29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Viděly jste ve středu pořad " Na vlastní oči" o narkomance Míše?
Bylo to hodně silné.Holka z velmi dobře situované rodiny, spadla do toho se vším všudy. Věčné útěky, návraty, krádeže, neúspěšná léčení....
Rodiče nasadili maximální úsilí o její záchranu, ale bez úspěchu. Myslím ale, že jejich " pomoc" zasáhla dál než měla,byla kontraproduktivní a holka je opět nezvěstná.
Nikdo z nás, kdo má dospívající děti, nemůže říct, že je za " vodou" a že se ho to nemůže nikdy týkat...
Není tady
Achlia: už to jednou vysílali.
Rodiče se v tomhle případě MUSELI starat - Míše bylo teprve 16. Pořad ukazoval na palčivý problém - jak umístit nezletilého do léčebny a donutit ho léčit se i proti jeho vůli. Vyplynulo, že je to nemožné. I když byly do problému zapojeny státní instituce, což v tomhle případě zapojeny být musely, výsledek byl nulový.
Mně osobně bylo té statečné mámy nesmírně líto, zejména v momentě, kdy stála před vyhrabanou dírou do stěny kopce, okolo neskutečná halda odpadků a maminka oznamovala: Tak tady bydlela v zimě moje dcera... a na otázku, čím si proboha v zimě topila maminka odpověděla, že s ostatními feťáky kradla svíčky na hřbitově.
Achlia, nemyslím si, že by pomoc rodičů byla kontraproduktivní. Jestliže mám nezletilé dítě, zodpovídám za něj před zákonem ať už za řádnou docházku do školy, tak i za jeho morální vývoj. Pokud se moje dítě dostane na takhle šikmou plochu, měl by po vyčerpání všech prostředků nastoupit stát a ten v tomto případě selhal.
Není tady
No drogy si nevybírají.Padají do toho děti ze všech vrstev.
Dcera mé kolegyně má stejný problém jako Míša z té reportáže.Kolegyně jednala obdobně jako rodiče Míši.
Do loňského jara.Přijela z dovolené a našla svůj byt v rekonstrukci.Dcera ten byt stihla prodat Vietnamcům
zatímco mamka byla na dovolené v zahraničí.To byla poslední kapka.Letos na podzim za mámou přijela a prosila ať jí pomůže.Naložila jí a odvezla do léčebny.Za měsíc přibrala,zotavila se a opět je na ulici
Není tady
Tohle je noční můra všech rodičů. Dceři bude na jaře 15, už jsem o ní tady taky psala. Mění se takovým způsobem, že se bojím , kde to skončí. Koncem ledna jsem se objednala do poradny pro rodinu.
Není tady
Potřebuji znát názor jiných matek.Mám dceru (19 let),je krásná,hodná,rozdala by se pro vsechny,ale nezodpovědná,jak co se týče školy,úklidu a teď i bohužel došlo i k tomu,že ji 2x v jednom roce vzali řidičský průkaz za alkohol.jednou "pouze" přestupek,po 2 to uz byl trestný čin nad 1 promili v krvi.Nechci se ji zastávat,protože tohle už je příliš,ale s manželem jsme se rozvedli když dcera byla velmi malá a nesla to těžce už z toho důvodu,že je tatínek finančně moc dobře zajišten a zacal si hledat o dost mladsí partnerky a čím mladší byly,tím víc na ni otec kašlal.Ex manželovi je 50 let a nyní žije s 23 letou partnerkou,která dělá dceři samé naschvály.Jsem velmi impulzivní a občas to opravdu přeženu,nevím jak se k ní mám chovat.Prožila si taky své,v 5 letech se opařila na krku ,pak prodělala zánět mozkových blan a od te doby ji to ve skole neslo,4řky na vysvedcení a ted bohuzel 2x po sobe neudělala 3 rocník.Prosím poradte,jsem uz opravdu zoufalá.
Není tady