29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den.
Ráda bych Vás poprosila o rozlousknutí následujícího.... Mám smlouvu na dobu určitou do konce ledna a jsem v pracovní neschopnosti. Od zaměstnavatele mi přišlo oznámení o ukončení poměru k posl. lednu a žádost ať podepíšu výpověď a odešlu ji zpět. Jak to vypadá, tak budu na neschopence do konce února. Chci se zeptat kdo mi bude hradit od 1. 2. do 28. 2. nemocenskou a jestli podepsání výpovědi může něco ovlivnit(např. nemocenskou).
Děkuji moc, mějte se fajn, Daroly
Není tady
nemocenskou ti bude hradit původní zaměsnavatel, zrovna dnes jsme toto řešili:
pán ukončil pracovní poměr k 31.12.2006 a od 1.1.2007 má nástup k nám na firmu...ovšem od 2.1. má neschpenku a tudíž mu neschopenku hradí původní zaměstnavatel - je to jakási ochranná lhuta
ovšem nevím už to jestli to ovlivní nějak podpis výpovědi ....
Není tady
Díky, Adro.
Nicméně jde mi o ten podpis a taky o to, že mám smlouvu na dobu určitou, tak jestli i v tomto případě hradí nemocenskou zaměstnavatel(po konci prac. poměru).
Ještě jednou díky a měj se fajn, D.
Není tady
no tak jsem ti moc nepomohla....ale že zrovna jsme to řešili tak se mi to vybavilo...
taky se měj papa
Není tady
Daroly,pracovní poměr na dobu určitou skončí automaticky stanoveným datem i když jsi nemocná. Ale o nemocenskou nepřijdeš.Až budeš mít ukončenou neschopenku, tak ji odevzdáš u tohoto zaměstnavatele a od něj ji dostaneš uhrazenou.Počítej s tím,že zápočtový list dostaneš až po ukončení nemoci.Doba nemoci se do něj totiž musí uvádět.Pokud nebudeš mít novou práci,tak se pak můžeš jít přihlásit na pracák.V tomto případě by pro tebe bylo výhodné vydržet na neschopence co nejdéle.Finančně je to výhodnější než podpora.Pokud bys byla nemocná déle,tak se odevzdávají i lístky na peníze.
Není tady
Děkuji moc, Zlato
Není tady
Mám smlouvu na dobu určitou do konce ledna a jsem v pracovní neschopnosti. Od zaměstnavatele mi přišlo oznámení o ukončení poměru k posl. lednu a žádost ať podepíšu výpověď a odešlu ji zpět.
Nějak mi není jasné, proč "výpověď a "podpis", když pracovní poměr na dobu určitou končí uplynutím doby- automaticky. Zaměstnavatel maximálně posílá oznámení o ukončení pracovního poměru.
Není tady
Taky mi to přišlo zvláštní, Věro, proto jsem se ptala jestli v tom není nějaký "fígl", třeba s nemocenskou...
Není tady