6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky,
potřebuji nějakou radu ohledně ručníků a osuek. Nemohu docílit toho,aby mi dlouhodobě voněli. Vyvářím je, dávám avivá, nechávám volně v poličce (nezavírám do skříně) a přesto kdy je jednou pouijete, ihned zapáchají jako by zatuchlinou..... Jsem z toho neastná
Předem děkuji vem za jakoukoliv radu
Není tady
jojo to by mě taky zajímalo.....a taky jetě to jak docílit toho aby byly pořád stejně měkkoučké....nebaví mě se stále utírat "drátěnkou"
Upravil(a) ESKYMKA (4. 1. 2007 21:08)
Není tady
Moná nevoní jen tobě, u sis na vůni zvykla.
Není tady
to právě ne, řekla mi to kamarádka,která u nás byla. Také s tím má problém :-( a o té "drátěnce" má Eskymko pravdu
Není tady
Holky, mám stejný problém, jak s vůní, tak s drátěnkou. :-)
přidávám se...trápí mě drátěnka....
Není tady
Drátěnku krásně odstraní suička..... ale je to tročku draí investice Pokud se ručníky usuí v ní, jsou krááásně měkoučké....
Není tady
a jiný "trik" na to není????
Není tady
Nedávejte tolik práku na praní a pokud suíte v uazvřené místnosti, tak nechte pootevřené okno. Pokud při ehlení pouíváte napařování, je třeba jetě prádlo nechat dosuit. Takto to praktikuji celá léta a prádlo vdy voní.
A jetě jednu maličkost, není třeba vyvařovat ručníky, protoe vechny práky jsou nejúčinnějí při 60 st. Vyvařuje se jen silně pinavé prádlo a to je lepí jetě předpírat (nebo namáčet) s prákem Namo.
Není tady
na suičku opravdu také nemám .
Je pravda,e kdy ručníky vyehlím s napařováním,tak je hned poskládám a uloím. Nikdy by mě nenapadlo,e i tohle můe mít vliv na jejich měkkost a vůni... Člověk se pořád učí Ve vyzkouím a pak písnu jak to dopadlo
Není tady
HOlky, tak já teda nevím, ale s tímto teda problém nemám. Ručníky mi voní i po dlouhém pouívání. Myslím, e to vechno závisí na druhu aviváe a taky na typu ručníku. Já mám velké froté osuky, které jsou po vyprání krásně měkké a voňavé, a taky tak dlouho vydrí. Tak nevím no
Není tady
nějak to nepomáhá holky, asi budu pouívat jednorázové papírové osuky
Není tady
Mám ten samej problém... sice "nepáchnou" hned, ale tak po 3. utření jo, ale ne suché...jen kdy se navlhčí. A pouívám Ariel a avivá Lenor... někdy páchnou i trička a to jetě nenoená. Ale moná je to opravdu tou ehličkou, ihned je toti sloím a narvu do skříně Jo a dráěnky mam taky, muj chlap se s nima nechce utírat
Není tady
Zkontrolujte, jestli vám pračka opravdu vyvařuje na 95 st. Protoe já jsem měla úplně stejnej problém. Po vyprání nebyl problém, po jednom utření u smrděly. Pak jsem zjistila, e mi pračka nevyvařuje, byla stará. Koupila jsem novou a je po problému.... A taky není dobré, kdy se prádlo dlouho suí. Kdy schne pomalu, taky můe zapáchat.
Není tady
Tak s tím problém nemám, protoe jsem lajdák a prádlo se mi nechce hned sklízet do skříně. Ale to ja stará věc, e se po vyehlení má nechat prádlo i poskládané "vydýchat" a pak dát do skříně. Navíc kdy jej nenecháte vychladnout, ihned se pomačká. No a ručníky suím a froté neehlím, jen poskládám. Vím, e mamka ehlila a měli jsme drátěnky jako prkno. Po pouití věím na topném ebříku, take i tam rychle doschnou a nesmrdí.
Jinak Ariel/persil a pak nějaký Silan a Lenor. Prostě co se najde.
Není tady
Holky je to i tvrdostí vody.Tady na Olomoucku je voda velmi tvrdá-můu mít avivá jakou chci a prádlo nic moc nevoní.začala jsem pouívat sodu na změkčení (takové větí granulky) stojí 10-15kč stačí málo a je to výrazně lepí.
