29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tulipánka napsal(a):
Děvčata,
já bych to s těmi jogurty pro miminka raději moc nepřeháněla. Jedna z teorií vzniku cukrovky je totiž to, že může vzniknout z mléka, speciálně kravského...
Já mám cukrovku už od 9 let a vím, že do té doby jsem pila každé ráno flašku mléka, troufám si říci až do 1. nebo 2. třídy základní školy... i když nejsem lékař a možná, že jogurty na to nemají vliv...
No nevím, tomu se mi nějak nechce věřit, že z jogurtů (kravského mléka) by mohla být cukrovka..
Není tady
No tak jestli je z toho cukrovka tak se asi brzo picnu , neboť naše Aný mlíko pije mnohorkát denně.
Není tady
Petro, nemám nic proti biojogurtům! Naopak, ty kupuju taky, ale jsou trochu dražší, takže ne moc často.
Žaneto, Beba 2 Bifi dá Tvému dítěti zdravé bakterie jako jogurt a bez cukru!
Eri, mému dítěti jsou 2 a jí vše, u babiček stravu neohlídám a v restauraci taky ne. Ve školce mu žádná újma nevznikne, ředitelka školky je moje známá a od základu tam změnila jídelníček, snaží se, aby byl zdravý.
Moje máma i za komunistů věděla, že kojení je pro dítě nejzdravější, kojila mě 8 měs. pak mi dávala Sunar bez cukru, i když v návodu tehdy prý bylo, že se má sladit. Krmila mě zdravě, no v mém případě to mělo ten výsledek, že jsem ve školce ani ve škole nejedla UHO, radši jsem nejedla nic (to naštěstí není případ mého dítěte). Dnes mi nechutná tlusté maso a většina sladkostí a jsem snad zdravá, štíhlá, nevím co je to dieta a celulitita a to mi bude 30. Když jsem si jako dítě nezvykla na vyloženě nezdravou stravu, tak teď mi už chutnat nezačne.
Pepulko, zn. Sunárek snad taky není přislazovaná.
Není tady
eva4444 napsal(a):
Petro, nemám nic proti biojogurtům! Naopak, ty kupuju taky, ale jsou trochu dražší, takže ne moc často.
Eri, mému dítěti jsou 2 a jí vše, u babiček stravu neohlídám a v restauraci taky ne. Ve školce mu žádná újma nevznikne, ředitelka školky je moje známá a od základu tam změnila jídelníček, snaží se, aby byl zdravý.
Moje máma i za komunistů věděla, že kojení je pro dítě nejzdravější, kojila mě 8 měs. pak mi dávala Sunar bez cukru, i když v návodu tehdy prý bylo, že se má sladit. Krmila mě zdravě, no v mém případě to mělo ten výsledek, že jsem ve školce ani ve škole nejedla UHO, radši jsem nejedla nic (to naštěstí není případ mého dítěte). Dnes mi nechutná tlusté maso a většina sladkostí a jsem snad zdravá, štíhlá, nevím co je to dieta a celulitita a to mi bude 30. Když jsem si jako dítě nezvykla na vyloženě nezdravou stravu, tak teď mi už chutnat nezačne.
cukr taky není můj kamarád, ale někdy je potřeba si osladit život glukopur pro Nelu a pro mě melasa... Poslední dobou hlásí moje tělo nízký obsah cukru v těle, takže si i vypomůžu čokoládovou nebo karobovou tyčinkou...
Já si myslím, všechno s mírou a nic se nezkazí
Není tady
Tak tak holky všeho s mírou. J8 si ty staré doby pamatuju. Jogurty měly trvanlivost tři dny a byly nesmírně husté. Termixy byly našlehané a taky vydržely jen chvilku. Neúprosná pravidla trhu donutila výrobce jogurty a probináky vylepšovat. Je dobré číst složení. Vyhnout se želatině nebo různým zahuštovadlům a barvivům. Na našem trhu je dobrých výrobců dost. Holandia, olma kunín - všichni tyhle výrobci jsou čeští. Podporujete tak nejen české pracující, ale máte doma celkem kvalitu. Co se týče obsahu tuku. Smetanový pro děti není až takové zlo. I když u jogurtu stačí 3% tuku bohatě. Obsahuje tak všechny potřebné živiny. Ty nízkotučné jsou nevhodné. Takdy jsem učila na bílý jogurt. Ale postupem času jsem polevila. Kupujeme české i ovocné. Ale vždy si čtu složení.
Není tady
Já bych nekupovala levné jogurty typu Tesco, Mince atd. Dobrá máma je podezřele levná, tak nevím, zda to bude kvalita, navíc ta hrozná reklama...
Není tady
Kdyz jsem byla s Pavlinkou na podzim v Cechach, tak jsem taky musela hledat, co ji dat za jogurt. Tady kupujeme vsechno jidlo jen organicke = bio (i pro nas, protoze jinak je to tu sama chemie a hnus).
V CR jsem nasla joburt od OLMY : http://www.olma.cz/spotrebitele.php?kat=41&vyr=150 Maji bily i ochuceny, stoji par korun, takze jsem kupovala jen ten. A Pavlince i chutnal...snedla jeden denne ke svacine.
Urcite bych nekupovala jogurty s eckama. Vdyt na chemii maj casu dost a kdyz se tem sajrajtum vyhnou co nejdele, je to pro ne lepsi. Nezatezovala bych je s tim.
Není tady
eva4444 napsal(a):
Ale Evo, tady po Tobě ani Tvém dítěti nikdo přece nechce abyste jedli tlustý vepřový, přikusovali k tomu cukr a zapíjeli to sádlem.
Mě prostě věta: Dávejte si svým dětem co chcete, ale neříkejte tomu zdravá strava - přišla dost hysterická. Proto jsem reagovala. Věřím, že Ty svému dítěti dáváš to nejlepší dle svého uvážení.
A já to samé.
Skutečně dávám dítěti co chci, žádnými tabulkami se neřídím a opravdu trvám na tom, že se kluk stravuje zdravě.
Dokonce jsem tak " špatná " matka, že klidně utrhnu jablko ze stromu, vyleštím ho o tričko a synovi ho dám. A taky žije. Kakao mu dělám, klidně slazený, z krabicového mléko, a to také používám k vaření. Na pití " čistého " mléka kupujeme bio mléko, ale protože je chuť nesrovnatelně lepší, nikoliv proto, že je zdravější ( což bez pochyby je ). Na rozdíl od Tebe bych jogurt Holandia nevzala do úst, ať je českej, nebo třeba arabskej.
Navíc dnes máš jednu studii od "amerických" vědců, která říká toto a druhou studii, která říká pravý opak a obě vyjdou v rozmezí tří dnů. Tak si vyber.
A abych klukovi sem tam nekoupila něco sladkého, zvlášť když sušenku zbaští k svačině se sklenicí mlíka a s jablkem v ruce zase mastí ven........... nevidím důvod. Naopak se domnívám, že nedostatek cukru ve stravě vede k větší náchylnosti ke vzniku diabetes. Prostě to brát s rezervou, jako snad všechno.
A jen tak mimochodem, já úplně štíhlá nejsem, celulitidu možná lehce taky někde mám, ale věř mi, že můj manžel mě plácá po zadku se stejnou chutí, jako Tebe ten Tvůj.
Upravil(a) Eri (16. 1. 2007 5:56)
Není tady
Já jogurty střídám a nemyslím si že by Aduš měla nějakou ujmu, nejsem tabulková máma, vše s mírou
Už jí vše s náma a nemám problém že by něco nesnědla, my jsme masová rodinka a Aduš miluje maso jako já
Není tady
Děvčata,
toto jsem opsala z knížky o diabetu
"Příčiny vzniku diabetu
1.) Diabetes I. typu - zničení beta buněk Langerhansových ostrůvků slinivky, které mají produkovat inzulín, je dáváno do souvislosti s virovou infekcí, autoimunitními faktory, genetickými vlivy, konzumací kravského mléka , působením volných radikálů či určitých chemických látek a léků."
Neříkám, že každý, kdo pije hodně mléka, diabetes nedostene, ale rozhodně je větší riziko vzniku diabetu 1. typu (závislý na inzulínu bez vlastní produkce inzulínu) při pití mléka než při konzumaci sladkostí. Diabetes 1. typu nikdy nevzniká z přemíry sladkostí, to jen diabetes 2. typu (nezávislý na inzulínu), který vzniká nejčastěji z obezity....
Není tady
Tulipánko, jak jsi poznala, že máš cukrovku? Můžu říct, že Aný toho mléka vypije fakt hodně za den.
Není tady
týjo, a já se těšila až začneme "norlmálně" baštit..ooooojé.. to jsem zvědavá co budu malýmu dávast, když to tady čtu..Holky a jak to je třeba se smetánkama?Nědo říkal,že se taky nemají dávat kvůli tomu že jsou tučný....No koukám že zůstanem u prsa co nejdýl to půjde,tam má přeci jen všechno...
Není tady
Holky, nám dětská dr. doporučila bílou Activii - dělají i sladkou verzi. Malý je po salmonele a activia obsahuje ty bifidus essencis - sorry, nevím, jak se to přesně píše. Dávám mu to hlavně kvůli bříšku, aby mu dobře trávilo a malý je spokojený. Dcerka ho baští taky, i když ta dá raději přednost jogurtu Prince. Vím, že éčka jsou všude, ale nejvíc jich je právě ve výrobcích typu Tesco, Plus atd. A těm se vyhýbáme. Úplně všemu se neubráníme ale máme šanci hodně věcí ovlivnit. Já myslím, že všeho s mírou!!!! Potrava musí být bohatá na ovoce a zeleninu a jak říká Eri nějaká ta sušenka nebo čokoláda dětem rozhodně neublíží.
Takže s chutí do jogurtů!!!!!
Jo, smetánky typu Bobík atd. opravdu obsahují hodně cukrů a tuků, ale když tím děcko neláduješ denně a dáš mu to jen občas pro zpestření, tak mu určitě neublížíš. Ale dávám je dětem až od 1 roku, abych je zbytečně nezatěžovala. Jsou pro ně hůře stravitelné,alespoň tak jsem to slyšela.
Upravil(a) misulinka21 (16. 1. 2007 10:29)
Není tady
ahoj holky a když jsme u tech jogurtu...od kdy se diteti muze zacit dávat?dekuji
Není tady
Já jsem teda mlíko pila na základní škole a částečně i na střední a to cca 1 litr denně a cukrovku nemám, takže může to být jedna z příčin cukrovky, ale taky nemusí a toho jsem já příkladem. Jinak nemyslím si, že mléko = jogurt (i když je vyroben z mléka...............díky bakteriím chybí ta podstatná látka - casein - který způsobuje to, že někdo mléko nemůže,...........proto lékaři doporučují u lidí, kteří mají nesnášenlivost vůči kravskému mléku jako náhradu jogurty)
Není tady
My dáváme Activii bílou, občas ovocnou, bílé jogurty má malej rád, naštěstí. Mámu jsem zkusila taky, ale podle naší Dr. raději dáváme bílé jogurty s kulturou.
Není tady
Souhlasím s Račicí, že to pouze "může" být jedna z příčin a neznamená to, že zákonitě po tom musíš cukrovku dostat. Jenom si myslím, že by se osud neměl zbytečně pokoušet...Možná bych to kravské mléko nahradila alespoň z větší části sunarem, ačkoliv je to dražší.... Ale jak říkáte, pro dítě všechno
Já jsem cukrovku poznala tak, že mi bylo blbě, hodně často jsem pila a snad ještě častěji chodila na záchod...
Jinak i s cukrovkou se dá žít, teď plánuju mimčo...
Není tady
Kamarátka dáva deťom detské jogurty SAFARI od YOPLAIT (sú vyrábané v Čechách). Malý zbožňuje vanilkový a staršiemu dáva ovocné (sú krémové s rozmixovaným ovocím)
Není tady
Miško, ty macecho
Mě dr doporučila bílý jogurt od olmy (je v zeleném kelímku) a nekupovat jogurty s dlouhou trvanlivostí.
Pacholíčka do roka nedoporučují, protože je tam hodně tuku a cukru a spousta dětí je obézních. Naše Jíťa ho dostávala pravidelně po plavání, protože byla a je hubená a kdybych jí občas nešoupla sušu, čokoládu (tedy až od dvou let-jinak dostávala ty dětské sušenky od sunaru) tak je snad podvyživená, na chvilku se nezastaví.
Není tady
Opět záleží na tom jak čtete. Activia je srovnatelná s bílými jogurty od olmy, nebojiných výrobců. Kultura je všude stejná. Záleží opravdu na datu spotřeby. čím je kratší tím více obsahuje živých bakterií.
Co se týče smetánků, já mám oblíbené lipánky, protože neobsahují ádné konzervační látky. Dokonce dávám i ochucenou smetanu. Mohu si to dovolit, moje dítko rozhodně nemá sklon k obezitě. Nepije mi bohužel mléko, nějak potřebu vápníku dohonit musím.
Jogurt se dá začít dávat okolo osmého měsíce. Dřív se nedoporučuje právě pro horší stravitelnost kravské bílkoviny a množství alergii na kravské mléko.
Není tady
Eri, to vůbec nejsi špatná matka, když dítěti dáš neumyté jablko ze stromu. To je naopak zdravé :-). Možná to vypadá, z toho co jsem napsala, že moje dítě žije příliš sterilně, ale my žijeme na vesnici a tohle děláme taky. Dávno už nejsem tak přísná, přeci jen dítěti byly 2 roky, takže už nejsem tak důsledná v hlídání toho, co jí, ale u miminek je to něco jiného.
K tomu mléku a vzniku nemocí (i té curkovky) můžu říct jen to, že můj názor taky je, že všeho moc škodí, i mléka a výrobků z něj. Mléko nepřímo může za vznik i takových nemocí jako jsou alergie, astma, exém, plísně v těle a různé záněty, kvasinková onemocnění, zhoršuje trávení a vstřebávání minerálních látek. http://www.celostnimedicina.cz/mleko-pit-ci-nepit.htm
Jenže upřímně, já nejsem zas tak důsledná a než abych hlídala, že má moje dítě dost vápníku jinak, tak taky dávám mléčné výrobky, ale už trochu míň, než on by chtěl. On miluje mléčné výrobky a nejraději by pil jen Bebu.
Upravil(a) eva4444 (16. 1. 2007 20:02)
Není tady
PavlaH napsal(a):
Opět záleží na tom jak čtete. Activia je srovnatelná s bílými jogurty od olmy, nebojiných výrobců. Kultura je všude stejná. Záleží opravdu na datu spotřeby. čím je kratší tím více obsahuje živých bakterií.
Co se týče smetánků, já mám oblíbené lipánky, protože neobsahují ádné konzervační látky. Dokonce dávám i ochucenou smetanu. Mohu si to dovolit, moje dítko rozhodně nemá sklon k obezitě. Nepije mi bohužel mléko, nějak potřebu vápníku dohonit musím.
Jogurt se dá začít dávat okolo osmého měsíce. Dřív se nedoporučuje právě pro horší stravitelnost kravské bílkoviny a množství alergii na kravské mléko.
Tak mě právě dr. doporučila začít dávat jogurty, takže každý dr. má zřejmě jiný názor.
Chtěla jsem jen vědět zda některá dáváte jogurt dobrá máma a jak vidím každý má na to svůj názor. Nikomu ho neberu, ale kdysi nás naše mámy krmily vším možným a vyrostly z nás zdravé děti a teď se vše jen hlídá. Kdybych měla kontrolovat vše tak se malý asi nikdy nenají a je pořád hlady, protože co dnes neobsahuje nějaké to éčko, ale je to jen můj názor a nikomu nic nevyčítám. Já jsem malému dala dobrou mámu a snědl ji hned na poprvé celou a abych pravdu řekla jogurt Aktivia a Olma my vůbec nechutnají.
Není tady
Soňo, právě proto, že naši generaci krmili vším možným, tak je čím dál víc alergiků, někde píšou 20%, někde 40%...
Není tady
Soňo, to je dobře že chutná, naše Jíta jedla dva pacholíky najednou a dobré mámy musela mít také dvě najednou, teď už naštěstí ubírá v množství jídla ale mezi rokem až dvěma byla jak otesánek (vidět to ale nebylo).
Není tady