Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 31. 3. 2014 9:19

Alzbeta
♥♥♥----

Re: Psí sádlo

To jako psí sádlo je opravdu tak zdravé jo? Áj, mně je úplně líto, když si to představím.

Není tady

#77 1. 4. 2014 8:01

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava

No já nevím, ale "psí sádlo" je pouze mast z bylinek - a to už od dob našich babiček (ta moje byla ročník 1907). Akorát jako nosič těch bylinek se asi používaly různé druhy sádla, a pro chudší lidi asi bylo to psí dostupnější než to vepřové......

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#78 1. 4. 2014 14:18

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Pri  predstave tohoto leciva se mi dela nevolno.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#79 1. 4. 2014 14:34

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Psí sádlo znám jen z vyprávění od babičky,že se dřív používalo při zánětu průdušek. A že je účinný. Vyzkoušený nemám. Ale kdo ví,kdybych měla nemocné dítko, nebránila bych se sehnat ho.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#80 2. 4. 2014 13:36

Karolik12
♥------

Já ti můžu říct, že psí sádlo si kupujeme domů z lékárny od Dr. Weisse. Příjemně voní a s jeho výsledky jsem nad míru spokojená. Zabví jak kašle, tak i hlenů a hned se člověku lépé dýchá.

Není tady

#81 23. 4. 2014 14:41

verunkaruda
♥------

Co je to za divnou poptávku? smile
Podle mě to snad dneska nebude ani legální a rozhodně o jeho účinnosti pochybuju smile
Vykašli se na babské rady a zajdi k doktorovi, tím uděláš pro dítě asi to nejlepší.  Nebo si zajeďte na dovču k moři, to je beztak na všechny podobné problémy nejlepší. A na kůži pak mastička z trávy, ale jedině domácí smile A beztak taky nefunguje na všechnu, já mám jednu s kokosovým olejem a tak mi exémy snad ještě zhoršuje.
Jinak na psí sádlo, pokud si to fakt nerozmyslíš, můžeš zkusit Google Translate a nějaké asijské e-shopy... smile

Není tady

#82 23. 4. 2014 15:08

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#83 23. 4. 2014 15:12

verunkaruda
♥------

Modroočka napsal(a):

http://www.prozdravi.cz/psi-sadlo-dr-weiss-bylinna-mast-75-ml.html?gclid=CNHvyuzW9r0CFbMftAod3Q4A0w

Ach jo, to mě nenapadlo.... při tom to dává trochu větší smysl.. Nojo, nechala jsem se strhnout diskuzí smile

Není tady

#84 23. 4. 2014 17:33

karfice
♥♥♥♥---

Náhodou - kdysi dávno, když můj děda dělal ještě horníka v Karviné, tak jak viděli po šachtě běhat psa, zabili, uvařili z něj sádlo a mazali těm, co měli zápal plic (včetně zábalů), jsi měla vidět, jak pak lidé byli zdraví. A nikdo se neptal, zda-li někomu pes chybí nebo ne. (A to v té době před 60 lety znali tak penicilin).

Není tady

#85 24. 4. 2014 11:39

verunkaruda
♥------

karfice napsal(a):

Náhodou - kdysi dávno, když můj děda dělal ještě horníka v Karviné, tak jak viděli po šachtě běhat psa, zabili, uvařili z něj sádlo a mazali těm, co měli zápal plic (včetně zábalů), jsi měla vidět, jak pak lidé byli zdraví. A nikdo se neptal, zda-li někomu pes chybí nebo ne. (A to v té době před 60 lety znali tak penicilin).

Nojo, před šedesáti lety se taky lidé ke psům nechovali jako k dětem a k dětem se naopak chovali jako ke psům smile
Dneska je zabít psa jen tak tuším opravdu i protizákonné, ale na druhou stranu kulturní rozdíly taky chápu a nepohoršuji se nad tím, že je kdesi v Asii třeba i jedí (ač teda psi k jídlu jsou obvykle speciální rasy, protože ty ostatní moc chutní nejsou:)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí