Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 13. 1. 2007 13:46

martinaka
♥♥-----

Platba kartou v SM a doklad

Známá začla pracovat v Tescu. Bohužel při platbě kartou, kdy zákazník kartou zaplatil za nákup asi 1600 kč, ztratila ten malý lísteček o provedení platby. Při vyúčtování na konci směny jí bylo řečeno, že když nemá potvrzení o tom, že zákazník zaplatil a podepsal tuto platbu, že vlastně jí ty peníze v šuplíku chybí a že tu částku musí zaplatit. Nějak se mi to nezdá, určitě to musí být někde vedené, že ta platba proběhla ne? Je z toho dost špatná, vůbec se s ní nebavili a když to nezaplatí hned tak jí to strhnou z platu. Co si o tom myslíte? Má si to nechat líbit a zaplatit?

Není tady

#2 13. 1. 2007 14:27

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Platba kartou v SM a doklad

Já tedy nejsem právník, ale- v pokladně to nikdo nenajde. Tam to nebude vedené, že někdo platil kartou. Jediné, co mně napadá, obrátit se na banku. Ale- podle mně- by to musel udělat jedině ten zákazník /to asi těžko, protože není možné ho nějak najít/, podle mně banka informace nesdělí.
Nevím, jestli by to banka na požádání nesdělila vedení jejího podniku.. To by ale musel mít podniko tuto informaci zájem a oni se tím asi zabývat chít nebudou. sad
Podle mně- ale jsem laik, takže to ber s rezervou- pokud má podepsanou hmotnou zodpovědnost, bude to muset zaplatit. butter

Není tady

#3 13. 1. 2007 14:36

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

No já myslím, že taková věc musí být jištěná i ještě jinak než jen lístečkem, který se opravdu může kdykoliv ztratit. Vím, že na pokladně se vždy ukáže, jestli byla moje karta přijata a jestli byla platba provedena, takže by to mělo zůstat někde v paměti na pokladně.

Iveta X

Není tady

#4 13. 1. 2007 14:47

Leila
♥♥♥♥♥♥-

V pokladně to podle mně nebude.
A i kdyby- pokud není lísteček- tak to stejně bude muset zaplatit. Protože pak by si pokladní mohla vesele razit, že byla provedena platba kartou, i když to není pravda a peníze si schovat do kapsy.
Povinností pokladní je schovávat doklady o platbě- má to dávat dovnitř k velkým bankovkám. Kdyby to tak nebylo, mohly by podnik okrádat.
Podle mně- pokud je hmotná zodpovědnost- prohraje to.
V některých podnicích jsou ale fondy z toho, co zbude. Protože pokud má pokladní večer nadbytek peněz, nesmí si to nechat a musí to odevzdat. Někde se to dává do fondu a hradí se tím takovéto větší chybějící peníze. Asi jak kde. Nemají to tam takto zavedené?

Upravil(a) Leila (13. 1. 2007 14:48)

Není tady

#5 13. 1. 2007 14:56

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Našla jsem toto:

Příjem plateb kartou

Pokud se nejedná o obchodníka, který tento způsob má zabezpečen softwarem u pokladen, je vhodný způsob rozdělit si každou pokladnu na dvě číselné řady, a to v hotovosti a platbou kartami ke zjednodušené inventarizaci těchto pokladen (u jedné pokladny jde o přepočítání zůstatku, u druhé o dokladovou inventuru).

Myslím, že při dnešní technice to je nějak zabezpečené. Vždyť přes kartu jdou většinou vysoký částky, tak by to mělo jít nějak dohledat. A určitě to bude i nějak zabezpečený, aby podvod nebyl jednoduchý.

Iveta X

Není tady

#6 13. 1. 2007 14:57

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

druhá věc bude, kdo bude mít větší nervy a výdrž ve sporu. Od Teska to bude asi pěkný psychický nátlak.

Iveta X

Není tady

#7 13. 1. 2007 15:33

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Dámy, jistěže se to dá dohledat !!! Syn pracoval na pokladně dvou marketů, v jednom se podařilo něco podobného, mají duplicitní vedení !. A to strašili tím, že ho nepustí ze směny domů, bude v marketu přes noc,  až to uzná a zaplatí. On se bránil, že samého ho tam jistě nenechají, tak bude muset vedoucí tam s ním zůstat a řekl, že nevadí, že se budu divit, proč se nevrátil z práce včas a budu ho shánět. Tak ho pustili s tím, že mu to strhnou z výplaty. Byla jsem se na tuto situaci informovat v jiném marketu u známé pokladní, která mi řekla, že se to dá zcela jistě dohledat, že ho jen straší, aby získali peníze, které si stejně nechají. Tak jsem druhý den šla do obchodu sama za vedoucím, celou věc jsem mu vysvětlila, částka se pochopitelně našla, syn nic neplatil a to byla jeho poslední směna! I když se pan vedoucí omlouval, jak se šikovná a mají ho rádi...V druhém marketu mu někdo, kdo odcházel po něm, přepsal odchod o 5 minut. Dostal za to návrh na kárné opatření a když se dotyčná , která to přepsala přiznala - zavolala jsem vedoucímu, že syn končí, že v takové pakárně ho dělat nenechám ! :-) V obou případech se nám dostalo omluvy, ale...

Není tady

#8 19. 1. 2007 21:12

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj martinako, jak to dopadlo?

Není tady

#9 21. 1. 2007 8:52

ad.astra
♥♥♥♥---

navíc v té pokladně musela ta částka tedy přebývat...wink

Dovoluji si již nebýti JELIMANEM :-)

Není tady

#10 21. 1. 2007 9:08

Leila
♥♥♥♥♥♥-

To nepřebývá, protože položky- jednotlivé potraviny- jsou tam naražené.

Není tady

#11 21. 1. 2007 9:27

ad.astra
♥♥♥♥---

Leila napsal(a):

To nepřebývá, protože položky- jednotlivé potraviny- jsou tam naražené.

dumbom ještě nejsem zcela probuzená - máte pravdu;)

Dovoluji si již nebýti JELIMANEM :-)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí