6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím o radu. Jsem mu a iji s přítelkyní a jejím dítětem z bývalého manelství. S přítelkyní jsme se nevzali a stavíme dům, já ho financuji, ale po právní stránce bude dům přítelkyně (z toho důvodu, e já podnikám a ona má obavu, abych nezkrachoval - pak by nám dům mohla vzít třeba banka). S tím jsem souhlasil, aby ona měla klidné spaní.
ALE: Kdyby se jí cokoli stalo a ona nedejboe zemřela, dům by předpokládám zdědil její syn - nyní 8 let, a protoe je nezletilý tak by dědictví dostal její bývalý manel - říkám to dobře?
Prosím o informaci, jak je to ve skutečnosti.
Je nutno zase pro můj klidný spánek se s ní oenit? Nebo ona nech sepíe závět? A jak by asi měla znít, aby dědil i syn i já? Je to dáno občanským zákoníkem?
Moc děkuji za rady.
Tom
Není tady
Obavam se,ze Tvoje situace za tohoto stavu neni nijak ruzova.Jako zakonny zastupce syna,by skutecne manipuloval i Tvym majetkem otec nezl. ditete.A ted si zodpovez sam? Prinutis svoji druzku k sepsani nejake zaveti ve tvuj prospech,ale ona druhy den bez Tveho vedomi zajde napsat zavet jinou.,ktera automaticky svym datem rusi tu predchozi. Budes se pak jej divit. Co vis, co Vam prinesou dalsi leta.Nemas v dome myslim podle toho co pises ani tzv. vecne bremeno pro pripad Tveho doziti,kdyby se s druzkou neco stalo.Prijdes doslova o strechu nad hlavou.Myslim take,ze podobny pripad podnikatele co prepsal preventivne svuj majetek na zenu uz tu byl. U pravnika pak zena musela podepsat smenku na castku v hodnote domu. To byla ta pojistka.V Tvem pripade nevidim ja jinou moznost,nez aby Ti bud podepsala smenku,nebo si ji musis vzit. V tomto pripade,pokud by te nekdy uz jako Tvoje manzelka opustila a rozvedli jste se,dum byl pred snatkem jeji!!.Dostal bys jen pulku toho,co jste si spolulecne poridili. Dum ne!!Ale necham tu prostor pro pravniky,radi tu dobre a jiste Ti nekdo poradi lip nez ja. Zdravim.
Není tady
Za této situace jednoznačně doporučuji uzavřít manelství. Nevíte, co bude třeba za pět let. Vy se s přítelkyní rozejdete a přijdete o vechno. Navíc píete, e dům financujete vy.
Není tady
Neda mi,nez se ozvat znovu. To,ze Ti odpovedela ABC,je jako "darek shora".Je skvela,radi velice dobre a pokud Ti poradila to,co Ti poradila, dej na jeji radu.
Není tady
pokud spolu stavíte dům a chcete spolu ít, nevidím ediný důvod proč se s ní také neoenit, nebo Vám v tom něco brání????
Není tady
Díky za Vae rady, v manelství mi nebrání teoreticky nic, budu se muset zeptat přítelkyně zda jí něco brání
a pokud ne, tak ...se uvidí.
Zajistit si střechu nad hlavou směnkou (a smlouvou o půjčce) mě napadlo té, ale vymahatelnost takové půjčky je diskutabilní, pokud nebude zároveň na domě zástava v můj prospěch - ale to jsme zase u problému, e by dům mohla sebrat banka při případném krachu mého podnikání, e?
Zapeklitá situace
Není tady
A co si pečlivě schovávat faktury a ve, co bylo do domu investováno?
Není tady
Hm...abyste mohl opravdu klidně spát, doporučuji za této situace jednak uzavřít manelství a dále si nechat napsat věcné břemeno doivotního uívání nemovitosti. ádná banka nemá ráda nemovitost s doivotním podnájemníkem nehledě na to, e v dnení době nevíte, jak dlouho Vám manelství vydrí. Přála bych Vám samozřejmě aby to bylo navěky, ale vichni víme, jaká je realita.
Není tady
A co po svatbě zúit SJM?
Není tady
Taky zastávám názor ABC. A je to pravda, pokadé mi poradila správně!!!!
Není tady
sandra napsal(a):
A co po svatbě zúit SJM?
To neřeí problém s BM, pak by byl zase jediný zákonný zástupce polovičního dědice.
Není tady
e by dědictví dostal bývalý manel není pravda; dědicem bude pouze syn a při nakládání s majetkem předpokládám bude ustanoven opatrovník.
Základní problém je, e invisibleman investuje do něčeho, co mu nepatří. Nechápu jak na to můe přistoupit. Obava přítelkyně je silně účelová. Kdy by jí něco nepatřilo, tak o to přece nemůe přijít
Není tady
G.X., ale tady se neobávala přítelkyně (taky čeho, e?), obával se invisibleman a dá se říci, e oprávněně.
Základní obava byla, kdyby se s přítelkyní něco stalo, za současného stavu by zdědil dům pouze její nezletilý syn. ALE!!! Pokud je druhý rodič naivu, je stále před zákonem zákonným zástupcem dítěte. Nemůe sice s majetkem nezletilého nakládat nad rámec obvyklých poměrů, ale můe poádat opatrovnický soud o určení opatrovníka. Kdy si otec dítěte usmyslí nemovitost v zájmu dítěte pronajmout či prodat a opatrovník pouze dohlédne na to, aby byly strené peníze uloeny dítěti na účet, nikdo a nic s tím nenadělá.
Proto jsme invisiblemanovi radili jednak uzavřít manelství a druhak - protoe v jeho situaci ani instituce zvaná manelství není samospasitelná - jsem mu jetě poradila, aby si nechal do listu vlastnictví k domu napsat věcné břemeno - právo doivotního uívání nemovitosti. Přes toto vlak nejede ani při krachu manelství, ani při krachu podnikání (banky).
Upravil(a) Kiara (22. 1. 2007 20:20)
Není tady
Kiara napsal(a):
G.X., ale tady se neobávala přítelkyně (taky čeho, e?), obával se invisibleman a dá se říci, e oprávněně.
Základní obava byla, kdyby se s přítelkyní něco stalo, za současného stavu by zdědil dům pouze její nezletilý syn. ALE!!! Pokud je druhý rodič naivu, je stále před zákonem zákonným zástupcem dítěte. Nemůe sice s majetkem nezletilého nakládat nad rámec obvyklých poměrů, ale můe poádat opatrovnický soud o určení opatrovníka. Kdy si otec dítěte usmyslí nemovitost v zájmu dítěte pronajmout či prodat a opatrovník pouze dohlédne na to, aby byly strené peníze uloeny dítěti na účet, nikdo a nic s tím nenadělá.
Proto jsme invisiblemanovi radili jednak uzavřít manelství a druhak - protoe v jeho situaci ani instituce zvaná manelství není samospasitelná - jsem mu jetě poradila, aby si nechal do listu vlastnictví k domu napsat věcné břemeno - právo doivotního uívání nemovitosti. Přes toto vlak nejede ani při krachu manelství, ani při krachu podnikání (banky).
¨
No právě, e invisible man výslovně píe, e ONA se obávala. Je to tedy její konstrukce. Jinak by mě to tolik nezarazilo.
Není tady
A přítelkyně do výstavby domu nic neinvestuje? V případě, e by také investovala, tak pak její obavy z případného krachu v podnikání a následné zabavení majetku jsou na místě. Pokud bude sepsána smlouva o půjče a směnka, tak jistě peníze vymahatelné jsou. A jestli neinvestuje nic a ve zaplatí dotazatel, tak pak nemá mít z čeho obavu, protoe nic nebude její a tudí by také neměla o co přijít.
Není tady