Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 12. 1. 2007 23:04

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Skládáte rádi puzzzle?

V listopadu jsem našla doma synovo puzzle- které kdysi dostal- 300 kousků. Tak jsem si říkala- zkusím to. Povedlo se. smile
Teď už mám složené dvě puzzle o velikosti 1000 kousků. Začalo mně to děsně bavit. Teď skládám třetí a už mám koupenou 2000-ku. Taky nevím, jestli to zvládnu va . Tu ale zatím neskládám, teprve jsem začala tu 1000.
Tak jak jste na tom s puzzlaty vy? Pochlubte se  big_smile .

Upravil(a) Leila (12. 1. 2007 23:05)

Není tady

#2 13. 1. 2007 0:41

Ivetata
♥♥♥♥♥--

Re: Skládáte rádi puzzzle?

Máme doma několik puzzle, holky ho dostávaly od 20 ks do 5000ks, hrozně nás to baví, ale už není kde je skladovat, některá jsme zarámovaly,ale ostatní jsou v krabičce a z domu bych je nedala smile . Kdysi jsem četla že britská královna Alžběta II. si každý den skládá jedno puzzle,ta jich musí mít smile a hlavně je má kde skladovat ! Už jsem si tak říkala,že by mohla být nějaká puzzle půjčovna, ale kdo by přepočítával ty kousky při vracení sad

Není tady

#3 13. 1. 2007 10:22

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

hoj děcka, taky puzzle miluju, skvěle se u toho odreaguju od starostí, největší co jsem složila, bylo zatím 1500 dílků, 4 mám slepené a pod sklem, teď jsem dostala k Vánocům 2 nové (od firmy Trefl, koupené v Hypernově), ale jaké bylo moje zklamání, když jsem včera rozbalila druhé, skládala a na konci zjistila, že 2 dílky z okraje chybí grater ......... tohle se mi stalo poprvé a fakt mě to děsně mrzí, protože takle je dobré akorát hodit ho zpátky do krabice sad ....... a zrovna takové pěkné grater

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#4 13. 1. 2007 10:26

Dexpre
♥♥♥♥---
Místo: Teplice

Také ujíždím na puzzle,ale nějak přestává být na to čas. Velké puzzle zabírá spoustu místa a pokoj,který jsem na to občas používala teď budeme předělávat na dětský big_smile dudlik
Ale pamatuji si,že jsem u toho dokázala strávit hodiny a dny. Ale tak báječně jsem se nikdy neodreagovala jako při skládání. Takže všem doporučuji tummenupp

http://lilypie.com/pic/090414/IJkS.jpghttp://b2.lilypie.com/m55Mp2/.png

Není tady

#5 13. 1. 2007 11:36

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Velké puzzle už nemusí při skládání zabírat hodně místa. Na to už se prodává taková skládací zavinovací podložka. Nechala jsem si ji nadělit od Jéži a je supr. Poskládáš na tom puzzle od prdíka až po 3000 ks naprosto bezproblémů, vysypeš všechny kousky, rozházíš po podložce, něco poskládáš něco roztřídíš, jak potřebuješ a pak navineš na gumový váleček, zafixuješ gumičkama a strčíš třeba pod postel nebo postavíš do kouta, nebo dáš na skříňku... dle libosti. Prodávají např. ve světě puzzle na internetu.... Je to výborná věc.....

Pro Mala Popelka: pro se raději vyplatí kupovat značková puzzle... Např. Dino sice není bůhvíjaká značka a i na barvách a kvalitě kosteček (jdou zlomit, ohnout, loupe se jim barva) je to znát, ale ještě ujde, opravdu špičkové puzzle je od Ravensburgru a tam nikdy nic nechybí. Mně chyběla kostečka jen proto, protože si ji půjčila kočka a odnesla kamsi do neznáma.... tak mi ji manžel domaloval.... Pokud se Ti puzzle líbí a chceš ho zarámovat, tak z kartóny vystřihněte ten tvar, nalepte tolik vrstev, kolik je třeba do tloušťky obrázku a temperama domalujte, pak event. přeláknout např. lakem na vlasy. Bacha, barvy strašně zkreslují, takže je třeba neustále kontrolovat s původním okolím na obrázku.... Mně chyběla kostka morouhovaté bílo černé kočky a bylo třeba malovat s fialovou, zelenou a šedou barvou a z dvaceticentimetrů za sklem nikdo nic nepozná.....

Není tady

#6 14. 1. 2007 14:15

Zlata
♥♥♥----

Pro Macex:

Našla jsem si tu podložku na internetu.Je dost drahá,tak se chci zeptat jak jsi spokojená,doopravdy na ní kostečky drží? Vypadá jinak naprosto senzačně.Já puzzle miluju,ale musela jsem s nimi skončit když  jsem si pořídila kočku a manžel papouška.Ti hajzlíci mi je kradli,takhle bych to měla vyřešené.Taky bych neblokovala jídelní stůl.

Není tady

#7 14. 1. 2007 15:30

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Mám ji od vánoc, už jsem na ni poskládala vánoční 1000 ks dárek a je opravdu dobrá. Jen mne zarazilo, že ten válec je ve skutečnosti delší než jsem čekala.... ca. 1 m dlouhý a v průměru i s návinem látky a puzzle ca. 10-13 cm průměr. Ale fakt to funguje. Cena je na kus hadru, gumiček a nafukovacího válečku dost, ale nevím,kde bych tyhle záležitosti sehnala samostatně. Váleček nafukovací snad někde v hračkárně a ta látka.... Je to taková ta netkaná textílie, kdy z jedné strany to připomíná fleece a z druhé je to hladké, jelikož nepsali, na kterou skládat, skládala jsem na chlupatou.... Opravdu jsem večer rozvinula pod televizí, lehla na zem, obložila se cukrovím a mžourala do noci na bednu a na puzzle, až mne to přestalo bavit, tak jsem to celé opatrně navinula na válec, zagumkovala a strčila pod sušák na prádlo, druhý den znovu. Teď mi v tom leží poskládané celé a čeká to na slepení a zarámování už 14 dní.... lol Jelikož je na tom napsáno XXL, možná se někde prodává i menší varianta pro puzzle od 0-1500 ks, ale na to jsem nikde nenarazila, takhle jsem připravená i na větší obrázky a když už jsem měla pár desítek na doplnění, tak jsem nemusela řešit pořád deset krabiček a tácků s natříděnými kousky a všechno jsem to měla poházené okolo rozeskládaného obrazu na podložce.... Mám taky kočku, takže znám problém .... Ona tu podložku prvně obcházela s respektem a pak zrovna na silvestra se rozhodla, že se jí nebo mi pomstí a s rozběhem proletěla skrz podložku a sebou si na tlapkách pár dílků vzala a kus obrazu mi potrhala, ale dostala na frak, takže podruhé už se to neopakovalo.... už jen číhala, ale nedostala příležitost.... lol Samozřejmě je to lehký lapač kočičích chlupů, takže z venku už to vypadá, že mám smotanou šedou fleecovou deku nebo karimatku, ale to je jedno, důležitý je ten poklad uvnitř.... Já jsem spokojená....tummenupp

Není tady

#8 14. 1. 2007 15:52

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Taky mám kočičku, takže když skládám, musím na to puzzle dát takovou folii  a tam kde puzzle vyčnívá /ta folie je  menší než puzzle/, obložim  to vždycky knížkama kolem dokola. No zážitek a chystám a sklízím puzzle jak blbec pěkně dlouho.
Že bych tu podložku taky si pořídila? Koukala jsem na to na netu už dřív, ale nějak jsem tomu nevěřila. roll

Upravil(a) Leila (14. 1. 2007 15:53)

Není tady

#9 14. 1. 2007 16:05

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Taky jsem poskládala už asi 15  puzzlí od 1000  po 3000 různě pod kobercem, na vále na těsto, přikrejvala to vším možným, ale stejně to ve 2+1 opravdu nešlo uhlídat, aby to někomu nepřekáželo, aby do toho nekopl, když to trvalo moc dlouho, tak se okolo muselo složitě vysávat apod.... Takže tohle považuju za super řešení zvlášť do paneláku.... V rodinném domku,když to někdo může dát do hostovského pokoje, nebo do ložnice, kam chodí akorát spát a má spoustu místa na zemi, tam problém není, ale není moc šťastných takových.... big_smile

Kdo chce menší, ale nevyzkoušenou variantu, tak jsem našla od DINA tohle:
http://www.dino.cz/inshop/doplnky-1/pod … 23%5D.html
Hezky tam mají po klepnutí na ten obrázek, nafocené, co je obsahem balení, tam je navíc třídící krabička na dílky (já používám ty do ledničky, mrazáku apod... smile)

http://www.svet-puzzle.cz/show_goods.php?goodsID=300009
Tohle mám já a jsem spokojená....

A tady jsem našla menšího bráchu, od té své na 300-1500 ks
http://www.luxus.cz/obchod_pic/tis_24179596.jpg

Není tady

#10 14. 1. 2007 17:14

x256987
Host

Macex, ta SZ byl planý poplach... smile

Holky, normálně jste mě inspirovaly, asi si nějaké puzzle objednám. Jen jsem nepochopila to lepení - to stačí slepit dílky k sobě? Nemusí se to něčím podlepit?

#11 14. 1. 2007 17:19

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Judita, to koupíš to lepidlo s houbičkou a normálně to potřeš, jak kdybys přeleštovala boty např., necháš zaschnout dle návodu a máš z toho prkno, které buď pověsíš nebo vložíš do cliprámečku nebo zezadu polepíš oboustrankou lepící a někam připlácneš a hotovo....

Není tady

#12 14. 1. 2007 17:21

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Judito, tebe zmátly tam ty tečky  a tak, že? Neboj, hledala jsem to jen v googlu, nebyla jsem tam přihlášená víc jak měsíc....

Není tady

#13 14. 1. 2007 17:28

mala.popelka
Moderátor(ka)

holky, prosím vám, kde jste našly tu podložku ? díky za tip wink

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#14 14. 1. 2007 17:56

x256987
Host

No já jdu objednávat... Tisíc dílků, pro začátek. Ta podložka je dost drahá, ale bez ní to nemá v našem bytě smysl.

popelko, Macex má o kousek výš tři odkazy, stačí kliknout.

Upravil(a) Judita (14. 1. 2007 17:59)

#15 14. 1. 2007 18:26

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

malá popelka nečte příspěvky a nebo jí tři odkazy neuspokojily? vissla

Není tady

#16 14. 1. 2007 18:30

mala.popelka
Moderátor(ka)

Macex, omlouvám se, dělám u toho sto věcí a nevšimla jsem si, na co jsi odkazovala usch

Není tady

#17 14. 1. 2007 19:10

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Já to skládám na kartónovým podkladě a pak to odnesu do "rámařství"- tam, kde se rámují obrazy. Tam to podlepí, zasklí. Zatím to nemám hotový, ale jedno půjde určitě na zeď.
Teď skládám večerní Prahu, ta asi taky půjde na zeď. smile

Není tady

#18 14. 1. 2007 19:12

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Macex- ty podlepuješ průběžně během skládání?
Mně na to první totiž asi po 5 dnech skočila kočka. Bylo mně grater a dumbom .

Není tady

#19 14. 1. 2007 19:18

x256987
Host

A myslíte, že se to dá lepit na té podložce? nepřilepí se to k ní?

Objednala jsem tři po 1000 kouscích, už se těším, až se na to vrhneme. Ve skříni mám jeden starý dárek, pětitisícovou Zahradu pozemských rozkoší od Hieronyma Bosche, tak na ni třeba taky dojde...

#20 14. 1. 2007 19:20

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Holky, normálně jste mě inspirovaly, asi si nějaké puzzle objednám. Jen jsem nepochopila to lepení - to stačí slepit dílky k sobě? Nemusí se to něčím podlepit?                                                                                                                                          Judito, schvaluji, tummenupp , je to príma relax. A ta radost, když to dokončíš!!!

Já být tebou, ale, tak bych začala asi 500. Pokud nemáš vůbec "cvik", tak jestli 1000 není na začátek moc. vissla

Není tady

#21 14. 1. 2007 19:45

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

1000 není moc, to zvládne....
To se nelepí k sobě jednotlivé dílky ani se to nelepí průběžně. Až je to celé hotové, tak se to na rovině celé naráz natře zvršku, jako např. když se lakuje nábytek. Normálně se to lepidlo otočí, houbička se sama namočí a klouzavím pohybem pošudláte celou tu plochu toho obrázku a necháte zaschnout.... Toť vše. Na puzzlíkách není nic vidět (pokud nenalétají chlupy, vlasy apod...) a celé to lehce ztvrdne, takže je z toho obraz... Nijak se to zespod nepodlepuje, neotáčí apod....
Píšu obsah návodu z lahvičky: Puzzle-Conserver permanent od Ravensburger:
200 g lepidla obsah = 1,5 m2

Skládanku puzzle podložit papírem, aby byla chráněna pracovní plocha. Potřebné množství po částech vytlačit a houbičkou na konci lahvičky rovnoměrně rozetřít po ploše obrázku. Konzervátor schne během jedné hodiny. Po použití houbičku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.

Já jsem už dlouho nelepila a na své nové podložce už vůbec ne, ale bude určitě stačit, podtáhnout pod to nějaké noviny nebo letáky nebo tak. Ono to většinou neproteče na druhou stranu, ale občas mají ty výřezy trošku skulinku, takže někde může kapinka protéct na druhou stranu obrazu.

No, kočka nemůže bez dozoru k puzzle, teď je smotané a před tím (než byla podložka) muselo být přikryté deskou, knihama, kobercem apod....

Bacha na tu 5000 ks. Jednak se ti oficiálně rozměrem už nevejde na žádnou skládací podložku a jednak je to opravdu záhul. Mrkni na rozměry, které jsou na krabici. Máš tak velkou zeď , kam to pak pověsit? Je to fajn dar a prima zábava, ale rok to skládat a pak to rozbít a schovat do krabice, to je blázinec....

Koupila jsem takové puzzle, historický obraz, po domluvě kamarádce, která si ho pak nechala zarámovat do starodávného rámu, ale jednak souhlasila s tím, že dostane takto drahý dar (tak velké puzzle stojí ca. 1400,--) a jednak, že ho chce opravdu několik měsíců skládat, má kde a má ho kam pověsit.... Průměrně 5000 ks má zhruba 1,5m na délku a 1 m na šířku. Takovou prázdnou zeď nemám v paneláku nikde.... A skládat to , tak jedině na balkóně.... lol Jinak ta kamarádka s dvěma malejma dětma dostala puzzle loni v dubnu a včera mi psala, že skoro po každodenním skládání (ca. hodinku) tak slavnostě píchla včera poslední dílek a lepí a manžel, že už chystá ten rám.... Jsem moc zvědavá, jak se jim to v té velké jídelně bude vyjímat.

http://www.svet-puzzle.cz/show_goods.php?goodsID=240004

Není tady

#22 14. 1. 2007 19:51

Leila
♥♥♥♥♥♥-

To jejich puzzle vypadá moc hezky.

5000 bych nesložila.Asi.To teda klobouk dolů! godlike

Není tady

#23 14. 1. 2007 19:54

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Ale složila, každé puzzle jde složit, dřív nebo později. Jen musí člověk chtít a nejlépe skládat obrázek, který si sám vybral nebo který se mu líbí a bude mu pak na zdi dělat radost.... Je fakt, že mít to rok doma někde pod postelí, musí být hrozná deprese a říkat si, tak uložím děti a jdu si lehnout na zem a lampičkou nasvětlovat odstíny a zkoušet každý kousek stejné barvy do každého otvoru.... Některé kousky má člověk v ruce třeba i 30x.... Ale šikovnému a pečlivému a trpělivému štěstí přeje....

Není tady

#24 14. 1. 2007 19:59

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Jak říkám... teprve s puzzlaty začínám... smile .

Není tady

#25 14. 1. 2007 20:15

majkafa
Host

Taky ráda skládám puzzle. Složila jsem 4000 - starou mapu, a pak 5000 - taky starou mapu. Těch 5000 kousků jsme skládali 3 měsíce celá rodina - po večerech a o víkendech. Skládali jsme to rovnou na sololit, pak slepili, dali nahoru plexi. Taky mi jednou na puzzlíky skočily naše 2 kočky, když se honily po pokoji. Brečela jsem jako želva, tolik práce vniveč.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí