Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 10. 1. 2007 22:43

foki
♥------

zase rozchod ?

Asi me ceka něco podobného co jsem cetl jinde , mam naservírovany rozchod jak z románu . zname se 5,5 roku a mame 4leteho syna . uz asi před 2 lety jsme resili rozchod kdy já zahleděn do sve práce jsem přehlížel častější odjezdy pritelkyne do města kde za mými zady randila s jedním nápadníkem . ten na ni sladce vrkal a dopadlo to tak ze se den před mymi narozeninami odstehovala . spolecne jsme si předtím zařídili dům kdy ona dala na zarizeni určitý obnos a ja nas cele 3 roky zivil . samozrejme když chtela jet za rodicema tak dostala nemaly obnos na cestu a kdykoliv rekla ze potrebuje nejake peníze tak dostala . když se stehovala tak mi rekla ze veškeré zarizeni je jeji , ja jsem ji na to řekl ze jsme dali peníze dohromady a ze se z nečích zilo a za něco jsme koupili zarizeni . pak jsem ustoupil,  ona si to odvezla a ja si zaridil dům znovu . postavil jsem malemu velkou prolejzacku s tunelem a dvouma skluzavkama , dodelal pergolu atd . pak jsem se s přítelkyní setkal ohledne maleho . mezitím jsem si něco zjistil o tom jejím novem priteli a sok byl když mi každý řekl ze to je podvodnik a tunelář . ona mi hned hlasila ze ji koupil auto ( bylo na leasing a ta firma ho neplatila tak si ho prevedl na jinou a tu asi nechal položit) proste delal takove věci , ale umel dobře mluvit – přirovnal bych to ze dokazal vyridit hypoteku člověku kterej mel prijem 5t kc . ale tím jsem odbocil , pak jsem mel moznost mluvit s jeji matkou a ta mi rekla ze když ho videla tak ji hned nesedl a ze si s přítelkyni promluvi . tak pak jsme to dali znovu dohromady a mlada mi rekla ze by chtela auto , tak jsem ji řekl ze si muze vybrat jedno z mych a ona si vybrala akorat bylo napsane na me . to chtela prepsat tak jsem řekl ze to prepisu ale nejak jsem se k tomu nedostal . to je jeden z duvodu proc ted jsem před rozchodem . druhy důvod byl ze muj dům je ve vlastnictví moji matky a ja jsem řekl ze ho prepisu na sebe protože přítelkyni vadilo ze kdyby se se mnou něco stalo tak by zustala na dlažbě . myslel jsem si ze prevod v rodine z matky na syna je za nejaky symbolicky poplatek a opravdu je - v mem pripade to dela asi 47000 státu + 10000 pravnik za darovaci smlouvu . není to maly peniz a proto jsem se snazil vysvětlit ze radsi dam 50000 malemu na sporeni . taky jsem tak udelal . mimo to jsem uzavřel zivotni pojistku ve prospech maleho a jiz 4 roky sporim vsem trem stavební spoření . ještě jsem ji dal jako vyrovnani k tomu co investovala 50000kc s tim ze dalších 50000 ji dam postupne . z toho 25000 jsem ji dal na kurz nemciny a zbyva mi 25000.

Asi před rokem jsem mel prodavat auto jedne slecne , která za prodejem videla něco vic , znal jsem se s ni jen po internetu a ona mi zacala posilat svoje fotky a když ji mlada zavolala co to ma znamenat tak ji rekla ze se bude k nam do města stehovat , na to jsem cumel puk , a napsal ji ze ji dekuju at na me zapomene . mlada to tezce nesla , i když jsem se ji snazil to vysvětlit . tak mi neverila . pak jsme měli plno jiných starosti , mlada si delala skolu ( nemecky jazyk ) a ja byval rano s malým doma a pak jsem sel do práce . mezitím jsme zde poradali automobilovy sraz , velice se povedl a ja byl na mladou pysny jak zvladla organizaci .

Od zari malej zacal chodit do skolky , a já se s přítelkyni dohodl ze zacneme stavet pneuservis protože v okoli cca 30km zadny není , tak práce by byla 100% . ona byla si myslim nadsena ze nebude mit do práce daleko ja byl rad ze se bude seberealizovat jak mi stále rikala a na sve sliby jsem zapomel .

Nekdy v listopadu stehovala svoji kamaradku k novemu priteli a pritom si dala rande s internetovým milencem jak jsem ho nazval . pry mi neverna nebyla , bylo  jen hlazeni a libani .  . tak jsem byl jak oparenej a důvěra byla na bode mrazu . ona to zduvodnila mym nezajmem ( rano jsem chodil makat a odpoledne + SO a NE na stavbe ) o jeji osobu a tím ze jiz neciti ze me tu lasku co byla drív . ja jsem ji řekl ze mam starosti s penezma a se stavbou a ze az to skonci tak zase bude líp . před vanoci jela k rodicum kde byla z puvodniho tydne 3 tydny a rekla mi ze se uz ani domu netesila i když byla milá ( asi tím ze bylo potreba zaplatit sporeni ) .byla taky s novou kamarádkou kterou zna z internetu na diskotéce a byla uplne hotova jak se vyblbla . a  před dvěma dny mi oznamila ze ma noveho internetového milence , a ze e odstehuje k rodicum a mozna pojede za nim a hlavne ze chce sama zacit pracovat . udelal jsem asi blbost ze jsem ji zacal chodit do posty kde jsem se dozvedel ze jeji srdce patri jemu , pak se ji ptal jestli mu veri a ona mu psala ze naprosto a je max zamilovana . taky mu napsala ze stejne tohle budu cist ze ji tam lezu tak ze to bude mit snazší a budu hned vedet na cem jsem . jako důvod mi rekla ze mi neveri ze jsem ji celou dobu mazal med kolem pusy tim ze jsem ji slibil věci napsane nahore (prevod domu na me a auta na ni )a nic nedodrzel  a nepomohlo ani to ze jsem ji řekl ze ma auto k dispozici kdykoliv (me zustalo to druhé ) a prevod se da vyresit jinak – třeba nejakou smlouvou kdyby se něco stalo tak by tam mohla zustat bydlet a dum by dostal po dosažení 18 muj syn .

taky jsme byly domluveni ze si zalozi sro (to jsem ji řekl ze zaplatim ja) a bude se sama starat o servis , tak se jen nevericne  ptala jestli nebudu něco po ni chtit (myslela peníze) , a jestli ji az se to rozjede nevyhodim . řekl jsem az se ji to rozjede tak bych chtel jen něco na splaceni dluhu a ze bych to videl asi na 15000 mesicne (mam 300000 pujceno ) nebo ze by jsme to delali spolu a ja bych mel aspon na splatky ( ona svoji pulku pro sebe )

a vcerejsim dnem se moje plany rozpadly jak domecek z karet . sice jsme byly dneska koupit malemu nejake  věci na sebe , ale mam pocit ze to uz je jen proto aby az odejde aby nemusela malemu hned něco kupovat .

jenom dodám ze me je 38 a ji bude o víkendu 30 . mam pro ni vybrane nejake darky a nevim jestli ma cenu ji je davat .

u takove zenske bych uz nepocital s tim ze se takhle bude chovat .

budu rad za kazdou radu a sorry za román .

Upravil(a) foki (10. 1. 2007 22:46)

Není tady

#2 10. 1. 2007 22:49

vašek
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Most

Re: zase rozchod ?

Zdar foki

už jsi tu dřív psal né ? To víš, ty dřeš pro rodimu, ona se nudí, je jí vše málo a ničím se nazvděčíš ... to se těžko radí...

držím palce ať to zvládneš co nejlíp a malej taky

Není tady

#3 10. 1. 2007 22:51

foki
♥------

jj od te doby jsem tu ale nebyl protoze jsem to nepotreboval sad

Upravil(a) foki (10. 1. 2007 22:52)

Není tady

#4 10. 1. 2007 22:53

vašek
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Most

jo, já vím ...

já dnes končím jsou utahanej, zítra ti určitě něco napíšou

pevný nervy

Není tady

#5 10. 1. 2007 22:57

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

foki, použiju slova zdejších dam: Vem nohy na ramena a útíkej od ní!

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#6 10. 1. 2007 23:44

star.ka
♥------

Foki, to mně teda vzalo!!! Když jsem si přečetla ty rádobyvtipné komentáře odpovídajících pánů, tak mi fakt nebylo dobře. A vidím, že jako jediná odpovídající ženská bych měla něco vysvětlit. Pánové, život není jen o penězích, kdo kde a s kým, je třeba koukat z jiného zorného úhlu. Nejvíce tě foki zajímaly peníze, pak problém, jak asi teď budeš žít bez ženské, ale to, že o své přítelkyni celou dobu píšeš jako o mladé, to je přímo urážlivé. Už jsi tím přímo naznačil, na jakém základě byl vybudován váš vztah. Vždyť ty sis jí vůbec nevážil, a sebe už vůbec ne. A o synovi se zmiňuješ jen v souvislosti, žes mu koupil... žes mu uložil a založil spoření, ale o tátovském citu nic. Že ti budou chybět jeho dětské šplechty, upocené tlapky ve tvé ruce... Nějak se nám z toho příběhu vytratil obyčejný lidský cit, vše je převedeno na rovnici má dáti - dal. Takže až budeš hledat řešení, zkus hledat v srdci, já vím, je to obehrané a ne přímo chlapské babrat se v nějakých citečcích, ale o tom je život,  v tom je řešení. Pokud si sám odpovíš, že už cit není, tak nezkoušej budovat něco na penězích, je to vratký základ. Přeji ti, abys svůj problém vyřešil správně.neutral

Není tady

#7 11. 1. 2007 3:10

foki
♥------

zase asi jeden clovek co to nepochopil , samozrejme city jsou na prvnim miste , muj malej je pro me vsechno , jsem nejstastnejsi , kdyz pribehne domu a vypravi mi co delal , nebokdyz jsme nedavno skladali letadlo jak byl sikovnej .

tim ze jsem psal o penezich jsem chtel rici , ze to jak pritelkyne tvrdi ze by zustala na chodniku , kdyz by se se mnou neco stalo , tak jsem se snazil ujasnit co a jak budou aspon trochu zajisteni a na tom ze nebudu mezi zivými city nic neovlivni .

a pisu o ni jako o mlade protoze svatba nas cekala sice zatim bez terminu ale prece . pak budu psat manzelka , pokud se toho doziju .

Upravil(a) foki (11. 1. 2007 3:11)

Není tady

#8 11. 1. 2007 6:45

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

star.ka by hovořila jinak, kdyby rodina neměla co do huby, to jsem si jistej wink

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#9 11. 1. 2007 8:00

star.ka
♥------

Ne, star.ka by nemluvila jinak. Mně je totiž již 50 let a tak mluvím i z pozice zkušeností. My nikdy peníze neměli, jsem vdana 27 let za jediného muže a penízky byly u nás fakt jen na to nejnutnější. Taky jsme měli s manželem problémy, i uvažovali o rozvodu, ale naštěstí jsme začali uvažovat jinak, jak jsem psala z jiného zorného úhlu a každý z nás dvou začal sám u sebe s nápravou svých chyb.Muž sám od sebe bez léčby přestal pít a již13 let abstinuje do krajnosti, ani rumové pralinky nejí, já mu dávám najevo svůj obdiv a lázku a snažím se nebýt semetrikózní, přidali jsme hodně humoru a naučili se dělat si legraci sami ze sebe. Byly těžké chvíle a ty nás spojily nejvíc. Maminka umírající na rakovinu v naší péči, do toho velké hospodářství, pak, kdy se zdálo, že se začalo usmívat štěstí, tak jsme zjistili drogovou závislost naší dcery.... to jsou momenty, které buď spojí už nerozlučně, nebo i rozdělí. Všem nám chybí určitá pokora a dokázat projevit vděčnost, že jsme a že jsme rádi na světě s tím oním partnerem. Ale takové věci se asi nedají sdělit, to musíme každý prožít na vlastní kůži, abychome si každý večer udělali bilanci a poděkovali, ...ano, byl to úspěšný den a děkuji za něj.tummenupp

Není tady

#10 11. 1. 2007 8:04

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Asi trochu odbočím, ale mám pocit, že se pro hodně chlapů po nalezení samičky stane cílem života vydělávání peněz a zaopatřování rodiny. To je sice pěkné, neříkám, že ne. Ale tak nějak zapomenou, že žena/přítelkyně je taky jenom člověk, který touží alespoň po obětí na konci dne a třeba jen několik minut, které by jí muž měl věnovat, aby se cítila, že je milována. Tak trochu jsem si tohle zažila na vlastní kůži; maminky, které jsou doma z dětmi jsou na tom ještě hůř, jenom doma "čekají" s dětmi. Ono se tohle pánové dá nějakou dobu vydržet, ale ne napořád. Žena sice oceňuje, že ty peníze vyděláváte pro ni a pro rodinu, aby se měla rodina dobře, ale ta vaše pozornost jim chybí - jste pořád pryč a nejspíš chodíte až večer domů. Ani se nedivím, že žena pak pozornost začně vyhledávat jinde a vztah nakonec dopadne jak dopadne. Neříkám, že to funguje jenom takhle, lidi jsou různí, ale ve svém okolí a u sebe tenhle model hodně často vídám.

Tím nechci pány nějak urážet, nic takového, jen jim poskytnout pohled z druhé strany. Žena prostě tu lásku potřebuje cítit smile

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#11 11. 1. 2007 8:41

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Přítelkyně se chová jako nezralá holka bez odpovědnosti za rodinu, ale taky asi proto, že se cítí být opomíjená a zanedbávaná. To my ženské neseme asi ze všeho nejhůř. Taky u ní vidím prvky jistého citového vydírání, šikovně schovaného za pocit zabezpečení jí i syna. Možná to bude tím, že není zákonitá manželka, ale jen přítelkyně. Pokouším se porovnat Tvůj příběh s jinými, přiznám se i se svým. Je to nesrovnatelné. Ty se staráš, aby měli všechno a my mnohé jiné musíme ze zákonitých manželů doslova tahat svoje věci... Proto Ti asi neporadím, ale měl bys nějakým způsobem vyzkoušet, zda o Tebe stojí jako o člověka. Říct jí třeba, že skončíš s podnikáním a že oba budete pracovat jako normální lidé u zaměstnavatele, a budete mít tak na sebe čas. Docela by mě zajímalo, co by na to řekla. Když Tě poznala, už jsi podnikal, nebo jsi začínal? Peníze jsou sice důležité k životu, ale nejsou jeho alfou a omegou. Tady jsou asi obyčejní lidé, jako já. Asi nebudeme moci být dostatečně objektivní a soudní ohledně Tvé otázky. Je poněkud atypická. Nicméně možná se dočkáš nějakých zajímavých postřehů. Tyto stránky sice nenavštěvují úspěšní podnikatelé, ale fajn lidi s přehledem a úsudkem. Přeju Ti hodně štěstí v řešení Tvých problémů.

Není tady

#12 11. 1. 2007 8:56

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

star.ka, jsem rád, že i takové existují tummenupp

Andromedo, to je jako když chlap ztratí dosavadní pozornost svojí ženy po tom, co se jí narodí dítě. Je to vlastně totéž.

Není tady

#13 11. 1. 2007 9:19

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

KALIK napsal(a):

Andromedo, to je jako když chlap ztratí dosavadní pozornost svojí ženy po tom, co se jí narodí dítě. Je to vlastně totéž.

Kaliku, je to těžké asi hlavně proto, že si to ti lidé většinou ani neuvědomí co dělají špatně a pak už to zajde tak daleko, že se to špatně řeší. Já podobnou chybu taky udělala, i když teda ne s dětičkem, ale s kočkou. Taky bych se se současnými zkušenosti ve svém bývalém vztahu chovala jinak smile

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#14 11. 1. 2007 9:47

Beruna
♥♥♥----

Foki, a myslíš, že by to bylo jiné, kdybys ty sliby dodržel? Já si myslím, že pravý důvod je někde jinde. Když jsou ženský doma s dítětem, je to pro ně náročné na psychiku, to je pravda a potřebují od svého chlapa vyslechnout a komunikovat s ním. Ale myslím, že tvá přítelkyně se asi i nudí.
Jinak můj muž o mě také mluví jako o mladé a nijak mě to neuráží, ani neponižuje. Horší by byla "stará" big_smilebig_smilebig_smile.
Je vidět, že ti na přítelkyni i synovi záleží, držím palce, zkus se řídit srdcem, co cítíš, ale myslím, že přítelkyně jiná nebude. V mém okolí také taková paní je.

Není tady

#15 11. 1. 2007 9:54

Angie
♥♥♥♥♥--

Andromedo, když ale chlap po nalezení samičky nešroubuje a nezajišťuje, tak je problém taky a nakonec ani nepřepíná, protože neživí.

Mě pořád překvapuje, že když si rodina dobrovolně nastaví standardy tak, že bude mít bydlení na určité úrovni, vozový park na určité úrovni, čtyřikrát do roka pojede na sezonní dovolenou a ještě bude spořit nemalé částky do budoucna, tak že si taky nenastaví pravidla takového projektu.
Aby nedošlo k tomu, že po pár letech (a v 99% s tím přijde samice) nastane problém s tím, že je někdo v tom vztahu  "zoufale sám" a "opuštěný" a "nemá seberealizaci" a "takhle se žít nedá".
Přijde mi totálně ubohé ještě muže, který se tohle všechno snaží pokrýt, citově vydírat a zatěžovat nesmysly, na které má sotva kapacitu.
Vím že to zní hrozně drsně, nemám čas to zaobalovat do stravitelnější formy, ale já bych na místě manžela znuděné rozmazlené manželky co mě nota bene začíná nenápadně šikanovat, provedla léčbu šokem, změnu režimu na takových aspoň 8 neděl. Doma bych ohlásila krach, pronajala bych 2+1 v 10.patře paneláku, před něj postavila 10 let starou Felicii, počítač bych tam vůbec nestěhovala, ať si zajde do internetové kavárny a až zjistí že ani to není zadarmo a že na to vydělává dvojnásobek času než jí to plkání trvá, možná od tohoto koníčka upustí.
No a samozřejmě bych chodila domů v pět a věnovala bych se jí a dávala bych jí "tu lásku co dřív".

Upravil(a) Angie (11. 1. 2007 9:55)

Není tady

#16 11. 1. 2007 9:56

Beruna
♥♥♥----

Angie tummenupp

Není tady

#17 11. 1. 2007 10:06

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Angie napsal(a):

Andromedo, když ale chlap po nalezení samičky nešroubuje a nezajišťuje, tak je problém taky a nakonec ani nepřepíná, protože neživí.

Angie, to co jsem psala bylo spíš celkové zamyšlení než odpověď na tento konkrétní případ. Proto jsem tam psala, že je to asi trochu mimo téma, ale rozhodně jsem tím nechtěla obhajovat fokiho přítelkyni. Jen spíše trochu i pohled z druhé strany, kdy muž vydělává a jeho žena fňuká, že je doma sama. smile Samozřejmě, když nezajišťuje, pak je to taky problém...

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#18 11. 1. 2007 10:15

Angie
♥♥♥♥♥--

Jo jo ok Andromedo.

Já teď taky odbočím, moc nechápu proč Fokiho přítelkyně neporodila druhé dítě. Je doma s jedním, z jejího pohledu zřejmě ztrácí čas nebo jí to tam moc nebaví a chce do práce. Pokud časem zjistí, že nechce aby jejich syn byl jedináček, podstoupí to celé znovu, tj. přeruší započatou kariéru na další 2-3 roky. Takhle to mohla mít jak se říká z jedné vody načisto a navíc by zas takovou nudou netrpěla smile

Není tady

#19 11. 1. 2007 10:26

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Angie, moc hezky si to napsala a nezbývá než souhlasit tummenupp

Není tady

#20 11. 1. 2007 11:16

faf
♥♥♥♥♥♥-

tak tak Angie.... tummenupp

I see hell in your eyes
Taken in by surprise
Touching you makes me feel alive
Touching you makes me die inside

Není tady

#21 11. 1. 2007 11:56

tracy
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

Foki, asi ma tu teraz niektori zakamenuju, ale myslim, ze si svoju priatelku MOC rozmaznal! Mam kamaratku, ktora akoby  vypadla z oka tomuto tvojmu pribehu. Tiez on jedno dieta, zarabal peniaze, aby sa mohli mat dobre(to dieta bolo z prveho manzelstva) a kamaratka sa len nudila a vymyslala. Stale sa stazovala, co bude, ked sa mu nieco stane, ze je nezaopatrena, to nie je na nu napisane, tamto... Chcel si ju aj zobrat a mat s nou dieta, no na to sa este necitila. Chcela si uzivat, mala na to od neho peniaze, ale stale jej nestacilo. Nakoniec si tiez niekoho nasla(nebolo to prvy krat-to ale nevedel) a opustila ho. Opustala ho so slovami, ze nemala hmotne istoty! Lenze on jej po tom vsetkom este aj kupil byt, borec ju opustil a ona sa chce vratit! Pochopila, ako jej bolo dobre.
Inak aj mna priatel vola pred druhymi "mlada" a mne sa to velmi paci. Mozno si naozaj zabudal pri vsetkych povinnostiach ukazovat city a lasku, ale o tom sa dalo porozpravat. Mala prilozit ruku k dielu a nie len vymyslat! A ako tu uz niekto spominal, preco ste nemali spolu druhe babo?Niektore zeny placu, ze priatel nema peniaze a niektore, ktorych partner sa snazi, si to vobec nevazia. A poznam viacej takychto pripadov, je mi z toho nanic!mad

Jen to je ztraceno, čeho se sami vzdáváme.

Není tady

#22 11. 1. 2007 12:25

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Je to tím, že málokdo si umí vážit toho, co má. Obdivuju ty, co mají málo a jsou s tím spokojeni. Dneska je materiální doba a všichni se honí jen za tím majetkem a takhle do dopadá.

Není tady

#23 11. 1. 2007 12:25

Angie
♥♥♥♥♥--

Supr, jsem ráda že jsme se pochopili.

Ještě abych to doplnila: jsou lidé, kteří mají úplně jiné životní hodnoty a nehoní se. Pracují, aby vydělali tak akorát, volný čas věnují dětem, manželkám a jsou všichni moc šťastní, což je skvělé a je to tak dobře.

Akorát že jejich ženy nesmí po čase začít prskat, že se jejich chlap "válí doma" a cítit značnou frustraci z toho, že mají starý plynový sporák vedle 1,5 metrové sektorové kuchyňské linky a snít o indukci zabudouvanou do moderní linky s plnovýsuvy v designu wenge / nerez. A já vidím, že se to stává a stejně často, jako první uváděný extrém a obojí se smutné.

Takže to chce asi zlatou střední cestu. Názor na to jak toho dosáhnout napíši po obědě.

tillfreds

Není tady

#24 11. 1. 2007 12:49

tracy
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

Angie:supr:, presne ako si napisala. Naprosty suhlas!big_smile

Jen to je ztraceno, čeho se sami vzdáváme.

Není tady

#25 11. 1. 2007 13:10

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

KALIK napsal(a):

star.ka by hovořila jinak, kdyby rodina neměla co do huby, to jsem si jistej wink

KALIKU, ty si si nejako moc istý druhými - neccheš sa radšej sústrediť na seba? Alebo na fokiho namiesto star.ky? Priznám sa totiž, že aj na mňa to pôsobilo skôr ako obchodná zmluva. Foki, problém je podľa mňa v tom, že ty sa síce snažíš robiť pre rodinu to, čo považuješ za najlepšie, ale tvoja mladá(to je fakt dosť ponižujúce označenie, to už priateľka alebo partnerka je lepšie) zjavne považuje za dôležité niečo celkom iné. Ja som iný typ a priority mám celkom inde, ale keby mi muž sľuboval nejaké veci, ktoré potom nesplní, tak by som tiež neskákala od nadšenia. Muža podľa mňa robí splnené slovo. Ak niečo nechcem splniť, tak to radšej nesľúbim. Ťaží sa ti dať "len tak" 50 000 štátu, ale pravda je, že keby sa ti niečo stalo(alebo by si si ty niekoho našiel - raz už si mal namále s tou "slečnou"), tak tvoja mladá aj so synom naozaj skončia na ulici. Ak jej dávaš auto k dispozícii, tak ja by som netrvala na prepise, ale celkovo na mňa robí dojem, že ti absolútne vyhovuje, ako je na tebe závislá, že ona je skrátka tá mladšia, blbšia, neschopnejšia, nezarábajúca - alebo málo zarábajúca - a ty si ten macho, ktorý drží kasu a rozhoduje o všetkom(však čo už "mladá" môže vedieť, nie?). Niečo podobné som zažila aj ja a je fakt, že po rozchode som sa vracala domov - po 9 rokoch - len s igelitkami, lebo som skrátka nemala papiere na to, čo som investovala do jeho bytu a jeho syna a jeho podnikania a nemala som nervy súdiť sa s ním alebo ho vydierať. Medzičasom som sa zmohla, mám dobrú prácu(teraz vlastne už dve), robila som chvíľu v zahraničí, niečo už mám, ale preňho som určite tiež stále "mladá, blbá a neschopná", ako mi vyhadzoval na oči.  Ruku na srdce - nikdy si sa k nej nesprával tak trochu ako k menejcennej? Ako k nejakému prívesku, ktorý môže byť maximálne rád, že ti SMIE láskavo pomáhať v podnikaní? Neodpovedaj mne, odpovedz si sebe a prípadne sa skús porozprávať  s ňou, možno ešte nie je definitívne rozhodnutá.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí