|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Majko, mě to trvalo moře času, než jsem si uvědomila a hlavně se smířila s tím, že i když někoho miluju, neznamená to, že on musí milovat mě. Můžu ho milovat dál, ale holt je to jen na dálku, páč ten druhý je s někým jiným. A můj problém, že miluju někoho, kdo nemiluje mě a není se mnou.
Takže momentálně miluju a jsem milována a je to fajn.A až se jeden z nás odmiluje, tak doufám, že to nebude skrze podraz v podobě tajné lásky, ale že přijde a do očí mi řekne:Nemiluju tě, je tu jiná. A já už v sobě mám tu sílu poslat ho k ní a popřát mu štěstí, aniž bych se trápila dlouho a bojovala o něj.
Není tady
Ahojte, mám krásneho ženatého známeho, má deti. Je veľmi úspešný, sebavedomý a dobre situovaný. Aby takto mohol posobiť, jeho žena potlačila ambície a robí full servis doma - notabene ona je otcom aj matkou. Veď on má kariéru. Dnes mi povie, že áno má sex s veľa - mladými dievčatami, ale nič to nieje, v okamihu na to zabúda - "je to krásne že tak intenzívne rozdáva lásku". Pýtam sa ho: " aj Tvoja žena si to može dovoliť? Odpoveď: to by ma položilo - ona je moja - moja rodina. Pamätám sa, že kým úspesným nebol - nepotreboval iné "vreckovky". Tešil sa, že sa môže milovať s ňou. . A ona? Ona má pravú lasku v sebe , ona ho položiť nechce. /zároveň však vie, 20 ročné telo už po deťoch nemá - nie je to od neho sebecké?/
PS: Plzák - manželské judo: Z lásky k partnerovi som schopný vzdať sa príjemných pocitov s inou osobou.
: Ak sa niekto príliš rýchlo vyrovná s neverou parnera, asi ho nelúbil naozaj.
Pandorraa napsal(a):
majkafa,
nejsem, Axi, ale za sebe se zeptam: jak muzes nekoho nenavidet za to, ze MILUJE - citi LASKU??? Jak ti tim vubec muze ublizit??? Neni to prece jen sebestredne, jak pise Axi?
Není tady
Pan napsala:......
At je to jak je to, jen vlastni zkusenost vam pomuze pochopit, proc "vam" to ti vasi milackove opecovavani vlastne delaji...Vzdyt maji prece vsechno.... a nebo ne??
A není i zde ten " zakopaný"pes?Právě proto, že mají SKORO všechno, tak chtějí mít ÚPLNĚ všechno....
Není tady
A že mají všechno nebo skoro všechno je pohled patrně vždy té zrazené ženy. Když mi zahne chlap, je to to první, co si přeci řeknu - proč, vždy´t měl všechno 
Není tady
Jj Nety, lenze preco si to myslia? Pretoze ked si niekto neotvori hubu tak tazko zistis ze mu nieco chyba 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Nety - nikdy nikdo nemá (a ani nemůže mít) všechno. I když si lidé kolem tebe budou myslet, že "všechno" máš, jen ty sama víš, co ti chybí.
Není tady
Presne tak Oxi - neplakať na cudzom hrobe.
Oxi napsal(a):
Jj Nety, lenze preco si to myslia? Pretoze ked si niekto neotvori hubu tak tazko zistis ze mu nieco chyba
Není tady

Nety napsal(a):
A že mají všechno nebo skoro všechno je pohled patrně vždy té zrazené ženy. Když mi zahne chlap, je to to první, co si přeci řeknu - proč, vždy´t měl všechno
Principiálně špatný postoj vidím v tom "mi".
Není tady
jo proč to brát osobně když zahne chlap????
Není tady
Pandorro,
Axi,
ano, jsem velmi sebestředný, když mě bolelo to, že moje žena píchala s jiným chlapem.
A když jsem se cítil hrozně a fakt jsem ji pak nenáviděl, tak jsem byl taky sebestředný.
Obávám se, že jsem se neuměl přetvařovat a vytvořit si v sobě konstrukt - ona miluje někoho jiného, tak já jsem taky milující tvor a musím jí to přát. Bohužel by to nebylo v té době upřímné.
Takže to, o čem ve svém příspěvku mluvím, není o nějaké vlastnosti (milující, sebestředný či jakýkoli), ale o tom, co jsem v sobě v té době cítil. Nějaká emoce.
A nějak se přiznám, že ani nyní bych nebyl zrovna odvázaný z toho, když by moje přítelkyně náhle přišla s tím, že mi byla nevěrná a miluje někoho jiného :-)))) Nehodlám se rozhodně stavět do role milujícího chlapíka, který se na všechny usmívá, at už se děje cokoli - to by totiž nebyla pravda...
Není tady
Axi,
covece, kocko, ted si vzpominam, ze jsem jednu dobu uvazoval, že bych tedy byl otevřen vesmíru, lásce, všeobjímající dobrotě a beze strachu přijímal vše (automaticky dobré..) co mi život přinese.
A uvažoval jsem o tom, že bych měl chut na grupáč se spoustou ženských (neb 2 mi tak nejak nestacily) a zároven měl vedle sebe milující partnerku, která mi bude samozrejme verna.
Rikal jsem si, ty vole, proc svoje srdce neotevres vesmirne lasce, kdy vsichni sukaji se vsema a kdykoli je napadne, tak se 4x do mesice zamiluji do dalsich a dalsich partneru.
Zjistil jsem, ze toho proste nejsem schopen. Mozna za par let, ale taky mozna nikdy. Ale moje srdce (sebestredne) to nyni rozhodne nezvlada. Proces sebepoznani je vlastne bolestivy a pouceni z chyb neni zadarmo. Jedine, co vlastne muzu tak trochu s jistotou vedet, je to, ze se citim dobre ci spatne, ze zarlim a mam obcas strach a ze o tom s partnerkou mluvim. Nechci ji predstirat, ze jsem snuska dobrych vlastnosti a myslenek a emoci, ktere chce slyset. chci byt uprimny, i kdyz to muze casto bolet ji i me.
PS: anketa - kolik z vasich rozchodu, kdy vas opustil partner/partnerka, zatimco vy jste zili v pocitu ci iluzi, ze ho milujete (coz samozrejme je velmi sebestredne slovo, ale coz) bylo fajn a citili jste se skvele a jeste jste v ten samy okamzik uprimne citili ve svem srdci neco ve smyslu: jen si jdi za laskou, vzdyt milovat je cisty cit a laska je dobra a ja ti to ze sveho vubec-ne-raneho srdce preji..
Není tady
Ať si říká kdo chce, co chce, každá zrada bolí, zvláště, když jsou do toho "zatažený" i děti. Nevím, proč by podvedený měl být odvázaný z toho , že ten druhý prostě najednou miluje jinýho, že se jako ve Vesmíru zrodila nová láska, to je sice hezký, ale na druhé straně vznikla i velká bolest.
Když chlap neumí udržet kalhoty a své "rozsévačské ambice a poslání", je pro mě magor, zvlášť, když s tím ještě argumentuje...
Jistě, přihodí se úlet. ale s tím by rozhodně neměl zatěžovat svoji ženu, potažmo rodinu, na které si tak "zakládá".
Když mu něco vadí v posteli, je to jeho vina, žena je zvídavá a přizpůsoblivá od přírody. Ráda se nechá překvapit, samozřejmě pokud nepadá večer únavou na ústa, ale to je taky jeho vina, že ji tak nechá.
Tohle sem asi nepatří, ale sleduju ráda seriál Zoufalé manželky, kde manželství Bree nějak neklape, manžel je masochista, nakonec se Bree svěří, ona je v šoku a odmítá takové hrátky. Další díly neznám, ale vsadím se, že ho jednou Bree tak zbije, že na to do smrti nezapomene.
Upravil(a) Décima (16. 1. 2007 11:30)
Není tady
neviem, podla mna sa v zivote deje vselico, ale myslim, ze ak uz nie z lasky, tak aspon z ucty k niekomu, kto ma miluje, ci len ma rad, by som sa mu mala snazit pri ceste za vlastnym stastim ublizit co najmenej.
A suhlasim, ze strasne dolezita vo vztahoch je uprimnost, teda pokial chcem na vztahu pracovat.
a rovnako dolezite je, neklamat sam seba, pretoze vtedy sa ublizuje najviac, druhym a nakoniec aj sebe....
Není tady
Nikolasi, můžu ti říct, že mě to taky tenkrát ( úlet ) pěkně bolelo a jelikož jsem POTŘEBOVALA být nasr... , tak jsem kupodivu byla nahníplá na tu pipinu .... a veškerý vztek jsem měla nasměrovaný na ni. Myslím, že málokdo je tak ...... " svatý" .... že když zjistí, že se jeho partner zaláskoval jinde, tak řekne : miláčku, šíleně tě miluju a proto ti to tvoje zamilování jinde přeju ........... možná někdy po čase ... až to všechno vyšumí ..... až si sám najde někoho, do koho se sám zamiluje ........ pak snad .....
Není tady
Nicolasi, to všechno, o čem píšeš, mám za sebou( hněv, sebelítost, pocit bezmocnosti a viny) .Nikdo nepíše, že jsi soběstředný, když miluješ, jen nemůžeš bránit tomu druhému, aby šel jinam. Prostě se vzdáš lpění na tom, že u tebe nezůstane člověk, který tě už nemiluje.Protože nmůžeš vyhrát, nemůžeš bojovat předem prohraný boj.
S Vesmírem to nemá nic společného, ten do toho netahej
. Všechno je v tobě a dojde ti to, až se přestaneš zlobit na tu, co odešla. Až pochopíš, že milovat ji znamená dát jí volnost odejít. Bolí to, ale přebolí. Teď kolem sebe ještě kopeš, ale přejde to, jen to nejde naordinovat a dojdeš k tomu sám a svým tempem. My už to máme za sebou.A pořád to bolí,jen už víme své.A nemusíme si to obhajovat, jen se tím získaným vědomím řídíme.
A Vesmíru je to fuk. Ten ti posílá to, co chceš, problém je, jak si s tím poradíš.
Není tady
Regína, to už nieje o podvádzaní....Ak miluje inde (čo mimochodom nieje podmienkou ak chce sexovať inde), tak v poriadku, go a veľa šťastia - nebudem šťastiu v ceste stáť; ale byť klamaná a podvádzaná- to néé.
Pozerám sa na to tak, že kto klame (podmienka tajeného podvádzania) je pre mňa nespoľahlivý. Ale chvalabohu stále poznám aj "normálnych" chlapov a ženy, čo majú česť.
Není tady
Regino,
tvuj predchozi prispevek jsem chtel citovat, ze nejak souzni s cim, co si myslim (ale nikdo na svete z nas nemuze rict, ze vi spravne vsechno a ze to vsechno pochopil - jen to, ze je mu sympaticka nejaka teorie a vira a ze se pri ni citi dobre :-) )
To je presne to, co jsem chtel rict. V okamziku neceho (rozchodu) se clovek citi blbe - a ja rikam, ze jsem se tak proste citil. (nerozebiram duvody jako napr. lpeni na ex, strach byt sam a dalsi ...).
Bolelo to a přebolelo to. To si myslím, je další věc, kterou jsem často opakoval podobně "postižený". Uvědomit si, že nějaká bolest prostě existuje a že u většiny populace prostě nelze kouzelným proutkem říct hned druhý den "miluji tě a tedy ti přeji s dalším partnerem jen to nejlepší". Tohle lze říct až ta bolest přebolí či promění se v něco jiného, lepšího.
Já už ted kolem sebe nekopu - pokud tedy kopu, tak jen do fotbalového míče a nyní kopu v této diskusi za priznání si otevrene emocí, které mohou být i ne-láskyplné a bolestné a sebeobvinujici se ci dokonce nenavistné. Trvalo mi cca rok, nez jsem prekonal bolest, pak pul roku, nez jsem si otevrene priznal, ze jsem pokrytec, kterej si hraje na hodnyho hosika a preje sve byvale stesti, zatimco jsem byl vnitrne porad nastvanej a pak rok, nez to odeznelo uplne. Nemusim si to obhajovat, to uz nejakou dobu vim. Kazdy opravdu mame sve tempo a tak to ma byt.
Není tady
Nicolasi, Axi je kocour
.
Eset, souhlasím, proto se budu opakovat a"A až se jeden z nás odmiluje, tak doufám, že to nebude skrze podraz v podobě tajné lásky, ale že přijde a do očí mi řekne:Nemiluju tě, je tu jiná. A já už v sobě mám tu sílu poslat ho k ní a popřát mu štěstí, aniž bych se trápila dlouho a bojovala o něj." Podvod a zamilovat se jinde jsou dvě odlišné věci. Milovat někoho jiného - tomu nemůžu bránit, ale nechat se podvádět, s tím už bojovat budu.
Ale nerada bych si to zopákla. Zřejmě bych rezignovala, ta bolest by mi za to už nestála.
Není tady
Lvice,
aha!! Ja jsem sebestredný kocour!! :-)
Axi, ty vole, to jsem nevedel, sorry.
Není tady
Regina, tak som to presne myslela, thanks ...
Není tady
Nicolasi, Axi to určitě přežije
.
Já ti rozumím, chjo jo, city a emoce. Prošla jsem si taky pěknýma sračkama. Prostě všichni máme představu, že se zamilujeme, vezmeme se a tak to zůstane až do smrti, věrnost je samozřejmostí. Ale realita je prostě jiná.
Nicolas: priznání si otevrene emocí, které mohou být i ne-láskyplné a bolestné a sebeobvinujici se ci dokonce nenavistné. Trvalo mi cca rok, nez jsem prekonal bolest, pak pul roku, nez jsem si otevrene priznal, ze jsem pokrytec, kterej si hraje na hodnyho hosika a preje sve byvale stesti, zatimco jsem byl vnitrne porad nastvanej a pak rok, nez to odeznelo uplne. Nemusim si to obhajovat, to uz nejakou dobu vim. Kazdy opravdu mame sve tempo a tak to ma byt.
Měla jsem to s tempem i s pocity dost podobné 
Upravil(a) Feuria (16. 1. 2007 13:12)
Není tady

majkafa napsal(a):
Cítím, že svůj slib už dodržet nemusím. Ale jak se dělá to, říct si - už nemiluju a nemilovat? To uvnitř v sobě stále cítím a neumím to rozumem nějak zrušit. Musím počkat, než to přejde a mám obavu, že to bude trvat hoodně dlouho, jestli se to vůbec někdy v tomto mém životě povede. Už přestávám mít i potřebu s ním žít, snad už ji ani nemám, ale miluju ho stále. To je ta bezpodmínečná láska? Já nechciii.
Majkafo, tvoju lásku ti nikto nemôže vziať, tá je LEN tvoja a je v tvojom srdci. A je len na tebe, ku komu ju obrátiš a koho ňou obdaríš. Môže sa stať aj to, že už nikoho v živote nebudeš mať rada(a určite nie tak ako JEHO -ale zasa nejako inak, lebo to skrátka bude iný človek), ale tipujem skôr, že časom to prehodnotíš. Už len preto, že v tebe cítim veľa pekných a hlbokých emócií a jedného dňa ich bude toľko, že sa prelejú cez okraj džbána a ty zatúžiš venovať ich niekomu, koho potešia a kto si s nimi bude vedieť rady. Kto ich prípadne bude mať chuť opätovať... Spočiatku to možno budú skôr deti, kamaráti, príbuzní alebo zvieratká, časom možno aj znovu nejaký chlap. Aspoň u mňa to bolo takto. A nezabudni: Tá láska vnútri teba je tvoja, nesúvisí s tým mužom až tak veľmi, ako sa ti teraz zdá...
A nechcem sa opakovať, ale: mňa nevery vôbec nevzrušovali, neriešila som ich, kým to boli neškodné bokovky, "škodnú" dlhodobú neveru som tiež neriešila, ale postupne som zo vzťahu cúvala, aj keď nakoniec sa rozišiel BM so mnou. Ale vyčítal mi, že som oňho nebojovala, a mal 100% pravdu. Nemala som už ku koncu chuť ani silu. Ale nikdy som k nemu necítila nenávisť za to, že miloval inú, skôr som ním začala pohŕdať za to, KOHO miloval, a veľmi za to, ako sa zachoval pri rozchode. Preto som sa k nemu už nikdy nevrátila, ani keď sa s ňou za dramatických okolností rozišli. Klesol tak, že som už oňho nestála. Porušoval nielen sľuby, ale svoje vlastné zásady, stratil úplne chrbtovú kosť a nemohla by som mu už veriť ani dátum. Ale nenávisť som si nepestovala, len ľútosť, že vzťah, ktorý som hlboko prežívala, takto skončil, že som sa asi v ňom poriadne mýlila, že som sa mýlila aj v sebe a hlavne ľútosť, že život nám pripravil obom skúšky, v ktorých sme vôbec neobstáli, a že to odsral hlavne jeho syn. Ale z ľútosti sa treba oklepať, vziať si ponaučenie a ísť ďalej. Netreba sa v nej topiť, ani si rochniť a nechať sa doživotne ľutovať. Mám kamošky s oveľa pohntuejšími osudmi, veď by som sa pred nimi musela hanbiť
... Sorry za tú ságu

Není tady
Mě taky nejvíce bolela ta zrada blízkého člověka. Někoho, komu jsem bezmezně věřila. Asi jsem byla dost naivní, nebo jsem moc milovala? Nevím. Kde je ta hranice, kdy už miluješ příliš? Jde to takto říci? Určitě bych lépe přijala skutečnost, že mě již nemiluje, než hnusnou zradu - nevěru.
Fakt zajimavý téma, ale už musím, kouknu odpoledne.K
Není tady