|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Feuria napsal(a):
Já měla také chuť mé bejvalé "kamarádce, co jí můj ex, těsně po našem rozchodu (vlastně v rozchodovém řízení) natrtkal, chuť vyškrábat oči - tedy jí i jemu. A .... ? popřála jsem jim štěstí - k narození dcery poslala gratulaci a vždy se na ně hezky usmívám, nikdy o nich špatně nehovořím (na rozdíl od nich) a přeju jen to nej.
Dnes jsou mi jedno... ale rozhodně uvnitř mě jsem nebyla tak vyrovnaná, jako na venek ! Ale známí mě obdivovali, jak jsem silná a jak to nesu... Takže, asi tak.
To jsi popsala přesně.
Já jsem to měl ze začátku taky jako ty. A pro obdiv okolí (třeba lidí jako je Lvice, když říká, že Topolánková je super baba), ze slušnosti, pro kontinuitu svého dobrého vychování...jsem se choval slušně a vstřícně.
...a pak jsem si řekl, co je mi po okolí, co je mi po pokrytecké slušnosti. A když se mě někdo zeptal, tak jsem řekl, že cítím velké nasrání, vlastně nenávist o to větší, že mi to provedl člověk, kterého jsem velmi miloval a že prostě cítím bolest.
A pro tu bolest a naštvání nemám momentálně v srdci místo na opravdu upřímné přání štěstí své ex. Samozřejmě pokrytecké přání a neupřímné úsměvy bych mohl rozdávat do aleluja.
Bál jsem se, že tímhle uprímným vyznáním ztratím naše společné kamarady. Ale ouha! Nikdo - říkám NIKDO se nedíval přes prsty. A dokonce z nich postupně lezlo, že oni v podobných situacích taky byli nasraní jak prase a o nějakém upřímném přání štěstí někomu, kdo se k tobe zachová sprostě či je ti jen nevěrný a píchá s někým jiným, nemohou rozhodně mluvit.
Obdivovali mě za to, že dokážu být upřímný. Takže asi tak... Každý obdivuje jinou část našich činů...
Není tady
Danča4 napsal(a):
přišla jsem na přítelovo bokovku. Prý chce žít semnou a má mě rád,ale každý chlap prý pomyslí na nějakou tu ženskou a když "to" udělá, tak je to jen o sexu a v minutě na to zapomene. Jsem z toho vyřízená.
Dančo, ty ten vztah skončit nechceš a pokud tu druhou (třetí, čtvrtou) má opravdu jen na chvíli a tebe opustit nechce a jinak je to skvělý chlap, můžeš udělat jen dvě věci. Buď se s ním rozejdeš, což podle mě není dobré nebo spíš jednoduché řešení, nebo si zvykneš, prostě přestaneš psát esemesky z jeho mobilu a nebudeš pátrat, jestli náhodou nevoní parfémem, protože jinak by ses z toho zbláznila. Věř mi, i s chlapem, so JE na ženský se dá žít, i když na to musíš mít žaludek a asi to není partner pro celý život a asi ne moc dobrý pro rodinu. Ale jestli je fajn, tak ten vztah může být ok.
Není tady

Nicolas napsal(a):
... vlastně nenávist o to větší, že mi(!) to provedl člověk, kterého jsem velmi miloval a že prostě cítím bolest...
To je ale hodně sebestředné myslet si, že když se někdo s někým miluje, dělá to kvůli tobě.
Není tady
Ts ts ts..... ja fakt nechapu, proc tu resite bokovky svych milacku...
To vam pak vubec nezbyva cas na ty vase vlastni a to je prece skoda, ne?
At je to jak je to, jen vlastni zkusenost vam pomuze pochopit, proc "vam" to ti vasi milackove opecovavani vlastne delaji...Vzdyt maji prece vsechno.... a nebo ne??
Není tady
No jo Pan..... zase hezký a pravdivý 

Axi napsal(a):
Nicolas napsal(a):
... vlastně nenávist o to větší, že mi(!) to provedl člověk, kterého jsem velmi miloval a že prostě cítím bolest...
To je ale hodně sebestředné myslet si, že když se někdo s někým miluje, dělá to kvůli tobě.
Axi, nějak tahle tvá slova ve mně zazněla a mám potřebu ti napsat za sebe. Myslím, že chápu, jak to cítí Nicolas. To, co napsal, neznamená, že si myslí, že se někdo s někým miluje kvůli němu. Znamená to, že toho někoho nenávidí proto, že mu tím ublížil a zranil ho. Aspoň já to tak u sebe chápu. Necítila jsem nenávist k mému muži proto, že se s někým miloval, miloval se s ním kvůlli sobě, ne kvůli mně. Cítila jsem nenávist a bolest proto, že mi tím ublížil a zranil mě.
Upravil(a) majkafa (15. 1. 2007 20:25)
majkafa,
nejsem, Axi, ale za sebe se zeptam: jak muzes nekoho nenavidet za to, ze MILUJE - citi LASKU??? Jak ti tim vubec muze ublizit??? Neni to prece jen sebestredne, jak pise Axi?
Není tady
Pan, nenenáviděla jsem ho za to, že miluje. Nenáviděla jsem ho za to, že mi ublížil. To jsou dva různé pohledy na stejnou věc. Když to podá někdo tak, jako ty, logicky z toho vyplývá, že mi nemůže ublížit. A co můj pohled? Vždyť to určitě chápeš, jak to je. Tebe by nezabolelo, že tě podvedl?
jo jo
Není tady
Když to vezmu kolem a kolem, vlastně to je sebestředné. Ne však to, že se někdo s někým miluje, že někdo někoho miluje, ale to, že tím ublížil mně - že mne zajímá má vlastní bolest. Ano, to je sebestředné. Ale jsem jen obyčejný člověk, který když vstupoval do manželství, slíbil v dobrém i ve zlém, slíbil věrnost a slib neporušil a nechtěl ho porušit do smrti. (jestli ho dodržel, to by bylo zřejmé až na smrtelné posteli) Nejsem svatá, ublížilo mi, bolelo mne, i jsem chvílemi nenáviděla za to, že někdo slíbil a nedodržel, že zničil vše, čemu jsem věřila, že dětem zničil rodinu a zanechal v nich doživotní trauma. Jistě nění těžké pochopit, že člověk za takovou ránu i nenávidí. Jsem člověkem, který neslibuje, pokud si není celým svým srdcem, myslí jist, že udělá vše pro to, aby slib dodržel. Dávám velmi málo slibů, ale když už něco slíbím, tak proto, že se to pak budu všemi silami snažit dodržet. Stejné dodržení slibů očekávám i od druhých.
Upravil(a) majkafa (15. 1. 2007 21:02)
Ahoj Majko 
, já už pochopila jednu věc, nemůžeš od ostatních očekávat, že budou jednat tak, jak ty to cítíš a představuješ si to. Každý má právo mít jiný názor ....a nebo možná to prostě cítí jinak. A hlavně, časem se mění, to co bylo ve 20 je jiné ve 40 po společně strávených letech a posouvá se i hranice " slibů " a vztah je po několika letech taky jiný. Jinak doufám, že jsi v poho a zdravím 
Míšo, jo, jsem v poho. :-) Máš pravdu v tom, co píšeš. To jen já jsem nějaká jiná - nějaká divná. Já jsem tenhle svůj slib dávala jako jakousi svátost a naivně jsem si myslela, že můj manžel to vidí stejně. Myslela jsem, že problémy vždy spolu vyřešíme a půjdeme zase dál. Ano, každý má právo mít jiný názor. Pro mne je však věcí mé cti dávat sliby až když jsem si téměř na 100 % jista, že jim dostojím. No, vlastně, je to, že cítím, že miluju navždy, slibem?
Upravil(a) majkafa (15. 1. 2007 21:16)
Majko napsala jsi to hezky ...
Není tady
Vašku, jen tak, jak to cítím. Teď bych byla radši, kdyby tomu bylo jinak. Kdybych ho už nemilovala. Proč mám takový pocit, že už budu do smrti sama, protože ho budu do smrti milovat a jinému bych tím jenom ublížila. :-(
Makjo ono už to může být jinak, on to nedodržel tak ty už nemusíš vůbec nic, ikdyž to je pořád v tobě ... bude to chtít čas a určitě si ještě d*žku namelem, ale jinak to asi nejde ...
Není tady
Cítím, že svůj slib už dodržet nemusím. Ale jak se dělá to, říct si - už nemiluju a nemilovat? To uvnitř v sobě stále cítím a neumím to rozumem nějak zrušit. Musím počkat, než to přejde a mám obavu, že to bude trvat hoodně dlouho, jestli se to vůbec někdy v tomto mém životě povede. Už přestávám mít i potřebu s ním žít, snad už ji ani nemám, ale miluju ho stále. To je ta bezpodmínečná láska? Já nechciii.
Nevím, jinak bych měl Nobelovku :-) to se musí unavit samo ...
Není tady
asi spokojenej nebyl ...
Není tady
Nečetla jsem to celé, k původní otázce - určitě ne každý, takhle zevšeobecňovat je nesmysl. Určité procento monogamních mužů i žen prostě existuje, i tací, kterým stačí poznat za život jediného sexuálního partnera, a určitě spousta těch, kteří vystřídají za život více vážných vztahů, ale v rámci každého jsou věrní.
Řekla bych, že nemálo nevěr vzniká z neschopnosti ukončit stávající vztah a snést pár měsíců nebo let o samotě - lidi si pak hledají něco nového, ačkoli to vyvanulé nebo přežilé ještě neopustili.

Moje bokovka mi jednou vysvětlila naši hru "Honza je úžasný, ale mít vepřový kotlet každý den nejde" A drželi jsme se Plzákovy rady - Dobře řízená nevěra prospívá manželství. Chlapi maj prostě kýble semene, aby rozsévali a ženy zas neustále hledají ty nejlepší geny pro své potomky. I taxe na to dá nahlížet.
Není tady

Ale to bylo před sto lety. A pak už jsem o to jaksi nestál, milovalť jsem svou druhou kalupinku, kterážto pak přesto nesmyslně žárlila ajajaj.
Není tady
Já tedy nevím, jak si plzák představuje "dobře řízenou nevěru", ale nevěra se leckdy nedá dobře řídit, spíš tě pěkně zřídí 
Není tady

Nety, tak buď věrná, když to neumíš 
Není tady