29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
To jako psí sádlo je opravdu tak zdravé jo? Áj, mně je úplně líto, když si to představím.
Není tady
No já nevím, ale "psí sádlo" je pouze mast z bylinek - a to už od dob našich babiček (ta moje byla ročník 1907). Akorát jako nosič těch bylinek se asi používaly různé druhy sádla, a pro chudší lidi asi bylo to psí dostupnější než to vepřové......
Není tady
Pri predstave tohoto leciva se mi dela nevolno.
Není tady
Psí sádlo znám jen z vyprávění od babičky,že se dřív používalo při zánětu průdušek. A že je účinný. Vyzkoušený nemám. Ale kdo ví,kdybych měla nemocné dítko, nebránila bych se sehnat ho.
Není tady
Já ti můžu říct, že psí sádlo si kupujeme domů z lékárny od Dr. Weisse. Příjemně voní a s jeho výsledky jsem nad míru spokojená. Zabví jak kašle, tak i hlenů a hned se člověku lépé dýchá.
Není tady
Co je to za divnou poptávku?
Podle mě to snad dneska nebude ani legální a rozhodně o jeho účinnosti pochybuju
Vykašli se na babské rady a zajdi k doktorovi, tím uděláš pro dítě asi to nejlepší. Nebo si zajeďte na dovču k moři, to je beztak na všechny podobné problémy nejlepší. A na kůži pak mastička z trávy, ale jedině domácí A beztak taky nefunguje na všechnu, já mám jednu s kokosovým olejem a tak mi exémy snad ještě zhoršuje.
Jinak na psí sádlo, pokud si to fakt nerozmyslíš, můžeš zkusit Google Translate a nějaké asijské e-shopy...
Není tady
Není tady
Modroočka napsal(a):
http://www.prozdravi.cz/psi-sadlo-dr-weiss-bylinna-mast-75-ml.html?gclid=CNHvyuzW9r0CFbMftAod3Q4A0w
Ach jo, to mě nenapadlo.... při tom to dává trochu větší smysl.. Nojo, nechala jsem se strhnout diskuzí
Není tady
Náhodou - kdysi dávno, když můj děda dělal ještě horníka v Karviné, tak jak viděli po šachtě běhat psa, zabili, uvařili z něj sádlo a mazali těm, co měli zápal plic (včetně zábalů), jsi měla vidět, jak pak lidé byli zdraví. A nikdo se neptal, zda-li někomu pes chybí nebo ne. (A to v té době před 60 lety znali tak penicilin).
Není tady
karfice napsal(a):
Náhodou - kdysi dávno, když můj děda dělal ještě horníka v Karviné, tak jak viděli po šachtě běhat psa, zabili, uvařili z něj sádlo a mazali těm, co měli zápal plic (včetně zábalů), jsi měla vidět, jak pak lidé byli zdraví. A nikdo se neptal, zda-li někomu pes chybí nebo ne. (A to v té době před 60 lety znali tak penicilin).
Nojo, před šedesáti lety se taky lidé ke psům nechovali jako k dětem a k dětem se naopak chovali jako ke psům
Dneska je zabít psa jen tak tuším opravdu i protizákonné, ale na druhou stranu kulturní rozdíly taky chápu a nepohoršuji se nad tím, že je kdesi v Asii třeba i jedí (ač teda psi k jídlu jsou obvykle speciální rasy, protože ty ostatní moc chutní nejsou:)
Není tady