29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, chci se zeptat tady, protože do Zvěřince moc lidí nechodí. Chtěla bych si do bytu pořídit pejska a proto bych chtěla poradit plemeno, s kterým máte dobré zkušenosti a žít v bytě mu nezpůsobuje trápení. Já bych moc chtěla bígla, ale nevím jestli by se netrápil, vím, že potřebuje hodně pohybu, ale ráno na 8 odjíždíme do práce a vracíme se kolem půl 6, pak by dlouhá procházka byla samozřejmě možná, ale nevím jestli by pro něj nebylo utrpení být přes den tak dlouho sám. Zároveň plánujeme mimi, takže až bych byla na mateřské tak by to zase takový problém být neměl. Nechtěla bych zase nějakýho moc prťavýho pejska typu yorkšírka nebo čivavi.
Není tady
anitaak napsal(a):
Ahoj, chci se zeptat tady, protože do Zvěřince moc lidí nechodí. Chtěla bych si do bytu pořídit pejska a proto bych chtěla poradit plemeno, s kterým máte dobré zkušenosti a žít v bytě mu nezpůsobuje trápení. Já bych moc chtěla bígla, ale nevím jestli by se netrápil, vím, že potřebuje hodně pohybu, ale ráno na 8 odjíždíme do práce a vracíme se kolem půl 6, pak by dlouhá procházka byla samozřejmě možná, ale nevím jestli by pro něj nebylo utrpení být přes den tak dlouho sám. Zároveň plánujeme mimi, takže až bych byla na mateřské tak by to zase takový problém být neměl. Nechtěla bych zase nějakýho moc prťavýho pejska typu yorkšírka nebo čivavi.
No já nechci odrazovat, ale deset hodin bez vyčůrání je podle mě dost na jakéhokoliv psa.. Navíc pokud si budeš pořizovat štěně, rozhodně nepočítej s tím, že si v 8hod odjedete a v 18 se vrátíte a ono bude spokojené! To čůrá pořád, potřebuje krmit pravidelně několikrát denně, bude plakat že je samo a z deprese ti něco ožere či poddrápe, a už vůbec nemluvím o výcviku... Pokud nemáš nikoho kdo za ním přes den zaskočí a chvilku se mu pověnuje, tak je mi líto, ale já bych to rozhodně neudělala a radši pár let počkala, jestli se třeba vaše rodinnná situace nevyvine příznivěji... Nejsem žádný fanatický ochránce zvířat, ani chovatelka či odborník, jen to beru podle své mamky, která si pořídila štěně až když ho mohla potají z toho nejhoršího vypiplat v práci a v jeho dospělosti (nyní) za ním pravidelně kolem druhé hodiny zaskočit domů na vyvenčení.
Není tady
Naštěstí mamka bydlí vedle, takže by mi za pejskem mohla skočit, nakrmit, vyvenčit... Máš pravdu, přemýšlím, že si ho pořídím spíš až budu na té mateřské, abych štěňátko mohla vypiplat a nestrádalo. Budu pak muset zvládat dvě miminka
Hlavně bych chtěla poradit takové plemeno, které chovem v bytě opravdu moc netrpí.
Není tady
mám pejska - pejskovou - od jejích šesti neděl. Vypiplaná je jakom iminko. Když jsem si ji přinesla tak jsme ve spolupráci s dcerou nedělala nic jinýcho než venčila a krmila. Pak jsem měli štěstí, že byl pořád někdo doma, holky chodily do školy, o prázdninách hlídala babička a brácha s rodinou na chalupě, takže pejsek měl servis vždy. Teď je jí 11 a půl a občas to musí doma vydržet skoro 10 hodin a musím říct, že z toho máme vždy trauma ....
Není tady
Jestli se nechceš zbláznit, tak počkej až bude Tvoje mimi vypiplané a pak si pořiď to pejsčí mimi.
Není tady
Ahoj,já bych ti také doporučila počkat s pejskem později.My máme dva psy,starého patnáctiletého mám už od svých studentských let.Pak když bylo naší první dceři 8 měsíců, pořídili jsme si ještě štěně po našem psovi.Bylo to náročné období hlavně co se týká venčení.Štěně potřebuje zhruba každé dvě hodiny se vyvenčit,a tak to pro mě znamenalo šoupnout malou do postýlky,zabavit zajímavou hračkou,aby neřvala,a honem před barák nechat psa vyčůrat.K tomu nervy,co malá,jestli tam ty dvě minuty neřve...Naštěstí bylo pozdní jaro a pak léto,tak jsme co nejvíce času trávili všichni venku.
Teď už máme děti dvě( 3,5roku a 9 měsíců) a máme často nečisté svědomí,že na psy nemáme tolik času,kolik bychom potřebovali!Nejedná se o venčení, procházky jsou nutné i kvůli dětem.Ale pes potřebuje i doma pozornost,pomazlit či si pohrát,a na to už času nezbývá.Nejvíce času a pozornosti nám teď zabere nejmladší dcera.Takže teď už vím,že pokud jsou v rodině děti,není pes nutný,děti život skvěle obohatí a pes se dá pořídit ,až když se děti "vypiplají".
Ale abych nepopisovala jen samá " proti", tak pozorovat,jak vedle sebe vyrůstají mimino a štěně,jak si spolu vyhrají a mají se rádi,tak to je taky fajn! A doufám,že díky tomu, budou mít naše dcery pěkný vztah ke zvířatům.
A co se týče plemene,tak bígla nedoporučuju. Má sice rád děti,ale je to pes lovecký,a tak se mnohdy prostě nedá pustit z vodítka.Jak nasaje zajímavý pach,tak " zdrhne ".Hlídat dítě na hřišti a k tomu hlídat psa,aby neutekl, to bys nezvládla. Také deset hodin sám v bytě bez nějaké činnosti by dlouho nevydržel a začal by třeba ničit bytové zařízení. My máme střední pudly a nestěžujem si. Jsou to ideální psi do bytu,nelínají, nejsou cítit " psinou" , dobře se dají vychovat a vycvičit a mají rádi děti. Navíc postrádají jakýkoliv náznak agresivity vůči člověku, takže nemají tendenci ublížit dětem, když jim třeba z nerozumu přišlápnou tlapku, zatahají za ucho či se přiblíží k jejich misce. To se ovšem týká psů vychovaných,dobře vedených, kteří vědí,že jim náleží až to poslední, nejníže položené místo v hierarchii " smečky ".
Ahoj Kamila
Není tady
Jak si psa vychováš, takové zvyky ho naučíš. I těch 10 hodin se u malého plemene dají zvládnout. Mám boloňáka a ona prostě spí, když jsem pryč. Pokud potřebuje se vyprázdnit, tak má v předsíni záchod a může tam a chválím ji za to, když to tak udělá. Někdy záchod použije někdy ne. Venčím ji pak 4x denně, z toho 2x je delší procházka. Když jedu domů přes oběd nebo během dne, pes spí a já ho budím.
Na druhé straně znám majitele stejné rasy, co buď jsou na tom jak já nebo když jdou do kina tak mají dogsittra, čili někoho na hlídání pejska aby nebyl sám!
Bígla velmi nedoporučuji pokud se mu nemůžeš věnovat tak, že bude mít mnoho pohybu.
Není tady
Beagle? 10 hodin sám v bytě? Je to LOVECKÉ plemeno! Kolem 2-3 let dostane opožděnou pubertu a to se zapotíte všichni - beagle jsou tím známí... a potřebuje pohyb, pohyb, pohyb a činnost - zaměstnat i mozek.
Není tady
Nechci se rozepisovat a opakovat,ale 10 hod je strašně dlouho a i když někdo zaskočí to neni prostě ono....
A jestli-že chcete děcko ,tak je třeba si taky uvědomit...že dítě chtě nechtě bude marod a pejsek bude chtít jít ven a na procházku...a čím bude děcko starší budete chtít chodit na hřiště prolejzky do ZOO ,bazén a co já vím ještě různé výlety a ono to taky nepůjde bude tam ještě jedna starost,která se utrápí když bude pořád čekat doma sama......
Mluvím z vlastní zkušenosti...máme 6 letou fenku většího plemene(Husky) a 2 letého neposedného kluka...a tahat malýho v 9hod ven když mrzne....je někdy náročný a musí se, pes nepočká...Manžel v práci na 12hod a ven se musí ,jestli prší nebo ne ..musí se...Když malej marodí musí někdo přijet přes půl Plzně vyvenčit psa...malej má jít na operaci a my už plánujem kde bude pes...je to náročný!!!!!!!!!!!!!!
Chci říct je supr mít psa,miluju psy, nedám na ně dopustit,ale protože nesnesu to očůrávání sídliště chodíme do polí a do lesa....ale malej už chce do sídliště na prolejzky..takže napřed se psem a pak s malým..
Radila bych dobře,ale dobře si to promyslet............
Jinak bígl je krásnej ,ale chce běhat musí běhat,když nebude bude likvidovat byt...Kamarádka měla-tedá má yorkšíra a má jí naučenou jako kočku na bedničku a o venčení se nestará...,ale to snad radši tu kočku...
Počkala bych na mimi to bude taková makačka,že Vám přejdou myšlenky na psa a až bude děcko větší a bude samo chtít psa.....budete nejúžasnější rodiče ,že mu ho pořídíte.............
Není tady
Asi máte pravdu, bylo by to asi dost náročné mimi a ještě pejska. Už jsem nad tím právě přemýšlela, jak bych to řešila s venčením, že bych s sebou nemohla tahat pořád i prcka. Byt, který budeme mít je na vesnici hned vedle lesa, takže s dlouhejma procházkama a s vylítáním pejska by problém nebyl, jsem na dlouhé vycházky po lese zvyklá a mám je ráda.
Asi tedy s pejskem ještě počkám. Přesto jaké by jste navrhovali plemeno?
Není tady
No celkem nevidím problém v tom mít psa v bytě, ale deset hodin je docela dlouhá doba, starší pes to vydrží, stejně většinu času prospí, ale štěně ani omylem, to musí ven nejlépe po každém jídle, probuzení, atd. Jednak nevydrží tak dlouho, ale pak je taky důležité aby se naučilo, že se čůrá venku a doma je to fuj. Další věc - pořídit si najednou miminko a štěně to fakt asi není dobrý nápad..z toho ti hrábne :-)). A co se toho bígla týká...toho fakt ne, speciálně bíglové jsou fakt draci, potřebují opravdu hodně pohybu. Osobně bych doporučovala třeba pudla.
Není tady
Kromě venčení bych taky ještě zvážila údržbu srsti - jestli budeš jezdit stříhat nebo se to sama naučíš, stříhat nebo trimovat a mnohým i mezi prstíkama vystřihávat a vytrhávat chloupky z uší...
Není tady
Nechat jen tak vylítat bígla po lese..to by to dopadlo! Teda pes by byl spokojený,to jo, ale ty bys z toho asi byla "na mrtvici" , že bys ho celý den neviděla. Bez řádného výcviku bígla pustit zrovna v lese se fakt nevyplácí - nasaje stopu a je pryč!
Ale jestli se ti líbí zrovna bígl, tak je tu jedno ryze české plemeno, které právě z bígla pochází - český strakatý pes. Je to sportovní krátkosrsté ( může být ale i s delší srstí - má dvě varianty osrstění ) tříbarevné plemeno zrovna jako bígl, ale o něco vyšší. Je to prý ideální rodinný pes a loveckou náruživost bígla by měl postrádat.
Pudl do bytu je fajn, nám to vyhovuje, ale je pravda, že údržba srsti je náročná. Teda pokud má ten pes taky " k něčemu vypadat" ! Samozřejmě se dá ostříhat úplně na krátko, což spoustě lidí u pudla vyhovuje,ale vypadá to dost hrozně....
Není tady
český strakatý pes je super, mají i skvělou povahu co jsem četla + trpělivost, bylo to plemeno v ohrožení a jeden čas se dostával odněkud příspěvek na krmení pro štěňata pro chovatele. Ale nevím už odkud a jestli to ještě platí, to by chtělo kouknout na jejich klub chovatelů. Je to původně pokusný pes velmi ceněný právě pro svoje povahové vlastnosti.
Není tady
Psy mám velice rád,ale v bytě bych ho nesnesl na psa musí být dvůr nebo zahrada.
Není tady
Ariesek67 napsal(a):
Psy mám velice rád,ale v bytě bych ho nesnesl na psa musí být dvůr nebo zahrada.
A důvod? Pes potřebuje hlavně člověka a je smutný pohled na psa, jak celý den smutně kouká za plotem a čeká na pohlazení od pána až mu půjde dát žrádlo. Netvrdím, že je to tak u všech, bohužel je jich hodně.
Já mám v bytě labradora a rozhodně nestrádá. Pravda je, že je přes den sama doma, to ale prospí. Ráno jsme venku cca hodinu s míčkem, to samé odpoledně k tomu dvě kratší procházky na čůrání a myslím, že je spokojená.
Upravil(a) mag (6. 1. 2007 17:00)
Není tady
My zase máme doma malou kníračku,ale k mimču nevím....je hodně uštěkaná a je taková celkově nedůvěřivá.Měli jsme taky zlatýho retrívra,ten je s dětmi v pohodě,ale do bytu v žádným případě.Za prvé strašně líná a potřebuje pohyb.My teď máme mimčo Border kolie,ale to je neřízená střela.Máme ji doma,ale jak povyroste,půjde na dvůr.Koupili jsme klec na psi a v ní skoro prospí dobu ,co nejsme doma,protože by zničila co se dá.Děti jak přijdou ze školy tak jí hned pustí.A ještě chci dodat,že pořídit si pejska na mateřský v dnešní době už není takovej problém ,jak před 20 lety......existují myčky na nádobí,suchý pleny a podobně.Spíš je horší,když se narodí dítě s alergíí na zvířata.
A co takhle Cotton De Tulear ?......Je pravda ,že je menší...
Není tady
Ariesek67 napsal(a):
Taky s tímhle nemůžu souhlasit.Co kolikrát vídám...klec metr na metr a v tom ještě bouda....hrůza hrůz o psa se pohledem nezavadí běhá tam jak blázen podél plotu štěká jak pominutý smyslů.......dost hrozný obrázek péče o psa.....
Samozřejmě neztvrdím ,že je to u všech....ale většina se tomu rovná a to je horší jak v útulku....
Není tady
Jen chci podotknout,že tu klec máme v domě....taky pro to nejsem,ale je to jedinný východisko a radši bych byla ,kdyby mohla volně běhat.Jen ,když jsme měli retrívra,vyškrábal nám korek v kuchyni a například okousal dvířka u kuchyňský linky a že byl pročůraný byt o tom nemluvě.Sice byl dvůr,ale jako štěně jsme měli strach ho nechat venku.Tady jde o přechodný období a jak bude víc teplo,jde ven:to není pes do bytu.Máme ještě středoasiata a ten by nesnesl být v teple doma.Jinak nesnáším psa na řetězu na zahradě a podobný věci....já jen nechci aby to vypadalo ,že týráme zvířata....jen je potřeba to zkloubit tak,aby se zvíře zbytečně netrápilo,ale aby taky byla možnost v dnešní době pořídit si psa.....a to není jednoduchý.Každý většinou chodíme do práce...no kolikrát je to s těmi zvířaty horší jak s dětmi.Na děti je aspoň mateřská
Není tady
Honey napsal(a):
Jen chci podotknout,že tu klec máme v domě....taky pro to nejsem,ale je to jedinný východisko a radši bych byla ,kdyby mohla volně běhat.Jen ,když jsme měli retrívra,vyškrábal nám korek v kuchyni a například okousal dvířka u kuchyňský linky a že byl pročůraný byt o tom nemluvě.Sice byl dvůr,ale jako štěně jsme měli strach ho nechat venku.Tady jde o přechodný období a jak bude víc teplo,jde ven:to není pes do bytu.Máme ještě středoasiata a ten by nesnesl být v teple doma.Jinak nesnáším psa na řetězu na zahradě a podobný věci....já jen nechci aby to vypadalo ,že týráme zvířata....jen je potřeba to zkloubit tak,aby se zvíře zbytečně netrápilo,ale aby taky byla možnost v dnešní době pořídit si psa.....a to není jednoduchý.Každý většinou chodíme do práce...no kolikrát je to s těmi zvířaty horší jak s dětmi.Na děti je aspoň mateřská
S tou mateřskou je to pravda,ale ta almužna...i když teď přidají tak mlčím ale hlavně je školka na děti:lol:
No náš pes je taky celý den a noc na předsíni má tam svou jak to nazvat...prostě původně komora-spíž...no a je mi jí ukrutně líto a mám černé svědomí....jenže fakt pelíchá,z venku z polí je jak čuně a tahat mio to po bytě a pak malej aby si v tom hrál...to nejde...chodíme s ní dost a dost ven házet aportíky to miluje a manžel s ní chodí běhat takže ona potom doma stejně chrápe...takže jestli v kleci nebo v ve spíži i když bez dveří může se procházet po předsíni...(ovšem panelákové předsíni)....to je na stejno....ale ne ta klec jak byla v tom pořadu někde v televizi...to byl mazec!!!!
Není tady
Tak my máme obrovskou zahradu, velký dvůr a prostorné kotce s ohradou se zámkovou dlažbou a 2 čokly v obýváku, protože oni na to všechno kašlou a chtějí být s námi a ne sami na tom velkým dvoře. Když jsme doma a vystrčíme je ven tak za chvíli škrábou na dveře. Takže jsem v tom bytě pididomečku 2+1 čtyři dospělí a dva psi. V létě se opaluju v té psí ohradě před kotci a čokl dřímá v chládku v obýváku...
Není tady
keny napsal(a):
Honey napsal(a):
S tou mateřskou je to pravda,ale ta almužna...i když teď přidají tak mlčím ale hlavně je školka na děti:lol:
No náš pes je taky celý den a noc na předsíni má tam svou jak to nazvat...prostě původně komora-spíž...no a je mi jí ukrutně líto a mám černé svědomí....jenže fakt pelíchá,z venku z polí je jak čuně a tahat mio to po bytě a pak malej aby si v tom hrál...to nejde...chodíme s ní dost a dost ven házet aportíky to miluje a manžel s ní chodí běhat takže ona potom doma stejně chrápe...takže jestli v kleci nebo v ve spíži i když bez dveří může se procházet po předsíni...(ovšem panelákové předsíni)....to je na stejno....ale ne ta klec jak byla v tom pořadu někde v televizi...to byl mazec!!!!
Tak ten pořad jsem zrovna neviděla,ale slyšela jsem o něm a je to dost síla.No zrovna teď naše dračice po zlikvidování dvou nabíječek na telefon a trhání mých tepláků spokojeně chrupčí mezi pohovkou a manželovou taškou....radost pohledět
Není tady
Před lety jsme v lese našli hladového vlčáka a už u nás zůstal. Máme zahrádku, ale bydlí s námi. I na chatě má svoji válendu. Tam máme velkou zahradu, kde může celý den běhat, ale vyžaduje vycházky mimo, v zahradě se nevyvenčí. Znám plno velkých psů, kteří žijí v bytech a jsou mnohem vychovanější, rozumnější než ti, co vidí majitele jen při krmení. Potkáváme se v parku, kde jsou denně 2-3 hodiny na vycházce. Samozřejmě pes v bytě je vícepráce, po každé vycházce se musí umýt. Náš pes se těší z chaty do parku za svou "smečkou". Myslím, že psi, vychovaní v rodinách nepatří mezi ty, co napadají ostatní psy, příp. lidi.
Není tady
ito,můžu říct že pochybit může každý pes.Já měla ze středoasita velký strach ,protože je hodně ostrý a proto k němu máme feny ne psy,protože musí být autorita.Ale jsem ráda,že si zvykl na lidi i když působí dojmem ostrého psa,což je dobře.Zatím na lidi vrtí ocasem,ale psy nemá rád....myslím cizí.Je to tvrdý plemeno,co se nedá moc cvičit,ale mysím ,že dobrým přístupem se ovlivnit dá.Hlavně ať nesežere kamarády mých dětí
Není tady
No já nevím, ale pejsek v bytě je vždycky utrpení jak pro Vás, tak pro to zvířátko, pokud na něj nezbývá moc času. Moje švagrová si takhle vzala psa do bytu a později zjistila, že to nejde, tak ho dala pryč. V práci kolegyně má také psa v bytě a má s tím velké starosti, když je ten hafan doma sám, tak pořád štěká a sousedi si stěžují, nehledě na ten nepořádek, co to zvířátko doma udělá. Nevím, každý podle svého gusta.
Není tady