Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 5. 1. 2007 21:13

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

Re: Jak se donutit pít ?

S tím tedy problém fakt nemám lol moje hrnky s čajíčky jsou pověstné, najdete je na každém rohu dumbom a můj miláček už mi zakazuje chodit kolem regálů s čaji lol Piju cokoliv hlavně ať to není sladká limča brrrr z toho mám velkou žízeň a žaludek jak na vodě dumbom

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#27 5. 1. 2007 21:38

Ivetata
♥♥♥♥♥--

Tak tady jsem doma smile , taky bych potřebovala poradit jak se naučit pít (alkohol pít umím smile ), napustím si ráno litr vody a večer ho zase klidně vyleju. Zvládnu denně 3 hrnky kávy a maximálně jeden čaje. Vím že bych měla pít (trpím silnou migrénou), ale nepřinutím se a navíc nevím co, bublinky mi dělají zle, nic sladkého kvůli váze nechci a voda mi ani trochu nechutná sad

Není tady

#28 5. 1. 2007 21:43

Honey
♥♥♥♥---

Jenže třeba mám problém v tom,že mám pocit že tu energii  z cukru musím něčím nahradit.Takže nejím moc sladké,kávu a čaj nesladím,ale potom mě to přepadne a piju bublinkovou sladkou limonádu.Ale zase ne ve velkým množství.Jinak mám moc ráda zelený čaj a piju ho neslazený.Ze začátku jsem měla problém,ale teď už ne....

Není tady

#29 5. 1. 2007 21:47

Honey
♥♥♥♥---

Ivetata,prostě opravdu si uvař nějaký čaj co Ti chutná ,dej si ho před sebe a ucucávej.Stejně se má pít pomalu,po troškách.Jen ho měj pořád na očích a mysli na to.....

Není tady

#30 5. 1. 2007 21:57

Ivetata
♥♥♥♥♥--

Znám teorii na 1, jen praxe pokulhává, vím od dr že se má popíjet celý den, vypití 2 dcl naráz prý ztrácí účel.Budu se muset nastartovat, jinak to nepůjde.

Není tady

#31 5. 1. 2007 22:17

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

To právě po mě zůstávají všude ty hrníčky s nedopitým pitím a jak k nějakému dojdu zase upiju lol no večer je jen sesbírám a vrazím do myčky lol

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#32 5. 1. 2007 22:36

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

666salome napsal(a):

To právě po mě zůstávají všude ty hrníčky s nedopitým pitím a jak k nějakému dojdu zase upiju lol no večer je jen sesbírám a vrazím do myčky lol

Mne nechutna vubec nic krome kafe, tech jsem schopna urazit za den nekolik a pak mam silene vycitky.Hodne sladim, takze sladky caj po cely den nic moc, horkej bych zase nevypila .Je to tezky.

Není tady

#33 6. 1. 2007 6:57

lepista
♥♥♥♥♥♥-

Já také hodně piju. Tak 5 l denně, jen než vyjdu ráno z bytu cca 2l. WC je pak můj kamarád. Nemám žádnou chorobu, která by  způsobovala.

Co je morem, který mě přiměje více pít - a to doporučuji nepijícím- postavit před sebe zdroj pití, ať je to ta pet lahev či konvice s pitím. Pak to samo svádí se napít a pijete aniž si to uvědomíte.

Není tady

#34 6. 1. 2007 7:44

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Když mám někam jet piji minimálně a napiji se až na místě.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#35 6. 1. 2007 10:10

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Možná by to vyřešil nějaký mooooc pěkný hrníček, darovaný z lásky (no a le v mém věku...)

Není tady

#36 6. 1. 2007 10:47

x256987
Host

No PET láhev na stole je pro někoho možná dost těžký kalibr. Možná spíš hezká sklenice.

#37 7. 1. 2007 11:06

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Web

Hlásím se do klubu nepitek... denně 1-2 skleničky tekutiny, nepiju kafe ale ani moc čaj. Mám ráda džus,sladké limonády vůbec nepiju. Já prakticky nic nepiju smile Semtam šťávu, někdy sladkou matonku, ta mi vydrží i 3-4 dny. Můj problém je dost i v tom, že jsem líná si jít pití udělat. I když mam žízeň.

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#38 7. 1. 2007 12:11

Sjuzn
♥♥♥♥♥--

ramaja napsal(a):

Já mám teda spíš ten problém, že piju víc v práci, kde si uvaříme konvici čaje, kombinujeme ovocné, bylinné, různě je i mícháme a měníme tak chuť. Horší je to doma, kde na pití nemyslím, až třeba večer si k televizi uvařím do 0,5 l hrnku čaj, nebo rovnou konvici. Zvlášť u napínavých pořadů popíjím, jako by mě to uklidňovalo. A nedostatek tekutin na sobě poznám podle sucha v krku a popraskaných rtů a snažím se to napravit, pak piji. Na pravidelném pití mě vadí jen jedna věc, a to je podstatně častější návštěva WC. Když chodím co půl hodiny, tak to si opravdu připadám blbě. storstark

To je právě ono, když začnu pít jak mám, tak chodím každou čtvrt hodinu na WC pak si připadám blbě, obzvlášť, když jsem v práci.

Není tady

#39 7. 1. 2007 17:01

Pešta
♥♥♥♥---

Já si vždycky přikážu "od dneška piju", a vydrží mi to tak max. 4 dny a pak to upadá a v ty dny si také připadám jako průtokový ohřívač. Ted jsem si na netu přečetla, že se člověk nemá nutit k pití, no ale to bych nepila vůbec, a že když chce začít s pitným režimem tak třeba pít týden 3/4 litru a postupně zvyšovat, třeba až na 3l.

Není tady

#40 7. 1. 2007 18:32

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Pití, myslím zdravé pití, ne jednostranný jediný nápoj /pivo/ je moc důležitá prevence. Snížené vyplavování škodlivin z těla se může projevit nemocemi, a hodně nepříjemnými. Stejně jako je v našem zájmu čistit si zuby, zrovna tak je všem dostupné pít. Taky mi voda nejede a po cole či pivču tloustnu. Byla jsem hodně nemocná a řekli mi, že pít musím. A já to neuměla. Najednou jsem si uvědomila, jak úžasný by bylo být zdravá a pít si prostě jen tak. Bylo mi zle od žaludku a musela jsem se nalejvat. Čímkoli. Tak jsem pila džusy, abych zároveň měla vitamíny. Úplně jsem si rozežrala žaludek. Takže jsem si v dobré víře na několik měsíců vypěstovala silné nechutenství a musela pít vodu, minerálky, čaje, aby se žaludek zklidnil. To bylo hrozné. Litovala jsem pozdě, že jsem tak hloupá. Pokud nejste schopné pít, zaděláváte si na problémy. Řeďte si vodou to, co máte rádi, ať se pít naučíte. Upíjejte po trochách, ať se nezahltnete a nezošklivíte si to. Třeba se rychleji pohybujte, vezměte si jeden svetřík navíc, ať je vám teplo a ať si tělo samo řekne, že má žízeň. Tady platí dvojnásob: účel světí prostředky. Když přijde žízeň z celodenního nepití, je pozdě. To už je něco narušeno. Dnes se dost o pitném režimu mluví. Konečně. Jinak pamatuju doby, kdy na základkách a ve školkách a družinách děti pily vodu z vodovodu a pít se jim zakazovalo. Nosit si lahev bylo nepřípustné...A že chodíte víc na záchod? Nad tím se moderní člověk snad nemusí pohoršovat. Na zdraví!

Není tady

#41 7. 1. 2007 20:36

x256987
Host

Já se prolívám docela hodně (1,5 litru vypiju za dopoledne v práci), a na záchod chodím tak po hodině a půl? Každou čtvrthodinu, to mi přijde zvláštní. Je pravda, že dvouhodinový film v kině většinou neukoukám a musím si odskočit.

#42 8. 1. 2007 9:06

pony
♥♥-----
Místo: Záp. čechy

Mne nepomáhá ani petka na očích,prostě nemám žízen tak se nenapiju.Celý týden jsem uthaná jako kotě a včera to vyvrcholilo krizí.To jsem už pila automaticky.

Není tady

#43 8. 1. 2007 10:36

Kamilie
♥♥♥----

No, po třech operacích ledvin (kolik a kamenů) jsem slíbila, že víc už na operaci nechci a budu pít. A ted jsem závislák na pití, kdybych pila málo, tak nejpozději 14,00 se dostaví bolesti hlavy, žádná fyzická sila, jsem moucha bez síly a energie a do večera už to pitím nedoženu (a neutiším bolesti hlavy-očí za očima).
Ale piju jenom vodu bez bublinek, ovocné čaje (černý vymývá B vitamin ze střev a způsobuje nervozitu a zácpu ve velikém množství), event. zelený čaj pro zdraví. Problém je pak s čůráním a cestováním v autobusu.Mám i nízký tlak a ten chce také tekutiny.
Ale vypadám o dost mladší (8-10 let míň)-kůže vláhu fakt potřebuje.
Půllitrový hrneček je můj kamarád, čeká vždy plný a upíjím douškama- průběžně.
Mohu-li radit, pijte (ne alkohol). Ředit chce i krev.

Není tady

#44 8. 1. 2007 15:11

lepista
♥♥♥♥♥♥-

Když čtu tolik příspěvků od vás "nepitek"tak mě to hlava nebere, nedovedu představit, že bych neumřela žízní např. při 1 l denně, jak některé píšete.
Jen při probuzení mám takovou žízeň, že mi půl litru nestačí...

Není tady

#45 9. 1. 2007 2:45

Jugulator
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Míškovice 191

zdravím všechny dámy co tu sou ..i pijavky i nepijavky
pokud máte problémy s tím něco vypít, tak by ste mohly zkusi ttaky jíst slanší a kořeněnější jídla...protože sůl na sebe váže vodu, takže budete mít pocit žízně, další věcí by mohlo být sportování, když se trochu vypotíte tak máte taky žízeň, dále sauna...vypotíte se..a máte po tom hycu žízeň jako hrom.....
jo a stím, že ste potom jako průtokový ohřívač, stím si nedělejte starosti, po čase si tělo zvyknea je to v poho.....
já taky vypiju tak 4 - 5 l tekutin denně a jdu na záchod tak 3krát za den...tak do toho dračice..jenom pijte rock stolt

Není tady

#46 9. 1. 2007 7:59

majkafa
Host

Piju málo, maximálně 1 l denně. V létě o něco víc. Když jsem se snažila vypít 2,5 l denně, jak se doporučuje, chodila jsem každou chvíli na WC. Taky jsem si připadala jako průtokový ohřívač, jak tady kdosi psal. Mé tělo si nezvyklo, prostě tam bylo moc tekutiny, musela ven. Tak piju tehdy, když mám žízeň, když si to mé tělo žádá. Nemám žádné zdravotní problémy. Možná je to špatně. A možná za pár let nějaké další výzkumy ukážou, že každý člověk je jiný, že každý má pít tolik, kolik si žádá jeho tělo, že si tělo řekne, když má žízeň. Nezdá se mi, že by nějaká norma 2,5 litru nebo 3 litry a pod. denně platila pro každého člověka. Vždyť jsme každý jiný. Stejně jako v jídle. Někdy nám výzkumy předkládají, že kuřecí maso je zdravé, pak zase nezdravé, pak je zdravé mléko a mléčné výrobky, jiný výzkum ukáže, že je mléko nezdravé. Prostě piju, když mám žízeň.

#47 9. 1. 2007 8:04

Kamilie
♥♥♥----

No, zkuste jít na léčení do Mariánek-na ledviny. Ŕeknu vám, co je chodit často na WC. Každých 20 (dvacet) minut a být plná k prasknutí! Tak to jsou mé osobní zážitky. Už jenom jít každých 1,5 hodiny je pro mne úleva a "né tak často". Po odstranění růstů dokonce mám pocit, že už chodím normálně, třeba jenom? každé 2 hod. a vydržím přes den i 2,5 hod! žiju s tím odmala, kašlete na okolí, oni vaše bolesti snášet nebudou, až vám něco bude.  Tak, kdo má kratší limit, než mých 20 minut?

Není tady

#48 9. 1. 2007 10:15

janica
♥♥♥♥♥♥-

Také nemám s pitím problém - vypiju tak zhruba kolem 3 l denně, možná i víc a když nepiju, dostavují se bolesti hlavy a ve finále stejné příznaky jako u zánětu močového měchýře. Takže se prolívám celý den a nepociťuju ani nějak časté chození na wc - tak 1x za 2-3 hodiny.
Piju povětšinou různé hodně slabé čaje - třeba heřmánek, mátu, zelený čaj občas nějaký ovocný, protože voda, co tu máme v práci je na chuť pěkně hnusná.
Jestliže vy nepijavky máe práci v kanceláři tak přeci není problém uvařit si do konvice čaj a průběžně upíjet, to mi neříkejte.
Tak s chutí do toho, nezapomínejte, že když se přihlásí pocit žízně, tak je to už stádium tekutinového deficitu, ke kterému by nemělo docházet.

Není tady

#49 9. 1. 2007 11:01

majkafa
Host

Já se necítím dobře, když moc piju. Jako nalitý žok, chodící cisterna. Cítím se dobře tehdy, když piju ve chvíli, kdy mám žízeň. Myslím si, že pokud mi nadměrné pití nedělá dobře, nemám ho trápit, že tělo má skutečně dostávat to, o co si řekne. Ale musíme dobře poslouchat, o co si říká. Proto, že někdo řekl, že mám vypít 3 l denně, nebudu tím své tělo vystavovat nepříjemným pocitům. Můžu namítat, že by mělo být udáno, kolik pít v zimě a kolik v létě. 3 l nemůžou být normou "za každého počasí". :-) Nebo má stejné množství tekutiny vypít chlap který měří 1,9 m a váží 130 kg a desetiletý klučík? Jako bych nejedla, co mi nechutná, pokud nebudu nemocná a nebudu muset. Možná je můj názor nesprávný, možná čas ukáže, že jsem měla pít víc. V létě vypiju i víc, než 3 litry, prostě tolik, kolik si mé tělo žádá. Jen se snažím naslouchat tělu, nenutit a netrápit ho, nebo co nejméně. Jako postupně docházím k tomu, že mi nechutná jíst maso, nebo některý den mám chuť na suchý krajíc chleba, který je hodně posolený a nic víc. Jiný den, nebo půl roku si na toto jídlo ani nevzpomenu. Stejně tak je to u mne s pitím. Včera jsem vypila za celý den asi 8 dl pití, dnes od rána už víc než litr. Věřím mému tělu, že si říká, co chce a to se mu snažím dát.

#50 9. 1. 2007 11:21

Smíšek
♥♥♥♥♥♥-

Vypiju za den 4-5 litrů čaje (jeden sáček i na litr vody - nemám ráda silné odvary). Piju hlavně v práci a mám kolem sebe minimálně tři hrnky.
Na záchod chodím často, ale jsem tu sama, tak to nikomu nevadí a nemusím nikomu nic zdůvodňovat.
Vodu z petky jen tak do sebe nedostanu - nechutná mi. Snad jen v létě, při turistice nebo sportu. Mám ráda teplé, i ten čaj musí teplý - studený je bleee.
Někde jsem četla, že hodně pití taky není zdravé, že se hodně zatěžují ledviny, tak nevím, už pár dní mě bolí záda - žeby ledvniny?

http://lb3m.lilypie.com/nU1tp1.png http://lb1m.lilypie.com/RLSSp1.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí