Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 14. 1. 2007 21:52

Zlata
♥♥♥----

Re: Skládáte rádi puzzzle?

Právě jsem manželovi řekla co bych chtěla k narozeninám a už přemýšlí jak to nahradit a ušetřit.Návrh na podložku: papírová role od látek polepená molitanem a přiměřeně velký kus filcu.Eventuelně by se ten filc mohl podšít hladkou látkou.Macex,ty víš jak to vypadá,myslíš,že by to šlo?My nemáme moc peněz a já bych si to snad mohla dovolit jedině k těm narozkám,protože budou kulaté.

Není tady

#27 14. 1. 2007 23:22

maya
♥♥♥♥♥--

Nám puzzle prozměnu nekradou zvířátka, ale malý syn, takže teď bychom to museli skládat leda tak někde na stropě - tam zatím nevyleze... S tou podložkou je to dobrá věc - nevěděla jsem, že něco takového existuje, ale napadlo mě skrblíkovské řešení: nešlo by to nahradit patřičně velkým kusem obyčejného silného filcu a pak to natočit na jakoukoli delší trubku?

Není tady

#28 14. 1. 2007 23:25

maya
♥♥♥♥♥--

Zlato, sorry - vidím, že jsem svůj "vynález" napsala s křížkem po funuse; skončila jsem předtím omylem s čtením příspěvků na 1. stránce smile

Není tady

#29 15. 1. 2007 9:07

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Já to dneska večer omrknu a napíšu vám, jak to vidím s těma náhradama. Nejjednodušeji se budou nahrazovat ty gumky. Vytahnete starýmu z trenclí a uděláte z nich tři přiměřeně velké kroužky, které pak navlečete na to namotané puzzle. Ta roura.... nevím, zda je záměr, že je nafukovací a tím pádem měkčí než lepenka, papír apod. a nebo zda je to fuk, a výhoda je, že když se neskládá, tak se sfoukne a mrskne do šuflete.... To asi nejsem schopná ohodnotit. Ale určitě by měla mít průměr alespoň 12 cm.
Ten netkanej potvora vám řádně ohmatám a poreferuju. Na druhou stranu, pokud máte tipy na ty látky, z čeho si chcete tu podložku udělat. Není nic snažšího než vzít 5 kousků puzzle hodit na kousek látky a navinout na nějaký váleček, rozvinout a zjistit, zda jsou puzzle na svých místech.... To stejné složit pár dílků, zavinout, rozvinout a vidím....

Není tady

#30 15. 1. 2007 19:26

x256987
Host

Já bych řekla, že ta roura je nafukovací spíš kvůli uskladnění a distribuci na straně výrobce. Největší oříšek bych viděla v té látce, aby dílky zůstaly na svých místech...

#31 22. 1. 2007 2:13

Vendaa
♥♥♥♥♥--

Já jsem strašnej nervák, nemám na puzzle trpělivost:-))), zkoušela jsem to už několikrát a fakt u toho nevydržím!!! No a co myslíte, že jsem dostala pod stromeček?? Puzzle a dokonce 1500 dílků:-)))prý když jsem na mateřský, tak na to budu mít čas a zabavím se. Po půl hodině jsem udávila 3 kostičky, který pasovali a pak jsem to málem rozkopala:-)))a naházela zpět do krabice:-)))
někoho prý puzzle uklidňuje.-)))

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;49/st/20070303/n/Tadeasek/k/7d15/age.png

Není tady

#32 24. 1. 2007 19:46

x256987
Host

Tak v pondělí jsem byla na poště pro balík a pustili jsme se do skládání první tisícovky. Už nám zbývá víceméně jenom obloha... (je to krajinka). Máte nějaký fígl na tyhle velké plochy?

Děsně nás to baví a je skvělé skládat to ve dvou - jeden je v koncích, druhý mu koukne přes rameno a okamžitě vidí nějaké řešení. Přítel už v noci nechodí do ledničky, ale k puzzlíkům tummenupp

#33 5. 2. 2007 12:45

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Macex, tak i přes to, že podle Tebe Trefl není kdo ví jak značkové puzzle a jak jsem psala, chyběly mi tam 2 dílky..... tak poté, co jsme s přítelem poslali do té firmy (Polsko) mail s přiloženou fotkou, že jsme v ČR zakoupili jejich puzzle a tohle se nám stalo...... tak světe div se, asi před týdnem nám došel balíček.... a v něm zmiňované puzzle celé nové smile

jejich přístup mě fakt mile překvapil a musím uznat, že příště bez obav koupím tuto značku opět wink

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#34 5. 2. 2007 14:18

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Já jen hodnotila kvalitu obrázku, ostrost fotek a přesnost výřezů dílků a povrch, já nehodnotila výrobce či dovozce jako firmu.  Já mám doma např. Dino a RAvensburger a je to sakra na té zdi znát, kdo mi koupil R a kdo D. Už z metru se to pozná....
Je jen dobře, že si sou vědomi své "možné" chybovosti a jsou solidní a na chybu okamžitě zareagovali. Gratuluju.... tummenupp To se moc nenosí, aby byl někdo takhle solidní.... A naopak možná např. Ravensburger apod. by svou chybu neuznal a nijakou náhradu by neposlal, těžko říct, nemám zkušenost.... Takže v každém případě platí, "líná huba, holé neštěstí..." big_smile tummenupp

Není tady

#35 5. 2. 2007 22:43

janyka
♥♥♥----

Já puzzle tedy taky moc nemusím , ahoj Vendaa :-) , ne že bych byla nervní , ale jaksi je mi líto toho času , pokud nevím , co potom s tím , když to nechci někam na zeď . Já radši šiju .
Mám ale na puzzle krásnou vánoční vzpomínku . To když bylo našim holkám  asi 5 a 6 let , dostaly na Vánoce puzzle - 50 ks , byly to větší kousky . Po Štědrém dni jsme všichni komplet onemocněli , takže žádné návštěvy , žádné přejíždění k rodičům a přátelům , jen jsme celé dny seděli na dekách na zemi a skládali jsme ty 50 - ti kouskové puzzle . Stopovali jsme si to , vyhodnocovali , skládali v družstvech . Byla to bezva zábava a nekonečně jsme se bavili . Pospolitější a klidnější Vánoce jsem ještě od té doby nezažila .

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí