29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím kuchařky babinetky!
Chystám se podruhé dělat buchty. Minule se mi povedly, ale měla jsem trable s náplní. Jak děláte tvaroh, aby se nevstřebal do těsta a vyplnil hezky celou buchtu? A máte nějaký trik na povidla? jak je vylepšit? těším se na vaše rady a postřehy!
Není tady
do tvarohu zašlehávala moje babička vajíčko, dávala moučkový a vanilkový cukr - ten tvaroh jsem milovala ....
Není tady
Do tvarohové náplně přidávám trošku krupice nebo van. pudingu ( tím zabráním prázdnému místu v koláčích nebo buchtách).
Není tady
Hlavně nepoužívej tvaroh z vaničky a moje babička vždycky tvaroh balila do novinového papíru ( i v obalu) aby vcucnul přebytečnou vodu.
Není tady
díky za tipy, můžete mi to přiblížit i v nějakým poměru? kolik pudingu, kolik vajíčka a tak? abych to nějak nepřehnala
Není tady
To je pravda,z vaničky je tvaroch moc tekutý.Lepší v kostce,cukr podle chuti,dávám 1 vejce a když je moc hustý ,přidám trochu mléka podle oka.Pudink jsem dávala jednou ,ale taky podle oka.Takže přiměřeně,přiměřeně Ale chápu Tě,dřív jsem taky potřebovala přesný poměr a na mé otázky,mě moje mamka říkala....to uvidíš,jak to vypadá
Není tady
Honey napsal(a):
To je pravda,z vaničky je tvaroch moc tekutý.Lepší v kostce,cukr podle chuti,dávám 1 vejce a když je moc hustý ,přidám trochu mléka podle oka.Pudink jsem dávala jednou ,ale taky podle oka.Takže přiměřeně,přiměřeně
Ale chápu Tě,dřív jsem taky potřebovala přesný poměr a na mé otázky,mě moje mamka říkala....to uvidíš,jak to vypadá
přesně věci, který dělám dlouho, tak recept už nepotřebuju, ale jakákoli novinka je zase neprobádaná oblast, kde se radši chytám čísel a poměrů
každopádně díky, věřím, že tentokrát se to povede. a kolik zhruba lžic náplně do jedné buchty?
Není tady
Napsala bych Ti přiměřeně ale vážně....lžíce?...prostě tak aby se Ti to podařilo zabalit.Musíš zkoušet.Přeji Ti hodně štěstí a uvidiš ,že se to povede.No a když ne svět se nezboří a budeš zkoušet dál
Není tady
Honey napsal(a):
Napsala bych Ti přiměřeně
ale vážně....lžíce?...prostě tak aby se Ti to podařilo zabalit.Musíš zkoušet.Přeji Ti hodně štěstí a uvidiš ,že se to povede.No a když ne svět se nezboří a budeš zkoušet dál
taky pravda, přítel naštětí spořádá veškeré moje pokusy
Není tady
Povidla bývají tuhá, rozmíchej s trochou rumu. Do tvarohu jsou dobré spařené hrozinky.
Není tady
Nevíte někdo, jak se dělá ořechová náplň? Předpokládám, že stejně jako maková se asi bude nějak vařit, ale s čím?
Ořechová náplň
10 dkg másla, 1 žloutek, 10 dkg práškového cukru, 5 dkg mletých ořechů nebo mandlí
Do zpěněného másla přidáme za neustálého míchání ostatní přísady a umícháme do hladka.
Není tady
Taky to tak dělám,akorát..Já dám celé vejce a přidám lžíci kakaa
Není tady
Já jsem tu ořechovou náplň nakonec udělala stejně jako makovou - povařila jsem pomleté ořechy v mlíku, přidala vanilkový i obyč. cukr, citornovou kůru, trochu rumu a zahustila rozmixovanými poškoty (makovou hustím nastrouhaným perníkem a přidávám do ní skořici). Byla výborná, akorát jí bylo hrozně moc, takže zítra zadělávám další těsto a v úterý beru celou várku do práce...
Myslíte, že by šel do buchty zabalit prostě kousek čokolády? Asi to vyzkouším.
Upravil(a) Judita (25. 2. 2007 12:39)
Ořechová nádivka
250 g rozemletých ořechů
1/4 l mléka
200 g moučkového cukru
3 lžíce dětské krupičky
1 ks vanilkový cukr
Do svařeného mléka vmícháme strouhané ořechy, krupičku, cukr a vanilku, necháme přejít varem a vychladíme.
Není tady
do ořechové dávám trošku másla
Není tady