27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Dobrý den,
čeká mne rozvod. Se soudy moc zkueností nemám. Jen dvě jednání o děti, kdy jsem nebyla téměř schopná mluvit a nechala jsem manela, aby po mě házel pínu a odeel jako svatý. Na rozdíl ode mne byl k soudu připravený od milenky. Proto bych chtěla poprosit, kdyby jste mi mohl někdo napsat, jak probíhá rozvodové jednání u soudu. Na co se ptají, co je dobré říct a na co se mám připravit, abych nebyla zaskočená, případně jak reagovat na manelovy útoky. Protoe jsem navrhovatel rozvodu, bude on mluvit vdycky jako druhý. Nepotřebuji typy na pomstu manelovi, jen praktické rady, jak to u soudu chodí.
Návrh na rozvod podávám já, manel má milenku, u spolu neijeme. Nemáme rozvod dohodou, manel se rozvádět nechce. Vzala jsem si právníka.
Děkuju moc.
Není tady
Luciano, kdy sis vzala právníka, tak nech mluvit jeho. On by měl i vědět, na jaké věci se bude soudce pravděpodobně ptát a měli byste si dopředu spolu domluvit, jak bude právník za tebe pak u jednání odpovídat a co bys měla nebo neměla říct, kdyby soudce oslovil přímo tebe. (My se rozváděli dohodou, take ádná pína. Ale k soudu kvůli dceři jsem si právníka vzala, protoe jsem se bála, e sama nebudu schopná se nějak inteligentně bránit. A byla jsem ráda, e mluvil za mě.)
Není tady
Já u měla právníka u jednání o svěření dětí do péče. Moc dobrý pocit jsem z toho ale neměla. Sice jsem to později právníkovi řekla, ale on to samozřejmě vnímal jinak ne já. Proto jsem se ptala na enský názor, někoho, kdo byl v podobné situaci. Pokouela jsem se s právníkem o rozvodu mluvit, ale dostala jsem velmi veobecné informace.
Není tady
Kdy ono asi těko dopředu říct, jak to bude probíhat. My jsme měli vypořádaný majetek, rozhodnuto o dětech, take ta celá záleitost (rpzvod) trvala cca 10-15 minut. BM se také nechtěl rozvádět, ale nedělal ádné potíe. Take asi záleí na něm a jeho chování a na tom, jestli máte vypořádaný majetek.
Jinak to probíhalo tak, e soudkyně přečetla návrh, zeptala se jestli se k tomu chceme vyjádřit, zeptala se, jestli si to nechceme rozmyslet a li jsme.
Není tady
Vsetko!, co povazujes za potrebne, a aj to, co nie, si napis na papir!!! Ten papier si poloz na sude pred seba a z toho vychadzaj. Budes kludnejsia, a schopnejsia bojovat, ver mi. Rychlejsie si roztriedis myslienky, ak nebudes nieco vediet, zahlad sa na papier, ziskas cas porozmyslat. U mna to fungovalo na 1****.
Není tady
Děkuju, jste moc hodné.
Majetek vypořádaný nemáme. To je u nás kapitola sama pro sebe. S manelem není moné se domluvit. On má sice milenku, neije s námi, ale rozvádět se nechce. Na vechno má odpověď, e jednou se rozvede, tak za čtyři, pět let a nebo taky vůbec ne.... Nejraději by si nechal manelku i milenku. Nic neřeil. A na mě má vztek, protoe u jsem nevydrela čekat a zaádala o rozvod, vrací mi to tím, e vechny pokusy o dohodu smete ze stolu.
Snad nás rozvedou rychle, já z rozvodu nadená nejsem. Děsí mě u jen to slovo napsané v občance. Trvalo mi docela dlouho, ne jsem se rozhodla, e je potřeba to ukončit. V mé situaci je to jediné řeení. Jen doufám, e si manel k rozvodu nepřivede na podporu milenku, to by mě fakt asi dorazilo. Je to moje bývalá kamarádka.
Není tady
Zdravím, také jsem si tím před nedávnem prola.. Zkuste se podívat na tento článek: https://www.cikr.cz/jak-probiha-rozvod-u-soudu/ Je dobré vědět, na co se můete u soudu připravit.
Není tady