6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jen neco pro zajimavost: http://www.rodina.cz/clanek5473.htm
Není tady
Já jsem ta co nastřihnout museli, rodilo se rychle. Zdálo se mi to zahojené rychle na rozdíl od ruptur pochvy. Jsem zastánce toho e v dnení době to lékaři nedělají automaticky, take je dobré nechat to na nich.
Není tady
Taky jsem byla nastřiena, kombinace rychlé vypuzení, úzká pánev, větí hlavička dítěte, jsem spokojená, mám malou jizvu. Kamarádka rodila doma (nestihli to do porodnice) a je chudák rok po porodu a děsný problémy, itá na esti místech, potrhaná, hemeroidy, dodnes neměla s manelem sex jak se stydí....... lepí malá rovná jizva, ne kompletní rekonstrukce spodku po spontánním prododu
Není tady
Přítě u tuhle hrůzu zaít nechci. Kdy nastřihnou větí ílu je z toho víc kody ne uitku.
Není tady
Čéče, já ani netuila, e jsou na zadku nějaký íly
Není tady
Jezis Cekanko, ta tvoje kamaradka asi vubec nemela tuseni, co ma delat... Tady jsme na porodnich kurzech probirali i "emergency porod" - v prirode, doma, v aute atd.
Hlavni vec je kontrolovat tlaceneni, aby dite nevylitlo a tak nepotrhalo treba i delozni hrdno, hraz atd.
Ale asi chudak zmatkovala, kdyz to na ni prislo tak rychle a to se pak tezko vzpomina na rady.
Jinak ja jsem epiziotomii nechtela, probirali jsme to na kurzech, ze to je ve vetsine pripadu zbytecne a nakonec jsem mela dve trhlinky a doktor se me zptal, ze musi malinko nastrihnout, jinak jich bude vic a vetsi, tak jsem s tim souhlasila. Ale strihl ten rovny smerem ke konecniku (hojeni boli min, nez ten sikmy) a jen malinky (1.stupen). Hojeni toho nastrihu bolelo daleko vic, nez ty 2 trhlinky, ktere byly taky site.
A to jsme v tehu poctive masirovali hraz, porod trval 30 hodin, tlacila jsem 1.45 minut, takze taky zadna rychlovka, cele tlaceni mi taky masirovali hraz a nastrihu jsem se nevyhnula. Myslim, ze kdybych mela svoji doktorku tak by me nenastrihla, ale mala si vzpomela zrovna o vikendu a to slouzi vzdycky jen jeden doktor - stridaji se. Takze smulam, chytla jsem jejiho kolegu.
Spousta doktoru dela nastrih proto, ze je to pro ne pohodlnejsi. Ono se jim to totiz sile lip.
Upravil(a) Lei (16. 1. 2007 21:45)
Není tady
Děvčata,
tak tohle byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem dříve nechtěla mít
Musí to asi dost bolet, co? Je to hodně nepříjemné?
Pozor, kdy na obě otázky odpovíte ANO, tak odcházím do "Nechcidítělinek"
Není tady
Lei, ta kámoka byla ráda, e vůbec dola rodit na pohovku , tlačit netlačit, holka chtěla ven.......
já měla fakt cca 5 cm nástřih, dneska skoro neznatelnej, jsem ráda, e to tak dopadlo, syn měl opravdu velkou hlavičku a já byla drobek.......
teda porod jsi neměla asi ádnou legraci, uf, zlatejch mejch osum hodin
Není tady
Tulipánko, nástřih jsem vůbec necítila, zato ití bylo hustý. Je to individuální, ale neznám nikoho, koho bolel nástřih, zato znám spoustu holek, kterým ití nebylo zrovna příjemný
Není tady
Tak já jsem třeba nástřih vůbec necítila. Slyela jsem jen taková tupý střihnutí asi nůek, nebo čím to provádějí a ití mi taky vůbec nevidělo, oproti porodním bolestem to byla procházka růovou zahradou A ani potom to extra nebolelo, seděla jsem úplně normálně hned po porodu na idli :super: A se ostatní maminy divily a to jsem rodila 17 hodin. Au, au......
Teď tam mám jen malou jizvičku o které skoro vůbec nevím a to ani při moulování, který jsme zkusili asi po 4 týdnech od porodu. byla jsem střihlá ikmo
Upravil(a) Lucka 1 (16. 1. 2007 21:54)
Není tady
Mě doktor nastřihl, pak se mi omlouval, e asi zbytečně, ale musím říct, e jsem o tom vůbec nevěděla. Jen manel zezelenal. ití bylo taky v pohodě, vnitřní stehy jsem cítila jen jako takové tupé tahání, ty venkovní trochu típaly. Doktor mě il přes třičtvrtě hodiny, měla jsem 4 vrstvy ití, ve bez anestezie a " znát " byly a ty poslední. To pak típne, ale kdy se myslí na něco jiného, dá se to zvládnout úplně v pohodě. A hlavně, kdyby to netrvalo tak dlouho, hráz by ani nestačila přijít k sobě a necítila bych to vůbec. Jen tam proboha nekoukejte, je tam krev a pak se to hůř snáí.
Take klídek holky.
Upravil(a) Eri (16. 1. 2007 22:04)
Není tady
Lei, tak v Praze nástřih automaticky nedělaj. A já musím řict e nastřiení nebolelo a ití nástříhu také ne, jen jak jsem psala, ruptury pochvy bolely, bolelo ití a v podstatě o tom vím i teď .
A porod nebyl rychlý, jen ke konci nebyl čas a rodilo se za kadou cenu
Není tady
Nastřiení jsem skoro necítila, ale ití bolelo přímo děsivě, po porodu jsem si prakticky nemohla sednout, jetě skoro dva týdny co jsem byla z porodnice doma jsem seděla na kruhu a nyní sedm týdnů po porodu to pořád není ono
Není tady
Holky, rodila některá z Vás s nástřihem první a třeba druhé dítě a pak se jí to povedlo i bez nástřihu ??
Jde to vůbec ?? Kdy Vás zatupují jak ponoku ???
Není tady
Já jsem rodila s nástřihem oba kluky. první měl jen 2,4 narodil se v 36 týdnu a já neměla vůbec tlaky. Paradoxem na tom je, e druhý porod byl pro mě jednoduí oproti prvnímu, kluk měl 3,5kg.
Nástřihnutí jsem ani necítila a ití se dala vydret, ani to nebolelo nebo netípalo. Oproti bolestem před tím. Byla jsem u taková laxní, e mi to bylo jedno.
Není tady
Mě víc bolel ten otok hráze (hematom) co mi po nástřihu vznikl ne první doba porodní. Taky se kvůli tom otoku ití tak nějak rozlezlo. Nastřihnutí nebolelo, dítě se pak vykulilo ven na druhé zatlačení, ani ití nebolelo, bylo s anestezií, ale kdy to pak přilo k sobě, tak to byla bolest, od které se nedalo uniknout, take jsem jetě mnoho hodin nemohla usnout, i kdy jsem byla značně vyčerpaná.
Pinky, moje máma rodila druhé dítě bez nástřihu na 1 zatlačení a prý v pohodě. U nás v rodině rodíme rychle. Já se utěuju, e snad druhé bez nástřihu bude.
Nástřih v ČR provádí rutinně skoro vude i v Praze, oni si to vdy obhájí, e to byla nutnost. Ve Vrchlabí nanastříhávají skoro nikoho.
Není tady
tak to bylo asi jediný co jsem při porodu necítila..Pravda je e jsem se zasekla kdy jsem uviděla nůky, který sei doktor chystal,ale pak jsem radi zavřela oči zatlačila.....a za chvilkumi doktor řekl e u to mám za sebou, a kdy mě il, tak to jsem taky vůůůůůůůůůůůůůbec necítila, naopak jsme s doktorem jetě kecali a prýmovali..take to bylo úplně v pohodě, to já jsem se zase hrozně bála klystýru,..a to bylo taky v pohodě!!Hkavně neposlouchej ádný horory!!!
Není tady
Já jsem srabík, nejvíc se z porodu bojím právě nástřihu, ití a hojení. První lo císařem, take nevím, do čeho jdu a proto u ted z toho nespím.
Není tady
U obou porodů mě bolel jak nástřih tak ití. A musím říct, e to bylo daleko bolestivějí ne samotný porod. U prvního měl ili skoro hodinu, fakt si mě dr. vychutnal. Nesedla jsme si asi tři neděle. A u Kačky jsem měla spontánní porod, sice jsem byla v porodnici, ale málem jsem porodila na záchodě, jen tak tak jsme to stihli, take ádná příprava nic, ale zato ití no hrůůůůza. Střihla mě to do tý samý jizvy au au, a nevím jak to zaila, mám skoro pět měsíců po porodu a pořád mi to bolí. Jestli se strefila do nějakýho nervu nebo já nevím, pořád mi v tom cuká, vystřeluje mi to do stehna, říkala jsme manovi, e snad budeme mít třetí, aby to opravili. Jo, dětičky nejsou zadarmo. Ale tisíckrát nám to vrátí.
Upravil(a) Heli (17. 1. 2007 10:06)
Není tady
Jesi, nástřihu se rozhodně nemusí bát, ití záleí jen na lékaři, já u rodila 5krát, 3krát s nástřihem a 2krát bez ale to jsem se zase natrhla. Take ití bylo vdy. Mám takovou zkuenost, e mladí lékaři umí ít témě bezbolestně a starí ili jak dobytek!!! Ale to jen moje zkuenost.
Není tady
Heli, měla jsem stejný problém po prvním porodu a u druhého mě nastřihli ve stejném místě a lékař mi řekl, e mi tu jizvu spraví!!! Bohuel spousta lékařu neumí ít!!!
Není tady
zuzanka napsal(a):
Jesi, nástřihu se rozhodně nemusí bát, ití záleí jen na lékaři, já u rodila 5krát, 3krát s nástřihem a 2krát bez ale to jsem se zase natrhla. Take ití bylo vdy. Mám takovou zkuenost, e mladí lékaři umí ít témě bezbolestně a starí ili jak dobytek!!! Ale to jen moje zkuenost.
Hm - tak u kluka mě rodil a il mladoučký doktůrek - čerstvý ze koly
a u druhého mladoučká sympatická doktorka
asi fakt záleí, jak si dají záleet. Já jak jsem psala, bez problémů
Není tady
U prvního mě il doktor, dlouho mě to bolelo, ale zail to dobře, nic jsme pak necítila a u druhýho mě ila porodní asistentka, byla moc příjemná a milá, ale co naplat, bolí to jako čert. A o nějakých hrátkách s manou si můu nechat zdát.
Není tady
Pro evu 444 , kamarádka rodila 3x a ani jednou jí v Praze nenastřihly.
Sousedku nastřihli maličko při prvním při druhém vůbec.... a co jsme se bavily na písku tak 1/5 maminek NEBYLA nastřiená.
Mě il také mladý Dr a o nástřihu jsem za pár dnů nevěděla
Pro Jesi, první lo také císařem, jsem stná e Lenka la normálně.
Jestli chce tak mi napi SZ, můem porovnávat císaře i spontánní porod.
Není tady