3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Moje dcera se rozvedla (manel alkoholik, domácí násiůí atd.) a tak jsem měla monost vidět reakci dětí na rozpad rodiny. Jejich otec jim nikdy neublioval a e existují tatínkové, kteří si s dětmi hrají a věnují se jim, netuily. Dcera je k otci poutěla, ale její tchýně dětem neustále matku pomlouvala a zpracovávala je proti ní. Dokonce je přesvědčovala, aby tam zůstaly, e se o ně postará. Děti ji mají rády a tak měly v hlavě hrozný zmatek, nevěděly, kde je pravda, jak se ke komu chovat, co mohou a nemohou říct, aby nebylo dalí kázání a aby se zavděčily ...Začaly lhát, naučily se přetvářce, dcera z toho byla neastná. Uklidnilo se to a později, kdy si tatínek nael přítelkyni a jeho rodina přestala děti proti matce tvát. Taky se děti naučily hodnotit podle toho, co od koho dostaly. Kdy dcera neměla dostatek financí a nemohla jim vechno koupit, hned navtívily tatínka a ten jim peníze dal (přestoe výivné neustále dluí). Opravdu myslím, e jediná cesta při rozvodu je, aby se rodiče na dalí výchově dětí domluvili, přestali si lásku dětí kupovat dárky a hlavně, aby jeden druhého před dětmi nepomlouvali. Děti musí mít ivotní jistotu - matku i otce.
Není tady
Pro Hanu1: bohuel se asi nevejdu do té katulky, co jsi mě do ní dala. V naem manelství byly problémy u dlouho, skoro bych řekl od začátku, asi jsme je jen přehlíeli a řeili kadý ,, po svém,, A čas běel a běel...
,,Skutečné problémy,, začaly tehdy, kdy si BM začala brát jako ,,rukojmí,, děti. nebrala si servítky a jak jsem psal, před dětmi řvala, e jsem alkoholik, děvkař atd. pína se hází lehko. Dnes vím, e nemusím mít patné svědomí sám, ale je to u jedno. Někteří si můete říct, zhrzená chlapská jeitnost, ale já musel odejít, dohoda s manelkou nebyla, v osočování pokračovala a před dětmi nejraději. Děti by měly mít k rodičům úctu, tedy i respekt a snad si je po boku eny, se kterou si jí dáváme vzájemně najevo před dětmi vydobydu. Nikdy mě nenapadlo, e respekt bych si měl budovat např. tím, e na děti budu řvát tehdy, kdy vidím, e se třesou v pláči. To neumím. Staral jsem o zabezpečení rodiny, o úctu ke mě i k ní se měla starat BM. A pokud ne, alespoň mi autoritu nepodráet, nato vědomě pracovat na její zkáze. Holky mě milují jako já je, ale co si mi občas dovolí říct je na pováenou. Ale dál je v tom podporuje BM, take je ve O.K. A pokud bych nyní začal ,,po zásluze děti odměňovat,, běela by hned na sociálku, e děti trestám. Ale její psychické týrání je v pořádku........
Chlap není ten, kdo nosí domu peníze a drí hubu a krok, jak BM naučila její matka, která nám hodně ,,pomohla,, k rozvodu.
Není tady
Staral jsem o zabezpečení rodiny, o úctu ke mě i k ní se měla starat BM.
??? To je "zajímavý" názor.
Jirko, snaí se omluvit sám sebe (před sebou), proč jsi od rodiny odeel. Důvody odchodu vidí v chování manelky, viní tchýni. Na sobě ádnou vinu nenachází. :-(
Ber situaci takovou, jaká je, na tom, co se stalo, nic nezmění, je to pryč. Říká, e ti jde o děti na prvním místě. Začni se tak chovat.
Upravil(a) majkafa (8. 1. 2007 8:11)
No, xJirko, pokud bude tímto způsobem pokračovat dál, povede to akorát k psychickým problémům tvých dcer, ale k ničemu jinému. Bohuel, v zájmu dětí musí člověk smáznout vekeré "křivdy", přestat vést abomyí války, přestat s vzájemným vyčítáním a očerňováním toho druhého a snait se normálně a sluně(!) dohodnout.
