vás prosím o radu JAK JÍ TO ODNAUČIT, aniž by jsme ji museli někomu darovat. Na procházku s ní jdeme 1x denně,ale ráno to nestíháme takže jí na zahradu dáváme nevyběhanou. Anebo je to jenom tím že je to ještě štěně? Jestli ano kdy z toho vyroste? Předem děkuji.
Není tady
Lucko to už není až tak moc štěně, a dělá to buď že se nudí (hračka to nevytrhne, pes potřebuje zaměstnat i mozek) a nebo teskní nebo oboje. Když ji to chcete odnaučovat, to byste museli být přítomní v okamžiku, když to dělá a právě tehdy zasáhnout. Proč jí neuděláte ohrazený výběh? A pozor - pes se snadno podhrabe, a snadno rozkouše i plot, když se nudí... výběh bude určitě menší zlo než pořád zničená zahrada.
Není tady
Děkuji za opověď . Naše zahrada není až tak veliká, aby tam bylo místo ještě na ohrazený výběh
. Plot máme asi půl metru v zemi takže podhrabání zatím nehrozí, ale rozkousat se ho už pokoušela. Vymýšlíme různou zábavu, ale zaměstnat jí mozek na 8 hodin se nám nepodařilo. Pokaždé když přijdeme a je tam zase něco zničenýho tak stojí u dveří se skopenýma ušima a ocasem, ale i tak s ním vrtí. Ona ví že by to dělat neměla, ale dělá to. Jakoby si myslela že to je nějaká hra...myslíte že s tím někdy přestane?
Není tady
To není tak, že stojí se sklopenýma ušima proto, že ví, že to dělat neměla. Stojí se sklopenýma ušima proto, že má v mozku spojení: návrat páníčků = dostanu vyhubováno ačkoliv netuším proč. Pes není člověk, aby si spojil v mozku časově oddělené informace, ona NEVÍ že ji plísníte za poničenou zahradu! O tom právě píšu - že to byste museli být přítomní a zasáhnout v tom okamžiku, když to dělá. A ne jednou, ale x-krát. Psovi totiž je třeba xx opakování, aby se mu v mozku vytvořily synapse. Aby se mu vytvořilo v mozku spojení hrabu=trest je potřeba, aby v okamžiku té činnosti byl pokáraný a mockrát. Ona vůbec netuší, proč je hubovaná. Takže když je tam 8 hodin sama na malé zahradě, kam se nevejde výběh, tak se zákonitě bude bavit sama a když uslyší, jak se vracíte, tak už dostane strach z vyhubování, aniž by věděla proč dostává. Co sis představovala, že tam bude celý den dělat? Žádné čáry-máry fuk a už pes nehrabe neexistují... Existuje pouze přerušení nežádoucí činnosti - a to musíte být u nežádoucí činnosti přítomni, přerušit ji a nahradit jinou žádoucí činností - například: Hrabe - okřiknu, místo toho zabavím hračkou - hraje si - pochválím a opakuju tak stokrát, až se v mozku vytvoří synapse. Pak konečně pochopí, že hrabání = trest ale hračka = pochvala.
Ovšem, když jste to začali řešit až v roce, nebo byla do roku po vašem návratu trestaná, tak už je dost škody napáchané.
Není tady
Lucka1114 napsal(a):
Dobrý den, naší boxerce je 1 rok. 5 dní v týdnu je na zahradě sama až do odpoledne, ale my tam nemůžeme nic nechat, úplně všechno zničí rozkouše a roztrhá hlavně KVĚTINY.I když je venku sama jen 2 hodiny tak nám je zničí, vždy za to dostane ale nepomáhá to. příště to udělá zase. Když odcházíme vždy jí tam dáme něco pro zábavu třeba různé hračky a vždy nějakou dobrotu na kousání třeba prasečí ucho. Když jsme s ní na zahradě tak to nedělá jen když je tam sama. Moc vás prosím o radu JAK JÍ TO ODNAUČIT, aniž by jsme ji museli někomu darovat. Na procházku s ní jdeme 1x denně,ale ráno to nestíháme takže jí na zahradu dáváme nevyběhanou. Anebo je to jenom tím že je to ještě štěně? Jestli ano kdy z toho vyroste? Předem děkuji.
proč jste si pořídili psa, když na něho nemáte čas?
Není tady
Na to právě se ptám, co mámě dělat, aby ty květiny neničila, když nemáme tu možnost jí přistihnout "při činu". Děkuji.
Není tady
aprill napsal(a):
Lucka1114 napsal(a):
To by psa nemohl mit nikdo,protoze vetsina z nas chodi do prace.
Není tady
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
Lucka1114 napsal(a):
To by psa nemohl mit nikdo,protoze vetsina z nas chodi do prace.
pes je jako dítě, potřebuje výchovu a dostatek času a to hlavně když je štěně. to není věc, kterou ráno vystrčím na zahradu a večer ho najdu na stejném místě
Není tady
Taky jsem mela labradora a docela pomohlo ji nechavat hodne hracek a zavrit ji v jednom pokoji..dostala jsme ji v 5 tydnech a jelikoz jsem musela chodit do prace od nejakych 7 tydnu jsem ji nechavala samotnou doma, zezacatku do vseho kousala a znicila pulku bytu a pak mi veterinarka na webu doporucila urcite hracky ktere ji zabavily na cely den, kupovala jsem je na www.zviratanakupuji.cz maji tam zajimavy vyber a take maji skvele krmivo
Není tady
Lucka1114 napsal(a):
Na to právě se ptám, co mámě dělat, aby ty květiny neničila, když nemáme tu možnost jí přistihnout "při činu". Děkuji.
Pokud nemáš možnost řešit situaci v danou chvíli, tak je jediná možnost a to situaci předcházet. Tzn. mít pod kontrolou psa ( kotec, výběh..) nebo okolí (odstranit kytky a další zničitelné věci).
Pes si nikdy zpětně nespojí za co ho trestáš i kdyby si ho dovlekla k těm kytkám. Možná Ti bude připadat , že se tváří provinile, ale to se jen snaží ukonejšit Tvé bojovné postavení vůči němu.
Není tady
Maniše napsal(a):
Ahoj všichni, prosím o radu jak nejlépe odnaučit štěně skákat po lidech a hlavně kousat. Je to čertík, jen kolem něj projdu, nebo si s ním hraju pořád kouše. Ale pořádně, když stiskne, tak by mi i vyhrkly slzy. Je to labrador, už jsem o něm psala.
Nejdřív to byla hromádka neštěstí, ale teď se ukázal v pravým světle![]()
Je to opravdu živý štěně, mám objednanou knihu o této rase, ale bude tak příští týden. Potřebuji tedy radu od někoho zkušenějšího jak ho to kousání a skákání po cizích lidech odnaučit. Protože mě za chvíli asi jinak sežere
Nechci ho nějak mlátit, to bych nedokázala, ale zatím na něho neplatí ani zvýšený hlas, tak budu moc ráda, když mi někdo napíšete svoje zkušenosti, děkuji moc
Take mame labradora a je to hodne zive stenatko.Mam zkusenost s 2 pejsky od stenatka a zadny nebylo tak zive.Dokonce stafort nam doma neznicil vubec nic.Labradora davame ,kdyz jdeme do prace na verandu,kde ma hracky.Ale muj tata ho vzdycky da na 2 hodinky ven.Mame tam oplocenou cast zahrady,kde je jen travnik.Zkousela jsem ho nechat hodinu v byte a to byl masakr,vytahala knizky ze skrine,pradlo prenasela doprostred obyvaku.Prvni pokus neobstal.Dalsi zkusime za mesic.
Není tady