29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dodržujete pitný režim, já chci , ale prostě nemam chut se napít. Když si to hlídam a vypiju za den třeba 1,5 litru tak je to výkon a myslim si , že i na pleti je to znát, že je lepšejší.
Není tady
Ahoj Pešto, tento problem jsem tu taky uz resila...
Taky bych chtela dodrzovat pitny rezim, nebot za den vypiji cca 1litr, no proste mi to nechybi.
Take jsem uz prodelala zanet ledvin, ktery se projevoval bolesti zad a casto me "řeže močák",
coz je nesnesitelna bolest, to uz me opravdu donuti vypit alespon 2l.
Inak se to snazim resit tim, ze mam 1/2 litrovou sklenicku do ktere si naleji stavu a nutim se vypit
alespon 4 sklenice za den, zatim to nema zadny efekt, ale aspon vim kolik jsem toho vypila.
(Kdyz se snazim vic pit, je mi na zvraceni)
Z vlastni zkusenosti nedoporucuji limonady s bublinky, bublinky te jen sidi.
Upravil(a) Vendísek (5. 1. 2007 20:46)
Není tady
Já si pravidelně slibuju a pravidelně nic. Nejjistější je petka na pracovním sotle, ale nedonutím se třeba jít uvařit čaj, takže za dnešek mám skore 1 čaj a 1kafe. Bída a utrpení..........
Není tady
tak já jsem se právě chronickýma zánětama močáku naučila pít...ale teda piju v práci ochucenou matonku (min. 1 denně) a doma čistou vodu - a furt mám před sebou skleničku...
chce to pomalu zvyšovat a upíjet
Není tady
Holky, taky jsem měla problémy s pitím (pitným režimem ) a mně pomáhá mít po ruce pití vždy na stole, pak to vypiju ani nevím jak - ruka si sama šahá a já se pak divím, že jsem to už dopila
(teda ale některé opravdu nepijete extrémně). Akorát mám osvědčené velké hrnky (cca 0,4-0,6l) nebo mít na stole přímo velkou PETku. Kdybych se měla po každém loku zvednout a jít dělat nové pití, tak bych toho moc nevypila. Denně tak udělám kolem dvou litrů, nepočítám do toho tekutiny okolo - kafe, polévka apod. Ráno jeden "kýbl" čaje, obvykle kolem poledne dojde a do konce pracovní doby ještě jeden s vodou - ten někdy ještě poloviční dopíjím než odcházím z práce. A navečer doma piju z půllitru
Upravil(a) Andromeda (5. 1. 2007 13:32)
Není tady
Když si dam před sebe petlahev, tak se mi zvedá kufr, z toho, že bych ji měla vypít, koupila jsem si 3/4 litrový hrnek na čaj, ráno si ho v práci uvařim a než jdu domu tak ho půlku vylejvám. Jo a ledviny se mi ozývaj také, takže budu muset. Pomoc já nemam nikdy žízen.
Není tady
Tak jsem ráda, že nejsem sama, kdo není normální, jak tvrdí můj lékař ! Prý, když necítím žízeň....vím, jak je pitný režim důležitý, beru mnoho léků, mám bolesti, ale ani tak do sebe skoro žádnou tekutinu nedostanu. Když si dám na stůl jakékoliv pití v pet lahvi, vydrží mi i několik dnů , čaje také nemusím, ani v ty horka v létě jsem nemusela pít a to je fakt špatné !
Není tady
Kolikrát si až odpoledne vzpomenu, že jsem ještě ten den neměla kapku pití. Ráno jen černý kafe (a to se nepočítá). Pak se divím, že mně bolí hlava a jsem unavená.
Není tady
Káča napsal(a):
Kolikrát si až odpoledne vzpomenu, že jsem ještě ten den neměla kapku pití. Ráno jen černý kafe (a to se nepočítá). Pak se divím, že mně bolí hlava a jsem unavená.
To mi mě dost připomíná.Já ujíždím dost a dost na cole-pepsi-to vypchlemtám klidně 2 l--jenže to je potom na tu váhu úplná podpásovka...vodu samotnou nepolknu to bych se fakt pozvracela,čaje vařit mě nebaví i když poslední dobou se lepším,po minerálkách mi pálí žáha,alkohol nepiju.....Jsem hroznej flink a pak se přesně divím,že mi zas bolí hlava a jsem utahaná jak kotě....jsem ráda že nejsem sama.............
Není tady
Tak to znám taky,i s těmi záněty ledvin.Pocit že do sebe prostě pití nedostanu řeším tak že piju z malé skeničky.Zato mám ty skleničky pořád na očích a tím pádem do sebe alespoň ten litr denně dostanu.
Nejhorší je že nikdy nemám pocit žízně.
Není tady
Tak to jsem ráda, že v tom nejedu sama, dneska jsem dopila v práci ten muj třičtvrtělitrák, který jsem měla na stole od rána a ještě ted mám mžitky před očima.
Není tady
Pokud začínáte den černou kávou, tak máte pocit zasycenosti a tím pádem nemáte potřebu pít. Je dobré kávu omezit, nebo ji pít až později. A aby jste se přinutly pít tekutiny (káva se nezapočítává - je močopudná), tak stačí si minerálku (pokud možno neslazenou - sladká vyvolává pocit sytosti a bez bublinek) je dobré je nalévat do malé skleničky. Pokud máte pít z velké láhve, vzniká nechuť k pití. Je to jednoduché a funguje to.
Není tady
Tak já se tedy přidávám k vám.:storstark:Teď už to není tak hrozné, ale když jsem začala pít čistou vodu , tak po třetím loku jsem se topila, prostě mi to nešlo do krku.Sladká minerálka je prostě sladká a pije se líp.Piju vodu bez bublinek a když se chci donutit se víc nalívat,tak si koupím džus a trošku si vždy vleji do sklenice s vodou.Čaje si vařím do 3/4 l hrnku, ale jen ty lepší.Z levnějších, kde je moc ibišku, mě pálí žáha.
Není tady
Já jsem se naučila pít na vysoké, začala jsem si kupovat ráno láhev pomerančové matonky, nosila jsem ji ssebou celý den jak štěně a hřála mě představa, že co upiju, o to se ulehčí mojí kabele. Postupně jsem si opravdu zvykla a dneska piju v práci kupovanou neperlivou neslazenou vodu a doma vodu z kohoutku se sirupem. Doporučovala bych ředit si džusy, třeba Relax má úžasný výběr chutí, a opravdu mít pití vždycky po ruce a ucucávat.
Jinak v práci dost mluvím, takže bez vody bych do třídy prostě nešla. A nekárám studenty za to, že se během hodiny napijou
Upravil(a) Judita (5. 1. 2007 16:08)
Zkoušeli jste pít brčkem? Mně nechutnal kefír, ale potřebovala jsem ho pít, tak jsem ho pila brčkem, zanedlouho jsem si na tu chuť zvykla a dneska bez kefíru nemůžu žít Tak když vám nechutná voda, zkuste to podobně. Nebo je dobrý takový ten vak na záda, ze kterého vede hadička až do pusy, používaj to cyklisti, mít hadičku pořád v puse a celý den ucucávat, ale to by v práci asi koukali
Není tady
Májajája napsal(a):
Já si pravidelně slibuju a pravidelně nic. Nejjistější je petka na pracovním sotle, ale nedonutím se třeba jít uvařit čaj, takže za dnešek mám skore 1 čaj a 1kafe. Bída a utrpení..........
ja mam to same a velmi slabou vuli, chutna mi jenom kafe , pit se nedonutim.
Není tady
A to já jsem zase pijan, vařím si čajíčky a piju a piju a piju, až žluňkám . Čajíky nesladím (pouze v hluboké depce) a vodu taky můžu
. Pak ale nastává problém, když za dveřmi je kupa klientů a já musím
.
Upravil(a) aprill (5. 1. 2007 18:33)
Není tady
Já si v práci nechávám stále na stole nalitou minerálku a upíjím, doma si do kávovaru dám místo kávy čaj / jahodový, jablko se skořicí, zelené jablko nebo kopřivový, nechám si uvařit celou konvici a piji ho neslazený, fakt je, že čaj nechá takový suchý"ocásek" na jazyku a ten nutí člověka stále upíjet. Zkus to.
Není tady
Pro mě je taky problém pít,ale jednou jsem dostala takový hrnek baculáč,přeměřila jsem ho a má litr.Uvařím čaj a dám si ho v práci rovnou před sebe a upíjím.Když na něho vidím ,donutí mě to.Bývala jsem ale lepší,vypila jsem i 3 litry.Jinak taky čaj nesladím a nemusím s ibiškem.....potom mi přijde,že jsou na jedno brdo...
Není tady
Tak to teda koukam, jak to muzete bez toho piti vydrzet. Ja jsem jako Aprill, pila bych porad. Ale to je asi opacny problem. Do mesta ci supermarketu nemuzu vyrazit bez lahve v batohu.
Pro vas holky to asi chce podporu od kolegu, rodiny a kamaradu. A pit to co vam chutna. Nesnazte se vypit lahev vody najednou, chce to pit prubezne. Lok sem, lok tam.
Není tady
Já mám teda spíš ten problém, že piju víc v práci, kde si uvaříme konvici čaje, kombinujeme ovocné, bylinné, různě je i mícháme a měníme tak chuť. Horší je to doma, kde na pití nemyslím, až třeba večer si k televizi uvařím do 0,5 l hrnku čaj, nebo rovnou konvici. Zvlášť u napínavých pořadů popíjím, jako by mě to uklidňovalo. A nedostatek tekutin na sobě poznám podle sucha v krku a popraskaných rtů a snažím se to napravit, pak piji. Na pravidelném pití mě vadí jen jedna věc, a to je podstatně častější návštěva WC. Když chodím co půl hodiny, tak to si opravdu připadám blbě.
Není tady
ramaja, přesně to je nejhorší furt lítat na záchod, otec dělá ve zdravotnictví takže odmala mě vedl k temu hodně pít ale už nikdo nevidí jaké to je furt lítat na wc...
Není tady
Odskočit si mi nevadí, jen někdy jsou ztížené podmínky.
Není tady
Aprill, to jsme na tom stejně, já jsem taky velký pijan.
Nedělá mi problém vypít za dopoledne celou konvici čaje, v práci si vařím bylinkové, sladím medem nebo šťávou. Doma máme uvařený čaj vždy, pak v zásobě minerálky a džusy. Naučila jsem se pít už jako dítě, protože mám vrozenou vadu ledvin, takže to je povinnost. Když cítím, že se blíží ledvinový zánět, okamžitě nasazuji pitnou kůru v podobě urologického čaje, to jsem schopná během pár hodin vypít i přes dva litry a více, jen aby se mi zánět utlumil.
Není tady