Není tady
Holky, vy vyváříte ručníky ? Froáky ? A jetě je ehlíte ?
Jsem asi divná, ale ve peru na 40, neehlím, jen hezky sloím a je to pohoda. Pouívám větinou persil, avivá minimálně.
Není tady
Já to mám taky a nechápu to!!! Snad bude něco na té tvrdosti vody, poněvad ručníky peru i suím stejně u pár let a a po přestěhování do nového bydlitě (z vesnice do města), kde je mnohonásobně tvrdí voda, se stává to, co popisujete: Ručníky vyperu na 60st, pouiju modrý Lenor, nechám důkladně usuit na blakoně (v zimně v suárce) a po jednom pouití ne e nevoní, ale DOSLOVA SMRDÍ!!! Vnímám to já, vnímá to i můj. Pouívám kvalitní ručníky (froté, německé), na vlasy mmnohem tení, obyčejnějí (made in China, řekla bych), k umývadlu dávám ručníky vyrobené jetě za Československa (z maminčiny nepouívané výbavy) a dělají to vechny!!! Utěrky či povlečení mi krásně voní, jen ty zatracené ručníky!!! POMOOOC!!!
Není tady
D2AGMAR (i ostatní), chtěla jsem se zeptat, páč se jetě povauji za mladou a méně zkuenou hospodyňku: Do praní přidávám prákovou sodu taky, ale mám pocit e zápach je způsoben spí aviaváí, stane se něco, kdy zkusím přidat sodu i do aviváe???
Není tady
Způsobuje to avivá. Bude překvapená kdy ji vynechá jak zápach nebude. Ovem jestli je tvrdá voda tak zůstane ta "drátěnka" - pak je třeba dát méně práku na praní ale to neodstraní úplně drátěnku. osobně myslím e drátěnka je snesitelnějí ne ten zápach.
Není tady
Bety, taky se radi utřu tvrdým ručníkem (koneckonců furt se vude píe jak mám prokrvovat pokoku ), ne měkkoučkým SMRADEM! Jdu okamitě dát vyprat ručníky, pak dám vědět, jak to dopadlo!
Není tady
Holky a jak suíte prádlo?
Já teda peru Ariel + lutý Summer Lenor, ručníky zásadně na vyvářku, dímu nejméně na 1000 otáček (důleité!), take ručníky tahám u z pračky polosuché, snaím se suit co nejvíc venku, protoe prádlo se výborně vyvětrá. I v timě, kdy je zima a vlhko, je lepí dát aspoň přes den prádlo ven a pak na noc nechat doschnout v bytě.
Kdy mi dřív prádlo zavánělo zatuchlinou, tak to bylo nízkými otáčkami u staré pračky a suením na suáku v bytě (vlhké prádlo intenzivně absorbuje i pachy z domácnosti, takové, které ani nevnímáme, neb jsme na ně vcelku zvyklí).
Dalí věc je, jak suíte ručníky po utření? Mokrý ručník po koupání je opět potřeba nechat důkladně proschnout a provětrat, ne pověsit mokrý na háček v koupelně - na suení v koupelně je dobrý ten ebřík.
Snad jsem pomohla
Není tady
Tigger a nepřijdou ti ty ručníky "ze ebříku" pak jakoby přepálené ? Mám ebřik tedy akorát na chalupě, ale ručníky jsem tam musela přestat dávat doschnout, protoe mi smrděly.
Osobně suím v bytě a fakt necítím, e by smrděly, v koupelně po utření máme vichni na dlouhé tyči, take prosychají bez problémů, ale nezavírám dveře od koupelny, ve které netopíme (v paneláku není nutné, je tam teplo a dost).
Není tady
Frigo napsal(a):
Tigger a nepřijdou ti ty ručníky "ze ebříku" pak jakoby přepálené ? Mám ebřik tedy akorát na chalupě, ale ručníky jsem tam musela přestat dávat doschnout, protoe mi smrděly.
Osobně suím v bytě a fakt necítím, e by smrděly, v koupelně po utření máme vichni na dlouhé tyči, take prosychají bez problémů, ale nezavírám dveře od koupelny, ve které netopíme (v paneláku není nutné, je tam teplo a dost).
Nepřijde, ale je fakt, e ebřík není rozpálený, jenom spí lehce temperuje, zatím jetě nebyla taková zima, co tam bydlíme. A bude fakt topení hicovat, tak moná ručníky sundám ihned po proschnutí.
Není tady