Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 10. 1. 2007 13:50

Daroly
♥♥♥----

Tchýně

Ahoj.
Dlouho jsem tu nebyla... a musím říct, že Babinet se mezitím změnil k lepšímu wink

Nejspíš mi dnes nikdo neporadí nic světoborného, ale aspoň se vypovídám z věci, která mě trápí...
Chodím půl roku s přítelkyní, se kterou mi je moc fajn, s jejím malým synem si rozumím... ale problém představuje její matka. Přítelkyně chodí do práce(podniká), její matka se doma stará o vnuka, nicméně její starání znamená, že se celý den dívá na TV a klučina rok a  půl starý je v ohrádce před TV... Už delší dobu nepracuje(už před "hlídánám" vnuka) a přítelkyně ji živí... Také splácí hypotéku na dům, do kterého se matka  přistěhovala(i s přítelem)... Matka jí věcně volá, do práce, i ve volném čase a řeší s ní její zdravotní problémy, problémy s přítelem a nevím co všechno. Už teď má před vnukem trapné poznámky, že mu stačí babička a po přítelkyni se vnukovi nestýská apd. Kupuje mu drahé hračky, např. autodráhu nebo auto na ovládání(klučinovi je rok a půl)...
Na jeho výchovu máme s přítelkyní shodný názor...bohužel babička to vidí jinak... Babička taky ví, jaký se okolo domu postaví plot, jak bude vypadat zahrada atp...
Jsem z toho na mrtvici, ale jediné řešení vidím v odděleném bydlení, což bude ale problematické, protože hypotéku bude přítelkyně splácet ještě 30 let.... Když řeknu, že její matka udělala něco, co by neměla nebo že se musí postarat sama o sebe(je jí 51 let), tak přítelkyně řekne, že to ví... ale to je vše. Jak jsem pochopila, tak si ji matka omotala kolem prstu už v dětství...a přítelkyně se o ni starala už jako malá holka...
Bohužel z toho momentálně nevidím cestu ven, protože přítelkyně takhle žila celý život... a nejspíš hodlá matku "podporovat" až do aleluja, jinak by si asi připadala jako krkavčí dcera... Myslím, že jediná cesta, která může trochu pomoci je odstěhování se...

Díky za trpělivost, alespoň jsem se mohla vypovídat. tongue

Mějte se fajn, Daroly smile

Není tady

#2 10. 1. 2007 14:08

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

Re: Tchýně

jen technický dotaz...jsi holka...a jak to bere babička že má její dcera přítelkyni....ptám se naprosto bez ironie...vím, že to není tématem...jen jsem se chtěla optat....děkuju za odpoved

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#3 10. 1. 2007 14:14

Daroly
♥♥♥----

Normálně. Vyrovnala se s orientací dcery dobře smile

Není tady

#4 10. 1. 2007 14:23

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

furt jsem si myslela jestli to není překlep:-))))
dekuju za odpoved

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#5 10. 1. 2007 14:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja mám pocit, že kým priateľka mamičke posluhuje, je jej orientácia trpená vcelku bez problémov... ale keby sa skúsila postaviť na zadné a odmietnuť podporu dumbom - ktovie, čo by sa dozvedela...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#6 10. 1. 2007 20:23

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Tchýně kupuje drahé hračky když ji její dcera živí? To ta dcera vydělává tolik? A dává to matce aby matka kupovala drahé dárky?

Strach je malá smrt...

Není tady

#7 11. 1. 2007 12:57

Daroly
♥♥♥----

Bety napsal(a):

Tchýně kupuje drahé hračky když ji její dcera živí? To ta dcera vydělává tolik? A dává to matce aby matka kupovala drahé dárky?

Koupily jsme malému pod stromeček dřevěný rozkládací vláček, stavebnici a knížky... Věci, které ho můžou obohatit a něčemu naučit, plyšáků atp. už má dost. Jeho babička má jiný názor. Myslím, že zanedlouho bude tou, která pro vnuka dělá co může, ukrajuje si od úst, aby mu dala to nejlepší,rozuměj nejdražší... zatím co matka se mu nevěnuje(chodí do práce) atd...

No, ale stačí, že jsem to mohla někde ze sebe vypustit... Vidím vše zřetelněji...

Mějte se fajn, D.

Není tady

#8 11. 1. 2007 13:55

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Tak mě tak napadá - nechce ona se přítelkyně mamince nějak zavděčovat? .... To jsou věci, které často leží v podvědomí a člověk pak dělá věci, které by už třeba dělat neměl, ví, že matka se musí postarat o sebe sama, ale přesto se postará a řekne k tomu, že ví, že to není úplně v cajku, těžko se mu na matku "houkne", že pro syna nejsou takové hračky vhodné ... Oddělené bydlení by určitě bylo nejlepší, jde o to, jak by to nesla babička a jak velké výčitky by si z toho odnášela tvá přítelkyně. ... no a starat se o dítě tak, že ho strčím do ohrádky před telku ?! ... já jsem teda taková krkavčí máma, že moje dcera šla v necelých dvou letech do jeslí. Je společenský typ, byla tam spokojená, učitelky se dětem věnovaly...tak tomu říkám starání se, ale tak malé dítě před televizí?.... jé, tak to bych nezkousla snadno ... (ale dneska už se asi jesle neseženou)...

Není tady

#9 11. 1. 2007 14:27

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

ale zase  přítelkyně má babičku na hlídání, což v případě odděleného bydlení by nebylo....

Není tady

#10 11. 1. 2007 15:40

Paila
♥♥♥♥---

myslim si, ze tchyne neni smirena s tim, ze jste rodina s 2 maminkami a namisto klasicke rodiny tatinek, maminka, dite.

O vnuka se mozna prehlane stara a kupuje si jeho lasku,  protoze se boji, ze v budoucnosti bude zamereny na muze, coz beztak neovlivni.

Jinak, proc v 51letech nepracuje?  Normalni je to prece temer do 60-ti,

Oddelene bydleni vrele doporucuji a pokud je tva pritelkyne podnikatelka a dari se, tak si radeji zaplatne pani anebo pana na hlidani, ti se totiz ridi pravidly rodicu a chteji-li neco zmenit, nejdriv se zeptaji

Není tady

#11 12. 1. 2007 10:50

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Michaela.43: to radši bych snad oželela to hlídání a chodila míň do práce (a měla tak míň peněz), než aby mi někdo dítě hlídal takhle... ne "snad" , já bych to určitě oželela (nebo kdybych vydělávala dost, zaplatila bych si paní na hlídání).

Není tady

#12 15. 1. 2007 15:07

Daroly
♥♥♥----

Ahoj,

díky všem za postřehy. Ulevilo se mi díky zveřejnění problému... a definitivně jsem si uvědomila, že oddělené bydlení je bezpodmínečně nutné tongue .

Přes víkend jsme měly s přítelkyní výměnu názorů... a i když jsem proti její matce "zaujatá", tak to vypadá, že budeme bydlet zvlášť(myslím, že si sama oddechne, i když to přizná nejspíše za pěkně dlouho....). Já zanedlouho odjíždím z republiky... takže to nechám nějakou dobu jen na ní(koneckonců je to její rodina atd.) a až se vrátím, tak budeme řešit bydlení a paní na hlídání a vůbec wink

Mějte se fajn! D.

P.S.: Evo, něco tam bude.. Myslím, že matka přítelkyni kdysi pomohla finančně.. Takže to bude jeden z důvodů těžšího vymaňování se....

Upravil(a) Daroly (15. 1. 2007 15:08)

Není tady

#13 15. 1. 2007 16:21

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Daroly: Tak se držte, holky! wink Hodně štěstí.

Není tady

#14 16. 1. 2007 8:28

Kamilie
♥♥♥----

Ano, mne matka taky kdysi pomohla, dala mne jako "věno" 20,000 kčs (když jsem si zařídila vlastní bydlení a nebyl nábytek) a mám to na talíři dodnes, t.j. už víc než 25 let. Ale to není důvod ji obskakovat celý život. Vymanila jsem se sama, ale cena byla vysoká a podobne jsem se nechala "vydírat" ještě delší dobu, než 25 let.
NIKDY bych nebydlela s matkou tak, abychom měli společnou kuchyň,t.j. domácnost. MOžná bych připustila 1 střechu nad hlavou, ale 2 odděl.byty. I mé matce se nelíbí, jak vychovávám své dítě, ale sezení před TV akorát zakrňuje mozek. To žádné hlídání není! To je školka 1000xlepší, protože dítě je třeba rozvíjet různým směřem.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí