6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já také prola nástřihem a vůbec jsem o tom nevěděla, jen to ití, to byla hrůza, ale lepí ne být potrhaná.
Není tady
Čekanka napsal(a):
Taky jsem byla nastřiena, kombinace rychlé vypuzení, úzká pánev, větí hlavička dítěte, jsem spokojená, mám malou jizvu. Kamarádka rodila doma (nestihli to do porodnice) a je chudák rok po porodu a děsný problémy, itá na esti místech, potrhaná, hemeroidy, dodnes neměla s manelem sex jak se stydí....... lepí malá rovná jizva, ne kompletní rekonstrukce spodku po spontánním prododu
Nástřih jsem měla u prvních dvou dětí, třetí porod byl u bez nástřihu.
Čekanko, s tvým názorem naprosto souhlasím. Já se narodila doma, byl to tzv. překotný porod, od první kontrakce do mého narození uběhla sotva půl hodina a sanita přijela, a kdy u bylo po vem, nicméně ač jsem měla 2,5 kg, maminu jsem roztrhla "od dirky k dirce" a prý s tím měla jetě roky poté problémy. Já ty svoje nástřihy sice cítila, ale měsíc poté jsem u o nich nevěděla. Tak si říkám, e fakt někdy nástřih je lepí, ne mít zdravotní komplikace roky, ne-li doivotně.
Upravil(a) Ela.. (17. 1. 2007 12:15)
Není tady
Nevíte někdo proč to na ití neumrtví? :-(
Není tady
Angie, umrtví
Tak já na ití a následné hojení vzpomínám často se skutečností mít dalí mimčo. Je to opravdu má noční hrůza a nejhorí záitek z celého těhu a porodu samotného. Taky jsem se zasekla, kdy chystali figlátka a mezi nim byly nůeky . PA říkala, e čekala do poslední chviličky, ne mně fikla, nástřih se provádí při kontrakci, take fakt to nejde cítit, já cítila malinké típnutí, jsem taková posera, e jsem vnímala snad vechno na sále.
ití bylo děsný, opíchání taky típalo, ale dalo se to. Ale nevím, jak to, asi patné umrtvení, necítila jsem oba vpichy, vdy jen jednu stranu.
A hojení?? Snad přesně 4týdny jsem nesedla a to vůbec, vdy vude jsem klečela, v autě jezdila na kruhu, doma jedla ve stoje jako v bufetu, ulehnutí a vstanutí k malé bylo utrpení, proto sjem si ve nachystala a měla po ruce, ne jsem zalehla a po několika dnech trpení jsem nakonec spala s malou na letiti, mělo to své výhody, kdy jsem usla, tak se nic nedělo, spaly jsme spolu, i kdy při rozvícené lampičce . Nejhorí byl návrat po jízdě autem na kruhu, vy se namohly a to teprve byl mazec. Byly chvíle, kdy jsem řvala jako elva a nevěděla co mám dělat.
Pak mi gyndr předepsala zelený sprey a ten mi perfektně pomohl, manel aplikoval a hráz se zázračně zahojila.
Nicméně mi zůstala památka jizva - 3cm směrem do stehna, která občas při patnémpočasí bolí - nikdy jsem tomu nevěřila, kdy někoho jizvy tahají při změně počasí a fakt je to pravda
Není tady
Taky mám jizvu směrem do stehna ( zadku ) dozadu za konečník, ale ne jenom 3 cm Alespoň 5-6cm !! A jetě ke vemu dvojtou !! A taky mě pobolívá, kdy se mění počasí, take na tom asi něco bude
Není tady
Pinky napsal(a):
Eloa prozradí mi, jak velké byly tvoje děti !!!
Vichni měli univerzální váhu :
První (dcera) 2,88 kg, druhé (syn) 2,86 kg a třetí (dcera) 2,77 kg.
Není tady
Angie napsal(a):
Myslím, e o umrtvení si musí říct. Mě nic neumrtvoval. Kamarádka chtěla umrtvit, doktor jí řekl, e ne to zabere, bude zaitá. Ale opravdu, i bez umrtvení to jde přeít, a to mě il dlouho a ke konci jsem cítila i to propíchnutí. Píchlo to a típlo, nic víc. Kdyby to bylo tak straný, jak občas někdo vypráví, jen málo z nás by mělo sourozence!
Upravil(a) Eri (17. 1. 2007 18:59)
Není tady
Na ití mi dal dvě injekce umrtvovačky, nepomohly, hned po kříových porodních bolestech bylo ití můj nejhorí záitek při porodu. Nevím, proč ty injekce nezabraly, neptala jsem se.
Není tady
Spunte, ty píe, e 1/5 nebyla nastřiená, to je dost málo. To znamená 20% nenastřieno, 80% nastřieno. V článku, na který odkazuje Lei se píe, e je nutné natřihovat pouze v 20% případů a ve Vrchlabí snad nasřihují jen 2 za 100! Take 80% v Praze oproti 2% ve Vrchlabí. To je úplně jasný, e kdy chci rodit bez nátřihu, tak ve Vrchlabí je ance se tomu vyhnout mnohem větí. Tyhle počty co uvádím jsou 2 roky starý, ne jsem la rodit, tak jsem si zjistila, kde nástřih nehrozí. Jene jsem pak neměla v noci odvoz do porodnice tak daleko a mimi do rána nechtělo čekat.
Není tady
Eri napsal(a):
Angie napsal(a):
Myslím, e o umrtvení si musí říct. Mě nic neumrtvoval. Kamarádka chtěla umrtvit, doktor jí řekl, e ne to zabere, bude zaitá. Ale opravdu, i bez umrtvení to jde přeít, a to mě il dlouho a ke konci jsem cítila i to propíchnutí. Píchlo to a típlo, nic víc. Kdyby to bylo tak straný, jak občas někdo vypráví, jen málo z nás by mělo sourozence!
Mě to přijde teda dost straný. Můj zubař měl taky řečičky e injekce bude bolet víc ne to zavrtání a e ne to zabere, take to bude hotovo, tak jsem mu (při rýpnutí tím háčkem do skloviny) kopla do té mainy s nástroji, řekla jsem mu, e to je jen malé demo toho co se stane, kdy mi najede na nerv a u mi tam oupal koňskou dávku e jsem měla hubu dřevěnou jetě ve 4 odpoledne.
Nástřih si jednou nechat udělám, ale na vyívání mi to bude muset pěkně opíchat (jetě lépe postříkat umrtvujícím sprejem, přinesu si ho klidně s sebou)
Jinak si opravdu myslím, e to je straný, jak někdo vypráví a určitě jetě o něco víc ne se vypráví.
S radostí se nechám přesvědčovat o opaku :-)
Není tady
Na to ití je dobrý kdy máte epidural.Daj vám dávku a nic necítíte hned.Ale teď se taky toho ití moc bojím,páč si epidural asi nenechám dát-ale uvidím jak bude probíhat porod.
Není tady
Evi, ale to byly vechno prvorodičky. Tam je větí pravděpodobnost nástřihu. Ale je to na kadém. Spíe bych Dr upozornila e pokud to půjde bez nástřihu, e bych to zkusila, ale rozhodně bych neřekla e se raději roztrhnu a ke konečníku ne aby mě nastřihly.
Stejnou diskuzi můeme vést o klystýru , já ho dostala , bohuel bych sestřičku nejraději klepla, lo to ze mě stále na boxu a moná i při porodu a bylo mi z toho dost trapně, stále mi měnily pokaděné podloky. Představa e si ho schválně nedám a celé to tam po.... je zvlátní,ale kadého věc.
V podstatě toté jako klystýr je , e mě těsně před porodem vycévkovali aby mimčo mělo více místa ( a e toho vypustili). Také jsem se měla bránit e chci přirozeně?
U mě byl nástřih nevyhnutelný a dělali by ho i ve Vrchlabí. Četla jsem i články kde se rozebíralo co se lépe hojí.... jsou na to různé názory i u lékařů, my to tady nevyřeíme. Někdo řekne e o ití nevěděl, někdo trpěl.... mě ili snad hodinu, moná déle, měla jsem 3 ruptury pochvy a velký nástřih, několikrát mě připíchnuli umrtvovačku, ale jak někdo psal, ve srovnání s kříovými bolestmi se to dalo přeít. A i přes oba mé příerné porody a teď po to příerném nástřihu a dlouhém bolestivém ití, jsem u 4 týdny po porodu začala s manelem řeit zda někam uloíme a uivíme případné třetí dítě, nebo skončíme na domluvených dvou a já začnu rozprodávat výbavičku. To krásné mazlivé miminko stojí i za tu bolest a strach a vechno, na to se rychle zapomene kdy ho drí v náručí....
Je pravda e pokud je ití na dva stehy, tak nemá smysl umrtvovat
Není tady
Angie, já u zubaře bez injekce odmítám otevřít pusu!
Takovej jsem srab.
Co se zubů týče, nesnesu ani letění plomby bez umrtvení!!!
U porodu jsem si vlezla do sprchy, pustila vodu a řvala bolestí, jak u jsem byla unavená ( začali mi vyvolávat v pondělí kolem 16-té hodiny a malá se narodila v úterý v 11 večer )
Ale co se týče ití, i bez umrtvení to jde vydret. Ví, neříkám, e kadá, ale spousta enských má ve zvyku tohle trochu přehánět, protoe se tím vlastně i , moná nevědomky, chlubí, jak jsou úasné, e to vechno zvládly a neuvědomí si, jak hrozivě to působí na ty, co jetě nerodily.
Věř mi, e kdyby to opravdu bylo tak děsný, jak slyí, nebo čtě, tak ty enský nejsou na porodním sále za pár let znovu! Procházka růovou zahradou to není, ale rozhodně se bolestí nezblázní!
Není tady
Holky, nevím čím to, ale já, ač prvorodička, jsem nastřiená nebyla. Malá byla normální - 3600g a 52cm. Porod el hladce, bez nástřihu i natrení a já skutečně mohla hned po porodu jít třeba tančit.
To jen pro ty, co jetě nerodily, aspoň nějaká naděje, e to můe jít i bez nástřihu. (Teda masírovala jsem hráz a pila maliník, ale netvrdím, e to u kadého bude pomáhat. To jen pro úplnost sdělení.)
Není tady
Ale 785618 to přeci nejde!!!!! Vdy v ČR se nastřihává rutinně
Ne, omlouvám se za blbou poznámku.
Moc ti to přeju, takové porody jsou nejlepí.
Není tady
No, spunte , povedlo se, ale byla to docela makačka, ubránit si svůj přirozený porod bez "lékařské" pomoci v podobě oxytocinů a podobných vymoeností, ale uznávám, e někdy to bez nich váně nejde. U mě nástřih teda asi váně nebyl nutný anebo ten doktor, co mě rodil byl moc mladý a moná to ani neuměl?!.
Není tady
Mě také rodil mladý Dr. , dokonce jsem tam měla i pana asistenta a nějaké PA . Já jsem příklad toho e rodit v 19.století na poli tak manel nemá jetě děti a moná u ani enu . Take musím poděkovat lékařům.
Ale také jsem zastáncem toho e kdy to jde, tak to nechat na přírodě
Není tady
No,tak já byla u obou dětí nastřiená a opravdu jsem nástřih necítila a u dcerky ani to ití. Jen u syna jsem ke konci cítila troku típnutí. Ale opravdu to nic hrozného nebylo. Já měla oba porody podobné, nejprve praskla voda a pak ..... pak dlouho nic. Nebýt dneních "vymoeností" jako je oxitocin, tak snad ani neporodím. Dodnes jsem doktorům moc vděčná za vekerou jejich pomoc. Oba prckové byli - kadý jinak, zamotaní v pupeční ňůře, take se porod táhl a také jsem se pomalu otvírala. Nástřih byl nutný, protoe mimísek u chtěl ven a já pořád byla málo otevřená. Ani by mne na okamik nenapadlo chtít něco jinak, důvěřovala jsem doktorům,e dělají ve jak se má. A těch pár stehů za ten krásný a hlavně zdravý uzlíček těstíčka za to opravdu stojí. Není to opravdu tak zlé. Nebojte se toho. Sráka s blbcem je mnohem ale MNOHEM bolestnějí. Myslím, e některé maminky mají zlé záitky ne ze patně provedeného nástřihu či porodu, ale proto, e bohuel narazili na patný personál a hlavně ono v té bolesti člověk né vdy jedná rozumně. Partner u porodu je výhodou, on má narozdíl od vás větí kontrolu nad tím, co se kolem vás děje a nenechá vás dlouho trápit. Nejdůleitějí je ránu po nástřihu velmi často mýt a větrat, tak se to nejlépe a nejrychleji hojí a brzy budete pak zase pro své drahé polovičky fit!
Kdyby to bylo moné, tak do toho jdu klidně znovu. Jen ty prcky nemáme u kam dát :-)
Není tady
Já jsem taky byla střiená a to ikmo. Nebolelo to, naopak úplně jsem pak cítila, jak vyklouzla hlavička. ití jsem trochu cítila, druhý den jsem u seděla a ani teď mi to nepůsobí ádné komplikace a to ani při sexu. Jsem raději pro nastřiení, ne čekat co to udělá samo.
Není tady
Ahojky holky, mám takový dotaz. Jsem 6 dní po porodu. Podruhé mi byl udělán nástřih. Jak tak u sedím, ale dnes jsem se tam dole podívala zrcátkem. Tak nevím, je normální, e to tam mám takové jakoby zduřelé ?
Není tady
Coral, rekla bych ze to je normalni. Zánět bys asi poznala, ze? Opuchle jsem to tam mela po porodu dost dlouho...
Není tady
Děvčata, přestaňte strait, e nástřihy a ití bolí a e se provádějí bez umrtvení.
Není tady
Coral napsal(a):
Ahojky holky, mám takový dotaz. Jsem 6 dní po porodu. Podruhé mi byl udělán nástřih. Jak tak u sedím, ale dnes jsem se tam dole podívala zrcátkem. Tak nevím, je normální, e to tam mám takové jakoby zduřelé ?
Také jsem to měla zduřelé, to splaskne, neboj. Dej tomu tak 2 - 3 týdny, pak to bude dobré.
Není tady
Natálie napsal(a):
Děvčata, přestaňte strait, e nástřihy a ití bolí a e se provádějí bez umrtvení.
no nástřih nebolí (teda aspoň dle mých zkueností a co jsem kde slyela a četla), protoe u má ten spodek tak rozbolavělej e to ani nevnímá. To ití docela bolí, ale taky záleí jak koho a umrtvit to můou. Neboj
Není tady