27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Viděly jste ve středu pořad " Na vlastní oči" o narkomance Míe?
Bylo to hodně silné.Holka z velmi dobře situované rodiny, spadla do toho se vím vudy. Věčné útěky, návraty, krádee, neúspěná léčení....
Rodiče nasadili maximální úsilí o její záchranu, ale bez úspěchu. Myslím ale, e jejich " pomoc" zasáhla dál ne měla,byla kontraproduktivní a holka je opět nezvěstná.
Nikdo z nás, kdo má dospívající děti, nemůe říct, e je za " vodou" a e se ho to nemůe nikdy týkat...
Není tady
Achlia: u to jednou vysílali.
Rodiče se v tomhle případě MUSELI starat - Míe bylo teprve 16. Pořad ukazoval na palčivý problém - jak umístit nezletilého do léčebny a donutit ho léčit se i proti jeho vůli. Vyplynulo, e je to nemoné. I kdy byly do problému zapojeny státní instituce, co v tomhle případě zapojeny být musely, výsledek byl nulový.
Mně osobně bylo té statečné mámy nesmírně líto, zejména v momentě, kdy stála před vyhrabanou dírou do stěny kopce, okolo neskutečná halda odpadků a maminka oznamovala: Tak tady bydlela v zimě moje dcera... a na otázku, čím si proboha v zimě topila maminka odpověděla, e s ostatními feáky kradla svíčky na hřbitově.
Achlia, nemyslím si, e by pomoc rodičů byla kontraproduktivní. Jestlie mám nezletilé dítě, zodpovídám za něj před zákonem a u za řádnou docházku do koly, tak i za jeho morální vývoj. Pokud se moje dítě dostane na takhle ikmou plochu, měl by po vyčerpání vech prostředků nastoupit stát a ten v tomto případě selhal.
Není tady
No drogy si nevybírají.Padají do toho děti ze vech vrstev.
Dcera mé kolegyně má stejný problém jako Mía z té reportáe.Kolegyně jednala obdobně jako rodiče Míi.
Do loňského jara.Přijela z dovolené a nala svůj byt v rekonstrukci.Dcera ten byt stihla prodat Vietnamcům
zatímco mamka byla na dovolené v zahraničí.To byla poslední kapka.Letos na podzim za mámou přijela a prosila a jí pomůe.Naloila jí a odvezla do léčebny.Za měsíc přibrala,zotavila se a opět je na ulici
Není tady
Tohle je noční můra vech rodičů. Dceři bude na jaře 15, u jsem o ní tady taky psala. Mění se takovým způsobem, e se bojím , kde to skončí. Koncem ledna jsem se objednala do poradny pro rodinu.
Není tady
Potřebuji znát názor jiných matek.Mám dceru (19 let),je krásná,hodná,rozdala by se pro vsechny,ale nezodpovědná,jak co se týče koly,úklidu a teď i bohuel dolo i k tomu,e ji 2x v jednom roce vzali řidičský průkaz za alkohol.jednou "pouze" přestupek,po 2 to uz byl trestný čin nad 1 promili v krvi.Nechci se ji zastávat,protoe tohle u je příli,ale s manelem jsme se rozvedli kdy dcera byla velmi malá a nesla to těce u z toho důvodu,e je tatínek finančně moc dobře zajiten a zacal si hledat o dost mladsí partnerky a čím mladí byly,tím víc na ni otec kalal.Ex manelovi je 50 let a nyní ije s 23 letou partnerkou,která dělá dceři samé naschvály.Jsem velmi impulzivní a občas to opravdu přeenu,nevím jak se k ní mám chovat.Proila si taky své,v 5 letech se opařila na krku ,pak prodělala zánět mozkových blan a od te doby ji to ve skole neslo,4řky na vysvedcení a ted bohuzel 2x po sobe neudělala 3 rocník.Prosím poradte,jsem uz opravdu zoufalá.
Není tady