21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
zajímalo by mě, zda se dají rostliny přesazovat i v zimě nebo se to nedoporučuje...?
mám nějaký mix rostlinek -vesměs draceny... jsou tam asi 4 a chtěla bych je dát od sebe...
Není tady
Já tedy rostliny přesazuju i v zimě.Podle potřeby a pokud nejsou zazimované.Jetě mi ádná nezala.Draceny bych se neobábala.
Není tady
POKOJOVÉ ROSTLINY, TY KTERÉ NEMAJÍ NĚJAKÉ VÝRAZNĚJÍ OBDOBÍ KLIDU (IBIKY, KAKTUSY,.....) MŮE V PODSTATĚ PŘESAZOVAT KDYKOLI, ALE JE LEPÍ RESPEKTOVAT OBDOBÍ KLIDU A OBDOBÍ RŮSTU. pOKUD SE TREFÍ ROSTLINĚ DO OBDOBÍ KLIDU, STANE SE JEN TO, E JÍ MUSÍ PŘEDČASNĚ "VZBUDIT" - POKOZENÍM KOŘENŮ, ZÁLIVKOU - A EFEKT PŘESAZENÍ BUDE PŘESNĚ OPAČNÝ. nAČ ROSTLINĚ BUDE PLNO MINERÁLŮ NOVÉ ZEMINĚ, KDY NEBUDE ODPOČATÁ? PROTO SE ROSTLINY PŘESAZUJÍ V DOBĚ KDY PRO NĚ ZAČÍNÁ OBDOBÍ RŮSTU, v ZIMĚ JE TÉ MŮE PŘESAZOVAT, ALE SNA SE A JE TO, TO NEODKLADNÉ PŘESAZOVÁNÍ, NEBO PŘESAZOVÁNÍ TAKOVÝCH ROSTLIN, KTERÉ MAJÍ CELOROČNÍ RŮST, CELÝ ROK STEJNÉ PODMÍNKY, TŘEBA PRÁVĚ ZMÍNĚNÁ DRACÉNA.
VECHNO MÁ SVŮJ DŮVOD
Není tady