29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím o radu ty,kteří se v tom vyznají. Chtěla by jsem si koupit tarot. karty a naučit se je vykládat. Nevím ,jaký druh nebo typ karet si mám koupit. I když s tím budu začínat, nechtěla bych zrovna volit ty nejlehčí. Děkuji všem za radu.
Není tady
Tarotové karty nejsou "lehké" nebo "těžké", základní symboly jsou stejné, jen zpracování se někdy i dost výrazně liší. Takový základní je Rider-Waite, spousta lidí si chválí Crowleyho, protože tam jsou dobře patrné významy u malých arkán. Ale zlaté pravidlo pro výběr tarotových karet je: musí se ti líbit, musí tě oslovit. Nech si ukázat pár balíčků, a pak třeba zavři oči a ber jeden po druhém do rukou. Třeba se ten pravý přihlásí sám. Nebo se řiď čistě estetickou stránkou, opravdu to je jedna z určujících věcí!
Úplne súhlasím s Juditou. Choď do obchodu, popozeraj si viaceré spracovania a ktoré sa Ti bude najviac páčiť - to si zober...
Není tady
A naučit se je vykládat - kup si k nim vysvětlující knihu, na knižním trhu jich existuje spousta, tak se zachovej při jejím výběru stejně jako u výběru karet. Kniha tě navede, co dělat a jakými způsoby vykládat. A zbytek už je jen o zkušenostech a práci s nimi.
Důležité je vstřebat přesný význam archetypů na kartách a jejich praktické použití. To není možné bez praxe + studia literatury.
Není tady
Připojím se k dotazu, zajímalo by mě, kde se taroty + kniha dají sehnat (jaký typ obchodu), popřípadě jestli nevíte o nějakém obchodu přímo v Brně? A potom ještě, jestli je lepší koupit sadu karty + kniha najednou, nebo jestli k jedněm kartám je možno použít různé knihy... Dívala jsem se na net a jsou tam různé druhy tarotů - andělé, na vztahy apod. Ctěla bych nějaký ten obecný typ, moc se v tom neorientuju... Mohli byste mi to trochu osvětlit? Děkujuuu
Není tady
Andromedo, kde jsou tyto obchůdky v Brně, to nevím, já jsem z Budějovic . Přečti si 2. příspěvek od Judity. A navíc, kdo vykládá, časem a vývojem ho může oslovit jiný tarot a tak si koupí další.
Zkus najít: www.poznani-knihy.cz Mě je blízký Rider Waite Tarot, je dobrý pro začátečníky.
Upravil(a) Décima (11. 1. 2007 8:59)
Není tady
Andromedo, základ jsou klasické Rider White, jak už tu někdo psal. Knihy se hodí jakékoli, můžeš čímkoli začít. Avšak jestli tě to téma zajímá velmi, pak je opravdu dobré vybírat pečlivě i knihy. Měly by popisovat nejen významy karty, ale kartu jako takovou. Vysvětlovat symboly na ní použité. Karty, stejně jako cokoli jiného, je záležitostí cvičení a studia.
Není tady
Hm tak tedy dobrá Jen mi ještě řekněte, jaký je rozdíl mezi tím Rider White a Crowley?
Mám teď hodně věcí na přemýšlení a karty by mi pomohly
Přes Vánoce jsem byla u mamky a vykládala si ty její, ale nemá žádné, které by mi nějak úplně padly do oka.
Není tady
Andromedo, rozdíl je v obrázcích . Význam karet je stejný. Já pracuji s Rider-White už 4 roky, ale zjišťuji, že mě přestávají obrázky oslovovat a tak se chystám utrácet
. Co mě v obchůdku osloví, to uvidím
. A s těmi knihami, už mám doma tři, při nákupu sady karet jsem si koupila jednu, a ta je stále pro mě nejdůležitější, ale pracuji i s dalšími. Kromě tarotů pracuji i s I´tingem, je to doplněk a podává mi ke kartám skvělé doplňující informace. Je to jako když skládáš mozaiku......
Ja používam Crowley Tarot - má pekné obrázky A Tarot by si mala dostať kúpiť v každom kníhkupectve...
Není tady
Andromeda napsal(a):
Lvice, a kterou knihu bys mi doporučila..?
Která je ta nejdůležitější pro tebe? Díky za odpověď
Až příjdeš do knihkupectví, prolistuj si několik knih o tarotu. Která se Ti bude dobře číst, tu si kup. Já to tak dělám se všemi knihami, třeba i s beletrií. Knihu prolistuji, něco si z ní přečtu, ale jakmile se mi špatně čte a má pro mě tkz. " těžké kopyto" - nekoupím ji.
Není tady
Andromeda napsal(a):
Připojím se k dotazu, zajímalo by mě, kde se taroty + kniha dají sehnat (jaký typ obchodu), popřípadě jestli nevíte o nějakém obchodu přímo v Brně? A potom ještě, jestli je lepší koupit sadu karty + kniha najednou, nebo jestli k jedněm kartám je možno použít různé knihy... Dívala jsem se na net a jsou tam různé druhy tarotů - andělé, na vztahy apod. Ctěla bych nějaký ten obecný typ, moc se v tom neorientuju... Mohli byste mi to trochu osvětlit? Děkujuuu
V Brně můžeš zajít i do Knižního klubu je na Starobrněnské 16/18 byla jsem tam naposledy těsně před vánoci a to jich tam byla spousta.
Není tady
Andromedo, Décima má pravdu, já to tak také dělám. Prostě si beru knihy do ruky, prolistuji a najednou zjistím, tu chci mít a šup s ní k pokladně . Každého osloví něco jiného, to co vyhovuje mě, to nemusí oslovit tebe.
Na netu jsem narazila na Knihkupectví Pozoruhodné knihy, knihpůjčovna a nakladatelství Alman s.r.o.,
Hybešova 65, 602 00 Brno. Taroty prodávají i v prodejničkách s bylinkami a alternou. Myslím, že Lueta je z Brna, napiš jí zprávu, určitě ti poradí.
Ten Alman, jak píše lvice je dobrej, můžeš si to objednat na netu a oni ti brnknou a máš to za tu lepší cenu, i když si pro to přijdeš osobně .... já to tak praktikuju a je to prima
ovšem v tom Knižním klubu mají některý knihy levnější, takže doporučuju najít nejdřív na netu, porovnat a pak teprv vyrazit s peněženkou
Není tady
Ovšem ne s prázdnou
Právě se dívám na stránky Almana, těch Rider Waite karet jsou tam dva druhy koukám a ten Crowley to je to co má mamka, já myslela, že má jiné... Uvidím, díky moc za rady, asi ještě dneska na tu Starobrněnskou dojdu minimálně mrknout, i když penízky jsem už preventivně vybrala
Není tady
Už nějakou dobu vlastním Crowleyho - Thotův tarot. Vybrala jsem si je jako úplný laik protože se mi nejvíc líbily obrázky.
Každá karta obsahuje ve svém znázornění spoustu detailů a každý jeden nese informaci. Pořádně si každou kartu prohlídnout a pochopit její symboliku i pocity co zní jdou vyžaduje dost času. Mám k tomu samozřejmě hodně literatury a všimla jsem si že výklad symboliky karet se někdy liší. Kniha co mám k Crowleyho tarotu mi přijde nejobsažnější a nejvíc rezonující s mými představami.
Ty tarotové karty jsou strašně staré, vymysleli je mágové někdy v 15. století, podle vizí ze svých vidění a meditací. (A ty karty samozřejmě měli své předchůdce.) No a já se ted dozvěděla( to už jsem ale šla trochu pod povrch základních info o tarotech), že všechny dohromady určitým způsobem poskládané představují kompletní mapu pro cestování astrálem.
Je tam vazba. Každá karta představuje něco ze světa nad.
V běžném životě to v podstatě funguje tak, že než se něco uděje zde v hmotném světě, nejprve se to stane v astrálu. Na stejném principu pracuje i ten klasický způsob vizualizace - můžeš vše co si jen dokážeš představit. Tvoje myšlenka se nejprve uskuteční tam, přitáhne k sobě okolnosti a věci stejného charakteru a pak se realizuje zde.
Takže věštění z tarotů představuje jen promítnutí co se nahoře chystá a jaká je tam situace na spadnutí. Kteroužto ty ale můžeš vždy ještě změnou svého myšlení ovlivnit. Je to úžasné jak je všechno propojené.
Není tady
V Brně je bezkonkurenčně největší výběr karet (stovky různých sad) v Alembiqu na Údolní, směrem z města po pravé straně, kousek za zastávkou čtyřky. Je to v obytném domu, trochu zastrčené.
poletucho, odpovídala jsi mi na můj dotaz, takže sem se tady koukla...je fakt že mě tarotové karty začaly zajímat, možná bych si je i ráda pořídila, ale nevím jestli by to nebyla zbytečná ztráta peněz..zkrátka nevím jestli k tomu mám vlohy, připadá mi že k tomu člověk musí mít určitý dar.
ještě bych se chtěla zeptat na název té knížky kterou máš...
Není tady
Velká kniha Crowleyho tarotu, prodává se někdy i s kartami, vyjde to na dost.
Té literatury je opravdu hodně. Vyber si ji až podle karet které zvolíš.
A dala bych přednost kdyby to bylo psáno někým kdo ty karty i "cítí" nejen nastudoval.
Výklad pro sebe určitě zvládneš, pro jiné - do toho bych šla opatrně...až po zkušenostech a s pocitem že už můžu.
Není tady
No tak jsem nakonec pořídila ten komplet Crowleyho (zelená krabice). Na Starobrnenske meli jen jedny karty a pár knížek, šla jsem dál a u Barviče jsem koupila tuhle, nakonec tu samou co měla mamka, ty ostatní mě moc neoslovily A ještě byla v akci
Není tady