6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám malinkatý dotaz...
Byla bych velice ráda, pokud by jste mi prosím napsali váš názor...
Myslíte, že je lepší mít dítě v pozdějším věku = jste vyzrálejší, klidnější...atd.?
A nebo mládí vpřed?? (samozřejmě s mírou:) )
A co třeba počet špuntů? Kolik jich máte nebo by jste chtěli mít? Samozřejmě vím že se to nedá ovlivnit, ale jen tak pro zajímavost a inspiraci
Díky moc - nováček Lucka
Není tady
Lucko, asi Ti každý napíše, že ideální věk je vždy, pokud se žena cítí. Já osobně bych dítě ve dvaceti nechtěla, ale jistě se to dá zvládnout! Já mám 26 let a v současné době jsme ve fázi "necháme to přírodě"....do této doby jsem vystudovala VŠ, zajistila si praxi, místo, vdala se a v současné době studuju druhou vysokou! Sama cítím, že ten čas u mě nastal! A to by měl u každé ženy a potom je jedno, jestli je jí 20 nebo 30!
Takže všem přeji dobrou volbu, ať už je jakákoliv!
Není tady
Ahojky, no já chtěla mimi už od 18 let, ale zadařilo se až v 25 no a teď už mám prcky dva a za měsíc mi bude 29 let. Myslím ale, že v těch 25 to bylo tak akorát. Přišla jsem si připravená ale až když mi to malé stvořeníčko dali v porodnici do náručí. Do té doby jsem pořád pochybovala, jestli to zvládnu. Někdo je dobrou matkou klidně už v 17 a nikdo jí nebude nikdy. Takže nějakou univerzální radu zde asi stejně nedostaneš.
Není tady
lucii, naprosto souhlasím s pepekou.
Musíš se na to cítit a mít vhodného partnera.
Já mám dvě holčičky momentálně jsem na vážkách jestli utahneme finančně třetí mimčo. Bohužel u nás je to o penězích, jinak bych to třetí brala.
Není tady
Lucíí, můj názor je, že později je lépe (samozřejmě s mírou). Mě se narodilo dítě ve 27 a klidně jsem ještě mohla počkat, aby bylo bydlení dořešené. Takhle se kromě mateřské zabývám ještě rekonstrukcí domu a není to zrovna nejlepší kombinace. Rozhodně jsem ale jinak stihla vše ostatní, vystudovat, pracovat, hodně jsem cestovala, takže nemám pocit, že bych si něco kvůli dítěti neužila. Chtěla bych ještě jedno dítě, ale až bude domeček jako ze škatulky (alespoň uvnitř) a něco si našetřím, abych si mohla mateřskou pořádně užít a zároveň dopřát staršímu dítěti dostatek financí na sport a jiné užitečné záliby.
Není tady
já měla teď poslední dobou pár problémů... samovolný potrat, prasklá cévka na čípku,.. a dr. se vyjádřila že mi nedává moc šancí na mimi... neboli čím dříve tím lépe, protože později by to vzhledem k mému zdrav.stavu nemuselo vyjít...
Jen dodávám, že bydlím s přítelem-má slušnou práci, jsme spolu 2roky a on je moje zlatíčko, moc by si to mimi přál ale nechává to čistě na mě...
Není tady
Lucko, tak pokud to máš tak, tak neváhej! Zrovna dnes jsem četla, že pětina žen v Česku je bezdětná!
A kolik Ti je let? Pokud to teda není tajné:-)
Není tady
tajné to není, ale asi to trošku překvapí... 19.... proto o tom tolik přemýšlím, víš? ale raději budu mít mimčo ve dvaceti než mít všechno ostatní a být bezdětná... asi ze mě mluví mládí, co:)
Není tady
jinak děkuju moc za názory a honem pište dál ráda se dozvim něco víc... zatím pa a dík
Není tady
Ahoj Luci, mě je 21, tedy už chvilku 22 , ale Tobino se narodil, když mi bylo 21. NElituju toho, ba naopak, sice mi občas lidi říkaj, jestli není můj bráška, ale co Když to srovnám, jak ty mamči v porodnici, kterým bylo 30 a víc nevěděli ani jak prcka chytit, takže už mimčo jedině brzy a nebo dřív. NEvím, přijde mi, že čím dýl mimčo máš, o to větší strach máš... Aspoň já se o tom přesvědčila v porodnici, toť můj názor
A kolik je tobě? Přemýšlíš o mimi? U nás to plánované nebylo, ale šťastnější být nemůžu
Upravil(a) Marika (15. 1. 2007 22:35)
Není tady
Jo, už to vidím - 19, takže taky mláďátko, proč neee, jedině dobře
Není tady
Ahoj děvčata,
také jsem toho názoru, že když mimi chceš, tak jsi na něj připravená.
Já osobně jsem o ještě před rokem nechtěla ani slyšet. Pak jsem uviděla šťastný pár s velikým bříškem a najednou jsem věděla, že chci mimi taky. Je mi 25.
Vzkaz pro Lucii: mé tchýni doktoři prorokovali, že pokud bude mít dítě hned, tak už nikdy a pak měla celkem 4 děti
Není tady
Marika napsal(a):
Ahoj Luci, mě je 21, tedy už pár chvilku 22, ale Tobino se narodil, když mi bylo 21. NElituju toho, ba naopak, sice mi občas lidi říkaj, jestli není můj bráška, ale co Když to srovnám, jak ty mamči v porodnici, kterým bylo 30 a víc nevěděli ani jak prcka chytit, takže už mimčo jedině brzy a nebo dřív. NEvím, přijde mi, že čím dýl mimčo máš, o to větší strach máš... Aspoň já se o tom přesvědčila v porodnici, toť můj názor
A kolik je tobě? Přemýšlíš o mimi? U nás to plánované nebylo, ale šťastnější být nemůžu
Mari, mě bude v létě 30 a čekáme první a vůbec si nepřijdu handicapovaná věkem, nepřijdu si jako straá matka. Je to čistě individuální. Možná nebudu mít tolik energie jako vy mladice, ale mimi člověka zase omladí
Dnes je jiná doba, není už módní trend mít mimi ve 20.
Stihla jsem vystudovat, najít si dobrou práci a mít praxi v oboru, koupit svůj vlastní byt a zařídit ho, cestovat.....
Naše mimi nebylo plánované, klidně bych ještě rok, dva počkala, ale příroda to zařídila jinak a nelituju toho
Takže ať má každý mimčo podle toho, kdy se na něj cítí. Dle statistik je průměrný věk prvorodičky 26-8 let.
potvurkapodivna napsal(a):
Marika napsal(a):
Ahoj Luci, mě je 21, tedy už pár chvilku 22, ale Tobino se narodil, když mi bylo 21. NElituju toho, ba naopak, sice mi občas lidi říkaj, jestli není můj bráška, ale co Když to srovnám, jak ty mamči v porodnici, kterým bylo 30 a víc nevěděli ani jak prcka chytit, takže už mimčo jedině brzy a nebo dřív. NEvím, přijde mi, že čím dýl mimčo máš, o to větší strach máš... Aspoň já se o tom přesvědčila v porodnici, toť můj názor
A kolik je tobě? Přemýšlíš o mimi? U nás to plánované nebylo, ale šťastnější být nemůžuMari, mě bude v létě 30 a čekáme první a vůbec si nepřijdu handicapovaná věkem, nepřijdu si jako straá matka. Je to čistě individuální. Možná nebudu mít tolik energie jako vy mladice, ale mimi člověka zase omladí
Dnes je jiná doba, není už módní trend mít mimi ve 20.
Stihla jsem vystudovat, najít si dobrou práci a mít praxi v oboru, koupit svůj vlastní byt a zařídit ho, cestovat.....
Naše mimi nebylo plánované, klidně bych ještě rok, dva počkala, ale příroda to zařídila jinak a nelituju toho
Takže ať má každý mimčo podle toho, kdy se na něj cítí. Dle statistik je průměrný věk prvorodičky 26-8 let.
Potvůrko, neříkám, že každá 30 je neschopná, tak to neber, jen to na mě takový dojem udělalo z porodnice, zažila jsem tam jednu 37, druhou 32 a další 30 a nevěřila jsem svým očím. Ale jasně, je to čistě individuální. JInak byt mám taky svůj, zcestovala jsem toho taky dost a nemyslím si, že s mimi cestovat nebudu. Práci jsem měla taky dobrou, sice nebudu mít tak dlouho praxi, to neee Jediný, co mě mrzí, že jsem v říjnu nenastoupila do školy, ale to neznamená, že nastoupit už nemůžu, že
Ale zas je pravda, že sis toho užila víc... Ale já si s mimi užívat budu taky Dítě je to nej, co tě může potkat, tak se tu nezdržuj a už taky jeďte
Není tady
Mari... chceš ťafku !!!!! Ty kuře jedno !!!!! Mně je 27 ..a jsem v nejlepší formě na dítě !!nejsem žádná vykopávka !!! Ty jo já ani nevěděla.že jsi taková puboška !!!!!
Ne... ted vážně,, já chtěla mimčo o 18.... to jsem začla chodit s manželem..ale on si nějak otcovské pudy uvědomil nějak později ..asi o 8 let !!! takže pokud opravdu chceš...tak prostě konej.... není řečeno,.že si to budeš vyčítat... prostě každý to zvládá jinak...a myslímže někdo to nemusí zvládat ani ve 40....
Není tady
Petricka80 napsal(a):
Mari... chceš ťafku !!!!! Ty kuře jedno !!!!! Mně je 27 ..a jsem v nejlepší formě na dítě !!nejsem žádná vykopávka !!! Ty jo já ani nevěděla.že jsi taková puboška !!!!!
Ne... ted vážně,, já chtěla mimčo o 18.... to jsem začla chodit s manželem..ale on si nějak otcovské pudy uvědomil nějak později ..asi o 8 let !!! takže pokud opravdu chceš...tak prostě konej.... není řečeno,.že si to budeš vyčítat... prostě každý to zvládá jinak...a myslímže někdo to nemusí zvládat ani ve 40....
Holky, tak se na mě nezlobte, 27 a 33 je rozdíl TOhle byl asi můj dojem z porodnice, jak píšu, je to individuální, se omluvujuuuu
Není tady
Petricka80 napsal(a):
Mari..ty jsi prostě dítě štěstěny !!!!
Jakto? To jsme všechny
Není tady
Mari, já to neberu osobně, jen jsem chtěla napsat názor "staré" matky. Ne každý je v tvém věku psychicky natolik vyspělý, aby mohl s plným vědomím přijmout tu zodpovědnost, kterou dítě bezesporu je.
Jo a do konce týdne nikam nejedu, necháme to na víkend
Marika napsal(a):
Petricka80 napsal(a):
Jakto? To jsme všechny
no přece... pocestovala jsi,byt máš svůj, přítele máš taky svého a k tomu krásného syna a do 30 daleko no není to úžasné !
Není tady
Petricka80 napsal(a):
Marika napsal(a):
Petricka80 napsal(a):
Jakto? To jsme všechny
no přece... pocestovala jsi,byt máš svůj, přítele máš taky svého a k tomu krásného syna a do 30 daleko no není to úžasné !
aháááá
Holky, mě je teď trapně, za ten můj názor Já to špatně nemyslela, vážně Máte pravdu, moje sestřenka to s tím věkem nevychytala, asi každej je připravenej jinak. Páč jí je 19 a o mimi se nestará, je to k pláči, stará se o něj moje teta
Není tady
MARI !!! MY SI DĚLÁME SRANDU !! TO JE V POHO..JE TO JEN A JEN O ČLOVĚKU !!MŮŽE BÝT 30TI LETÁ KOZA..CO MÁ POCIT,ŽE JI UJÍŽDÍ VLAK..A STEJNĚ TAK MŮŽE BÝT 19LETÁ HUSA,,CO PROSTĚ NEODHADNE..ŽE NA DÍTĚ NENÍ PŘIPRAVENÁ.. KAŽDÝ JE JINÝ !!!!! NĚKDO STARÝÁ A NĚKDO MLADÝ
Není tady
ahoj, dovolím si přispět i já - je mi 22 let a příteli 25 let.
S přítelem jsme spolu 5 let a minulý rok jsme se rozhodli, že vysadím prášky a začneme na miminku pracovat.
Já jsem po střední nastoupila do práce, takže jsem nějakou praxi získala /4 roky/ a práci máme oba dobrou.
Z bytového hlediska si také stojíme dobře - opravujeme domeček, který bude toto léto hotový.
Takže žádné překážky pro snažení nejsou. Dovolených jsme si užili, diskoték a dalších pařeb taky/dnes už nás na diskotéku ani nikdo nedostane, spíš zábava nebo ples, své jsme si odbyli a dá se říct, že jsme na to možná už i staří, když tam vidíš ty opilé 13-15 holky/.
Teď už je to 10 měsíc co se snažíme, ze začátku jsem si myslela, že to nejde, protože se ještě tělo nevzpomatovalo po HA. Na konci září jsem to ale už nevydržela a zašla k lékaři.
Ten mě prohlédl, udělal několik testů a také přítel musel na spermiogram.
A zde byl problém.
Zjistili mu pouze 10% pohyblivých spermií - okamžitě jsme nasadili vitamínky a čekáme zda to k něčemu bude.
dr. říkal, že není nikde dané, že se to zlepší a také není vyloučené příp. zhoršení.
Takže teď každý měsíc bojujeme o to, abychom nějaké miminko měli.
Člověku to taky hodně dá - teď už vím, že mít miminko není samozřejmé............
Nejpozději v září jsme rozhodnuti podstoupit umělé oplodnění.
Snad se na nás štěstíčko brzy usměje.
Jsem ráda, že jsme to zjistili "zavčas", ale to jen díky tomu, že jsme po ekonom. stránce dá se říct zajištěni - to víš dnes je toho hodně o penězích...........ikdyž to zní pro některé hrozně.
Jsem také toho názoru, že člověk může mít dítě v kterémkoliv věku, ve kterém se cítí být na dítě připraven 20 nebo 30 není rozdíl. Je pravda, že dnes lidé více studují, žena dělá vysokou do 25 let, pak pár let praxe a už je tu 30 a to ještě třeba ani nemají vybudované hnízdečko.
My začli poměrně brzo, už v mých 20 letech, jsme si koupili domeček /samozřejmě na menší úvěr/ a opravujeme ho. Ale je to opravdu jen díky tomu, že mám střední, jinak bych měla také dítě později.
Můj názor je - pokud se cítíte na miminko připraveni po všech stránkách, tak do toho jděte - musíme to tu trošku omladit, přece jen máme nějaké výhody jako mladé. Představ si až budeš mladýmu nebo mladé na stužkáči, kolem tebe o deset let starší maminy a ty ještě budeš pořád kus a spolužáci mladýho se za tebou budou otáčet - ne to je sranda, ale určitě to nějaké výhody má - člověk si může užívat ještě potom co děti odejdou z domu, protože bude ještě relativně mladý, může cestovat a třeba budeš i lépe rozumět svým dětem jejim potřebám, pubertálním výlevům, protože to nebude tak dlouho, co jsi si tím prošla i ty.
Uvidíš.
Není tady
Luci, přesně, jak říkají holky... Univerzální věk na miminko asi opravdu neexistuje, záleží na tom, jak se cítíš... Mně bude za pár dní 25, akorát jsem loni dodělala VŠ a taky si nemyslím, že by mi něco uniklo nebo že bych něco nestihla... Na miminko se těšíme jak na nic jiného... Taky jsem z těch, co neměli otěhotnění úplně bez problémů, tak Ti můžu říct, že jsme ani na chvíli neváhali a miminko si chtěli pořídit hned, než pak nemít žádný, to by mě fakt nenaplnilo... jen kariéra a žádná rodina, to opravdu ne... Tak moc držím palečky, ať se vám miminko povede a jste spokojený a šťastný
Není tady
Tak my jsme měli Tedíčka v mých 21 letech. Já chtěla miminko už snad od 15 let a mamča si dělala, že srandu, že snad ani nedostuduju!!!! Dostudovala jsem vyšší zdrav. školu se 7 měsíčním uzlíčkem. A teď???? Máme v bříšku vymodlené miminko ( Nikolku) na kterou jsme čekali 13 měsíců kvůli mé blbosti s antikoncepcí.
Poslechni své srdíčko a vnitřní pocity a určitě to bude to nejlepší co můžeš udělat.
Nikdy jsem si nevyčetla, že mám dítě, teď už spíše děti, je to moje radost!!!!!!!!!!!!
Není tady