Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 9. 1. 2007 11:31

french_vanilla
♥♥-----

Re: Jak se donutit pít ?

Mně na nepití pomohly čaje. Navíc od té doby skoro nepiju kávu, jen když na ni mám vyloženě chuť. Místo toho si třeba dám černý čaj s trochou mléka a medu. Obvykle vůbec nesladím.  Jinak máme doma čajíky ovocné, černé, zelené, střídám dle chuti a moje pravidlo je, když dopiju, vařím nový smile nemusím ho pít horký, takže ucucávám, ucucávám a najednou je pryč. Občas si udělám vodu s citronem, je osvěžující a lepší než obyčejná. Při sportu piju obvykle čistou vodu. Jinak radím jíst polévky - voda jinou formou, nebo vodnaté ovoce a zeleninu, aby člověk tu vodu do těla vstřebal. 1litr denně je opravdu málo a kdo pije kafe, které odvodňuje, pro toho tuplem.

Není tady

#52 9. 1. 2007 11:51

Ivetata
♥♥♥♥♥--

Holky, já před Váma smekám smile , jak tady čtu 4 až 5 litrů, to mám tak na týden!!!

Není tady

#53 9. 1. 2007 13:27

janica
♥♥♥♥♥♥-

Kdo kde četl, že hodně pití zatěžuje ledviny???? To snad spíš záleží na tom, co člověk pije, ne? Chápu, že nějaký slaný minerálky, cukrový vody, černý čaje nebo kafe dobrý být nemůže, ale nevěřím tomu, že by voda nebo nějaké slabé čaje mohly ledvinám uškodit. Spíš se z nich vyplavují škodliviny, ne? Nejsem doktor, nerozumím tomu.

Není tady

#54 9. 1. 2007 13:37

majkafa
Host

knížka - Co pít, když ... , autorka Jana Mandžuková

A kolik vlastně potřebujeme tekutin?

Optimální individuální příjem tekutin nelze přesně stanovit. Lékařská lite-ratura uvádí údaj, že denně potřebujeme přijmout minimálně 1,3 l tekutin. Do množství přijatých tekutin by měla být započítána i voda přijatá v polévkách, voda v kávě se však do pitného režimu započítávat nemůže, neboť naopak ještě vodu z těla odvádí. Také mléko a mléčné nápoje jsou spíše tekutou výživou. Potřeba vody stoupá s fyzickou námahou či sportem a při zvýšené teplotě okolí. Zda pijeme dost, nebo málo, nejlépe poznáme podle barvy moče. Je-li moč tmavší, je potřeba pít více, správně by měla být světlá až bezbarvá. Dbejte spíše na to, aby tekutin bylo mírně více, ale pokud se nejedná o mimořádnou situaci, není vhodné zvyšovat příjem tekutin nad 3 l, protože dochází k přetížení ledvin a vyplavování důležitých minerálních látek. Sebekontrolu přijímaných tekutin lze realizovat pitím předem připraveného nápoje z plné lahve o známém objemu.

#55 9. 1. 2007 13:55

Kamilie
♥♥♥----

Nechci nic propagovat, ale kupuji si pi-vodu, specielně upravenou, donesou mi ji až do domu, barel něco kolem 20 l vody.Když chceme, vypijeme tak za týden až 10 dnů, ale užívám ji i k vaření. To vám donesou i do práce (já jsem si ji tam nechávala vozit-vlastní-za své peníze).
Taky si myslím,že má každý svou hranici "napitosti", ale nevypít za den ani půl litru, to je snad málo.
Však ono pak nemoc člověka přinutí změnit názor i zvyky. U mne to byla až třetí operace, do té doby jsem taky odmítala pít!

Není tady

#56 9. 1. 2007 14:43

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Bohužel,  taky jsem někde četla nebo slyšela, že není zdravé  při normální zátěži vypít víc než 3 l tekutin.
A z toho vyplývá - všeho s mírou smile .

Upravil(a) aprill (9. 1. 2007 14:44)

Není tady

#57 9. 1. 2007 14:52

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Já to taky četla, že 2l jsou vhodné, ale nad 3l už ne!

Není tady

#58 9. 1. 2007 15:15

Jugulator
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Míškovice 191

hm..njn jenomže to musíte sedět v kanclu nebo celý den  doma a skoro nic nedělat, protože pokuk máte fyzicky náročnější zaměstnání, nebo po práci chodíte sportovat, tak je podle mě 1,5 l tekutin málo....říkáte že pivo není zdravé......ale vezměte si, že ti co si zajdou do hospody pravidelně na 6-7 pivek, tak ať sou to staří dědci třeba, tak sem v životě neslyšel o tom, že by měli nějaké zdravotní problémy s močovýma kamenama jako ti co sedí doma......a myslím si, že ty nepijavky si na tuto diskusi vzpomenou, až půjdou na první drcení moč, kamenů ultrazvukem.......já sem ti naštěstí nezažil......., protože ty 2 l sou jen orientační...taková zlatá střední cesta aly myslím si, že kvůli zdraví by to mělo být minimum toho co za den vypijete, ajestli vám to opravdu nejde, tak jak už bylo řečeno, zkuste si koupit vodnaté ovoce...třeba meloun, ten můžete lžičkou u televize uždibrávat pořád... tummenupp rock

Není tady

#59 12. 1. 2007 17:03

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Já také hodně piju. Tak 5 l denně, jen než vyjdu ráno z bytu cca 2l. WC je pak můj kamarád. Nemám žádnou chorobu, která by  způsobovala.

Co je morem, který mě přiměje více pít - a to doporučuji nepijícím- postavit před sebe zdroj pití, ať je to ta pet lahev či konvice s pitím. Pak to samo svádí se napít a pijete aniž si to uvědomíte.[/qu

to na mne vubec nezabira, kupuji si obcas do prace lahev mineralky , dam si ji na stul s tim, ze ji za den po castech vypiju a nekdy ji tam mam jeste za tyden.

Není tady

#60 13. 1. 2007 9:37

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

Káča napsal(a):

Já to taky četla, že 2l jsou vhodné, ale nad 3l už ne!

Neví já měla problém s pitím obrovský u mě to byly 4-5 káv za den a tím jsem si myslela že mám pitný režim splněný dumbom pak jsem se dověděla že kává naopak dehydruje, trpěla jsem ohromnými migrénami a dehydratací, ale já jsem si jen myslela že jsem vyčerpaná a párkrát jsem skončila až u Dr na injekcích dumbom Pak mi řekl že se to musí řešit a já postupně prošla různými vyšetřeními a teď po 6 letech jsem se tak pozvolna dopracovala ke svému pitnému režimu celý den stále něco popíjím a za každou kávu vypiji 2dcl vody a musím říct že je to o zvyku a už jsem také byla poučena že když někdo není zvyklý celý život pít tak taky nemůže začít tím že zë dne na den začne pít 2l a najednou velké množství není dobré takže všeho s mírou rock

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#61 13. 1. 2007 10:20

Dexpre
♥♥♥♥---
Místo: Teplice

I já jsem měla stejný problém. Od malička trpím na záněty moč.měchýře a ani bolesti, které jsou s tím spojené mě nedonutili nastolit ten správný pitný režim.
Ale je pravda to,že když mám na stole petku (já mám na stole jednu 0,5 l lahev a vedle mi stojí další 3 - když bych si dala velkou láhev tak to určitě nevypiji,ale tyhle míry mi připadají,že jsou rychle vypité wink ) tak to pití jde tak nějak samo......
Zvyk je železná košile a když si ho dokážeš vypěstovat, pak v tom už nevidím problém big_smile tummenupp

http://lilypie.com/pic/090414/IJkS.jpghttp://b2.lilypie.com/m55Mp2/.png

Není tady

#62 13. 1. 2007 15:59

Slvinka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Střední Čechy

Taky se pridavam, kolikrat vecer zjistim, ze jsem za cely den nemela ani kapku piti - hruza! Zjistila jsem, ze jediny, co vypiju jsou ruzny dzusy, ale zase to pak strasne leze do penez sad!
Vzdycky me desi v lete clanky, ze bysme meli vypit 3 l a vic denne - to by me uplne zabilo!!!!!!!!!!!!

cool

Není tady

#63 13. 1. 2007 17:54

luluchen
♥♥♥♥♥--
Web

taky se pripojim k nepijavkam.ja nepiju skoro vubec,jsem rada,kdyz za normalni den do sebe dostanu max. pulitrovou sklenicku.i v nejvetsich horkach mam problem,vim,ze bych mela pit,tak se nalejvam a tak 0,7 az litr dam,ale musim se neskutecne nutit.a to mam okolo sebe lidi,co me porad nuti, na stole v praci mam porad vodu(po dlouhym zkouseni jsem zjistila,ze vody jsem schopna pojmout nejvic,v lete max. green tea)ve flastickach,co se mi z nich dobre pije(to je pro me taky dulezity) a na zachod presto chodim asi kazdou hodinu,jsem vetsinou rada,ze dobehnu a za noc vstavam tak 2 az 3 krat.nu nevim,zkousela jsem si lehce predstavit,jak by to vypadalo s wc,kdybych pitny rezim dodrzovala...   :smile

Není tady

#64 27. 1. 2007 15:44

Michelle
♥♥-----

já mám problém opačný.Denně vypiju asi 6 litrů obyčejný vody a stejně cítím neustále žízeň.Dřív jsem taky vůbec nepila,ale pak jsem se rozhodla držet dietu a místo jídla jsem vypila sklenici vody.To bylo ale před deseti lety

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí