6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nevim jestli jsem to napsala spravne tak se kdyz tak omlouvam. Holky maminky mate nekdo toto ockovani? Doporucujete to preventivne miminku poridit? Stoji to 2000,- o penize mi v tomto pripade nejde jen nevim kdyz ockovat zatim nemame krome TBC zadne ockovani pujdeme pristi tyden na prvni hexu a jestli to naopak nemuze vyvolat nejake to onemocneni nebo nez. reakce. Napiste prosim vase zkusenosti nebo nazory.
Není tady
Babu, nevím o nikom kdo toto měl, ale tady má kdy se doporučuje očkovat
Lékaři upozorňují na to, e s očkováním je třeba začít co nejdříve: doporučují tři injekce ve věku dvou, tří a čtyř měsíců a poté dítě přeočkovat přiblině v roce a půl. Víc ne 70 procent pneumokokových zánětů mozkových blan toti děti postihne jetě před dosaením jejich druhého roku! Celých 45 procent případů je zaznamenáno u miminek do půl roku věku a 55 procent do 12 měsíců. Odborníci doufají, e tato čísla zapůsobí na rodiče a ti dají svoje miminka očkovat co nejdříve nejlépe u před dosaením druhého měsíce věku.
Celý článek je na : http://www.epacient.cz/view.php?cisloclanku=2006032301
Na hexavakcínu větina dětí nemá ádnou, nebo jen minimální reakci, pravděpodobnost horečky je nií ne při běném očkování ( do kterého jdem my).
Není tady
Jinak já začínám nechávat Jítu teď očkovat očkováním "navíc"
V prosinci dostala proti meningokokovi ( stačí jedna vakcína).
U má koupené na klíovou encefalitidu a jetě se chystám přikokupit loutenku.
Není tady
Spuntí, kolik stojí vakcína proti meningokokovi a od kdy ta se očkuje. Ráda bych ji malé pořídila
Není tady
Já mám na meningokoka očkované starí holky a loni jsem platila za jednu vakcínu cca 800 kč . Není to strané je to do ramene a očkuje se od dvou měsíců ted jsem to četla na letáku .
Není tady
Holky záleí na Dr, u nás se tyto očkování dávají a po povinném očkování. Ale můe se teoreticky od 2 měsíců.
Za meningokokovou vakcínu jsem dávala okolo 500,- , Dr vám napíe recept a v lékárně vám to prodaj.
Evule, je to popsané na tom odkazu výe ode mne, zasahuje to mozek a nejvíce maličké děti....
Není tady
Je pravda e ztrácím přehled a hodil by se seznámek co vechno se očkuje a kolik to stojí....
Tak u nás musím zaukat e je ve v klidu, take Jíta doteď nic závaného nechytla a stačí to a teď. Ale ten pneumokok postihuje nejvíc maličké děti.... no ani jsem doteď nevěděla e něco takového je.
Není tady
Babu určitě do toho jdi, vedle nás bydlí mimi které je pneumokokem postiené a ohluchlo, doporučuje se očkovat taky kdy máte v rodině indispozice např. k zánětům středního ucha atd., ten toti způsobuje tenhle hajzlík a pak se můe postěhovat jinam a napadnout třeba ledviny nebo mozek, myslím e to za ty penízky stojí, my jsme na to objednaný na 5.2.2007 a a dáme ty tři dávky tak nás začnou očkovat Hexou, prý se to nemá míchat, ale to nevím určo take dobrá volba Babu
Není tady
Tak ja tomu nerozumim Spunti to je to stejne ockovani jako maningokova vakcina? Nebo to jsou dve ruzne vakciny?
Není tady
Holky vite co me stve, ze mi Dr. nerekla tak je mozne kdyz priplatite ockovat mimi na to to. Abych vse zjistovala sama na co mam dite moznost ockovat stoji to takove prachy tak proc nedelaji poradnou reklamu? Ve stredu ma dostat prvni hexu tak to asi nebude moc dostat to ockovani na pneumokoka asi ji zitra zavolam a domluvim se cim ji tedy bude ockovat a at to objedna do lekarny. a to mame jit pristi patek teprve na kontrolu TBC do nemocnice.
