Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 2. 1. 2007 14:58

Verčulka
Letňátka 2008
Registrovaný: 2. 12. 2006
Příspěvky: 4987

Zahušťování omáček

Jak prosím zahušťujete rajskou omáčku aby si zachovala krásně červenou barvu?


http://www.ticker.7910.org/as1cCxl0g410010MjAyMzA2ZHwwMTI1ZHxKaXJ1bGth.gif
Jiřík se narodil 25.7.2008 ve 22:47, 4350g a 51cm
http://www.ticker.7910.org/an1cHpI0g410010Nzc3NzRkenw3NjA4MDVkYXxFdmEgYSBEb21pbmlr.gif
Eva 16.7.2010 13:08 2150g 43cm
Dominik 16.7.2010 13:10 2300g 45cm

Není tady

 

#2 2. 1. 2007 15:05

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: Zahušťování omáček

záleží na protlaku
já dělám rajskou na základě jíšky, pak zalít vodu nebo vývarem, důkladně rozšlehat cukrářskou metličkou, pak ten protlak a jen dochucuju ....
italské protlaky nebo ten od Lidla většinou mají dobrou farvu i chuť

Není tady

 

#3 2. 1. 2007 15:10

Verčulka
Letňátka 2008
Registrovaný: 2. 12. 2006
Příspěvky: 4987

Re: Zahušťování omáček

Já dělám základ karamel,ale moukou nějak moc nezahušťuji,nebylo mi to doporučeno kvůli nemoci


http://www.ticker.7910.org/as1cCxl0g410010MjAyMzA2ZHwwMTI1ZHxKaXJ1bGth.gif
Jiřík se narodil 25.7.2008 ve 22:47, 4350g a 51cm
http://www.ticker.7910.org/an1cHpI0g410010Nzc3NzRkenw3NjA4MDVkYXxFdmEgYSBEb21pbmlr.gif
Eva 16.7.2010 13:08 2150g 43cm
Dominik 16.7.2010 13:10 2300g 45cm

Není tady

 

#4 2. 1. 2007 15:26

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: Zahušťování omáček

té mouky tam moc nedávám, radší dám víc protlaku
ten karamel možná udělá takový základ do hněda, ne?

Není tady

 

#5 4. 1. 2007 16:53

Verčulka
Letňátka 2008
Registrovaný: 2. 12. 2006
Příspěvky: 4987

Re: Zahušťování omáček

Já ten karamel dělám světlý,abych ho nepřepálila,pak se lehce stane že to zhořkne (už se mi to jednou povedlo  roll ) a zadělávám hotovou jíškou,ale to je ten problém že mi pak nevydrží barva.


http://www.ticker.7910.org/as1cCxl0g410010MjAyMzA2ZHwwMTI1ZHxKaXJ1bGth.gif
Jiřík se narodil 25.7.2008 ve 22:47, 4350g a 51cm
http://www.ticker.7910.org/an1cHpI0g410010Nzc3NzRkenw3NjA4MDVkYXxFdmEgYSBEb21pbmlr.gif
Eva 16.7.2010 13:08 2150g 43cm
Dominik 16.7.2010 13:10 2300g 45cm

Není tady

 

#6 4. 1. 2007 17:01

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5411

Re: Zahušťování omáček

Strouhaným perníkem...barva a chuť rajské je vynikající.


Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

 

#7 4. 1. 2007 17:49

Verčulka
Letňátka 2008
Registrovaný: 2. 12. 2006
Příspěvky: 4987

Re: Zahušťování omáček

tummenupp DĚKUJU godlike Vyzkouším.


http://www.ticker.7910.org/as1cCxl0g410010MjAyMzA2ZHwwMTI1ZHxKaXJ1bGth.gif
Jiřík se narodil 25.7.2008 ve 22:47, 4350g a 51cm
http://www.ticker.7910.org/an1cHpI0g410010Nzc3NzRkenw3NjA4MDVkYXxFdmEgYSBEb21pbmlr.gif
Eva 16.7.2010 13:08 2150g 43cm
Dominik 16.7.2010 13:10 2300g 45cm

Není tady

 

#8 4. 1. 2007 18:08

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5411

Re: Zahušťování omáček

Verčulko,neprohloupíš.Tak dělávaly rajskou už naše prababičky.Můžeš si ho nastrouhat sama a nebou ho koupit už strouhaný.


Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

 

#9 4. 1. 2007 18:18

Verčulka
Letňátka 2008
Registrovaný: 2. 12. 2006
Příspěvky: 4987

Re: Zahušťování omáček

To věřím Oto,to já si zas nechám moooc ráda poradit.Člověk chce být lepší a lepší..a hlavně láska prochází žaludkem rodna


http://www.ticker.7910.org/as1cCxl0g410010MjAyMzA2ZHwwMTI1ZHxKaXJ1bGth.gif
Jiřík se narodil 25.7.2008 ve 22:47, 4350g a 51cm
http://www.ticker.7910.org/an1cHpI0g410010Nzc3NzRkenw3NjA4MDVkYXxFdmEgYSBEb21pbmlr.gif
Eva 16.7.2010 13:08 2150g 43cm
Dominik 16.7.2010 13:10 2300g 45cm

Není tady

 

#10 5. 1. 2007 19:47

Honey
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 5. 2006
Příspěvky: 340

Re: Zahušťování omáček

Jsem celkem překvapená,protože to slyším poprvé.Miluju rajskou a tohle na 100% vyzkouším smile Jen bych ráda věděla,kdy ten perník mám dát.Prosím Oto poraď.Sice nějaký rok už mám za sebou,ale v tomhle nejsem takzvaně zajetá wink Stačí až ke konci vaření ?

Není tady

 

#11 6. 1. 2007 9:46

snehurka
♥♥♥♥---
Místo: Jablonec n.N.
Registrovaný: 10. 10. 2006
Příspěvky: 254

Re: Zahušťování omáček

Já dávám perník až před koncem a vařím do zhoustnutí,přisypávám po troškách dle potřeby.Zrovna tak dávám strouhaný chleba do guláše.

Není tady

 

#12 11. 1. 2007 19:54

Honey
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 5. 2006
Příspěvky: 340

Re: Zahušťování omáček

Sněhurko díky,já si jen nebyla moc jistá smile i když vařím už dlouho a skoro každý den....jde o zvyklosti

Není tady

 

#13 10. 1. 2009 17:52

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 20. 2. 2006
Příspěvky: 6124

Re: Zahušťování omáček

taky dávám chlebovou střítku do gulášku....

Není tady

 

#14 11. 1. 2009 0:07

jitřenka
♥♥-----
Registrovaný: 21. 8. 2007
Příspěvky: 69

Re: Zahušťování omáček

Zahuštuji někdy Solamylem nebo Maizenou
Rajskou dělám - cibulovou jíšku, ale jen lehkou zaleji vývarem, pak protlak od Lidla, je fakt moc dobrý povařit a když se mi zdá řídká tak Solamylem nebo Maizenou, ale opatrně, aby to nebyl rajský puding lol  Babička přidávala taky lžičku rybízové zavařeniny špetku skořice.
ňam ňam..

Není tady

 

#15 11. 1. 2009 0:09

jitřenka
♥♥-----
Registrovaný: 21. 8. 2007
Příspěvky: 69

Re: Zahušťování omáček

Jo a taky když to dozahušťuji tím Solamylem tak se nemění chuť, což u mouka někdy tu chuť zjemní.

Není tady

 

#16 5. 3. 2009 14:03

dixina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 18. 3. 2008
Příspěvky: 2750

Re: Zahušťování omáček

Ota napsal(a):

Strouhaným perníkem...barva a chuť rajské je vynikající.

vavava
Zkusíme stolt


Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

 

#17 8. 3. 2009 19:56

Enji
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 9. 2008
Příspěvky: 592

Re: Zahušťování omáček

Nedávám perník, ale maličko skořice.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů