29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj ,je mi 23 a mám o 17 let staršího přítele.Plánuje se mnou rodinu,domek,.... Problém je v tom,že si vůbec nejsem jistá,jestli mě miluje.Před rokem jsem našla emaily určené jeho bývalé,která byla tou dobou v Americe.Psal jí tam,že s ní je to ten vztah,který člověka potká jednou za život,že jí miluje,poslal jí k 22 měsícům výročí prstýnek a psal,at ho bere jako snubní.Na naše výročí zapomíná a tak pěkné věci mi neříká.Miluju ho,ale chtěla bych,aby cítil to samé.Bojím se,že jeho city vychladly,ačkoliv mi tvrdí,že mě miluje.Když se mu se svými pocity svěřím,tak protočí oči a říká,že neví,co mi k tomu má říct.Neočekávám žádné pubertální výjevy,ale ve společnosti mě ani nepolíbí,nechytne za ruku a doma to také nepřehání Nerada bych,aby využíval mé city,aby se mnou byl třeba jen pro to,že potřebuje ženskou a že chce ještě založit rodinu,říkal,že pokud bychom se rozešli,tak už pak s jinou dítě nechce.Jak to řešit?A je vůbec co řešit?Není to jen pochybení,tím,že už jsme spolu 2,5 roku?
Není tady
Projevoval se takhle hned od začátku, nebo až teď? Lidé se vyvíjí, mění, nechce třeba opakovat chyby, nevíš jak reagovala jeho bývalá, kvůli čemu se rozešli,... Znáte se dlouho, řiď se svým srdcem, co ti říká?
Není tady
Ach ti muiži - lháři a citoví podvodníci.....a ty hloupé ženy....vždycky nějaká na ty řeči naletí.....to je těžké, já bych od takového podvodníka rychle utííííííííííkala !
Není tady
17 let je docela dost.Pustila ses na nelehkou cestu,chlap se vekem hodne meni,pohodlni a to ze se v dobe hormonalniho pominuti mysli choval jinak,no to uz tak je.Dobre premyslej,pribudou zdravotni problemy a mindraky z toho,ze mladi uz je pryc,no myslim,ze to s nim nebudes mit lehke.Sedni si,treba si i napis vsechna pro a proti,srovnej si co ti ten vztah dava a pokus se,si ho predstavit treba za deset ci patnact let.Pises o rodine,to uz pak nepujde jen o tebe.
Není tady
Tak si zkus napsat, co ti jako muž umí dát a na druhou stranu to, co ty od muže potřebuješ, aby ti dával. Třeba ti to pomůže porovnat si pocity a uvědomit si, jestli ti vlastně takový muž není málo. A ve 23 letech život zdaleka nekončí a možná si tím, že zůstaneš s tímhle "nepravým" zavřeš cestičku k tomu pravému... Za sebe můžu říct, že pokud by nad projevováním mých pocitů kroutil očima a říkal, že neví, co mi na to má říct, hodně bych přemýšlela o odchodu od něj. (Předpokládám tedy, že mu ty pocity sděluješ jako dospělá žena, ne jako zamilovaná šestnáctka. Což by dospělého muže po dvou a půl letech nejspíš prudilo.) ... Dělej to, co cítíš, co chceš dělat. Když se necháš vést svým vnitřním já, vždycky uděláš to, co bude pro tebe nejlepší. A to bude nejlepší i pro ostatní. Pa.
Není tady
Holky moc děkuju za rady! Ne, od začátku takový nebyl,naopak vždy mi naslouchal,nosíval kytky,atd.,ale je mi jasné,že to byly fáze balení.Teď už spolu bydlíme,tím hůř to ale snáším.Je hodný,ale je fakt,že to do budoucna asi nebude lehké,nicméně jsem se rozhodla touto životní cestou jít dál,jen si teď nemůžu poradit s těmi překážkami.Na jeho obranu je to ale jeden z mála problémů,který mezi námi je.Myslíte,že je to věkem?Chápu,že se nechce spálit,ale přeci to tak nejde pořád.Vždyť spálit se můžu i já,ale do vztahu investuji hodně.
Není tady
Ellischko, prepac, ale ak som spravne pochopila, pisal svojej byvalej tie maily, ked ste uz boli spolu. A v tom pripade by som urcite s nim nebola. Ma svoj vek a chce deti, ale to nestaci! Predsa mu nebudes robit druhu! Myslim, ze vo svojom veku mozes mat niekoho, kto ta bude zboznovat, nosit na rukach a chciet mat babatko LEN s tebou, lebo ta miluje. A nebude vypisovat take kraviny byvalej... To je moj nazor.
Není tady
V té době (před rokem) byla jeho "bývalá" "současná"? Tím myslím, jako že s ní tehdy chodil? Nebo už s tebou? Nějak jsem to z textu nepochopila, přitom je to dost důležité. V prvním případě, být na tvém místě, bych se tolik nevzrušovala, protože přítelkyni na dálku se projevují snadněji intenzivnější city, neb je vzdálenááááá. Prostě romantika. Když s ním bydlíš, nemá muž-lovec takovou potřebu pronášet hlubokomyslné konečné soudy a přesvědčení o nehynoucí, jedinné a konečné lásce etc.
, než když je dotyčná za oceánem...
Není tady
Vidím, že jsem nebyla sama, komu to nebylo zcela jasné...
Není tady
Je tak to se omlouvám.Ty meily psal své bývalé,když byla v Americe,ale chodili spolu a my jsme se ještě neznali.Od té doby co jsme spolu s ní už (snad) v kontaktu není.Mrzí mě ale,že mě nikdy nic podobného neříkal.Není vyloženě chladný,ale doma ho musím obejmout já,když s ním telefonuji,tak mi připadá,jako bych mluvila s cizím člověkem.Není třeba možné,že ty city dává někde jinde?Že třeba někoho má?
Není tady
Ellischko: Hlavně nepředjímej, nedělej si nějaký představy apod. To je naprd. Zkus s ním nějak promluvit... tak mě tak nějak napadá, jestli nechceš ty city projevovat nějak moc....třeba on není zvyklý...ono napsat něco a říct to napřímo, to jsou dvě různý věci...a třeba mu něco nevyhovuje .... a třeba ... třeba ... prostě je to podle mě otázka toho, že byste si měli otevřeně promluvit. Nehysterčit, v klidu říct, co mi vadí, uznat ale i argumenty partnera (nebo jen prostě jeho "jinakost"), nechat ho mluvit, do hovoru ho ale nenutit, případně se smířit s tím (tzn. že budu spokojená, i když partner se nebude nijak měnit, budu ho akceptovat a milovat, aniž bych já z toho, jaký je, byla nešťastná, nemyslím teď zapřít sebe sama, ale pochopit...doufám, že to je srozumitelný...)... Třeba potřebuješ moc dávat najevo lásku, kterou jsi možná jako dítě nedostávala a třeba on to nedokáže... pokud chcete, dokážete oba najít příčiny, dokážete se možná i změnit, dokážete se akceptovat takoví, jací jste a chápat přitom, že ten druhý nemiluje míň, ale že jeho projev je prostě odlišný ... ne špatný, jen prostě jiný než ten můj ... Zkus taky třeba nějakou literaturu o partnerství, asertivitě apod. Rozhodně na myšlenky, že on někoho má, klidně zapomeň. Vytváření domněnek, to je cesta do pekel. To to pak v tý makovici pěkně šrotuje a přitom jsi kolikrát vedle jak ta jedle
Není tady
Evčo moc děkuju,je to skvělý chlap,popřemýšlím raději nad sebou.Opravdu jste mi holky pomohly,díky!
Není tady