Není tady
Holkám, které se snaí dopátrat toho, kde udělal xJirka chybu: Nechte toho, neřete to. Nemá to smysl. Jen xJirka ví, co udělal, ví proč a taky ví, e následky ponese. Jde mu, myslím, o to, aby neměl z holek dvě neurotičky, který si ponesou do ivota nenávist vůči chlapům a pocit, e pro tátu nikdy nebyly dost dobré. Přinejmením tak dobré, aby zůstal s jejich mámou. (Co je hovadina. Protoe to, e mu odejde, za to nemohou děti, které mu nebyly dost dobré. Ale to u jsem někde psala. Chlap můe odejít a můe přitom zůstat tátou klidně dál, i kdy neije s matkou dětí. To se ale musí OBA chovat rozumně a zapomenout na to, jak je bolí srdce. A myslím, e je musí bolet opravdu oba. Toho oputěného, i toho opoutějícího....vdy přece - kdysi se oba milovali...)
xJirko: Souhlasím s Míou Kuličkou - zapomeň na to, co ti BM prováděla....co bylo, bylo a je to pryč. Nepitvej si to v sobě....sna se... Mě bývalý mu taky točil svým chováním vůči dceři (nelo o teror jako třeba u tebe, ale spí o nezodpovědnost - z mého pohledu tedy)....já skákala vzteky málem metr vysoko...pak jsem přila na způsob, jak se zklidnit a ty svoje negativní emoce nemít. On se někdy choval jako puberák, ne jako táta, ale jako docela dobrej kámo svý dcery a kdy jsem na to přila, e od něj nemůu čekat reakce dospělýho chlapa, tak mě ti to tak nějak uklidnilo....dokud jsem si říkala, e by přece neměl dělat tohle a měl dělat tamto a jak tohle můe tý holce udělat, tak jsem se točila ve víru svých vání a nic kladného v tom nebylo. (Sice jsem větinou zvládla dret před holkou hubu a neuklíbat se, ale řekla bych, e dítě stejně vycítí, e v pohodě nejsi.) Kdy se navíc neovládne a občas něco na adresu matky před dětma řekne, nehraje to vůbec pro ně (dalí zmatek v hlavě) a ani pro tebe. ... Take bych radila najít si mechanismus, který ti pomůe se vyrovnat s tím, e je tvoje bývalá taková, jaká je. Ona to jinak nejspí neumí (koukni na její matku - jaká matka, taká Katka, říká se u nás)... Tak chladnou hlavu!
Není tady
majkafa napsal(a):
Nerozumím tomu, proč větina muů odchází ze vztahu a tehdy, kdy najde jinou. Proč to do té doby lo a najednou to nejde. Kdy je jim ve vztahu zle, proč neodejdou rovnou. :-(
A já nerozumím tomu proč jsem odela ze vztahu a po tom co jsem nala jiného.....o rozvodu jsem uvaovala a později mluvila asi pět let , vlastně po tom co se narodil syn? Na co jsem čekala? Myslím e jsem doufala, doufala a doufala....proč zahazovat něco co neklape, ale i přesto je naděje....opravdu umírá a poslední....nerozvedla jsem se kvůli příteli, rozvedla jsem se kvůli sobě a dlouho to ve mě uzrávalo.....
Take takto troku to cítím já....je toho víc, ale to by bylo moc slov....a taky to tak cítím i u muů, proč se rozvedou a někoho potkají....protoe v kadé těké ivotní situaci člověk ocení pomocnou ruku a pokud je od člověka , kterého jste začali milovat je to o to větí pomoc....mě pomohl přítel a hlavně rodiče...stáli za mnou....a za to jsem jim moc vděčná....bohuel jen oni a mých pár kamarádek...zbytek mě odsuzoval a odsuzuje i nadále a to občas bolí.....ale musím se s tím naučit ít....jedno negativum to má přestala jsem věřit lidem...
Není tady
step: ....přestala jsem věřit lidem ... takhle bych to neřekla. Snad jinak - Teď u si dobře vybírám, komu věřím. ... Dobrý je, e rodiče a kamarádky ti zůstali. To jsou ti nejblií. A co nám je do ostatních? Ví, moje babička vdycky říká:"Kdo tě pomlouvá, ten ti na chleba nepřidá. Tím se vůbec nezabývej." (mmch taky jsem rozvedená a někteří v mém okolí, zejména bývalý, si myslí, e kvůli novému příteli...blbost...taky jsem dlouho doufala a nakonec se rozvedla. Kvůli sobě. Chápu moc dobře, co to znamená.)
Není tady
Dnes jen krátce: udělal jsem v manelství dost chyb, jen jsem asi o nich sem nepsal. Určitě jsme dělali v maneltví chyby oba, problém vidím ale spíe v tom, e jsme se k sobě nehodili. A hodně jsme zdědili: u nich to vede máma a u nás vedl táta. Nemyslím si, e jsem typ, co musí rozkazovat, umím se přizpůsobit, ale tak jako její tatínek ne. Bude to asi znít hloupě, ale nechat si před vztahem nebo před manelstvím poradit od kvalitní astroloky, stojí za to. Hvězdy skutečně nelou a ukáou, kdo se ke komu hodí a kdo ne.
Skutečně toto ve není důleité, jde mi o to, abych měl holky a klid a holky klid a mě. Samozřejmě i mámu, ale tu mají.
Sice to vypadá, e mi to dnes do tématu nezapadá, ale stojí to za to za to: Jsem rád, e holky naím rozchodem nepřily o mojí mámu, sestru atd. ani o mámu a tátu BM. I kdy si nesedíme (s býv. tchyní) holky ji mají rády. Přece jí nebudu pomlouvat, jako ona mne i přítelkyni nebo jim kazit vztah s dětmi, je to přece tak snadné.....
Pro pobavení: musel jsem se smát, kdy se malá ozvala, e jsem přece jejich táta, kdy mě tchýně pomlouvala, co jsem zač atd......... To potěí. Tak zatím J
Není tady
xJirka: No vidí, u to nese částečně ovoce...jako to, e ty nepomlouvá...ony děti vycítí, kdo je má rád .... Jé, kdy máma vzpomíná, jak se bála, e o bráchu přijde, protoe ten byl malej a dobrohloupej (bylo mu asi 5 let) a jeho táta, s kterým se rozvedla (alkoholik), se ho snail podplácet a o máti nemluvili v jeho rodině nejlíp .... a houby...ten "malej a dobrohloupej" asi za půl roku sám mámě řekl, e u k tátovi nechce, e táta jen slibuje, neplní, oklivě mluví o mámě ... (ona sama nikdy neřekla o otci křivýho slova, ač by měla důvod).... Take děti nakonec samy opravdu vycítí, kdo je má rád, kde je jim dobře, kdo má o ně upřímný zájem. Netřeba se sniovat k pomluvám. Gratuluju ti, jen tak dál Není to boj. Nebo by aspoň být neměl a kdo si to uvědomí dřív, tak vyhrál.
Není tady
Díky Evo. Ale nemyslím si, e by manelka děti neměla ráda. Jen si neuvědumuje, jak si nějakými výroky apod. podřezává sobě větev a děti pokozuje.
Není tady
xJirka: já bych taky řekla, e manelky typu té tvé bývalé mají své děti rády. Ale jetě raději snad mají sebe a kdy se jich někdo dotkne, tak klidně do toho zatáhnou děti (neříkám, e vědomě)....a to je koda. Doufám, e u vás taky časem zavládne klid.
Není tady
xJirka napsal(a):
Ahoj dámy(jestli tu bývají i nějací pánové, tak je taky zdravím). Díky své přítelkyni a naemu společnému problému jsem se dostal na toto fórum a byl bych rád, aby jste mi poradily. Minulý rok jsem se po dlouhodobých neshodách odstěhoval od manelky a bohuel tím i od dětí. Nejsem ale ten typ, co by je hodil za hlavu. Naopak, začal jsem si uvědomovat i věci, které jsem dřív neviděl. Take jsem byl v očích manelky opět ten patný, protoe se ,,najednou starám,, Nemohla pochopit, e mi děti samozřejmě chybí a já jim, a e se jim nejen díky tomu chci více věnovat. Ale chci mluvit spíe o tom, jak ve pokračovalo po mém odchodu k mé přítelkyni, se kterou jsem ji prakticky 3 roky il. Ve vypadalo velmi nadějně, já, má přítelkyně a děti -
dcery Terezka 10 let a Katka 6 let, jsme si vyrazili na výlet do botanické zahrady. Díky tomu, e jsme sebou vzali i nae nové těně, museli jsme se u něj vystřídat. Jeliko jsem cítil u starí dcery jakousi nechu ke komunikaci s přítelkyní, navrhl jsem, e nejdříve půjdem my tři (já a dcery) a Jarka(přítelkyně) půjde v druhém kole. Obě ale chtěly jít s ní, k mému překvapení. Pak u se prolomily ledy a skvěle jsme se bavili.
V tom byl ale 1. problém, jeliko manelka při pozdějím telefonátu zaslechla nai zábavu. Co jsem si vyslechl při naem návratu si ani nepřejte slyet. Dalí problémy nám udělala tchýně, která na mě při společném rozhovoru řvala, e neexistuje aby holky s námi jeli společně na chatu apod. e prý její dcera nedá své děti zadarmo nějaké enské z ulice. Chvíli jsem lapal po dechu a pak jsem jí řekl, e s její dcerou jsem se seznámil v hospodě. Pak zase lapala po dechu ona, ale to mi moc nepomohlo. Její logiku a nenávist jsem nechápal nikdy.
Ve pak pokračovalo tak, e i kdy by dcery k nám chodit chtěly, nesmějí. Manelka je schopna děti psychicky týrat a vydírat. Kdy se náhodně dozví, e k nám Katka zajde nebo se s námi někde vidí,
je schopna ji dohnat k pláči třeba tím, e jí tvrdí, e pokud se s námi vídá, nemá jí ráda a pod.
Její triky(pokud to nejsou spí trestné činy) neznají hranice. Uhráli jsme jejich návtěvu po tědrém dni
u nás s tím, e si k nám přijdou pro dárky od nás. Jeliko jsem věděl, e by chtěly, abych s nimi byl na tědrý večer, a dal najevo, e bych rád přiel, manelka se mnou přes děti začala ,,obchodovat,, něco za něco. Můe s námi být u stromečku, ale přines dárky a ádná návtěva u Vás! Vracet se nechci, take musím bojovat zato, aby jsem mohl být s přítelkyní a dětmi a ne s manelkou. Proto jsem na obchod nepřistoupil a druhý den jsem si pro děti doel. Ji nebyly tak radostně bezstarostné jako při Mikulái a takřka kadá jejich věta nás přesvědčovala o tom, e dostaly za Mikuláe ,, pěknou sodu,, Terezka si nesměla sundat rovnátka a do odpoledne, kdy jsme měli jet navtívit moji matku. Katka zase nesměla u nás nic jíst ani pít, aby to Terezce nebylo líto. Dobře vymylené, e?
Terezka se svou ,,měkčí,, povahou se ji zcela podřídila matce a jejímu ,,přání,, aby se s přítelkyní nevídala a k nám domů také nesmí. Opět dobrý trik: pokud chtějí, chodit k nám mohou, ale musejí si uvědomit, e manelce to vadit bude.
Katka domácí dusno zase tak váně nebere a také je vidět, e v Jarce vidí kamarádku, o kterou stojí.
Kdy jsem jí ale posledně u nás natáčel na video, tak mi málem kameru vytrhla z ruky se slovy: Jestli tohle ukáe mámě !!! Bylo v tom hodně legrace ale taky skutečného strachu.
Teď co dál? Mysleli jsme, e čas pracuje pro nás, ale vypadá to, e opak je pravdou. Tereza je proti Jarce ji vysazená a i na Katce je vidět, e se na ní doma ,,pracuje,,
Já za dětmi mohu dle společné dohody, jak stálo ve zprávě soc. pracovnice u rozvodu. Ale ta dohoda spočívá v tom, e jeden víkend mám děti půl hodiny a druhý ani ne hodinu. Take zase jen podle manelky...... Nato aby děti byly přes víkend u nás nebo někde na společném výletě.
Chci si zaádat o úpravu styku s dětmi, aby s námi dcery byly minimálně celý víkend 1 x za 14 dnů, o prázdninách atd. Ale je mi jasné, e budou problémy a e se manelka nevzdá. Radi děti zadupe do země, jen aby ,, má přítelkyně nedostala děti zadarmo,, e zato platí hlavně děti je jí jedno.
Mrení dětské due a povahy není bohuel trestné a hlavně bych ho těko dokazoval. Prostě táta je ten patnej, protoe od Vás odeel.......A tom se staví. Můete se k němu chovat jak chcete, pokud mu řeknete, e je blbec, zase jsem vyhrála. Taková je teď manelčina výchova. O urákách mé přítelkyně nemluvě, ta si návtěvu dětí po tědrém dni obrečela......
Určitě si necháme poradit od psyhologa, ale budeme rádi, kdy nám napíete svoje rady a zkuenosti.
Jirko, na tvém místě bych zaádal o svěření dětí do své péče a opadoval bych taky aby děti viděla dětská psycholoka, ta u by věděla jak z nich dostat co jim maminka řiká proti tobě a tvé přítelkyni. Tvoje přítelkyně tvé děti manelce nebere, nebo ji snad museji řikat mami????? Je neuvěřitelné čeho jsou někteří lidé schopni po rozvodu jen aby se za něco pomstili BM. Drim palce
Není tady
Otec má právo domáhat se svých rodičovských práv. Pokud matka není ochotna
umoňovat dětem kontakt s otcem, dle zákona se můe povinný rodič obrátit na
soud s návrhem na úpravu styku. Předpokládám, e střídavá péče by neprola z
důvodu nesouhlasu matky (protoe pokud to prostě jeden rodič bojkotuje, tak to
nemůe fungovat i kdyby rodiče bydleli jen dva vchody od sebe.), kadopádně
soud rozhodně v zájmu dítěte umoní kontakt s otcem. V rozsudku ádejte přesné
označení dnů a hodin, nezapomeňte také na svátky, prázdniny apod. Vyplácí se
také do rozsudku označit, e v případě neuskutečněného kontaktu s dítětem je matka
povinna děti otci předat v náhradním termínu. Matka je pak dle rozsudku povinna
děti na styk s otcem řádně připravit a umonit se dětem s otcem vídat. Často se stává,
e matky rozhodnutí soudu neakceptují, pak máte právo se bránit - jednak stíností
na OPD, při opakovaném zmaření zasahuje přímo soud.
Jednání matky bohuel bývá poměrně časté. Matka zapomíná, e ač jste přestali být
partnery, nepřestali jste být rodiči. Nezmiňujete se , ale předpokládám, e matka nového partnera zatím nemá. Těko radit, někde zafunguje strach z případných soudních tahanic, někde se to časem samo obrousí, někde se přece jen rodiče nakonec dohodnou, matce se i můe ulevit, kdy má volný víkend pro sebe, monost
vyrazit "mezi lidi" a třeba najít nového partnera - následně by jistě chtěla, aby její
dcery akceptovali jejího přítele a těko by pak mohla bránit, aby se děti nestýkali i
s Vaí přítelkyní. Co se mého osobního názoru týče, tak pokud děti s Vaí přítelkyní
vycházejí dobře, pak nevidím důvod proč ji v případech návtěv dětí vyčleňovat. Nemyslím, e je správné matce ve vem ustupovat. A ani ádný soud by nikdy nevynesl rozsudek ve smyslu, e se otec nesmí s dětmi stýkat za přítomnosti své přítelkyně apod.. Předpokládám, e Vás to bude stát hodně trpělivosti a nějakou dobu
to bude trvat, ale děti u nejsou tak malé a jsou schopné vyjádřit svůj názor, své pocity a taktizovat ke svému prospěchu.
Nezbývá ne popřát hodně těstí a chvil strávených s dětmi.
Není tady
V průběhu diskuse se objevily i snahy analyzovat chyby, které otec v manelství udělal, dokonce i názory na to, proč odeel od rodiny, kdy má děti tak rád.
Jsem toho názoru, e pokud se partnerský vztah rozpadne, a je to z viny eny nebo mue, je lepí partnerství ukončit. Nenimrala bych se v tom co bylo, proč to bylo atd., vycházela bych z faktu, e to tak je. Samozřejmě, e chyby dělá kadý z nás, ale jsou chyby, které u nejde omluvit, prominout, ani tolerovat. ít po zbytek ivota v pekle, kde jeden číhá na chybu druhého, bez lásky a veho, co k partnerskému ivotu patří , v hádkách, výčitkách,urákách a poniování, to opravdu ne, je lepí se rozejít a doufat, e najdu jinou spřízněnou dui, se kterou mi bude fajn. ivot má kadý jen jeden a za kadou cenu ho promarnit v nefunkčním vztahu jistě není nutné. Dokonce i tehdy, kdy jsou děti.
Mám přítelkyni, která má tři nádherné a chytré dcery. Kvůli nim setrvala v nefunkčním manelství, za cenu nezměrného psychického trápení. Chtěla odejít, ale nechtěla jim brát otce, kterého měly rády, tak z lásky k dětem vydrela.
Dopadlo to tak, e ani jedna z dcer není schopná navázat kvalitní partnerský vztah (27, 30, 33 let) a vechna selhání dávají za vinu matce. Vyčítají ji, e místo toho, aby odela a zajistila jim klidnou pubertu, studia a poskytla láskyplné zázemí, dovolila, aby vyrůstaly v pekle. Matka argumentuje tím, e měly otce rády, ale to dnes dcery nechtějí slyet. Jsou toho názoru, e ony byly děti a nevěděly pořádně o co jde, rozum měla mít jejich matka. Tuíte správně, e obě matky nepřijaly, dokonce ji za to nenávidí a vinu za jejich (zatím) zpackané ivoty dávají matce.
Není tady
Díky za dalí rady i názory. V zásadě to řeíme tak, jak píe Kido12, podal jsem návrh na úpravu styku. Nevsázím jen na jednoho koně, take jsme nasadili vechny páky a nejspíe jsme částečně uspěli. Tento víkend máme jet s tou mení na 2-3 dny na hory, aby jsme poznali, jestli to s námi Katka ,,zvládne,, Nechci malou zrazovat, take BM nevyprávím, e jsme se posledně nevrátili z chaty o den dříve protoe to chtěla katka, ale protoe jsme jí nechtěli u BM dělat problémy. Den předtím jsme s ní byli v kině a dostala doma co proto. Take chápu, e se Katka se těí na ,,ten dopis,, co přijde od soudu a kde bude napsáno, kdy a jak dlouho se mnou mohou být. S tou starí je to horí, s přítelkyní nikam nepojede a nemám jí ,,pořád cpát,,
A to jsme si, kdy u nás byly na Mikuláe, jásali. Byla to toti tak rychlá akce, e je manelka nestačila zpracovat. Málem jsem brečel, kdy jsem viděl, jak jsou astný. Od té doby ale musely dostat kapky, po tědrém dni si pro dárky málem nepřily a skončilo to fiaskem.
Take nevím, jak to budeme řeit a budeme mít papír od soudu a určené dny styku. Manelka teď Terezku nedeptá, protoe drí s ní. Vypadá to, e má strach, co by z holek dostal psyholog při pohovorech. Ona si prostě nepřipustí, e blok má Terezka díky ní, e stačí říct: Terezko, jdi s tátou a Jarkou,dobře se bavte, mě to líto nebude. Ona u je tolik nedusí, protoe jí stačí to, co u v nich je. Pozval jsem je do kina, ale Tereza brečela a e nemůe, e by to mamince bylo líto. BM stála naproti ní a neřekla ani slovo, aby jí pomohla
i kdy s Terezou pláč jen otřásal. Tak zatím, ozvu se po víkendu.Jirka
Není tady
Mají to ty Vae děti těké, nejdříve ily tři roky s neastnou mámou, kterou táta podváděl a nyní se mámino netěstí změnilo v jedinou obavu, e se ji o děti pokusíte připravit, nemáte to lehké ani jeden, ta starí dcera podvědomě cítí mámin strach, aby nebyla sama, má ráda i vás a tak pláče, neumí si pomoct, moná nechce vidět vedle Vás jinou enu, děti stále toti dlouhou doby po rozchodu rodičů doufají v jejich návrat, neodsuzujte tolik enu, kterou jste miloval, zklamal a odchodem k milence ranil, ona se o děti stará, časem si také někoho najde a třeba bude i astná, ale potrvá to, styk si určit nechte, ale přes moc děti nenute , tak je odradíte, vy mui si to představujete ve jako Hurvínci válku, za chyby se milý Jiří platí a za Tvé a manelčiny platí nyní Tvoje dcery, mui v 75% reagují na závané problémy ve vztahu tím, e si najdou milenku / přítelkyni / jako Vy a potom se u nic řeit nedá, do péče si děti vzít můete, jen aby se ta pítelkyně o ně chtěla kadý den starat a bdít u jejich postelí, a budou nemocné, ona toti máma je máma, tu enu, se kterou dcery máte jste miloval, tak si na to trochu vzpomeňte a nebuďte ten jediný spravedlivý.
Není tady
Problém je v tom, e já té eně, kterou jsem miloval, nabídnul skoro vechno, co jsem mohl (a také to dodroval) kdy jsem odeel. Jeliko jsem si nechal auto, nabídl jsem jí, e jí dál budu odváet velké nákupy, budu jí i děti odváet na ,,jejich dovolené,, atd. Ona ale potřebovala dokázat, e to, co po mě plivala v posledních letech, e se obejdou beze mne, je pravda a taky věděla, e za ten nadstandart který jsem jí nabízel, budu něco chtít. A to něco bylo to, aby to holkám ulehčila a správně vysvětlila, ale udělala pravý opak. Teď se s tím holky budou muset vyrovnávat i za maminku. Asi máte pravdu, my mui vidíme ve jednodue, ale zaplapán... Nejsem ten, kdo by jednodue odeel a jednodue se nestaral, naopak. A to je ten problém. Jednoduchostí bych si uetřil starostí a peněz. Bohuel takový nejsem. Nebo bohudík?
U to někdo napsal, některé eny si myslí, e kvůli dětem (a moná i pohodlí) si chlap nechá líbit vechno. Pak to přeteče, chlap odejde a je zase patnej jen on. O ty přítelkyně opravdu větinou nejde. Ono to je tak, e je patné, kdy se ta druhá ena o děti přítele nebo nového manela nezajímá nebo naopak zajímá a chce se s nimi také vídat a starat se. Jsem moc rád, e mám ten druhý typ, moc mi pomáhá. Jetě k té mé nevěře, v poslední době si postupně dávám ve dohromady a dochází mi, e manelka měla přítele dříve ne já přítelkyni, proto si také dlouho ničeho nevimla, jak byla zahleděná. To jen na moji obranu. Ano, ona neodela, neměla odkud, byt byl i po 15 letech dřiny na něm, stále ,,její,, Bylo jednoduí mě opakovaně vyhazovat. Na to se měly dcery dále dívat? Na to a na společné hádky a uráky?
Včera jsem někde,,stáhnul,, zajímavý názor, tady je:
Jsem toho názoru, e pokud se partnerský vztah rozpadne, a je to z viny eny nebo mue, je lepí partnerství ukončit. Nenimrala bych se v tom co bylo, proč to bylo atd., vycházela bych z faktu, e to tak je. Samozřejmě, e chyby dělá kadý z nás, ale jsou chyby, které u nejde omluvit, prominout, ani tolerovat. ít po zbytek ivota v pekle, kde jeden číhá na chybu druhého, bez lásky a veho, co k partnerskému ivotu patří , v hádkách, výčitkách,urákách a poniování, to opravdu ne, je lepí se rozejít a doufat, e najdu jinou spřízněnou dui, se kterou mi bude fajn. ivot má kadý jen jeden a za kadou cenu ho promarnit v nefunkčním vztahu jistě není nutné. Dokonce i tehdy, kdy jsou děti.
Mám přítelkyni, která má tři nádherné a chytré dcery. Kvůli nim setrvala v nefunkčním manelství, za cenu nezměrného psychického trápení. Chtěla odejít, ale nechtěla jim brát otce, kterého měly rády, tak z lásky k dětem vydrela.
Dopadlo to tak, e ani jedna z dcer není schopná navázat kvalitní partnerský vztah (27, 30, 33 let) a vechna selhání dávají za vinu matce. Vyčítají ji, e místo toho, aby odela a zajistila jim klidnou pubertu, studia a poskytla láskyplné zázemí, dovolila, aby vyrůstaly v pekle. Matka argumentuje tím, e měly otce rády, ale to dnes dcery nechtějí slyet. Jsou toho názoru, e ony byly děti a nevěděly pořádně o co jde, rozum měla mít jejich matka. Tuíte správně, e obě matky nepřijaly, dokonce ji za to nenávidí a vinu za jejich (zatím) zpackané ivoty dávají matce.
Není tady
No nějaká chyba s těko přiznává, dokud si ale neprovedete rekapitulaci a závěry, jak se chovat a budete takhle pokračovat dál, nikam to nepovede a moná za čas to přestane bavit i Vai přítelkyni, proč by si měla komplikovat ivot takovými vaimi problémy,je - li mladá jednoduí by bylo najít si bezproblémového a mladého partnera, zamilovanost toti zpravidla brzy vyprchá a problémy to jetě urychlí, jen abyste nemusel potom nad těmi svými postoji přemýlet zcela osamocený, ta ena , co po vaí nevěře odmítla Vai pomoc , měla jenom svoji hrdost, ale je fakt, e zala dost daleko, jene kadá akce vyvolá reakci, někdy i neadekvátní, s tím při svém chování počítejte, dceři jste mohl pomoct i Vy a ustoupi t a nenechat ji trápita plakat. Napadlo Vás to vůbec a vzal jste si s sebou i svoji přítelkyni jako divačku?
Není tady
Irenko, tam kde to dlouhodobě neklape je jedno jestli je nebo není někdo nevěrný.... a pokud jste nečetla dobře měli poměr oba dva, tak proč svalovat za to e vztah nevyel chybu jen na jednoho. Jirka si moc dobře uvědomuje, e je chyba na obou stranách...
Není tady
To jsem nečetla, jestli měla poměr i ta paní, ale svéhlavé chování mají oba a změnu musí někdo začít, pokud je on rozumný můe začít i on, tu cizí bych do toho zatím nemíchala, jen tím přilévá oleje do ohně.
Není tady
Irenko, ne vdy ustoupit je správné řeení...
Není tady
Muselo to celé být hodně nechutné a děti si bohuel ponesou do ivota takový cejch, bude schovaný a projeví se a samy budou s někým ít, i kdy nechceme větinou v krizových situacích mimoděk opakujeme vzorce chování svých rodičů.
Není tady
Ahoj,
četla jsem jen první příspěvek, take moná tím, co napíu, budu tak trochu mimo mísu, ale
1) pochopila jsem, e jsi kromě vztahu se svou enou měl i paralelní vztah, tedy milenku, ke které jsi po rozchodu se svou enou odeel. Velmi pravděpodobně se s tím tvá ena nevyrovnala a snaí se to prostě nějak ublíit. Jdiný způsob, který objevila, je ubliovat ti tím, e ti znemoňuje vídat tvé děti, očekuje je proti tobě... teď nechci tvrdit, e je to "pochopitelné", ale myslím si, e sám snad cítí, e je to hodně o křivdě a ahořklosti.
Moná by bylo na místě popovídat si se svou enou na toto téma, zkusit vyřeit staré křivdy, pokouet se touto cestou mile a citlivě na svou bývalou enu působit a dojít si třeba i SÁM k psychologovi, který by to mohl poradit, jakým způsobem má s matkou svých dětí hovořit... a pokud to tak nepůjde, pak bych do toho zatáhla sociální pracovnice.
Můj otec je rozvedený, z prvního manelství má syna... první ena mého otce se nikdy nevyrovnala s tím, e od ní odeel a podobně jako ty se snaila působit na jejich syna, aby na svého otce zanevřel. Můj otec měl to těstí, e jeho syn byl dost rozumný na to, aby matce odkýval "její teorie" a pak prostě el za tátou. Doma o tom své matce nevykládal. Postupem času ona paní v nenávisti trochu ochladla a i kdy se to nikdy neurovnalo, např. druhou enu mého otce, mou matku, ani po více ne 25 letech nemůe ani cítit, nepozdraví ji atd... je vztah mezi otcem a jeho BM celkem ok a se svým synem má můj ptec skvělý vztah.
Jetě mně napadlo, e i s dětmi bys mohl zkusit na to téma promluvit, vysvětlit jim, e maminka je neastná a ne vechno vidí, jak by měla, vysvětlit jim, e je miluje stgejně jako jejich matka... objasnit celou situaci a v rámci moností vyloit, proč se vlastně tvá BM chová, jak se chová. V tomto věku si myslím, e by to děti měly být schopné přijmout a pochopit alespoň v omezené míře, ale dostatečné, abys je neztratil.
Není tady
A vinu z nas, hriesnikov, preneseme na deti. Amen.
Není tady
No, já bych Jirku nesoudila tak tvrdě (paralelní vztah), ani bych z jeho manelky nedělala trpící chudinku, plnou bolesti.
Znám dost en- manelek, které si myslí, e mají manela jen pro peníze, neustále ho komandují a srovnávají s jinými mui, kteří jsou podle nich dokonalí, poniují ho a jsou permanentně nespokojené se vím, co jejich manel chce nebo udělá. No, a kdy si pak manel najde jinou partnerku, se kterou mu je dobře,tak to jednodue manelky nerozdýchají a okolí je povauje za chudinky, kterým ten zmetek ublíil.
Domnívám se, e chování takové manelky také není láskyplné, ani vstřícné a nevytvoří v rodině ádnou pohodu. Jak jsem psala výe, není nutné za kadou cenu zůstat v nefunkčním vztahu, ivot máme jen jeden. Také je otázka, jestli i pro dcery není přijatelnějí vyrovnat se s rozpadem rodiny, ne ít v dusné a nepřátelské atmosféře, to na děti můe působit mnohem hůř.
BM Jirky ho moná opravdu miluje a je plná bolesti, ale také můe být plná zloby a pomsty, protoe se změnila její finanční situace a není po ruce ten, koho by mohla neustále peskovat a nesnese ani pomylení, e má jinou enu a cítí se s ní dobře. To my nevíme, proto jsem ve svých úsudcích opatrná.
Není tady