Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 12. 1. 2007 11:57

kristi
♥------

Kontrola ze sociálky

Hezký den, zajímalo by mne, kdy vlastně, pokud pobírám ze sociálky nějaké dávky (v mém případě nejvyšší přídavky na dítě, příspěvek na bydlení), může sociálka přijít na kontrolu ke mně domů? Máte s tím nějaké zkušenosti? Co většinou dělají, na co se ptají? Jsou takovéto návštěvy ještě v dnešní době časté?

Není tady

#2 12. 1. 2007 13:03

šarik
Host

Re: Kontrola ze sociálky

Může kdykoliv dojít do bytu na kontrolu tvých majetkových poměrů. Nic nedělají. Podívají se co bys ještě mohla prodat a zas jdou. Horší je, pokud při šetření na místě potkají nějakou dobrou duši, co jim poreferuje o tvých skutečných majetkových poměrech, že máš bohatého nabíječe, rodiče ti cpou, načerno si přivyděláváš, vyhrálas ve sportce a tak všelijak. V takovém případě bys je tam mohla mít co chvíli.

#3 12. 1. 2007 13:19

kristi
♥------

Myslíte tedy, že by mi mohli namítnout, že se mnou v bytě občas pobývá i přítel, i když má trvalé bydliště jinde? Pokud přeci nemá v mém bytě trvalé bydliště, jeho příjmy se mnou nemají nic společného, pokud nejsme manželé. Nebo ne?

Není tady

#4 12. 1. 2007 13:40

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

co jsem slyšela od známé v podobné situaci, tak kontrolovali i počet kartáčků na zuby.. ale předem se ohlásili

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#5 12. 1. 2007 13:40

šarik
Host

To, že má trvalé bydliště jinde nemá pro ně význam. Holt máš jednou chlapa a ten se počítá jako zdroj příjmů/zaopatření i když je u tebe vyskytuje ojediněle. Přesně takto dopadla má kamarádka.

#6 12. 1. 2007 13:47

kristi
♥------

Dopadla jak?

Není tady

#7 12. 1. 2007 15:18

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Pobírám taky příspěvek na bydlení i rodinné přídavky.Pokud nejsi evidovaná na úřadě práce a nepobíráš dávky
místo podpory v nezaměstnanosti,tak k tobě nikdo ze sociálky nepřijde.Za celé roky co pobírám přídavky na dítě
jsem nic podobného nezažila.To by se museli uběhat.Víš kolik lidí tyto dávky bere?Jiné to je pokud jsi nezaměstnaná a platí tě sociálka.V této situaci je teď kamarádka.To k ní přišli na šetření o majetkových poměrech a zajímalo je hlavně to jestli si nežije nad poměry.Příspěvek jí nepřiznali,má auto,nadstandartně vybavený byt...

Není tady

#8 12. 1. 2007 15:39

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Syn byl  po škole a před operací, tak něco pobíral, vím, že se sice ohlásily, ale 3x měnily termín. Přišly dvě dámy, vyzuly se, probraly synův pokoj, chtěly otevřít skříně, kde mám uloženo ložní prádlo a mé věci/svetry,halenky/, otevřít skříňku, kde máme videokazety, nakukovaly do wc i koupelny. V kuchyni chtěly otevřít lednici, to už jsem se ptala, co tam pohledávají - z druhého pokoje /spala jsem po noční/. Divily se, že máme mikrovlnku, tak jsem zakřičela, že je všechno moje, že syn ještě nezačal pracovat po škole a jestli vstanu, že bude zle ! Nevím jak, ale byla rychle venku.

Není tady

#9 12. 1. 2007 15:47

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Kristi, tak to jsi musela někomu hodně hnout žlučí, protože kontroly posílají pouze v případech opakovaných anonymů reta . A o provedení sociálního šetření žádají OPD.
Aneri, hodně přeháníš dumbom , jestli se dívaly do koupelny - tak proto jestli máte pračku smile .

Není tady

#10 12. 1. 2007 15:55

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Opravdu nepřeháním, nemám důvod a od sociálně slabších lidí to vím také - jsem z Přerova.  A pračka je snad nadstandard ? A co si mohl syn koupit, když 5 let předtím studoval ?

Není tady

#11 12. 1. 2007 16:02

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Pračka není nadstandart.  Ale někteří si pak podají  žádost na zakoupení pračky a  tvrdí, že jste nikdy žádnou neměli .
A pokud chceš nějaké peníze po státu,  tak to šetření strpíš, však se nemáš za co stydět, když sis na všechno poctivě vydělala.

Není tady

#12 12. 1. 2007 16:08

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Aha, tak to mě ani nenapadlo, možná na tom nejsme zase až tak nejhůře, no, já jsem sice nic nechtěla, ale vzhledem k tomu, že syn u mě bydlí, jsem to musela snést. Jinak jsem si opravdu na vše vydělala rukama a nemám se za co stydět.

Není tady

#13 12. 1. 2007 16:13

Darja70
♥♥♥♥---

U mne nikdy nikdo nebyl. V době, kdy jsem pobírala doplatek do životního minima přišla soc. pracovnice, ale nikde se nedívala, nic nekontrolovala, jen si zkontrolovala papíry. Seděla v kuchyni a nenutila mě prodat mirkovlnku nebo el. troubu. V ostatních místnostech nebyla a ještě se omlouvala za zdržení. Záleží na lidech a určitě taky na velikosti města a počtu lidí, kteří příspěvek pobírají.
Pracovnice mají asi dost práce s jinými občany, které i ty dávky prochlastají a prohrají.

Není tady

#14 17. 1. 2007 19:19

kristi
♥------

Ještě by mě zajímalo, kdyby náhodou uznali, že si žiju nad poměry (i když nemám ani zmiňovanou pračku, mikrovlnku atd.) mohou mi dávky odebrat nebo dokonce mohou vyžadovat dávky vrátit? Máte s tím někdo zkušenosti?

Není tady

#15 17. 1. 2007 21:55

Laurasuper
♥♥-----

Já myslím, že Ti na kontrolu ze sociálky nepříjdou. Také jsem pobírala sociální příspěvek a na bydlení 3 roky a nikdy nepřišli.
Jen jednou jsem si žádala o doplatek do životního minima, jelikož nám to vůbec nevycházelo. To mi řekli, že mě příjdou navštívit a zkontrolovat jak žijem. Přišly dvě paní, celkem chápavé, nikde nenahlížely a nejen, že mi doplatek do životního minima přišel, ještě mi poradily, že si můžu požádat o jakýsi jednorázový příspěvek pro dceru, myslím, že to bylo na zimní ošacení a nakonec mi ho fakt daly. Takže moje zkušenost ze sociálkou, byla víc než dobrá. Ale je už to 11 let zpět.

Není tady

#16 18. 1. 2007 8:43

Blanka1
♥♥♥♥---

Pokud pobíráš přídavky, sociální příplatek a příspěvek na bydlení tak na kontrolu nikdo nechodí, to by se ani nedalo zvládnout. Ale pokud požádáš o další sociální příspěvek na MěÚ na sociálním, tak potom na kontrolu chodí. Já jsem to naštěstí nikdy nezažila.

Není tady

#17 13. 9. 2016 13:43

Pharagonda
♥------

Chtěla bych se zeptat na kontrolu ze sociálky. Volal mi majitel bytu od kterého mám byt pronajatý již asi 5 let, že mu přišel dopis, že se má dostavit ke mě do bytu s občankou a že proběhne nějaké šetření. Pobírám od sociálky příspěvěk na bydlení, jsem na UP a ještě mám péči na syna. Mám dvě děti, které jsou zde samozřejmě hlášeny, přítel má ale trvalé bydliště jinde, ale bydlí tady s námi. Jen mě zajímá proč tam musí být ten majitel, na co se ho budou ptát, nikdy jsem takovou kontrolu neměla tak mám trochu strach co se bude dít. Děkuji za odpověď

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí