6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No mně se taky udělá rudo před očima, když mi někdo řekne, že má moje dcera ruské jméno! Přitom je to francouzské (ženské).
Není tady
No holky ono to s tou anglickou výslovností není až tak jednoduchý, podle mě je to takové to anglické cosi mezi "a" a "i" vyslovit se to dá dobře, napsat už hůř. Navíc tedy mám pocit, že se to má psát Madeleine, ale není to jedno ? Stejně skončí jako Madlenka :-)
Není tady
Keď švagriná otehotnela, rozpútal sa fakt dosť krutý a nezmyslený boj o mená. Bracho trval na Jonášovi, Tadeášovi alebo Teodorovi pre syna( ), pre dcéru rozhodne niečo neobvyklé... Ja som mala pri tých severských Vikingoch zimomriavky a navrhovala som Ramzesa alebo Tristana, ale príroda je milosrdná a švariná prišla po amniocentéze s tým, že to bude dievčatko. Takže sme zavrhli Kleopatru, Izoldu(moje návrhy ), aj Lianu a Kingu(brachove recesie) a výber sa zúžil na Emu, Elu a podobné krátke mená(chúďa má dlhé priezvisko). No numerologička povedala švagrinej, že malá bude aj tak svojhlavá a zaťatá(je) a že tieto mená by to len podporovali. Potom jej napadlo že Hanka, ale brat namietal, že na ihrisku je teraz Hanka každá druhá(čo je pravda). No a teraz teda majú Johanku(Jó-Hanku) a sú spokojní všetci - aj keď je to s priezviskom pomaly na dva riadky . A keď bola malinká, aj tak jej všetci hovorili Joja a aj ona si tak hovorila... Ale momentálne už si aj sama hovorí Johanka...
Není tady
U holčičky jsem měla jasno hnedka. Ale u chlapečka se pořád nemůžu rozhodnout jestli Michal, nebo Tadeáš?!?!?!?!?!?!?!?!:-)))
Není tady
Vendaa: Tadeáš!!!!
Není tady
No-ostatní, hlasujte!
Není tady
Tadeas, uz je preMichalovano. Ale taky zalezi na prijmeni.
Není tady
Tak mě se víc líbí Michal, ale je fakt, že hodně záleží na příjmení.
Jinak u prvního těhu jsem měli jasno hned - kluk Tomášek, holka Kateřina. No a teď u druhého čekáme holčičku, takže přebíráme z prvního těhu Kačenku
Není tady
Michal.
Přeji hodně štěstí!
Není tady
Michala mám v záloze, hrozně se mi líbí ten Tadeášek, ale moje příjmení začíná na Š :-(
takže to by se asi vyslovovalo dost blbě, né? Zkuste si to říct Tadeáš Škoda - to je jak když jede mašinka šš
aby mě pak kluk nesprdnul, až bude větší:-))
Není tady
No tak s timhle prijmenim Michal. To je pravidlo, ze jmeno by nemelo koncit tim pismenem, kterym zacina prijmeni.
Není tady
Jeste upresneni...napsala jsem PRAVIDLO, pravidlo pro lepsi vyslovnost, ale ne zase jako zakon. Proti gustu zadny disputat.
Není tady
Tak to jo...Já jsem taky chtěla pro kluka Patrik, ale mé příjmení začíná na K-takže něco podobnýho, ještě že mám holku.
Není tady
To Tina: Kdyz to tak citis, tak do toho ani nechod. Jmeno davas svojemu bobiskovi na cely zivot, zvlaste je-li to kluk.
Není tady
Tak u nás to jasně vyhrála TEREZA. Kdyby náhodou vykouknul kluk, tak HONZA, ale snad nevykoukne
Chtěla jsem původně dát Janu po mamce, ale Jana je moje švagrová a taky se mi líbil Michal, ale to je můj synovec, takže by to bylo asi blbý. A po tchýni MARIE se mi zase vůbec nelíbí, sorry Marušky . Terez je prý hodně, ale u nás v okolí žádná, tady je to samá Anetka, Andrejka, Adélka, Anička....a to nepřipadá v úúvahu.
Není tady
No jo, jenže já mám syna (21let) a v té době to byl samý David, nebo Michal.
Není tady
Vendaa,rozhodnutí je na tobě,ale jestli ti příjmení končí na -š-, tak fakt Tadeáše nedávej, bude to na celý život.
Co třeba Patrik, Dominik,Adam nebo něco staršího - Radek,Vít,Stanislav.............každýmu se líbí něco jiného,to je těžký........
Není tady
sunyata napsal(a):
To Tina: Kdyz to tak citis, tak do toho ani nechod. Jmeno davas svojemu bobiskovi na cely zivot, zvlaste je-li to kluk.
neboj, já v tom umím chodit - já na křestní jména psala i diplomku, takže to mám zmapovaný - i když dvě -n- za sebou se ještě dají vyslovit, -p-, -r- nebo sykavky jsou horší
Není tady
milé těhulky...čekatelky...mám pro vás typ.vidíím tady jména ,kterých je všude plno....terezka...anetka ...nedej bože michal...syn byl v 1 třídě a z 14 dětí 4 michalové ...prostě katastrofa...dejte trochu jméno.které se moc neopakuje...budete rádi vy i váš potomek....chodí ke mě jedna maminka a má syna a jmenuje se andré....a volají ho andy...pěkné ne ....hlavně že to nemá 5 dalších dětí....zapojte fantazii...a pro inspiraci mám syna marka...bylo to období těch michalů...taky jsem ho chtěla..říkal mamko jsem tak rád ,že jsem marek a ve třídě jedinný...to fakt potěší.že dítě vám takto poděkuje za své jméno.
Není tady