Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#26 13. 1. 2007 18:37

Achlia
♥♥♥♥---

Re: problémová dcera

Viděly jste ve středu pořad " Na vlastní oči" o narkomance Míše?
Bylo to hodně silné.Holka z velmi dobře situované rodiny, spadla do toho se vším všudy. Věčné útěky, návraty, krádeže, neúspěšná léčení....
Rodiče nasadili maximální úsilí o její záchranu, ale bez úspěchu. Myslím ale, že jejich " pomoc" zasáhla dál než měla,byla kontraproduktivní a holka je opět nezvěstná.
Nikdo z nás, kdo má dospívající děti, nemůže říct, že je za " vodou" a že se ho to nemůže nikdy týkat...

Není tady

#27 13. 1. 2007 19:14

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Achlia: už to jednou vysílali.
Rodiče se v tomhle případě MUSELI starat - Míše bylo teprve 16. Pořad ukazoval na palčivý problém - jak umístit nezletilého do léčebny a donutit ho léčit se i proti jeho vůli. Vyplynulo, že je to nemožné. I když byly do problému zapojeny státní instituce, což v tomhle případě zapojeny být musely, výsledek byl nulový.
Mně osobně bylo té statečné mámy nesmírně líto, zejména v momentě, kdy stála před vyhrabanou dírou do stěny kopce, okolo neskutečná halda odpadků a maminka oznamovala: Tak tady bydlela v zimě moje dcera... a na otázku, čím si proboha v zimě topila maminka odpověděla, že s ostatními feáky kradla svíčky na hřbitově.
Achlia, nemyslím si, že by pomoc rodičů byla kontraproduktivní. Jestliže mám nezletilé dítě, zodpovídám za něj před zákonem a už za řádnou docházku do školy, tak i za jeho morální vývoj. Pokud se moje dítě dostane na takhle šikmou plochu, měl by po vyčerpání všech prostředků nastoupit stát a ten v tomto případě selhal.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#28 13. 1. 2007 19:14

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

No drogy si nevybírají.Padají do toho děti ze všech vrstev.
Dcera mé kolegyně má stejný problém jako Míša z té reportáže.Kolegyně jednala obdobně  jako rodiče Míši.
Do loňského jara.Přijela z dovolené a našla svůj byt v rekonstrukci.Dcera ten byt stihla prodat Vietnamcům
zatímco mamka byla na dovolené v zahraničí.To byla poslední kapka.Letos na podzim za mámou přijela a prosila a jí pomůže.Naložila jí a odvezla do léčebny.Za měsíc přibrala,zotavila se a opět je na ulici sad

Není tady

#29 15. 1. 2007 10:59

1Marie
♥♥♥----

Tohle je noční můra všech rodičů. Dceři bude na jaře 15, už jsem o ní tady taky psala. Mění se takovým způsobem, že se bojím , kde to skončí. Koncem ledna jsem se objednala do poradny pro rodinu.

Není tady

#30 16. 7. 2012 20:53

sara.s12
♥------

Potřebuji znát názor jiných matek.Mám dceru (19 let),je krásná,hodná,rozdala by se pro vsechny,ale nezodpovědná,jak co se týče školy,úklidu a teď i bohužel došlo i k tomu,že ji 2x v jednom roce vzali řidičský průkaz za alkohol.jednou "pouze" přestupek,po 2 to uz byl trestný čin nad 1 promili v krvi.Nechci se ji zastávat,protože tohle už je příliš,ale s manželem jsme se rozvedli když dcera byla velmi malá a nesla to těžce už z toho důvodu,že je tatínek finančně moc dobře zajišten a zacal si hledat o dost mladsí partnerky a čím mladší byly,tím víc na ni otec kašlal.Ex manželovi je 50 let a nyní žije s 23 letou partnerkou,která dělá dceři samé naschvály.Jsem velmi impulzivní a občas to opravdu přeženu,nevím jak se k ní mám chovat.Prožila si taky své,v 5 letech se opařila na krku ,pak prodělala zánět mozkových blan a od te doby ji to ve skole neslo,4řky na vysvedcení a ted bohuzel 2x po sobe neudělala 3 rocník.Prosím poradte,jsem uz opravdu zoufalá.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí