29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jo ještě k těm psům v bytě - moje matka má dva v bytě psi dva, vlčáka a vořešici a můžu vás všechny tady ujisti, že opravdu netrpí. S vořešicí chodí moje sestry na různé dlouhé procházky, výlety, berou jí sebou kam se dá, protože je to velmi společenská pejska, může i do hospody a tak. S vlčákem je to horší, jednak je mu už 8 let, ale hlavně má dysplazii čtvrtého stupně, takže je mu třeba pohyb dávkovat opatrně. Jo tu dysplazii nemá díky pobytu v bytě, mamka ho má teprve dva roky, předtím vystřídal tři pány a ta nemoc je zřejmě pozůstatek péče, kterou mu poskytovali ( mimo jiné, já dostat někoho z nich do ruky ) plus je to asi dané i geneticky. Řeknu vám, tenhle pes po tom všem co zažil, teď prožívá to nejlepší,co ho v životě potkalo, je v teple, celé dny prospí na polštáři a fakt netrpí. Už ne, jeho poslední ex páník ho měl v kotci, pořád. Pochybuju, že se z něj kdy dostal ven!
No a já - bydlím na vsi v RD, mám dobrmana, dva roky starý. Přes den má boudu v předsíni a díru ve dveřích, ale večer a v noci je s námi uvnitř, když se díváme na televizi pes leží na gauči u nás, v noci spí v ložnici ve svém pelíšku ( nebo na kuchyňském pelíšku nebo na gauči ) ale ve snu by mě nenapadlo, na základě úvahy, že pes do bytu nepatří ho nechávat pořád venku. A samozřejmě chodí na procházky, manžel s ním chodí běhat a tak.
Psi jsou kolektivní a smečková zvířata, potřebují společnost a samotným na zahradě jim prostě dobře není.
Není tady
Koukám zase jedno mé oblíbené téma o pejscích, pejskařích a dětech......
Já bych samozřejmě pisatelce prvního příspěvku doporučil nejlépe pitbulteriera nebo brazilskou filu. Vzhledem k tomu že přes den nejsou doma, tak by večer jistě užili plno legrace. No a k miminku jsou to ideální pejsánci, nebo snad ne?
Mimochodem dotaz krásně vystihuje smýšlení velké části takzvaných psíkařů "já bych moc chtěla .... ale od osmi do šesti večer nejsme doma" Doporučoval bych podobný dotaz směřovat na stránky jako jsou tyto http://www.utulekplzen.cz/
Někde jsem četl docela zajímavou větičku: "Divná doba a divná země, kde děti se musejí zavírat do plotem ohražených pískovišť aby je neohrožovali volně pobíhající psiska."
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Já bych samozřejmě pisatelce prvního příspěvku doporučil nejlépe pitbulteriera nebo brazilskou filu. Vzhledem k tomu že přes den nejsou doma, tak by večer jistě užili plno legrace. No a k miminku jsou to ideální pejsánci, nebo snad ne?
Mimochodem dotaz krásně vystihuje smýšlení velké části takzvaných psíkařů "já bych moc chtěla .... ale od osmi do šesti večer nejsme doma" Doporučoval bych podobný dotaz směřovat na stránky jako jsou tyto http://www.utulekplzen.cz/
Někde jsem četl docela zajímavou větičku: "Divná doba a divná země, kde děti se musejí zavírat do plotem ohražených pískovišť aby je neohrožovali volně pobíhající psiska."
Takže Jeňýku, kdybys četl pozorně, tak sice jsem psala, že od osmi do šesti večer nejsme doma, ale taky jsem psala, že mamka bydlí hned vedle, je skoro celý den doma a byla by ochotná nás v péči vystřídat, pokud by jsme nebyli doma.
Potom jsem taky psala, že s pejskem počkáme, až na něj budeme mít více času. Jestli sis nevšiml, tak většina mých dotazů směřuje k tomu, aby ten pejsek netrpěl...co se týče plemene atd. Kdyby mi to bylo jedno tak si klidně pořídím toho irského setra!Takže narážky s pitbulem si můžeš nechat, děkuji.
Nakonec, mám velice kladný vztah k zvířatům, všem, takže nějaký útulek by v mém případě vůbec nepřicházel v úvahu, nikdy bych tam žádné zvíře nezavřela, tudíž si svůj odkaz směruj k někomu jinému prosím.
Není tady
Psovi je srdečně jedno, jestli je v paneláku nebo na dvorku, hlavně, že je se svým páníčkem, který ho má rád a samozřejmě se mu přiměřeně věnuje - venčení apod.... Psi stejně jako kočky většinu dne prospí - ne tak štěně !!
My máme zkušenosti jen s jezevčíky v paneláku a byli to vždy pohodáři bez problémů. Posledního jsme si vzali z útulku, ale je fakt, že jsme se předem zeptali, jestli není moc uštěkaný (taky chodíme do práce a sousedi jsou staří, už trochu nevrlí manželé). Každého jsme vozili na chatu, kde máme zahradu a je zajímavé, že všichni byli nejradši zalezlí vevnitř na svém pelíšku ze starých dek nebo na našem gauči.
Není tady
Jeňýk zřejmě naráží na článek, ve kterém líčili, jak ve veřejném parku vybudovali oddělený protor pro psy a hned ho zabraly maminky s dětmi. Taky jsem byla svědkem toho, že maminky se bavily na lavičkách a děti si hrály na psí louce, kde je vlastně jedinné místo na proběhnutí psů. Dokoce i družinářka si vybrala psí louku za hřiště, přestože je označená. Chápu maminky, že se bojí pobíhajících psů, ale ti v parku nejsou nebezpeční. Horší jsou ti, kterým se podaří utéct ze svého "výběhu".
Není tady
Jeňýk by měl v první řadě přečíst všechny příspěvky a pak teprve reagovat. Jestli opravdu naráží na to co píše Ita, tak by se, jestliže by tak učinil, dočetl, že píšu, že bydlím na vsi a hned za domem máme les a zbožňuju dlouhé procházky po lese, takže žádný park v tomto případě nehrozí.
Není tady
Já bych řekla, že Jeňýk to napsal dobře. Volně pobíhající psy jsou přece nebezpeční, nebo ne? Když je pes celý den v bytě a pak s ním jdete na vycházku na vodítku, asi to pro toho hafana moc vycházka není. Já potkat v parku na vycházce dobrmana sice s dozorem, ale ne na vodítku, tak bych si stěžovala! Takový pes nemá volně co pobíhat. Máme taky dobrmana, je na zahradě a když s ním jdu na vycházku, musím ho mít na vodítku, protože jinak by mě tu lidi ukamenovali. Chodíme na 8 hod. denně do práce a i když máme psa za plotem, tak není tak omezený, jako pes v bytě. Má víc možností. Až budu jednou v důchodu, tak si psa domů vezmu, páč na něj budu mít veškerý svůj čas. Ale nechat ho 8 hod. doma samotného? Brrr...to si nedovedu představit, co by bylo, až bych se večer vrátila, asi hodně srandy, jak napsal Jeňýk......:-))
Není tady
Sjuzn napsal(a):
Ale nechat ho 8 hod. doma samotného? Brrr...to si nedovedu představit, co by bylo, až bych se večer vrátila, asi hodně srandy, jak napsal Jeňýk......:-))
...sice jsem psala, že od osmi do šesti večer nejsme doma, ale taky jsem psala, že mamka bydlí hned vedle, je skoro celý den doma a byla by ochotná nás v péči vystřídat, pokud by jsme nebyli doma.
Potom jsem taky psala, že s pejskem počkáme, až na něj budeme mít více času...
Není tady
Anitaak,
neber si to osobně, bylo to myšleno všeobecně, ne na nikoho přímo...
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Promiň Jeňýku, ale mám děti i psa, naše děti se nemusejí zavírat, pes totiž chodí venku pouze na vodítku, když jsme ve městě a když jsme v přírodě, chodí na volno. To není věc psů, ale jejich majitelů, jak se starají, jsou ti, kteří zvednou vždycky hovínko a vyhodí a jsou ti, kteří to nezvednou i kdyby měli vedle koš. Stejně nepříjemné je mi, když jdeme v sobotu do města a musím koukat na blitky po ožralcích. Prostě psi nejsou čuňata, to jsou lidé , jejich páníčci. Také městské policie, která nenutí lidi dodržovat vyhlášky.
Není tady
Sjuzn napsal(a):
Já bych řekla, že Jeňýk to napsal dobře. Volně pobíhající psy jsou přece nebezpeční, nebo ne? Když je pes celý den v bytě a pak s ním jdete na vycházku na vodítku, asi to pro toho hafana moc vycházka není. Já potkat v parku na vycházce dobrmana sice s dozorem, ale ne na vodítku, tak bych si stěžovala! Takový pes nemá volně co pobíhat. Máme taky dobrmana, je na zahradě a když s ním jdu na vycházku, musím ho mít na vodítku, protože jinak by mě tu lidi ukamenovali. Chodíme na 8 hod. denně do práce a i když máme psa za plotem, tak není tak omezený, jako pes v bytě. Má víc možností. Až budu jednou v důchodu, tak si psa domů vezmu, páč na něj budu mít veškerý svůj čas. Ale nechat ho 8 hod. doma samotného? Brrr...to si nedovedu představit, co by bylo, až bych se večer vrátila, asi hodně srandy, jak napsal Jeňýk......:-))
To je ale o zodpovědnosti majitelů, nikoliv o tom, zda je pes v bytě, nebo jestli je na zahradě. Přijdu domů, vezmu psa na vodítko a dojdu s ním na místo (louky, otevřený cvičák) kam lidi tolik nechodí, psa pustím a např. aportuju. Nepustím ji ani k jinému psovi, bez domluvy s druhým majitelem, proč bych ho nechala pobíhat mezi dětmi ( i když je neuvěřitelně hodná a trpělivá).
Přijdu po osmi hodinách a pes mě vítá, má radost nic jiného, co dělá ten tvůj po osmi hodinách?
Není tady
Sjuzn napsal(a):
Anitaak,
neber si to osobně, bylo to myšleno všeobecně, ne na nikoho přímo...
V pohodě, jen mě rozčilují názory, že chceš psa do bytu? šup s tebou do jednoho pytle s nezodpovědnými chovateli.
Mám možnost mít i pejska venku v kotci, ale to ho radši budu mít v tom bytě než v kleci 3 x 2m.
Není tady
co člověk, to názor , zeptejme se psů......
Není tady
Ono dost záleží na tom kde kdo bydlí...... já bohužel na pražském sídlišti a od toho se odvíjí můj názor na pejskaře
Z velké části jsou to polointeligentní, sobečtí hulváti a podle toho se k nim chovám.
Tady na Babinetu si to samozřejmě nikdo neberte osobně..... je to jen internet a nikoho z vás neznáám osobně
Není tady
to máš pravdu, každý za sebe si musí šáhnout do svědomí, šlápnout na každým kousku do hov**, to není příjemné, ani se dívat, jak na člověka letí rotwailer, ale prostě je to jako ve všem, zodpovědní a nezodpovědní
Není tady
anitaak napsal(a):
Ahoj, chci se zeptat tady, protože do Zvěřince moc lidí nechodí. Chtěla bych si do bytu pořídit pejska a proto bych chtěla poradit plemeno, s kterým máte dobré zkušenosti a žít v bytě mu nezpůsobuje trápení. Já bych moc chtěla bígla, ale nevím jestli by se netrápil, vím, že potřebuje hodně pohybu, ale ráno na 8 odjíždíme do práce a vracíme se kolem půl 6, pak by dlouhá procházka byla samozřejmě možná, ale nevím jestli by pro něj nebylo utrpení být přes den tak dlouho sám. Zároveň plánujeme mimi, takže až bych byla na mateřské tak by to zase takový problém být neměl. Nechtěla bych zase nějakýho moc prťavýho pejska typu yorkšírka nebo čivavi.
Ahoj!
Jen malý dotaz Vaše maminka je doma pořád nebo také chodí do práce? To je důležité,pokud by pejsek mohl být po dobu Vaší nepřítomnosti s Vaší maminkou,bylo by to fajn,ale jinak je to dost na velké přemýšlení.Píšete že jezdíte na osmou,to znamená,že ne v 8 ale třeba o půl osmé nebo také v sedm odjížíte z domu?Tak počítejte od teoreticky od 7,30 do17,30 to je 10 hodin bez Vás ,pro dospělého psa je to hodně a pro štěˇnátko nepředstavitelné.Nebudete mít čas na důslednou výchovu a pak ho budete trestat za to,že v době Vaší nepřítomností nadělá loužičky,hromádky,roztrhá věci,okouše nábytek a vyvede jiná alotria.Pejsek nerozliší,že teď se jde ven venčit a jindy to musí udělat doma.Když píši 10 hodin bez močení je pro dospěláka psa hodně namáhaný močový měchýř a to se později projeví.A navíc pes když se nudí,tak to se po příchodu domů budete divit.A když jsme u toho venčení.Ze začátku je plno nadšenců ale pak to zůstane na jedné osobě v rodině.A půjdete třeba i 3x za noc,když bude průjem,půjdete za každého počasí,v mrazu,ve dešti a ne na deset minut před barák,ale alespoň 2x denně na celou hodinu,minimálně a to nepočítám krátké venčení před spaním.A jen málo psů se podaří naučit vykonat potřebu doma do bedničky na nějaký kočkolit,tak s tím raději nepočítejte.Mluvím z vlastní letité zkušenosti,protože u nás venčím zásadně já a nepřejte si vidět,jak se psem vypadáme,jdyž se vrátíme z deštivé procházky a to ještě drhnu půl hodiny psa než ho pustím do bytu-žijem v paneláku půl roku a půl roku jsme na zahradě.
Už jsem odchovala za svůj život 9 pejsků a vím o čem mluvím.A jinak při výchově psa je to jak s dítětem.Co nedovolíte dítěti,to nesmíte dovolit ani psovi.A to jsme chovali samá velká plemena.život bez psů si nedovedu představit,ale máme taková povolání,která nám umožňují být s nimi a hlavně nad nimi mít dohled.Jsou to opravdu kamarádi,vděční za každé pohlazení a vlídné slovo,dobrou péči.To Vám oplácejí láskou a věrností. Ještě Vás musím upozornit na to,odchod pejska strašně bolí a pokud budete chovat psy,bude to víckrát za Váš život.(myslím tím,že to ve většině případů budete Vy,kdo bude muset zavolat veterináře a držet psí hlavu na svém klíně a dívat se do jeho zhasínajících očí a poděkovat mu za lásku a věrnost ,kterou Vám dal .Jestli na tohle všechno jste připraveni,tak Vám přeji hodně krásných dní se psím kamarádem. Maxina
Není tady
Tak to já taky žádného psa do bytu nechtěla, ..................ale podlehla jsem prosbám dětí a máme teď doma psí miminko - kříženečka jezevčíka, jsou mu 4 měsíce. A musím říct, že je to super
, když vás doma s nadšením vítá, vrtí ocáskem a samou láskou by vás snědl. Venčím ho ráno kolem 8 než jdu do práce, potom jak příjdou děti ze školy - kolem půl třetí jde na procházku, pak asi v 6 a večer kolem 9. Neříkám, že se občas nestane nějaká nehoda, ale pro tyto případy má v koupelně plenu ( prodávají ve zverimexu ) a na tu se naučil chodit hned a docela bez problémů. Jinde loužičky nedělá.
A zatím taky nic nezničil, kupujeme mu pořád nové hračky ať nemá čas se nudit, když nejsme doma. MUSÍM TO ZAŤUKAT!!!
Není tady
Musím se pochlubit také s přírustkem do rodiny. Je to 8 týdnů starý úžasny anglický kokršpaněl. Máme ho již dva týdny, protože majitel ho nechtěl dál živit a starat se o něj, tak ho takto brzo odloučil od matky. Musím uznat, že i když s přítelem máme oba práci tak, že si jí můžeme přizpůsobit nebo zůstat úplně doma, případně je s námi celý den v kanceláři, tak i tak je to pořádný záběr. A to musím říct, že loužičky dělá důsledně na plenu a ještě nesmíme venčit, protože zatím má jen jedno očkování. Ale i tak je to spousta času na hraní a péči. I když jeho pohled a hraní si a vítání to vše vynahradí. Každopádně je to opravdu hodně péče a času. A to ještě nevenčíme a nechodíme na cvičák.... Takže bych spíš apelovala i na to, že i když přes den bude maminka, tak příchodem z práce to nekončí, ale naopak začíná a je to další starost a práce navíc, která nezabere zas tak málo času. Takže i s tímto důsledně počítat.
Není tady