1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
ahoj..v breznu mi bude 15let ale uz jsem mela pohlavni styk...jsem docela hodne vyspela...vsimla jsem si ze mam nejake bradavicky na vnejsich genitalii neni jich moc a nejsou moc velke..neboli a maji normalni ruzovou barvu..myslela jsem ze zmizi ale ne...nedavno jsem byla v kine s kamaradkou a videla jsem "reklamu" viru HPV...neco jsem si o tom zjistila na internetu a bojim se ze bych to mohla mit...mamka nevi ze uz nejsem panna a byla jsem docela dost nervozni kdyz jsem se ji zeptala jesli zajdem na gyndu ze mam nejake pupinky...rekla mi ze tam semnou nemusi tak sem si hodne oddychla..ale bojim se toho ze by ji lekar musel rict ze jsem mela pohlavni styk...zabila by me..nebo v lepsim pripade by semnou vedla veeeeeeeelmi dlouhe debaty ktere mi nejsou dvakrat prijemne..
mam fakt strach a jsem nervozni...
co si o tom myslite??
Není tady
Mila Nikil. Jem jen zdravotni sestra,ale snad Ti poradim, divam se,ze se zde dosud neozval nikdo. Problemy,ktere uvadis jsou pravdepodobne skutecne bradavicky,ktere-nebudes li s tim nic delat,se zacnou mnozit a pak Ti ,nastane teprve problem. Jde o infekcni virove onemocneni, ktere se prenasi pohlavnim stykem a mela jsi smulu, ze hned poprve musis resit takove problemy. Predne na nic necekej, zajdi si ke koznimu lekari,vsechno mu po pravde povis a situaci spolecne urcite zvladnete tak, aby se ani maminka nic nedozvedela.Lecebnych postupu je nekolik,ale myslim,ze v tomto pripade dostanes nejake specialni roztoky a budes se doma dle rady lekare"osetrovat" sama.Musim jeste rici, ze k temto problemum dochazi tehdy, je -li telesna imunita nejakym zpusobem snizena, napr. stressem a toho jsi mela urcite po sve prvne prilezitosti asi dost. Vec se nevyresi sama,tedy,pokud chces byt co nejdrive v poradku,utikej ke koznimu lekari,doporuci zrejme i navstevu a kontrolu u gynekologa.Mohla bys mit pozdeji i zanety gynekol. charakteru,takze se ted niceho neboj.Musis to zvladnout sama, kdyz nechces o tom sve mamince nic rici, s ni v zadech by to bylo pro Tebe lepsi nakonec by ona treba byla rada, ze Ti muze pomoci. Nepujde li to jinak, na nic necekej a utikej s temi bradavicemi"pekne zatocit".Drzim Ti palecky. anna
Není tady
Mockrat ti dekuju!)....jestli tomu spravne rozumim tak bych mela nejdriv zajit ke koznimu a az pak kdyby doporucil tak ke gynekologovi??...(asi este deckemu ze?)
Není tady
ahoj nikil, být tebou, ak jdu rovnou na gynekologii a opravdu nečekej a pospíchej. Mám s tím jen patné zkuenosti a nakonec jsem musela na odstranění laserem, co není nic příjemného. Jinak existuje lékařské tajemství, take pokud nechce, mamča by se neměla nic dozvědět, určitě ne od doktora. Hodně těstí
Není tady
Ahoj Nikil,
utíkej co nejdříve ke gynekologovi. Já tyhle bradavičky měla taky. la jsem na gynekologii a doktorka mi je namazala nějakou vodičkou, po který odpadly. Bohuel virus ve mně zůstal a před 14 dny jsem la na konizaci děloního čípku. A zmíněné očkování proti HPV viru je pouze pro dívky, které jetě neměly pohlavní styk - tudí pro tebe u to není. Pouívali jste s partnerem ochranu?
Není tady
Nikil, přidávám se k holkám. Není důvod, proč by lékař měl říct mamince, e jsi měla pohlavní styk. Je Ti patnáct ( i kdy mě to připadá hodně brzo) a nejsi u pod zákonem. Jen bych Ti chtěla říct, buď ke svému tělu a zdraví troku zodpovědnějí a popřemýlej přítě o pouití kondomu. Mohla sis uetřit starosti. Nechráněným stykem se přenáí nejen HIV i dalí pohlavní nemoci, ale dokonce i rakovina děloního čípku.
Není tady
ahojky...psla jsem ze 15 let mi bude az v breznu...tak nevim jestli jsem to nenapsala blbe a nevim jestli to i ostatni myslely tak, ze by se mamka nemela nic dovedet kdyz mi je uz patnact...
je mi 14..a slysela jsem, ze doktor je dokonce povinen oznamit to mamce...
Není tady
Hmm tak to jsem "bude" zaměnila za "bylo mi " . Nechci Ti dělat Nikil kázání, to bys asi měla dost od svojí maminky, ale v kadém případě se u stalo. Teď u nejde jen o to, jestli bude mamča nadávat. To přeije. Ale podlomené zdraví díky nějakému zanedbání je mnohem horí. Já bych Ti radila, abys zkusila na tu gyndu nejdřív anonymně zavolat a zeptat se na svůj problém a naznačila bych i svůj věk a podle toho bych se rozhodla co dál. Ale v kadém případě to nenechávej bez lékařského dohledu. Drím Ti palce.
Upravil(a) lueta (16. 1. 2007 20:17)
Není tady
Nemůe s tím mít partner i problémy, e je Nikil jenom 14? Kdy půjde na gyndu, nemusí to doktor někam hlásit, kdy je to do 15 let trestné?
Upravil(a) majkafa (16. 1. 2007 20:31)
Mila Nikil.
Predne pokud vim,sex s osobou starsi 14 let neni trestny. Hranice je tu opravdu 14 let.bez obav zajdi predevsim na kozni odd.-Tvoje onemocneni patri v prvni rade tam,lekar Te pak pro dalsi kontrolu posle bud na gynekologii sam,nebo si tam zajdes sama. Gynekolog by Te tam stejne ihned poslal.Je to vec kozniho lekare-latisky se jedna o drobne kozni nadorky -kondylomata-tedy kozni infekcni onemocneni.Reseni je pak nekolik,jak zde uvedli ostatni. Take elektrickou pinsetou,laserem,ci ruznymi roztoky.Kdyz lekari reknes vsechno popravde a pozadas ho o mlcenlivost,snad to oba zvladnete -bez mamky. Jen Te zde prosim o jedno,utika Ti cas, casto bradavice na techto mistech rostou take rychle,takze uz nesbirej nazory nas laiku a pololaiku a utikej uz k lekari.Je to tak rozsirena zalezitost,ze nejsi nijak vzacny pripad. Jen prosim uz na nic necekej !
Není tady
tak ju....opravdu mooooooooc moc moc dekuju!!...pak vam dam vedet jak to dopadlo:)...jeste jednou moc dekuju!
Není tady