|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Klarko - to je v pořádku, pokud bych já sama věděla, že už se starám o další děti a nemám další kapacitu (natož na postižené dítě), tak na celou situaci budu také nazírat jinak. Věci nejsou černobílé a rozhodujeme se operativně, každý den 100x a 1000x - podle aktuálních okolností a svého nejlepšího svědomí.
alenak - zcela souhlasím. Ani já bych na potrat nešla, takže plodovka je u mě bezpředmětná.
Hodně štěstí holky a díky za přínosnou debatu! 
Není tady
kklarkaa napsal(a):
Avalonko, chápu tvé rozhodnutí a nechci ho zpochybňovat, ale spousta postižení se dá právě vyšetřením plodové vody eliminovat, chápu, že každé dítě je dar..ale ono vyroste..nikdo z nás tady nebude pořád..navíc vyšší věk je právě tím, nad čím bych se zamýšlela, co bude s mým dítětem později...až jednou nebudu mít dost síly..nebo tady nebudu..ty misky vah jsou hodně vratké...ano či ne..já jsem prožívala podobnou situaci před pár lety, mělo mi být v době porodu 35..v ruce jsem měla doporučení na amnio, přichystaná tam jít právě proto, že jsem chtěla být zodpovědná nejen za sebe, ale i za ten nenarozený život..příroda ale chtěla, že jsem se vyšetření nedočkala..ale to je jiný problém než se v naší rodině řeší teď..moje skoro švagrová je mlaďounká..testy špatné, ultrazvuk nejasný..postižení plodu 1 ze 70..nevím, jak vysoké je ono číslo, ale asi bych to riskla a na plodovku šla..je to mnohem složitější, stará se ještě o děti mé zemřelé sestry..nedokážu si představit, že by jí k tomu všemu přibyla péče o postižené dítě..kterému se musíš věnovat daleko víc..intenzivněji (podotýkám jsou to docela malé děti)..ale podle posledních zpráv své včerejší rozhodnutí přehodnotila a půjde tam...nikdo jí nenutil(s nikým nechtěla mluvit), možná jen potřebovala vlastní čas na rozhodnutí...moc jí držím pěsti,,jí i švagrovi(který si prožil už hodně trápení, když mu umírala žena-moje sestra) i malému mimískovi...
Gratuluji švagrové k moudrému rozhodnutí. Já vím, ono to vůbec není jednoduché, natožpak řešit otázku, co dál, kdyby nedej bože amnio nedopadlo dobře. Písni sem pak, jak vyšetření dopadlo. Držím všechny pěsti, ať je vše OK a ať se jedná pouze o falešný poplach.
Není tady
asi jsem měla podobné vyšetření, jak píšete...
Ve 13+4tt mi dělali UTZ I.trimestru - riziko chromozomální aberace - počítaly se hodnoty od mého věku, Dr.mi měřil šíjové projasnění.. a ty hodnoty mi vyšly prý dobře.. na grafu , v prostřed, jejich rozmezí...
Takže výsledek : screening negativní.
Včera jsem šla do poradny a myslela si, že mi budou brát krev na trippl.test, ale Dr. mi řekl, že není potřeba, prý mi vyšel dobře screen.utz. Proto jsem se velice divila , že nic nechce. Jen mi pak řekl, že se to hlídá dalším UTZ.
Takže jestli jsem prodělala, to ,o čem tu píšete, dost jste mě uklidnily. Já se hrozně bála, aby něco Dr. nezanedbal... 
Jinak je strašný, prožívat ty nervy a to čekání na výsledky.
Přeju všem.. zdravá miminka a hodně štěstí... 
Není tady
Eli..holky, jsem ráda, že jste se mnou o tom diskutovaly..taky jsem našla spoustu informací..teď nezbývá než čekat...až budu vědět víc..písnu...Klárka
Není tady
avalonka napsal(a):
...a já nechci, aby mýmu mimču někdo píchal jehlou "do domečku"
Jsem asi cvok, ale plně důvěřuju přírodě, ať se narodí to, co má. Bude to výsledek lásky mojí a mého přítele - bude to prostě "naše dítě" a já ho budu mít ráda, ať je jakýkoli. Příroda ví co dělá a "pojistit si věci" stejně nejde. Proto i při dobrých výsledcích plodovky se občas narodí těžce postižené dítě, protože příroda si cestičku vždycky najde a koneckonců žádná z nás neví, jaké může mít takové děcko pro náš život význam. Já nepochybuju o tom, že obrovský, ale to už je na jinou debatu.
Mějte se hezky mamči!
To jsi napsala opravdu krásně, Avalonko...
Není tady
Avalonko, díky za uklidnění...
jsem moc ráda, že se to tady vše vysvětlilo... - úúúúffff.... 
Není tady