29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
eva4444 napsal(a):
Eri, to vůbec nejsi špatná matka, když dítěti dáš neumyté jablko ze stromu. To je naopak zdravé :-). Možná to vypadá, z toho co jsem napsala, že moje dítě žije příliš sterilně, ale my žijeme na vesnici a tohle děláme taky. Dávno už nejsem tak přísná, přeci jen dítěti byly 2 roky, takže už nejsem tak důsledná v hlídání toho, co jí, ale u miminek je to něco jiného.
K tomu mléku a vzniku nemocí (i té curkovky) můžu říct jen to, že můj názor taky je, že všeho moc škodí, i mléka a výrobků z něj. Mléko nepřímo může za vznik i takových nemocí jako jsou alergie, astma, exém, plísně v těle a různé záněty, kvasinková onemocnění, zhoršuje trávení a vstřebávání minerálních látek. http://www.celostnimedicina.cz/mleko-pit-ci-nepit.htm
Jenže upřímně, já nejsem zas tak důsledná a než abych hlídala, že má moje dítě dost vápníku jinak, tak taky dávám mléčné výrobky, ale už trochu míň, než on by chtěl. On miluje mléčné výrobky a nejraději by pil jen Bebu.
No vidíš, vždyť my se dohodnem!
Není tady
eva4444 napsal(a):
Soňo, právě proto, že naši generaci krmili vším možným, tak je čím dál víc alergiků, někde píšou 20%, někde 40%...
Evi, myslíš, že to je tím?? Já jsem přesvědčená, že to zhýčkáním a zchoulostivěním! Nevím, jak velký vliv může mít naše strava v dětství na alergie našich dětí? Někdy mám pocit, že dnes maminy často přehánějí, v kdejakém pupínku hned vidí alergii a tu je třeba léčit.
Není tady
Kamči, právě že příliš časné dávání příkrmů dítěti zatěžuje ledviny. Stejně tak různá chemie v potravinách zatěžuje nezralé orgány dětí (ledviny, játra, střeva). Alergie a exémy mají v těle vnitřní příčinu, bylo by to na delší povídání. Klasická medicína neléčí příčinu ale následek. Máš taky pravdu, zhýčkáním a schoulostivěním je to taky. Když je doma sterilně naklizeno a příliš teplo, tak je to špatně. Navíc když je to ve velkém městě a dítě nemá čerstvý vzduch...
Ale znám lidi, kteří vyrostli na vesnici, od mala se hrabali v hlíně a exém, alergii a astma mají taky.
Příčinou může být i dědičnost, ale i u dítěte s dědičnou zátěží lze mnoho ovlivnit zdravou stravou.
Není tady
Evi, to co jsi napsla tak chápu, není tonic nového, mezí námi děvčaty je hodně mamin, které mají doma téměř sterilitu, všechno dítěti vyvařují a sterilizují a když něco doma spadne na zem tak pořád oplachují - co naplat , když si dítě stejně olizuje ruce, se kterými všechno možné zvedá ze země.
Vzhledem k tomu, že máme doma psy, navíc nekonečně rekonstrujujeme (vražedná kombinace) , tak sterilně doma nemám a domácí bacily jsou domácí bacily. Pravda od té doby, co kačka chodí, tak nasává i cizí bacily, když si s navštěvovanýma dětma zásadně mění hrníčky na pití - to je snad největší zábava dětí
Nu ale mně zaujala tvá věta, že právě proto, čím nás dříve krmili, jsou nyní alergické děti ... to fakt nechápu .... proto jsem se ptala
Není tady
Vaše obavy z cukrovky z mlíčka jsem dala do poradny a toto je odpověd´
Jsou dva typy cukrovky-cukrovka z ,,přejídání" objevuje se ve vyšším věku při určité vrozené vloze v důsledku vyčerpání beta buněk slinivky břišní, producentů inzulin. Je to tzv.2typ diabetu-z opotřebení beta buněk.V mladém věku a v dětství bývá spíše cukrovka 1.typu
Rovněž při vrozené dispozici se může po infekci většinou virové,rozvinout tak silná imunitní reakce,že poškodí beta buńky.Mluvíme o autoimunitní reakci. MLÍČKO ZA NIC NEMŮŽE !!!!!!!
Takže bud´te i nadále mamči klidné pa Renča
Není tady
Ahoj holky, koukám, že drbete jogurty a tak. Zkoušely jste někdy juknout, co všechno mají v sobě "husté" jogurty? Želatinu, škrob a jiná "zajímavá" zahušťovadla. Nechci dělat antireklamu (ani reklamu), ale hustý jogurt je podle mně z hustého mléka. A jestli má 4% tuku nebo deset, není to v těch dvou kelímcích denně zanedbatelný rozdíl? Schválně, až budete v sámošce, srovnejte třeba zrovna Dobrou mámu a choceňský Max...
Není tady
Renčo i já děkuju
Není tady
Koukám, čtu a zřejmě jsem objevila Ameriku. No, co se dá dělat, příště si nejdřív přečtu debatu celou.
Všeho se má brát s mírou a to jak jídla, tak informací. "Éčko" je i kyselina askorbová (vitamín C), bez cukru tělo dlouho nepřežije a sádlo je sice živočišný tuk, ale pro lidské tělo stravitelnější než sojový olej.
Člověk je všežravec s metabolismem nejbližším vepři domácímu, tak papejte jako prasátka, pěkně od každého trochu a když se nebudete přežírat, budete celý život růžoví a zdraví.
Není tady
Želatina a škrob zajisté nejsou zdraví škodlivé, ale proč jimi zatěžovat trávení osmiměsíčních drobečků?
Není tady
tak jsem si zhruba přečetla debatu na téma jogurty...tak jsem z toho jelen..no i když něco jsem pochytila.TAkže prosím vás......za jak dlouho mohu dávat malému k svačině jogurty, když mu je 7měsíců a teprve včera jsem mu dala poprvé odpoledne místo kojení přesnídávku???Mám asi počkat do toho 8 měsíce???
Není tady
Myslím že 8 - 10 měšíc je ideální. Pokud chidíš ještě na nějaké miminkovské servery, doporučuju ti vyhledat diskuzi. Setkáš se nejen s radikálnějšími ale i umírnějšími názory. Rozhodnutí nakonec stejně bude na tobě a zvyklostech tvé rodiny.
Není tady