21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Jak prosím zahuujete rajskou omáčku aby si zachovala krásně červenou barvu?
Není tady
záleí na protlaku
já dělám rajskou na základě jíky, pak zalít vodu nebo vývarem, důkladně rozlehat cukrářskou metličkou, pak ten protlak a jen dochucuju ....
italské protlaky nebo ten od Lidla větinou mají dobrou farvu i chu
Není tady
Já dělám základ karamel,ale moukou nějak moc nezahuuji,nebylo mi to doporučeno kvůli nemoci
Není tady
té mouky tam moc nedávám, radí dám víc protlaku
ten karamel moná udělá takový základ do hněda, ne?
Není tady
Já ten karamel dělám světlý,abych ho nepřepálila,pak se lehce stane e to zhořkne (u se mi to jednou povedlo ) a zadělávám hotovou jíkou,ale to je ten problém e mi pak nevydrí barva.
Není tady
Strouhaným perníkem...barva a chu rajské je vynikající.
Není tady
DĚKUJU
Vyzkouím.
Není tady
Verčulko,neprohloupí.Tak dělávaly rajskou u nae prababičky.Můe si ho nastrouhat sama a nebou ho koupit u strouhaný.
Není tady
To věřím Oto,to já si zas nechám moooc ráda poradit.Člověk chce být lepí a lepí..a hlavně láska prochází aludkem
Není tady
Jsem celkem překvapená,protoe to slyím poprvé.Miluju rajskou a tohle na 100% vyzkouím Jen bych ráda věděla,kdy ten perník mám dát.Prosím Oto poraď.Sice nějaký rok u mám za sebou,ale v tomhle nejsem takzvaně zajetá
Stačí a ke konci vaření ?
Není tady
Já dávám perník a před koncem a vařím do zhoustnutí,přisypávám po trokách dle potřeby.Zrovna tak dávám strouhaný chleba do guláe.
Není tady
Sněhurko díky,já si jen nebyla moc jistá i kdy vařím u dlouho a skoro kadý den....jde o zvyklosti
Není tady
taky dávám chlebovou střítku do guláku....
Není tady
Zahutuji někdy Solamylem nebo Maizenou
Rajskou dělám - cibulovou jíku, ale jen lehkou zaleji vývarem, pak protlak od Lidla, je fakt moc dobrý povařit a kdy se mi zdá řídká tak Solamylem nebo Maizenou, ale opatrně, aby to nebyl rajský puding Babička přidávala taky ličku rybízové zavařeniny petku skořice.
ňam ňam..
Není tady
Jo a taky kdy to dozahuuji tím Solamylem tak se nemění chu, co u mouka někdy tu chu zjemní.
Není tady
Ota napsal(a):
Strouhaným perníkem...barva a chu rajské je vynikající.
Zkusíme
Není tady
Nedávám perník, ale maličko skořice.
Není tady