6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kamaradka je ve 36. tydnu tehotenstvi, takze mimco tu bude coby dup. Je ze stare skoly, nechtela vedet jestli to bude chlapecek ci holcicka. OK, co je ten problem. Je strasne nerozhodna, nevim jestli to delaji ty hormony. Najednou zadne jmeno neni dost dobre pro jeji drobatko. Zajimalo by mne jak u vas probihal ten proces vyberu..jestli tam nejaky proces byl, ci jste vedeli hned jak chcete vaseho potomka pojmenovat, nebo jste sklouzli k rodinnym jmenum apod. A take pro inspiraci - jake jsou vase oblibena jmena. Dekuji.
Není tady
U mě to bylo jednoduché mi se vždy líbilo jméno Katrin tak jsem byla rozhodnutá když budu mít holčičku bude Katrin a nepřipouštěla jsem si že by se to mohlo tatínkovi nelíbit a kluka si mohl pojmenovat on on chtěl jméno Petr po sobě takže to bylo vyřešené
Není tady
sunyata napsal(a):
Kamaradka je ve 36. tydnu tehotenstvi, takze mimco tu bude coby dup. Je ze stare skoly, nechtela vedet jestli to bude chlapecek ci holcicka. OK, co je ten problem. Je strasne nerozhodna, nevim jestli to delaji ty hormony. Najednou zadne jmeno neni dost dobre pro jeji drobatko. Zajimalo by mne jak u vas probihal ten proces vyberu..jestli tam nejaky proces byl, ci jste vedeli hned jak chcete vaseho potomka pojmenovat, nebo jste sklouzli k rodinnym jmenum apod. A take pro inspiraci - jake jsou vase oblibena jmena. Dekuji.
Ahoj máme vymodlenečka takže pro výběr jsme měli přes 3 roky času,ale stejně to definitivní byla naprostá okanžitá schoda po amniocentéze kdy jsme věděli že to bude kluk...prostě to bylo hned jasný bez nějakých debat...a je to Mikuláš a jsem za to moc ráda ..jen tak mimochodem pro holku jsme jméno neměli a nemáme dodnes..holka to prostě nemohla býta fakt nevím jméno pro holku...
Jednou jsme šli po Tescu a tam uřícená maminka řvala"Mikuláši" a naháněla chlapečka co jí tam bral statečně čáru...a já vždy chlěla toho správně zlobivého kluka s čertama v očích toho neposedu....a mám ho se vším všudy!!!!Já tenkrát byla mladá ,blbá....co bych dala za to kdyby chvíli seděl a mlčel někde nelez a nevymýšlel:lol:
Vždy jsme chtěli české jméno a bez "R",ale pro tu holku fakt nevím.....
Upravil(a) keny (13. 1. 2007 10:58)
Není tady
U prvního kluka jsem měla vybraný David - moc se mi líbilo ještě před těhu.
U druhého kluka Pavel - po tatínkovi
ted čekáme třetí - holčičku - jelikož už jsou kluci starší 10 a 13 let - vybírali za nás. Zvítězila Markétka.
Není tady
Myslím, že dost záleží na tom,aby se jméno hodilo k příjmení a nebyl to zrovna krkolam. Vzhledem k tomu,že my máme v příjmení hodně r, tak jméno bylo třeba jemnější-máme Adámka a jsme úplně spokojení. Taky se nám líbil Tadeáš,Matyáš (to je Matýsek,ale ve 40 je asi lepší být Matyáš než Matěj a
Pro holčičku se mi vždycky líbilo jméno Sára (ale to by u nás bohužel asi nešlo).Navíc jsme věděli,že to bude kluk...
Není tady
Mně se líbí třeba Štěpán,Tomáš a pro holčinu Terezka,Zuzanka,Bára.......tak uvidíme za pár let co zvítězí
Sunyato......zkus si ten výběr jména hodit do vyhledávače....už tu určo tak 3 diskuze o tom byly.....tam bude inspirace kupa!!
Není tady
Souhlasím, že jméno by se mělo hodit k příjmení. Např, - já nevím teď nahonem mě napadá třeba takový Aleš Študent - se moc nehodí. My máme na rozdíl od Adamíry měkčí příjmení,takže holčička byla Martina.
Ale moc se mi líbí jednak staročeská jména - František, Františka, Josef, Antonie a nebo úplně naopak- moderní, ale nezvyklá - Ester, Karin,Tadeáš.........
Není tady
V rodině mého muže dědil syn jméno otce. To se mi nějak nelíbilo, tak jsme napsali "přípustná" jména a když jsme byli u mojí babičky, tak ta to rozhodla - vybrala jméno kluka, zdůvodnila svůj výběr a nevýběr - a bylo to.
U druhého syna jsem si vysnila Majdalenku /Magdalenu/, ale byl to zase kluk /tatínek to "zvoral", jak mi řekl pan doktor na ultrazvuku/.. A jak jsem byla zklamaná, že to nebude holka - ve 20. týdnu těhotenství - a šla jsem na autobus, tak mne napadlo jméno, které mému druhému synu fakt sedí.
Já jsem měla být Klára, ale maminka si to rozmyslela v porodnici...a vymyslela úplně jiné jméno a prosadila ho.
A tak v rodině máme jen stará slovanská jména Víta a Vojtěcha.
Upravil(a) maggie (13. 1. 2007 23:24)
Není tady
Já mám syna Davida a malou dcerku (4) Nikitu. Asi velmi netradiční jméno, ale my jsme se s manžou nemohli domluvit na jméně a pak jsme od Eltona Johna slyšeli píseň Nikita a bylo ,,vymalováno".
