8. června : Váení uivatelé, v současné době pracujeme na vylepení stránek Babinet.cz, co můe způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlaováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení. 8. června : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 28. května : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! |
|
|
Tak já jsem se těila e jednou budu mít mimčo snad u od 16. první kluk ve 23 (neplánovaný) druhý v 26 a ted třetí v 36. vagrová má první v 35 a druhou holky v 39. A přijde mi v pohodě.
Podle mého nezáleí na věku, ale jak se cítíte.
Není tady
Já si myslím, e lepí v devatenácti ne nikdy. Pokud má milujícího přítele a domácí zázemí není co řeit. Ono ti to mládí miminkem nekončí. Určitě má kolem sebe spoustu hodných tetiček a babiček, co rádi pohlídají....
Není tady
NOo mít dítě respektive děti jsme chtěla mít snad od 16ti let, ale taky jsme věděla e chci abych ho měla s někým koho opravdu miluju a kdo bude ten pravý partner a táta na celý ivot. Kdybych takového potkala v 18ti, klidně si pořídím dítě hned po kole. Ale protoe jsme ho potkala před dvěma lety, budu mít miminko právě teď. A cítím, e je to dobře a má to tak být
Není tady
Já měla první dceru ve 20 a na mimi se těila snad u od 17. Pak jsem na druhé mimčo ani nepomýlela. Po 6 letech mě to nějak "chytlo" a straně jsem chtěla druhé, ale 2x jsem potratila a druhá dcera se narodila, kdy mi bylo 28 a vechno jsem proívala úplně jinak. Tak nějak jsem si to víc uívala. Kdy bylo mladí dceři 5 let, s muem jsme se rozvedli a teď mi je 39 a s přítelem čekáme zase holčičku a zase je to úplně jiné. Jsem moc astná, e se to povedlo a uívám si kadou chviličku.
Není tady
ádné tabulky, kdy je nejlepí mít dítě neexistují. Je to kadého/kadé soukromá věc a rozhodnutí. Jen mám ale takový názor, e plánovat první dítě po třicítce je tak troku neprozíravé - ono se toti nemusí podařit třeba vůbec.
Není tady
Já chtěla miminko u v 18,ale chlapa se kterým bych ho chtěla mít jsem nala a ve 22letech,no a 1.dcera se mi narodila kdy mi bylo chvíli 24,druhá ve 25,no a pak dalí děti a teď je mi 35 a čekám svoje poslední 6.děátko a nepřipadám si stará.Jen jsem víc nervozní a mám ze veho větí strach ne kdyjsem byla mladí.Poku má hodného partnera a tvůj zdravotní stav je nejistý,klidně bych se do mimča pustila.pokud nemá pocit,e ti s ním neskončí období bezstarostnosti.Jinak já se léčila od 13let po operaci slepého střeva komplikovaného pro neplodnost.A jak je vi´det tak mě vyléčili a moc dobře.Ale měla jsem taky hrozný strach po těch prognozách,protoe jsem si u od mala přála mít hodně dětí.asi nějaká moje úchylka.
Není tady
maminaanýzek1 napsal(a):
Já chtěla miminko u v 18,ale chlapa se kterým bych ho chtěla mít jsem nala a ve 22letech,no a 1.dcera se mi narodila kdy mi bylo chvíli 24,druhá ve 25,no a pak dalí děti a teď je mi 35 a čekám svoje poslední 6.děátko a nepřipadám si stará.Jen jsem víc nervozní a mám ze veho větí strach ne kdyjsem byla mladí.Poku má hodného partnera a tvůj zdravotní stav je nejistý,klidně bych se do mimča pustila.pokud nemá pocit,e ti s ním neskončí období bezstarostnosti.Jinak já se léčila od 13let po operaci slepého střeva komplikovaného pro neplodnost.A jak je vi´det tak mě vyléčili a moc dobře.Ale měla jsem taky hrozný strach po těch prognozách,protoe jsem si u od mala přála mít hodně dětí.asi nějaká moje úchylka.
tak to klobouk dolů, teda zaslouilá maminka jsi Anýzku, obdivuji tě
Není tady
Já jsem touila po miminku u snad od 18, ale počkala jsem si do 26 let a myslím si, e to bylo akorát
Věkový průměr u prvního dítěte je u nás prý 28 let, to je docela dost si myslím...
Není tady
Kdy jsem byla mladí tak jsem si řekla cca v 25 letech, co i tak nakonec bylo.. Dřív by mě to ani nenapadlo mít dítě. Chtěla jsem si tzv. uít
Ze zdravotního hlediska se doporučuje mít první dítko v 25-28 letech.. Z psychického hlediska je na tom kadá ena jinak, take rozhodnutí je jenom na tobě a partnerovi
A kolik mít prousů?.. Nae Nela je roák take bohatě stačí zatím ona, ale uvaujeme i o druhém potomkovi za cca 3 - 5 let...
Není tady
Já si myslím, e ono ve má své plusy i mínusy, jak mít děti brzy, tak později... záleí na okolí, zdraví, partnerovi... já mám vlastní zkuenost takovou, e "mladé" matky vechno tak moc neřeí - měla jsem holku ve 24 (neplánovaně), ale k určité "duevní rovnováze" jsem musela "vyrůst"... teď je mi 32, čekám třetí (se stejným muem )a ve těhotenství proívám jinak: sice víc věcí asi nesmyslně řeím, bádám nad správnou stravou, vitamíny,atp., co mě před osmi lety ani nehlo.... ale neberou mě problémy tipu "já u nikdy neudělám kariéru, nebo: nikdy se nepodívám do Ameriky..." apod. Myslím, e kdy je člověk dost vybouřenej v soukromí a např. v práci má dobrý místo, tak je situace taky jiná a ty děti nejsou "překáka"... Já se te´d nemůu dočkat, a budu doma, kdeto s holkou to bylo utrpení, zůstat sedět doma, "sama s miminem, bez lidí kolem" ....
Take kadej věk a kadá situace mé určitě svý.... A recept na nejlepí věk nehledej!!!!
Není tady
Já vdycky plánovala, e bych mimi chtěla tak ve 26-27 letech. Jene nebyl nejdřív chlap, pak jsme řeili bydlení a teď mi bude 29 a teprve jsme začali se snaením... Nevadilo by mi, kdyby se to bylo povedlo dřív.
Není tady
annie napsal(a):
ádné tabulky, kdy je nejlepí mít dítě neexistují. Je to kadého/kadé soukromá věc a rozhodnutí. Jen mám ale takový názor, e plánovat první dítě po třicítce je tak troku neprozíravé - ono se toti nemusí podařit třeba vůbec.
Promiň Annie, ale takový názor mě dokáe natvat, já mám letos 31 let a dítě nemám. Ale bohuel to, kdy si dítě pořídím, nezáleelo jen na mě. Protoe kdyby jo, tak u jsem ho měla před 3 roky (teda v ideálním věku).
Holt, kdy někdo studuje vysokou, pak nastoupí do práce, aby získal nějakou praxi a navíc chce vytvořit finanční zázemí pro rodinu (nejsem z těch, co by nechala druhé, aby se za mě starali - rodiče, stát), tak nemůe mít dítě dříve ne po 25 roku (přiznám se, e v jsem se na dítě necítila ani v 26, ale to asi díky bráchovým dvojčatům, věděla jsem, co to obnáí).
Do toho kdy buď nemá vůbec ádného partnera, se kterým by sis to dítě pořídila, nebo prostě ten vztah není úplně ideální a partner se navíc jetě na dítě necítí, tak prostě mít dítě nebude, i kdyby ses na hlavu stavěla. Můj manel chce dítě teprve od loňského roku (ádný podrazy ve formě náhodného otěhotnění jsem na něj nezkouela) ...............bohuel dolo na moje slova, která jsem mu říkala jako argument v době, kdy se jetě necítil připraven být otcem, a to, e to můe vyjít napoprvé, ale taky e můeme počkat i delí dobu.
Take neprozíravá nejsem, jen mi to osud nalajnoval troku jinak ne jsem si představovala, ale já jsem spokojená.
Není tady
Lucii,
podle mého to není o správném věku, ale o správném partnerovi. Já ho potkala a ve 35, take první mimčo budu mít ve 37 letech. A nepřije mi to nijak divné - tak pozdní mateřství jsem vůbec neplánovala, ale ivot to tak zařídil, protoe na kadou věc je ten správný čas.
Poznala jsem chlapy, se kterými jsem o dítěti uvaovala a dneska si říkám, e nade mnou bděl anděl stráný, e jsem neotěhotněla. Bude mi sice 50 a mi dítě půjde do puberty, ale já jetě před pár lety měla tak debilní názory, e jsem ráda, e čekám dítě a teď, kdy u jsou (doufejme) méně debilní Navíc mi to nedovolí zestárnout, take budu aktivní důchodkyně
Co je ale nejpodstatnějí - mám přítele, o kterém jsem přesvědčena, e bude skvělej táta. A co víc můe matka svýmu dítěti dopřát (kor kdy to bude kluk) ne je dobrej táta. To nenahradí ádný peníze, počítače, drahý díny, drahý mobily. Dobrej táta a dobrej partner je k nezaplacení. Take si na něj počkej a pak ploďte. Jak ho pozná? Neomylně srdcem, neboj.
Upravil(a) avalonka (16. 1. 2007 14:06)
Není tady
račice napsal(a):
annie napsal(a):
Promiň Annie, ale takový názor mě dokáe natvat, já mám letos 31 let a dítě nemám. Ale bohuel to, kdy si dítě pořídím, nezáleelo jen na mě. Protoe kdyby jo, tak u jsem ho měla před 3 roky (teda v ideálním věku).
Holt, kdy někdo studuje vysokou, pak nastoupí do práce, aby získal nějakou praxi a navíc chce vytvořit finanční zázemí pro rodinu (nejsem z těch, co by nechala druhé, aby se za mě starali - rodiče, stát), tak nemůe mít dítě dříve ne po 25 roku (přiznám se, e v jsem se na dítě necítila ani v 26, ale to asi díky bráchovým dvojčatům, věděla jsem, co to obnáí).
Do toho kdy buď nemá vůbec ádného partnera, se kterým by sis to dítě pořídila, nebo prostě ten vztah není úplně ideální a partner se navíc jetě na dítě necítí, tak prostě mít dítě nebude, i kdyby ses na hlavu stavěla. Můj manel chce dítě teprve od loňského roku (ádný podrazy ve formě náhodného otěhotnění jsem na něj nezkouela) ...............bohuel dolo na moje slova, která jsem mu říkala jako argument v době, kdy se jetě necítil připraven být otcem, a to, e to můe vyjít napoprvé, ale taky e můeme počkat i delí dobu.
Take neprozíravá nejsem, jen mi to osud nalajnoval troku jinak ne jsem si představovala, ale já jsem spokojená.
Naprosto souhlasím. Kdy k tomu nemám chlapa, na kterého bych se mohla spolehnout, a tím pádem i fajn tátu pro dítě, nela bych do toho. Taky jsem ho dlouho nemohla najít a radi jsem si řekla, e budu ít ivot prostě jen jinak a ne abych se vela do nějakých nesmyslných tabulek. A přiznám se, e kdybych nenala toho současnýho, nela bych přes mrtvoly v tom smyslu, abych měla dítě za kadou cenu do určitýho věku. A e okolí tlačilo! Ale já věděla, e ve výsledku si budu muset odkroutit ve sama a bude to na mně, take jsem na ně kalala. Nevím, tak nějak tuím, e jsem to dělala dobře, protoe sama jsem na to rozhodně být nechtěla a tahat se za pár let o dítě, to taky ne. Ikdy záruky nejsou nikdy, to je taky jasný. U předchozího přítele jsem ale měla divný pocit, který se naplnil a byla jsem ráda, e jsem fakt příbuzenstvo a nikoho neposlechla a dala na ty pocity.
Není tady
Ahoj Luci, mě je 23, letos mi bude 24 let. Kdykoliv uvidím miminko, tak se můu rozplynout. Straně jsem miminko teď v poslední době chtěla... Přítelovi bude letos 27 let, ale jetě není na dítě připravený. Jsme spolu také rok, co si myslím, e na jednu stranu by to bylo mít teď dítě jetě brzy, ale zase kdy vidím jak mě má rád a já jeho tak si myslím, e by nebyl problém.
Take zatím máme dítě v plánu za tři roky, to mi bude 26 let a to si myslím e bude tak akorát. Zatím bydlíme v podnájmu, ale máme monost bydlet u jeho rodičů a ty jsou moc fajn. Nejhorí to ale bylo teď posledních pár měsíců, straně mě to bralo mít svoje miminko. Představovala jsem si jak ho koupu, chovám, uspavám a vozím v kočárku, prostě se starám o něco co je moje.
Přítel byl ze mě u skoro neastný, při kadý reklamě nebo filmu, kde bylo mimčo jsem ho přemlouvala a vyptávala se kdy budeme mít svoje:-) Skoro úplnej blázen ... fakt mě to bralo. No a nakonec jsem to vyřeila těňátkem a je po mateřských pudech:-) aspoň snad na chvíli:-) Take těch pár let si jetě něco uiju, a se stáří zeptá co jsem dělala v mládí, tak a mám na co vzpomínat :-))))))
Není tady
Já si myslím, e ty doby, kdy byla v 18letech svatba a v 19 první dítě, jsou dávno pryč. Mně je 28, příteli 34 let a čekáme první miminko. Nemyslím si, e by bylo nějak moc pozdě, prostě jsme to najednou oba chtěli a tak se to stalo. A jsme astní. Lidé by měli mít miminko tehdy, kdy to cítí a kdy ho chtějí. I kdyby měli čekat do 40.
Není tady
Gabrielle napsal(a):
Já vdycky plánovala, e bych mimi chtěla tak ve 26-27 letech. Jene nebyl nejdřív chlap, pak jsme řeili bydlení a teď mi bude 29 a teprve jsme začali se snaením... Nevadilo by mi, kdyby se to bylo povedlo dřív.
Gabča u mám metřík snailkovskej-hurá
Není tady
Není tady
Helčo, to je teda úasný, e jsi i v tomhle věku po 2 dětech jetě do jednoho la. Já taky touím mít velkou rodinu, jene abych stihla tři dětičky, musela bych si je nasekat jedno po druhým a to u asi v 36 nestíhám Tak gratuluju!
Není tady
Dannylla napsal(a):
ahoj, dovolím si přispět i já - je mi 22 let a příteli 25 let.
S přítelem jsme spolu 5 let a minulý rok jsme se rozhodli, e vysadím práky a začneme na miminku pracovat.
Já jsem po střední nastoupila do práce, take jsem nějakou praxi získala /4 roky/ a práci máme oba dobrou.
Z bytového hlediska si také stojíme dobře - opravujeme domeček, který bude toto léto hotový.
Take ádné překáky pro snaení nejsou. Dovolených jsme si uili, diskoték a dalích pařeb taky/dnes u nás na diskotéku ani nikdo nedostane, spí zábava nebo ples, své jsme si odbyli a dá se říct, e jsme na to moná u i staří, kdy tam vidí ty opilé 13-15 holky/.
Teď u je to 10 měsíc co se snaíme, ze začátku jsem si myslela, e to nejde, protoe se jetě tělo nevzpomatovalo po HA. Na konci září jsem to ale u nevydrela a zala k lékaři.
Ten mě prohlédl, udělal několik testů a také přítel musel na spermiogram.
A zde byl problém.
Zjistili mu pouze 10% pohyblivých spermií - okamitě jsme nasadili vitamínky a čekáme zda to k něčemu bude.
dr. říkal, e není nikde dané, e se to zlepí a také není vyloučené příp. zhorení.
Take teď kadý měsíc bojujeme o to, abychom nějaké miminko měli.
Člověku to taky hodně dá - teď u vím, e mít miminko není samozřejmé............
Nejpozději v září jsme rozhodnuti podstoupit umělé oplodnění.
Snad se na nás těstíčko brzy usměje.
Jsem ráda, e jsme to zjistili "zavčas", ale to jen díky tomu, e jsme po ekonom. stránce dá se říct zajitěni - to ví dnes je toho hodně o penězích...........ikdy to zní pro některé hrozně.
Jsem také toho názoru, e člověk můe mít dítě v kterémkoliv věku, ve kterém se cítí být na dítě připraven 20 nebo 30 není rozdíl. Je pravda, e dnes lidé více studují, ena dělá vysokou do 25 let, pak pár let praxe a u je tu 30 a to jetě třeba ani nemají vybudované hnízdečko.
My začli poměrně brzo, u v mých 20 letech, jsme si koupili domeček /samozřejmě na mení úvěr/ a opravujeme ho. Ale je to opravdu jen díky tomu, e mám střední, jinak bych měla také dítě později.
Můj názor je - pokud se cítíte na miminko připraveni po vech stránkách, tak do toho jděte - musíme to tu troku omladit, přece jen máme nějaké výhody jako mladé. Představ si a bude mladýmu nebo mladé na stukáči, kolem tebe o deset let starí maminy a ty jetě bude pořád kus a spoluáci mladýho se za tebou budou otáčet - ne to je sranda, ale určitě to nějaké výhody má - člověk si můe uívat jetě potom co děti odejdou z domu, protoe bude jetě relativně mladý, můe cestovat a třeba bude i lépe rozumět svým dětem jejim potřebám, pubertálním výlevům, protoe to nebude tak dlouho, co jsi si tím prola i ty.
Uvidí.
tak u kvůli tomu stukáči bych do toho la Ba né, sranda, já vím
ví, já mimo to e jsem mláďátko, jsem taky hodně na vákách... chvíli se to přiklání sem a chvíli zase tam....
Srdíčko křičí ano, ano, ano a rozum naeptává ne, ne, ne
Není tady
lulu24 napsal(a):
Já si myslím, e lepí v devatenácti ne nikdy. Pokud má milujícího přítele a domácí zázemí není co řeit. Ono ti to mládí miminkem nekončí. Určitě má kolem sebe spoustu hodných tetiček a babiček, co rádi pohlídají....
Potenciální babičky bohuel jen dvě... nezvyklé, co? ale hlídali by moc rády... úplně nejraději a za pár let...
Není tady
Ahoj Luci,
muj nazor je ten jak se tu psalo,ze kazdy si muze poridit mimco kdy uzna za vhodne a kdyz se uz stane necekane tak je zase kazdeho vec jak se zachova zda necha ci nikoli.Vim o cem mluvim. Otehotnela jsem v 19 letech ve 20 porodila syna a to jsme mela maturovat a ted ve svych 23 letech mame dalsiho prcka a podotykam ze posledniho.To ze jsem se rozhodla si dite ponechat ze me jiste nedela spatnou matku,jelikoz nedko ma v 19 vice rozumu a je usedlejsi nez nekdo ve 30..To je pripad od pripadu..Mame dve deti a tim koncime,mylsim ze to je tak akorat na dnesni dobu.
Není tady
maminaanýzek1 napsal(a):
Ty jooo...!!! 6 děátek...!!! A jak to zvládá? Já bych taky ráda měla jednou velikou rodinku ale moje představy jsou tak na úrovni tvé poloviční reality;)
Není tady
Luci zvládnout se to musí,myslím,e kdy se to stane a ty děti má,tak e to zvládne skoro kadý.Taky bych si to neuměla představit,ale kdy tu jsou tak to je něco jiného.Ale jak u jsem psala,mám hodně spolehlivého,hodného a pracovitého manela.Kdybych takového neměla určitě bych tolik dětí neměla,protoe sama bych to asi nezvládala.A Tobě moc přeju a se rozhodne jak to bude pro tebe nejlepí a a se Ti podaří tolik dětiček kolik chce! Danylo moc děkuju,ale obdivuhodna nejsem,to si nemysli,spí jsem asi zvlátní "blázen".
Není tady