|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Naskytla se mi nabídka na práci, na 6hod., ale i soboty a neděle, plat 8000kč hrubého. Háček je v tom, že mi bylo řečeno "budete dvě, budete se střídat podle toho jak se spolu dohodnete, vždy bude v práci jen jedna z vás". Máme dvě děti, zatím si neumím představit ty soboty a neděle, a hlavně nevím jak brát výplatu- 7dní v týdnu, 6hod. denně obě zaměstnankyně ale vždy bude v práci jen jedna. Moc to nechápu, práci hledám dlouho, ale momentálně váhám. Poraďte mi prosím s rozhodnutím. Moc díky.
Není tady
To zní docela zvláštně. Já bych se asi cítila v podobé situaci jistěji, kdyby byl přesný rozpis pracovní doby součástí smlouvy. Tohle "nějak se mezi sebou dohodněte" se mi moc nelíbí.
Jasně, jen ti bylo řečeno, to znamená, že na papíře nemáš ještě nic. Tak to by jste si měli předem vysvětlit, že ten plat je 8.000 Kč hrubého pro obě za určitou funkci, ale pozor ...budete na to dvě. Takže bud budeš v práci ty a nebo kolegyně. Pak dle hodin dostanete každá tolik, kolik dnů jste byla v práci. Tak jsem to pochopila já. Takže pokud bys byla co druhý den v práci, mám zato, že bys měla cca 4 tis. hrubého. / 6 hod.x15x50/. Tak to bych nechtěla, domluva bývá někdy hrozná......
Není tady
4000 hrubého za 6 hodin práce 14 dnů v měsíci je možná dost málo ------------ to je 48Kč hrubého za hodinu????
Není tady
Jedna ráno, jedna odpoledne, vždy 6 hodin. Tzn, že tam vždy bude jen jedna.
Každá za svých 8.000 hrubého.
Tak jsem to pochopila zase já 
Není tady
Ano. i tak je možno si to vyložit, z dotazu není jasné, o co jde, ale v každém případě se jedná o minimální mzdu...dej si to do kalkulačky, kolik je to čistého...
Není tady
Hrubá mzda (Kč) 8000.00
Sociální pojištění (Kč) 640.00
Zdravotní pojištění (Kč) 360.00
Základ pro daň z příjmů (Kč) 7000.00
Záloha na daň z příjmů (Kč) 840.00
Slevy na dani (Kč) 600.00
Záloha na daň po slevě (Kč) 240.00
Čistá mzda (Kč) 6760.00
Sociální pojištění placené zaměstnavatelem (Kč) 2080.00
Zdravotní pojištění placené zaměstnavatelem (Kč) 720.00
Není tady