29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jak prosím zahušťujete rajskou omáčku aby si zachovala krásně červenou barvu?
Není tady
záleží na protlaku
já dělám rajskou na základě jíšky, pak zalít vodu nebo vývarem, důkladně rozšlehat cukrářskou metličkou, pak ten protlak a jen dochucuju ....
italské protlaky nebo ten od Lidla většinou mají dobrou farvu i chuť
Není tady
Já dělám základ karamel,ale moukou nějak moc nezahušťuji,nebylo mi to doporučeno kvůli nemoci
Není tady
té mouky tam moc nedávám, radší dám víc protlaku
ten karamel možná udělá takový základ do hněda, ne?
Není tady
Já ten karamel dělám světlý,abych ho nepřepálila,pak se lehce stane že to zhořkne (už se mi to jednou povedlo ) a zadělávám hotovou jíškou,ale to je ten problém že mi pak nevydrží barva.
Není tady
Strouhaným perníkem...barva a chuť rajské je vynikající.
Není tady
DĚKUJU
Vyzkouším.
Není tady
Verčulko,neprohloupíš.Tak dělávaly rajskou už naše prababičky.Můžeš si ho nastrouhat sama a nebou ho koupit už strouhaný.
Není tady
To věřím Oto,to já si zas nechám moooc ráda poradit.Člověk chce být lepší a lepší..a hlavně láska prochází žaludkem
Není tady
Jsem celkem překvapená,protože to slyším poprvé.Miluju rajskou a tohle na 100% vyzkouším Jen bych ráda věděla,kdy ten perník mám dát.Prosím Oto poraď.Sice nějaký rok už mám za sebou,ale v tomhle nejsem takzvaně zajetá
Stačí až ke konci vaření ?
Není tady
Já dávám perník až před koncem a vařím do zhoustnutí,přisypávám po troškách dle potřeby.Zrovna tak dávám strouhaný chleba do guláše.
Není tady
Sněhurko díky,já si jen nebyla moc jistá i když vařím už dlouho a skoro každý den....jde o zvyklosti
Není tady
taky dávám chlebovou střítku do gulášku....
Není tady
Zahuštuji někdy Solamylem nebo Maizenou
Rajskou dělám - cibulovou jíšku, ale jen lehkou zaleji vývarem, pak protlak od Lidla, je fakt moc dobrý povařit a když se mi zdá řídká tak Solamylem nebo Maizenou, ale opatrně, aby to nebyl rajský puding Babička přidávala taky lžičku rybízové zavařeniny špetku skořice.
ňam ňam..
Není tady
Jo a taky když to dozahušťuji tím Solamylem tak se nemění chuť, což u mouka někdy tu chuť zjemní.
Není tady
Ota napsal(a):
Strouhaným perníkem...barva a chuť rajské je vynikající.
Zkusíme
Není tady
Nedávám perník, ale maličko skořice.
Není tady