29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nevím, proč by měl někoho můj názor naštvat. 1. Nic jsem v naštvávacím duchu nepsala, 2. napsala jsem jen, že žádné tabulky neexistují, že u každé je to individuální a za 3. vycházím ze své zkušenosti. Je mi teprve 26, ale 16 měsíců se pokoušíme o miminko a nejde to. Mojí švagrové je 32, pořád těhotenství odkládala, teď byla na umělém, nevyšlo to a je řádně zdrblá z toho, že začala docela pozdě.
Takže - nikomu nic nenutím, každý ať si zařídí život tak, jak jemu vyhovuje, ale mě naopak naštvou řeči typu: "na první dítě je do 40 času dost..." To je pak vzdechů, když to prostě nejde....
Není tady
já chtěla dítě tak od 20, ale (tehdy) přítel pořád říkal, že jsme ještě mladí, máme dost času (je o rok a půl starší, než já)... taky jsme oba studovali, zázemí vlastní žádné, peníze už vůbec ne - takže jsem rozumem věděla, že má pravdu, ale cukala jsem se pořád - pak když se jednou zdálo - to mi bylo tak 20 a 4 měsíce - že jsme to nějak neukočírovali, a mimi je na cestě, tak jsme z toho byli sice oba vyjukaní, ale ne nějak vystrašení - nicméně se jednalo o planý poplach - dneska si říkám, ještěže tak, byla jsem ve 3. semestru, přítel v 7.
pak jsme spolu začali bydlet, vzali se, já jsem tak nějak přestala s mimčem "otravovat" a řekla si, že se vlastně nic nestane, když ještě počkáme - no, a ten měsíc, co jsem si to řekla, jsem otěhotněla (hned, jak jsme se dověděli, že mám v bříšku poklad, jsme se s manželem shodli na tom, že byl sice neplánovaný, ale chtěný ) ... bylo mi čerstvých 23, byla jsem v páťáku, psala diplomku - a bác... no nic, tak jsem diplomku napsala, udělala státnice, a termín porodu mi vycházel tři dny po promoci - a jak už některé víte a jiné tušíte, rodila jsem defacto místo promoce - tedy promovat jsem měla ve středu v 10 dopoledne, a malý se narodil v noci předtím ve 22:20
bylo mi necelých 24 - podle mých plánů z 18 jsem tou dobou měla mít už druhé dítě, ale v porodnici jsem byla nejmladší, a připadala jsem si hrozně mladá i já sama, ale byla jsem i moc spokojená a troufám si říci, že jsem všecko zvládala v klidu - a zpětně to hodnotím tak, že lepší dobu pro mimčo bychom asi nenaplánovali... a protože si myslím, že ideální věkový rozdíl mezi sourozenci je tak 2-3 roky, tak v květnu čekáme druhého prcka - tentokrát naprosto plánovaného a chtěného
Není tady
Me je 30 a cekam prvni miminko a vubec nelituji, ze jsem tak dlouho cekala, protoze jsem vlastne necekala, cestovala jsem, studovala a hledala meho prince, se kterym stoji zato zalozit rodinu..... Ale nikomu nenutim stejny styl zivota a jestlize ma nekdo ve 20ti pocit, ze se citi zraly a miminko si oba preji, je to uzasne! Hlavne aby se mimi narodilo do stastne milujici rodiny!!!!
Není tady
Mne bude letos 27 a teprve ted zacinam pocitovat, ze bych byla na mimco pripravena.Hlavne mam chlapa, kteryho chci mit za otce svyho ditete a to je moc dulezity.Kdyz zacaly mit spoluzacky deti kolem 24let, tak jsem zacala silet, ze budu posledni atd.,ale pak, kdyz jsem doma sedla a predstavila si to vse kolem, tak jsem se uklidnila.Ted uz premyslim jinak.Clovek k tomu musi fakt dospet!Pritel je o dva roky mladsi a presto se o diteti bavime a on se mu vubec nebrani.Vek nehraje zadnou roli, at u chlapa nebo u zensky.
Není tady
já chtěla mimčo už dřív, ale jaksi nebyl vhodný partner, zkoušela jsem VŠ, ale nebylo to pro mě. Pak jsem narazila na svého nynějšího manžela (27let), já 22 a jednou jsme se o tom tak bavili, spíš ze srandy, a vsadili jsme se, že to budeme zkoušet (už nevím co to bylo za sázku). Já prohrála, ale on to vzal vážně a opravdu miminko chtěl. Tak jsem si dala další podmínku - zařídíš si odchod z práce a půjdeš k nám(býval na 2.konci republiky), najdeme pořádný bydlení a vezmeme se. No a za dva měsíce jsem byla zasnoubená. Půl roku po zásnubách jsme se vzali a zároveň přestěhovali. To už nám nic nebránilo, já jsem 2 týdny před svatbou vysadila HA, a snaženíčko začalo. Už jsme to po 4 měsících pomalu vzdávali, když jsem začala mít divné tušení a najednou objevila //. Jsme moc šťastní, doufám, že miminko je zdravé a donosím ho v pořádku. Taky jsem pro jistotu zůstala doma.
Není tady
Když jsem si přečetla tuhle diskuzi, která mě zaujala, protože ...... je mi 22, příteli 40, jsme spolu krátce, a on se mě zeptal jestli bych mu dala dceru nebo syna..... řeknu Vám rozplakalo mě to. Řekla jsem mu, že ano... ale že ještě nějakou chvíli počkáme. On už děti má.
Teď si říkám, po jak dlouhém čase s přítelem by jste šli s ním do dítěte?
Není tady
PINDULI napsal(a):
Když jsem si přečetla tuhle diskuzi, která mě zaujala, protože ...... je mi 22, příteli 40, jsme spolu krátce, a on se mě zeptal jestli bych mu dala dceru nebo syna..... řeknu Vám rozplakalo mě to. Řekla jsem mu, že ano... ale že ještě nějakou chvíli počkáme. On už děti má.
Teď si říkám, po jak dlouhém čase s přítelem by jste šli s ním do dítěte?
Po svatbě.
Není tady
Martinko já jsem s přítelem 4roky, z předchozího vztahu mám pětiletého klučinu a teď bych už moc chtěla druhé mimi......mluvím o tom skoro dva roky.ale je to věc názoru, měla by sis být jistá, že je ten pravý a že to opravdu chceš...pak není na co čekat
Není tady
nebudu ti tady psát měsíce , to je blbost, já si mysím, že až sdsi budeš jistá. že s tím člověkem chceš být a že s ním chceš založoit rodinu
Není tady
Martinka1 napsal(a):
PINDULI napsal(a):
Teď si říkám, po jak dlouhém čase s přítelem by jste šli s ním do dítěte?Po svatbě.
coze?? proc po svatbe???
Není tady
Lucii napsal(a):
tajné to není, ale asi to trošku překvapí... 19.... proto o tom tolik přemýšlím, víš? ale raději budu mít mimčo ve dvaceti než mít všechno ostatní a být bezdětná... asi ze mě mluví mládí, co:)
Vůbec ne. V Tvém případě to chápu a jednala bych stejně. Já měla syna ve 22, což je dneska považováno za dost brzy, ale tenkrát to bylo běžné a chtěla jsem. Dnes je mi čtyřicet jedna, ještě jsem poměrně mladá, syn je dospělý, sice s námi žije, ale už je samostatný a má to své výhody - máme k sobě blíž, jsem už zase ve fázi, kdy si můžu užívat, jezdit si po světě a věnovat se sobě. Kdybych bývala čekala ještě deset let, byl by teď asi ve čtvrté třídě a až by mu bylo 20, mně by už táhlo na šedesátku.
Chtěla jsi názor - já ti radím, jdi do toho
Není tady
Pinduli, já byla s přítelem 3 měsíce, pak jsem se k němu nastěhovala a po dalších 2 měsících jsme se začali snažit o mimčo, povedlo se hned další měsíc.
Nikdo nám nevěřil, že to bylo plánované, všichni si mysleli, že jsem otěhotněla omylem, protože většina lidí je zvyklá na dlouhodobý vztah než se rozhodnou pro dítě.
Ale my prostě věděli, že k sobě patříme a že pro děťátko je ten pravý čas. A už čekáme další
Takže dej na svoje srdce a svůj šestý smysl.
Není tady
Lucii, já po miminku toužila už od 20let, ale nebyli k tomu podmínky. A upřímně řečeno jsem tomu ráda, protože si neumím představit, že bych v tom věku vychovávala dítě.
Měla jsem dlouhodobý vztah, nebyla jsem už žádná puboška a odjakživa jsem celkem dost zodpovědný člověk, ale ve 20ti je podle mě člověk (teď to fakt nemyslím špatně) ještě dítě. Prostě přemýšlí jinak.
Teď je mi 27.
Ale každý na to má jiný názor, takže je to jenom na Tobě
Není tady