Není tady
Já nechala Honzíka očkovat před měsícem na meningokoka, zítra jdem na klíovku a jetě nechám loutenku. A se narodí malej, tak malýho nechám navíc jetě očkovat na pneumokoka.
Není tady
My mame ockovani ( Pneumokok). Pavlinka dostala ty vakciny s temi ostatnimi beznymi dohromady, takze uz ma za sebou asi 3. Tady je to povinne - jako ostatni ockovani, takze to asi tak zbytecne nebude. A zadne reakce na ockovani nebyly....ani teplota.
Takze ja bych to asi doporucila, prece jenom ma clovek jistotu. Nekde jsem cetla, ze prave v CR jeste par ockovani chybi...ze ten system neni kompletni a mluvili prave o teto vakcine.
Není tady
Babu chápe to správně jedno očkování je pneumokok, druhé meningokok (ten postihuje více mláde tuím 14-20 let) a u toho stačí jedna vakcína.
Není tady
Holky o Prevenaru (pneumokokové vakcíně) toho vím tolik, e by to vydalo na časák Syn trpí záněty ouek a vichni mi doporučovali očkovat Prevenarem (dětská dr i imunoloka, alergolog), ale na netu jsem nala v jednom britském zdrav časopisu studii, e očkovaným dětem naopak počet zánětů ouek stoupnul, protoe se přemnoily jiné bakterie (hemofyl, streptokok). Tak jsem se ptala ORL dr a ten mi toto potvrdil, e větina zánětů středního ucha není způsobena pneumokokem a je fakt, e se zlikvidováním pneumokoka přemnoují, nebo jsou děti náchylnějí k jiným bacilům. To jen tak na okraj, jinak například pojiovna OZP přispívá 2000 Kč na dávku (koukněte na jejich stránky) a při více ne čtyřech zánětech stř uha ročně se vakcína můe vyádat od hygienika a také se za ní neplatí.
Není tady
Taky máme za sebou první dávku. Doktorka nám jen dala leták a se sami rozhodneme a určitě jsme do toho li.
Není tady
Pokud se mi podaří mít jetě jedno dítě, půjdu do toho taky. Bohuel mám u hraniční, tedy pětileté dítě, navíc s dost specifickými problémy, tak pro něj převaují negativní stránky od pozitivních...
Není tady
pozor ten článek není pravdivý, je to u z minulého roku a je to mylná informace, za kterou se museli veřejně omluvit a uvést na pravou míru, e proplácí pouze u těch dětí, které spadají do určité skupiny postiení v tabulkách, tzn. e to proplatí těm, co u jsou pneumokokem postieni nebo prodělali a zůstali jim trvalý následky, nevím jak se to přesně jmenuje.ale radi si to plně hradit ne patřit do jedné z těch skupin a mít postiený děcko
Není tady
Ahoj nechali jste u někdo očkovat dítě Prevenarem proti pneumokokovi,jaké máte zkuenosti,je dítě zdravějí a jak reagovalo na očkování myslím jak dlouho bylo mrzuté horečka atak a jetě kolik to stálo?
Není tady
Dobrý večer, chystám se koupit synovi (2roky) vakcinu na pneumokoka a dozvěděla jsem se, e VZP do konce roku 2013 přispívá 700 korun. Tak mě to hodně mile překvapilo!
Není tady
Čau kykry, jj má pravdu je to tak. Právě to teď googlím... A váně ti VZP 700kč vrátí. Teď to jen do konce roku stihnout:).
Není tady
To povídání si sama se sebou se zde na Babinetu vyskytuje nějak často, to u je pomalu taky na nějakou tu diagnózu
Není tady