6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ráda bych znala něčí zkušenosti s vytočenými nožkami u novorozence.Mé kamarádce se narodila holčička a má obě nožky, resp.kotníčky, vytočené směrem nahoru jakoby dovnitř.Mě hned napadla diagnoza pes eqvinovares, ale lékař jí v porodnici ubezpečil,že to není vrozená vada a že má s nožkami při každém přebalování cvičit, to znamená, vytáčet je do správné polohy.
Je to prý tím, že holčička měla v děloze málo místa.Moc se mi to nezdá, ale přesto doufám, že to tak opravdu je a že jen toto minimální cičení pomůže.kdyby měl někdo z vás s tímto zkušenost, byla bych ráda, kdyby se o ní podělil. Sama mám čtyři děti a u žádného jsem to neviděla a byly mnohem větší,než holčička. Je to opravdu dost,divím se,že už v porodnici necvičí třeba Vojtovou metodou.
Kamarádce jsem o svém názoru neřekla, je to jistě předčasné, od toho jsou lékaři a taky musí mít mamča klid.Holčička je na světě teprve týden.Děkuji za zkušenosti.
Není tady
Ivčo - to bude asi trochu jinak - takový výraz na světě, ani diagnoza není na netu !
Není tady
Stejný poblém měl i syn sousedky a je to skutečně nedostatkem místa pro mimino, sousedka měří cca 150 cm a syn byl veliký 51 cm a 3.80 kg . Dnes je mu 21 je úplně v pořádku. Při každém přebalování cvičili.
Není tady
Ahojky,
Lekar ji to vysvetlil spravne.Moje holcicka mela stejny problem s jednou nozkou. Opravdu staci cviceni tak 3x denne. Nam cviky ukazaly v porodnici a pak jsme cca 1 mesic dochazely na rehebilitaci (cvicily presne to, co ja doma). Za 2 mesice jsme byly OK
Proste malo mista v brisku.
Upravil(a) mipi (18. 11. 2008 15:19)
Není tady
Tohle přesně měl syn-málo místa v bříšku porodní váha 4500g a 57cm.Při každém přebalování jsme cvičili.Vůbec ne Vojtu,jen protahování,nebo něco takového.Dnes je všechno jak má být.
Není tady
Aneri napsal(a):
Ivčo - to bude asi trochu jinak - takový výraz na světě, ani diagnoza není na netu !
Aneri, ta diagnoza je,možná není na netu, ale je to pes eqinovarus a je to vrozená vada pohybového ústrojí,postihuje buď jednu nebo obě nožky, ale toto bude jistě v pořádku.děkuji.
Není tady
Ivčo, jestli ti můžu doporučit vynikající lékařku, která provádí tzv. bodové cvičení. Nemá to s Vojtovou metodou nic společnýho, navíc Vojtovka dětičky bolí. My jsme měli problém se starším synem, dojížděli za za doktorkou a Páťa je naprosto v pořádku. I teď jezdíme s Kačkou z čistě preventivního hlediska. Jestli budeš chtít, napíšu ti na ní číslo. Nedám na ni dopustit.
Není tady
Heli napsal(a):
Ivčo, jestli ti můžu doporučit vynikající lékařku, která provádí tzv. bodové cvičení. Nemá to s Vojtovou metodou nic společnýho, navíc Vojtovka dětičky bolí. My jsme měli problém se starším synem, dojížděli za za doktorkou a Páťa je naprosto v pořádku. I teď jezdíme s Kačkou z čistě preventivního hlediska. Jestli budeš chtít, napíšu ti na ní číslo. Nedám na ni dopustit.
Jsi hodná,když bude potřeba,jistě si o kontakt napíšu, zatím to vypadá,že se nožky rovnají,nechci kamarádku zbytečně strašit, raději počkám a věřím,že to bude dobré.
Není tady
Ahoj! Mám 2,5letou dceru a ta má obě nožičky "equinoari". Od narození doma protahujeme a chodili jsme 2xtydně na rehabilitaci. V 8 měsících byla s tou horší na operaci (2,5hod na sále a sádra od prstíku k tříslům), po měsíci na přesádrování (opět v narkóze). Pořád musíme cvičit a kolem 5roku ji ještě čekají operace obou přednoží. Nedávno ještě měla v te operované nožičce zánět šlach. Říkám si, že za ten svůj zatím krátký život toho zažila dost.
Upravil(a) Janinka.i (6. 12. 2007 18:45)
Není tady
AHOJ, MOJE DCERA MĚLA TO SAMÉ A DOOPRAVDY NÁM NA TOHLE POMOHLO JENOM TO CVIČENÍ PŘI PŘEBALOVÁNÍ
Není tady
Dcera měla po porodu taky vtočené nožky dovnitř, cvičili jsme, upravilo se to, ale mám dotaz. Nemají pak Vaše děti také ploché nožky?
Není tady
Plochý nožičky dcera má, po porodu je měla taky vtočený dovnitř. Zatím jsem to ale s doktorkou neřešila, malé jsou 3 roky.
Není tady
My mame nozku OK. Ptala jsem se i doktorky, zda nevadi pozdejsi sport (i vrcholovy ) ... a bylo nam receno,ze muze delat cokoliv bez omezeni.
My jsme nozicku dostaly do spravne polohy cca do mesice.
Je ale pravdou, ze jsem od mala kupovala co nejkvalitnejsi obuv a backurky ve zdravotnickych potrebach. I sandale kupujeme s takovym tim srdickem pro podporu klenby.
Hezky den
Není tady