Není tady
u nás první syn bez deebat po tatínkovi - a teď druhé se uvidí - máme vymyšlené Matěj/Matyáš a Mariana - obě jsme vybírali tak, abychom k nim měli vztah - takže Mariana - protože mamka je Marie - a tchán už od prvního setkání s ní jí neřekne jinak, než Marjánko , a Matěj - protože má svátek v den, kdy se narodil můj děda, který už bohužel není mezi námi... (Matyáš slaví svátek s Matějem )
navíc bylo důležité, aby mělo jméno hodně variant - což u obou (všech tří) platí
Upravil(a) tina (13. 1. 2007 16:02)
Není tady
Já jsem asi nějak vybírala podle podle českých králů, mám doma Jiřího a Jana, kdybych měla další děti byl by to Karel a Eliška.
Není tady
Když jsem čekala první děťátko, jednou v noci se mi zdálo, jak si hraju s mojí holčičkou Táňou. Narodila se holčička a dostala jméno Táňa. Druhé dítě je kluk, líbil se mi Lukáš,ale tam, kde jsme bydleli, byla spousta Lukášů, tak jsme se shodli s manželem na Lubošovi.
My jsme sejen tak bavili o jménech i když jsem nebyla ještě ani těhu. A manžel (David) říkal že asi david. A pak po odmlce řekl "nebo Dominik" Mě se taky líbilo jméno dominik, takže to bylo už tehdy jasný zato teď se snažíme o druhé a nejsme schopni se shodnout na jménu Máme sice ještě plno času, ale my to řešíme už asi dva roky, tak nevim jak to stihnem
Není tady
My jsme se pro Adama rozhodli nějak v začátku těhotenství. Pak jsem to chtěla změnit, protože Adámků je teď docela plno, ale lepší jméno jsme nevymysleli. (Jako malé holce se mi jméno Adam taky moc líbilo.) Manžel si vybral pro holčičku jméno Leontinka.
Pro další dítě už mám vymyšlené jméno Madlenka (Magdaléna) a jestli to bude kluk, tak to necháme až budu těhotná...
Není tady
Ahojky, zdravím
u nás to bylo takhle: kluk bez přemýšlení Martin ... napadlo nás to oba
a holčička ... váhala jsem mezi Anstazia, Victoria a nebo Barbara ... a pak jeden den dávali v noci film a tam byla Victoria a bylo vyřešeno .... a navíc, je počatá přes tělísko, takže si vlastně jiné, než vítězné jméno nezaslouží
Není tady
Jo tak tohle taky doma řešíme, lehce předčasně, ale proč nebýt připraven, že :-)) holka bude Anna, ale vybra jméno pro kluka se nám jaksi nedaří, navíc výběr omezem vzhledem k naprosto příšernému příjmení :-). Tedy probíhá to tak, že já navrhuji a manžel zamítá.
Ale každopádně bych to viděla na nějaké normální jméno, takový ty různý šílenosti tomu dítěti akorát komplikují život.
Není tady
Tiina napsal(a):
Jo tak tohle taky doma řešíme, lehce předčasně, ale proč nebýt připraven, že :-)) holka bude Anna, ale vybra jméno pro kluka se nám jaksi nedaří, navíc výběr omezem vzhledem k naprosto příšernému příjmení :-). Tedy probíhá to tak, že já navrhuji a manžel zamítá.
Ale každopádně bych to viděla na nějaké normální jméno, takový ty různý šílenosti tomu dítěti akorát komplikují život.
Moje babička říkávala:"Každé jméno je krásné,když se umí krásně vyslovit!"Třeba řekněme Oliver--hned mě napadne Oliver twist,ale když toho kluka vidíte a slyšíte jak se na něj volá..je to dobrý:-D
Upravil(a) keny (16. 1. 2007 13:21)
Není tady
Ahoj holky,
moc dekuji za inspiraci. Tak mimco uz je na svete, v pondeli rano prisla na svet mala Majdalenka. Protoze si za domov vybrali zahranici, psana podoba ja Madelaine (Medlin), ale pro ne je proste Majdalenka.
Není tady
Ahojiky, to je sranda, ja se jiz definitivne rozhodla pro Olivera, je to krasne jmeno :-), brzy se tez dockam...(36+3 tt)
Není tady
Takový Patrik je česky obyčejný Vlastík. Když jsem to jedné mamince v naivitě řekla, koukala na mě jako zjara. Teď na něho děti křičí Páťo, Pato v horším případě Patent.
Není tady
Pokud věříte na numerologii, podívejte se do knihy: Kamilla Carolins (nebo Karolins?) - Jméno je tvůj osud. Dát jméno není jen tak nějaká sranda! Už staří talmudisté říkali - změň si jméno a změníš si osud. Ale stejně dítěti nakonec dáte takové jméno, které ten osud bude vyjadřovat. Nedá se to obalamutit, mám ten dojem.
Není tady
sunyata napsal(a):
Ahoj holky,
moc dekuji za inspiraci. Tak mimco uz je na svete, v pondeli rano prisla na svet mala Majdalenka. Protoze si za domov vybrali zahranici, psana podoba ja Madelaine (Medlin), ale pro ne je proste Majdalenka.
to jmeno je francouzske a vyslovuje se malinko jinak. Je to "Madlen" ja tu ziju taky a moje nejoblibenejsi jmena pro holku jsou Morgane, Luna, Solaine (Solen) nebo Jannine (Zanyn) Z s hackem. Pro kluka je to Jordan (Zordan z s hackem)
Upravil(a) Dita.L (16. 1. 2007 20:43)
Není tady
Ahoj Dito. Madlen zni nadherne. Tady v Americe to vyslovuji Medlin.
Není tady
ahojky sunyato. me to pripada moc tvdry Medlin, ale je to taky krasny. omlouvam se za tu opravu, ja netusila, ze to je americka vyslovnost
Není tady